Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

lucky23 napisał(a):
Dobrze, wiem.. :(

A drogie jest takie zamawianie spoza kraju?

Tak :p

A już na pewno nie opłaca się dla jednej obroży dla małego pieska... Chociaż. Kto bogatemu zabroni? :cool3:

Posted

Kupiłam plecionke z DS , mam nadzieje że faktycznie jest taka fajna jak wszyscy mówią :)
Kolory bez szału żeby do wszystkiego pasowało , jasny szary i ciemny .

Posted

Uważasz, że jak pójdziesz do restauracji i poprosisz o przepis na jedno z ich dań, bo "Ty sobie zrobisz w domu", to Ci go podadzą? Zastanów się troche... :roll:

Gops, nie przestrasz się na początku, bo są dosyć sztywne. Ja się obawiałam, że będą mnie ręce od niej bolały, ale bardzo szybko się wyrabiają i są super wygodne. Ciekawe, jakie będą po dłuższym użytkowaniu :)

Posted

rashelek napisał(a):

Gops, nie przestrasz się na początku, bo są dosyć sztywne. Ja się obawiałam, że będą mnie ręce od niej bolały, ale bardzo szybko się wyrabiają i są super wygodne. Ciekawe, jakie będą po dłuższym użytkowaniu :)

Chyba wrzuce na noc do płynu zmiękczającego poprostu , to ma być smycz głównie do roweru .
Vailet napisał(a):
a po ile w ds są te plecione smycze?

Na allegro mają wystawione, 32zł chyba .

Posted

rashelek napisał(a):
Uważasz, że jak pójdziesz do restauracji i poprosisz o przepis na jedno z ich dań, bo "Ty sobie zrobisz w domu", to Ci go podadzą? Zastanów się troche... :roll:

Dobrze,ale ja nie pytam z czego oni robią czy kupują tylko o nazwę..

Posted

[quote name='lucky23']Dobrze,ale ja nie pytam z czego oni robią czy kupują tylko o nazwę..
Przecież już dostałaś odpowiedź - tkanina dystansowa, albo po prostu siatka. Tutaj nie chodzi o to, że szukasz pod złą nazwą, tylko o to, że raczej nie dostaniesz w Polsce takiej kolorowej siateczki. Można szukać w różnych pasmanteriach, bo w internecie bardzo ciężko znaleźć. Kiedyś była na tym wątku dyskusja - http://www.dogomania.pl/forum/threads/140740-Jak-zrobi%C4%87-samodzielnie-smycz-i-obro%C5%BC%C4%99-dla-psa-%29/page68

Posted

My też mamy plecioną, czarną, kupioną na leszczyńskiej wystawie - bladego pojęcia nie mam jakiej firmy. Jednak zdecydowanie wolę smycz od DS, lepiej się ją trzyma i ogólnie rzecz biorąc jest wygodniejsza. ;) Więc jeśli się ktoś waha my z Nico bardzo polecamy, z naszej plecionki jesteśmy w stu procentach zadowoleni.

Posted

Dioranne napisał(a):
My też mamy plecioną, czarną, kupioną na leszczyńskiej wystawie - bladego pojęcia nie mam jakiej firmy. Jednak zdecydowanie wolę smycz od DS, lepiej się ją trzyma i ogólnie rzecz biorąc jest wygodniejsza. ;) Więc jeśli się ktoś waha my z Nico bardzo polecamy, z naszej plecionki jesteśmy w stu procentach zadowoleni.

to pewnie z Aleksandry :p
ja tam nie narzekam na swoją.. no ale nie mam porównania ;)

Posted

Dla mini psa polecilibyście obrożę z Modnej Kozy, Dogstyle czy Kudłatego Arta? Bo obie firmy mają wzorek, który mnie interesuje. Chodzi mi o wielkość okuć, sztywność taśmy i ogólne wrażenie.
Bo najchętniej zamówiłabym i obrożę i smycz w Dogstyle bo i tak muszę wziąć tam smycz, ale nie wiem, czy obroża cottonki nie będzie za sztywna na yorkową szyjkę.

Posted

MakeBelieve napisał(a):
Dla mini psa polecilibyście obrożę z Modnej Kozy, Dogstyle czy Kudłatego Arta? Bo obie firmy mają wzorek, który mnie interesuje. Chodzi mi o wielkość okuć, sztywność taśmy i ogólne wrażenie.
Bo najchętniej zamówiłabym i obrożę i smycz w Dogstyle bo i tak muszę wziąć tam smycz, ale nie wiem, czy obroża cottonki nie będzie za sztywna na yorkową szyjkę.

dla mnie cottonki z DS są za sztywne, najbardziej lubię furkidz, bo są lekkie i miękkie, w sumie podobnie ma pawsitive dog. Za to nie mam nic z Modnej kozy i kudłatego arta

Posted

[quote name='Illusion']A te sznureczki, z których są wyplatane smycze z DS mają jakąś konkretną nazwę? Jakiś czas temu znalazłam takie smycze: http://farm4.staticflickr.com/3675/9524674403_b96d06e4aa_z.jpg
mega mi się podobają i zastanawiam się, czy nie można samemu jakoś zapleść takiej (a może DS zaczęłoby takie robić);).
Świetne są te smycze z linku , miałam kiedyś tego typu firmy HST niestety potem już ich nigdzie nie widziałam a dorwałam ją na bazarku .
Niestety pies za szczyla ją orzegryzł ..
Z podobnych ale jednak innych są linowe z różnych firm
http://www.elperro.com.pl/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=335&category_id=46&option=com_virtuemart&Itemid=1&lang=pl

http://www.elperro.com.pl/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=336&category_id=46&option=com_virtuemart&Itemid=1&lang=pl

Są mega wygodne bo mam taką smycz tylko dla krowy 16stke , z karabińczykiem można się dogadać .

Posted

MakeBelieve napisał(a):

Możesz zamówić Cottonkę na tej cieńszej taśmie i wtedy nie powinna być sztywna.

Posted

[quote name='Illusion']A te sznureczki, z których są wyplatane smycze z DS mają jakąś konkretną nazwę? Jakiś czas temu znalazłam takie smycze: http://farm4.staticflickr.com/3675/9524674403_b96d06e4aa_z.jpg
mega mi się podobają i zastanawiam się, czy nie można samemu jakoś zapleść takiej (a może DS zaczęłoby takie robić);).
to są chyba cieńsze i ogólnie inne sznurki niż te DS ;) fajne te smycze, wyglądają na strasznie wygodne

Posted

Na pewno nie są plecione przez człowieka .
To są "dziesiątki" takich małych sznureczków , myśle że to podobna struktura do tych co dałam link z el perro tylko inna kolorystyka poporstu i ładniejsze wykończenia .

Posted

Wydaje mi się, że to w ogóle nie jest plecionka ;) Po prostu taka linka, mam piłkę bosmankę z czegoś takiego.
Odebrałam dziś obróżkę w pingwinki od Ewy Dufflowej. Eh, miał być koniec, ale to moja ulubiona tasiemka. Okropne to jest :P (Superdog i Lupine też już doszły :diabloti:)

Posted

Dokładnie to jest bardziej smycz sznurowa niż pleciona .
Wystarczy powiększyć sobie w jakimś programie obydwa zdjęcia , smyczy z el perro i tej z linku widać że to to samo według mnie .