Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Yuki_']Czy obroże z superdog są solidne i wytrzymałe?

Tak. Mamy 2 sztuki. Są porządnie wykonane, z materiałem się nic nie dzieje. Wygląda na to, że długo będą wyglądały jak nowe. Polecam.

Adzia123, super kolekcja! Przepiękne szelki :loveu:

Posted

Czy ktoś używał obroży Knot-a-Collar? Pyzulec się strasznie drapie w obroży materiałowej / skórzanej / podszytej polarem, no więc pomyślałam, że może linka jej nie będzie przeszkadzać...

Ale się zastanawiam ja się ta z Ruffwear sprawdza w praktyce, bo kupić w tej cenie "do szuflady" nie chcę :mad:

Posted

Mam pytanie do osób, które często bywają w TK Maxx (na dziale zwierzęcym), a mianowicie, czy jak były szelki Hurtty/produkty Bellomanii to one wisiały cały czas na haczykach w tym dziale?
Czy może były jakoś wystawione?
U mnie dzisiaj otworzyli ten sklep (nareszcie!) ale widziałam tam tylko produkty Trixie ze smyczy/obroży.
W zabawkach i akcesoriach był wybór różnych marek, a ze smyczy/obroży tylko Trixie...

Posted

Sowroneczka napisał(a):
Czy ktoś używał obroży Knot-a-Collar? Pyzulec się strasznie drapie w obroży materiałowej / skórzanej / podszytej polarem, no więc pomyślałam, że może linka jej nie będzie przeszkadzać...

Ale się zastanawiam ja się ta z Ruffwear sprawdza w praktyce, bo kupić w tej cenie "do szuflady" nie chcę :mad:

Nie szkoda cu pieniędzy na kawałek sznurka? ;) Podoba mi się ona, ale nie za tą cenę... Spróbowałabym sama taką zrobić na twoim miejscu ;)

Posted

Ja chyba wolę jedną porządną, niż dużo różności - wystarczą mi jedne fajne szelki i jedna obroża. Ta mi się podoba strasznie, ale chciałabym potwierdzenie użytkownika, że jest fajna, a nie obietnice producenta ;)

Posted

Niewyspana napisał(a):
Mam pytanie do osób, które często bywają w TK Maxx (na dziale zwierzęcym), a mianowicie, czy jak były szelki Hurtty/produkty Bellomanii to one wisiały cały czas na haczykach w tym dziale?
Czy może były jakoś wystawione?
U mnie dzisiaj otworzyli ten sklep (nareszcie!) ale widziałam tam tylko produkty Trixie ze smyczy/obroży.
W zabawkach i akcesoriach był wybór różnych marek, a ze smyczy/obroży tylko Trixie...

Kiedyś pytałam obsługę jak to wygląda i powiedzieli mi, że zawsze wystawiają ten towar, który aktualnie mają w sprzedaży, na odpowiednich działach. Więc jak nie ma, to nie ma, ale np. Hurtę zamawiają w miarę regularnie.

Posted

Sowroneczka napisał(a):

Może dogadaj się z ludźmi robiącymi branzoletki z sznurka alpinistycznego. Na pewno wyjdzie ci taniej.

Posted

MakeBelieve napisał(a):
Czy jest jakaś firma hand made, która ma w ofercie tkaninę różową w sówki oprócz Dogstyle?
I jak myślicie? Dla yorka lepiej szelki 1,5cm ze wzorkiem i podszyciem, że nie będzie widać podkładu, czy podkład 2 cm bez podszycia?

Manufaktura MiauHau ma jeszcze sówki. I tak odnośniepodszycia, ja oficjalnie nie mam żadnych obróżek z podszyciem więc nie wiem jak to jest, ale myślę że 1,5 cm bez podszycia byłoby ok :-)

Posted (edited)

[quote name='lucky23']Manufaktura MiauHau ma jeszcze sówki. I tak odnośniepodszycia, ja oficjalnie nie mam żadnych obróżek z podszyciem więc nie wiem jak to jest, ale myślę że 1,5 cm bez podszycia byłoby ok :-)
Dzięki, ale ja poszukuję tych sówek:
https://lh6.googleusercontent.com/-s-fyJZoMfbg/UMI3gWZ2_KI/AAAAAAAABCw/hhhutbljx2o/s344/sówki różowe.jpg (zdj Dogstyle)
bo Manufaktura ma fajne różowe sówki, ale na 2 cm pewnie byłyby mocno ucięte..
A co do szelek, to wzięłabym szerokość 2 cm, bo chcę mieć widoczny podkład :)

EDIT: Kto ma takie szelki z Ohmydog nie guardy, ale podobne do nich w chyba piratów, z czerwoną siateczką? Bo patrzę, że nie ma ich na stronie OMD.

Edited by MakeBelieve
Posted

MakeBelieve napisał(a):
EDIT: Kto ma takie szelki z Ohmydog nie guardy, ale podobne do nich w chyba piratów, z czerwoną siateczką? Bo patrzę, że nie ma ich na stronie OMD.

Gram Unbleble ;)

Posted

Victoria napisał(a):
Gram Unbleble ;)

Dzięki, tak myślałam, tylko nie mogłam znaleźć żadnego zdjęcia :)
Jak myślicie, lepiej taki model Y czy typowe guardy dla yorka? Bo przydadzą się i do samochodu i na co dzień ale boję się, że je źle wymierzę.. I nie wiem które lepsze.

Posted

Widzę, że sówki różowe ma tylko DS, szkoda :<
A czy istnieje szansa, że dostanę gdzieś różową smycz sznurkową? Bo potrzebuję ewentualnie do kompletu do tych sówek i rogz drogi, matis krótki :<