Hill. Posted March 9, 2014 Posted March 9, 2014 (edited) Dogha napisał(a):Te z artmagic wydają się fajne :) Chociaż ja ostatnio zdwcydowanie w plastikach gustuje, nie dzwonią. A identyfikatory mamy przy wszystkim, a często chodzimy szelki, obroza, łańcuszek więc 3 ID na psie ;) Te z drugiego linia miałam wcześniej, mają dosyć nieczytelny grawer ale nic się z nimi nie dzieje. Uzywalismy długo, aż nie zmienilam numeru telefonu. Po jakichś 2 latach nadal da się odczytać numer, tylko ID trzeba przechylic pod światło :P Jak chcesz fajne metalowe to quicktagi polecam. U Artmagic wadą jest dla mnie to, że nie mają interesujących mnie kształtów :/ A skąd masz plastikowe? One są trwałe? Na wątku o adresówkach dużo osób pisało, że takie szybko się psują (chyba mowa była o pleksi) i wybiłam sobie ten pomysł z głowy, chociaż takie jak ma w ofercie Edeil bardzo mi się podobają, a jakby miały jeszcze nie dzwonić to już w ogóle. Quicktagi miałam dotychczas, robione w zoologicznym. I już więcej raczej nie kupię - drogie, a jeden jest już porysowany (chociaż żeby nie było, że od razu je skreślam - 2 pozostałe się trzymają), no i hałasują niemiłosiernie. Jakoś wolę zainwestować w kilka za taką cenę, bo potrzebuję kupić ze 4, to za quicktagi wychodzi 100zł. Edited March 9, 2014 by Hill. Quote
Naklejka Posted March 9, 2014 Posted March 9, 2014 Edeil u mnie się same połamały o takie łapki mam https://lh4.googleusercontent.com/-JzF_Z4U5TPU/UxOeQltG3BI/AAAAAAAAa-k/BcnRYz8H1Kw/w427-h640-no/IMG_5051.jpg Quote
angineuuka Posted March 9, 2014 Posted March 9, 2014 [quote name='Naklejka']Edeil u mnie się same połamały o takie łapki mam https://lh4.googleusercontent.com/-JzF_Z4U5TPU/UxOeQltG3BI/AAAAAAAAa-k/BcnRYz8H1Kw/w427-h640-no/IMG_5051.jpg a a moja zyje :D Quote
Naklejka Posted March 9, 2014 Posted March 9, 2014 Angi napisał(a):a a moja zyje :D 4 na 6 zamówionych się rozwaliły... ja mam jeszcze 2, jedna leży nieużywana :eviltong: Będę zamawiała nowe, te zwierzątka, które się tutaj gdzieś przewinęły. Quote
angineuuka Posted March 9, 2014 Posted March 9, 2014 Naklejka napisał(a):4 na 6 zamówionych się rozwaliły... ja mam jeszcze 2, jedna leży nieużywana :eviltong: Będę zamawiała nowe, te zwierzątka, które się tutaj gdzieś przewinęły. Tez je bede za jakis czas zamawiać :cool1: Quote
lilacly Posted March 9, 2014 Posted March 9, 2014 Miałam w ręku te adresówki-zwierzątka i teraz czekam aż dojdą moje :p Bardzo ładnie wykonane. Na pierwszy rzut oka wydają się dość solidne. Pies którego adresówke oglądałam trochę już jej używał, a wyglądała jak nowa. Ale jak dla mnie wydają się zbyt duże są dla mniejszych psów. No i przez ten rozmiar nie jestem przekonana co do ich trwałości - czy nie ucierpią w czasie zabawy czy biegania po krzakach. Ale mimo to tak się zauroczyłam dwoma wzorkami, że nie mogłam się powstrzymać i je zamówiłam :loveu: może uda nam się nie rozwalić ich na pierwszym spacerze ;) Quote
Hill. Posted March 9, 2014 Posted March 9, 2014 (edited) [quote name='Naklejka']Edeil u mnie się same połamały o takie łapki mam https://lh4.googleusercontent.com/-JzF_Z4U5TPU/UxOeQltG3BI/AAAAAAAAa-k/BcnRYz8H1Kw/w427-h640-no/IMG_5051.jpg Ech, jak żyć? Co kupić, żeby wytrzymało, a nie kosztowało majątku? :/ Chyba zdecyduję się na te Artmagic. Będą nudne, srebrne kostki, dzwoniące przy każdym ruchu. A co myślicie o tych? https://www.facebook.com/media/set/?set=a.129387843927615.1073741832.109126072620459&type=3 "Polecamy dla psów aktywnych"... https://www.facebook.com/media/set/?set=a.143112649221801.1073741839.109126072620459&type=3 Edited March 9, 2014 by Hill. Quote
Dogha Posted March 9, 2014 Posted March 9, 2014 Hill. Może przetestuj plastikowe lub pleksi (5mm grubości) z Mama design, wydają się naprawdę mocne. Lub K9Gadgets. Quote
Hill. Posted March 9, 2014 Posted March 9, 2014 Dzięki za sugestię ;) Do K9Gadgets wysłałam już wiadomość z pytaniem o cennik - 25zł za sztukę, wychodzi jak Quicktag, chociaż są na pewno bardziej oryginalne. Ciekawe, że za taką z wyciętą sylwetką psa i w ogóle bajerami liczą sobie tyle co za zwykłe kółko z imieniem i numerem telefonu :lol:. U Mamadesign też nie ma cen podanych - gdy wejdzie się w dział "adresówki" to jest pusto http://www.mama.gda.pl/laser/adresowki Może można gdzieś znaleźć wzory z cenami? Quote
Ermilka1 Posted March 10, 2014 Posted March 10, 2014 A ja po wybróbowaniu kilku teraz mam te http://allegro.pl/identyfikator-adresowka-grawer-dla-psa-gratis-i4031629674.html - wzór nr 3. Identyfikatory są przy 8 obrożach (nie chce mi się przepinać :) ) od roku, żaden nie popękał, nie połamał się, napis nie zszedł, cięgle wyglądają jak nowe, jak się zabrudzi, to wystarczy przetrzeć, bo mamy z przeźroczystej pleksi. Quote
dance_macabre Posted March 10, 2014 Posted March 10, 2014 [quote name='Hill.']Dzięki za sugestię ;) Do K9Gadgets wysłałam już wiadomość z pytaniem o cennik - 25zł za sztukę, wychodzi jak Quicktag, chociaż są na pewno bardziej oryginalne. Ciekawe, że za taką z wyciętą sylwetką psa i w ogóle bajerami liczą sobie tyle co za zwykłe kółko z imieniem i numerem telefonu :lol:. U Mamadesign też nie ma cen podanych - gdy wejdzie się w dział "adresówki" to jest pusto http://www.mama.gda.pl/laser/adresowki Może można gdzieś znaleźć wzory z cenami? Poproś mamadesing na maila o wzornik i cenę. Jak zamawiałam zimą to cena 15-20zł. Quote
gops Posted March 10, 2014 Posted March 10, 2014 A ja w temacie wątku :lol: (adresówki mają swój wątek) . Taksówka Quote
iskra_wroc Posted March 10, 2014 Posted March 10, 2014 Czy ktoś ma szelki norweskie Trixie Fusion rozmiar M-L ? Jaka jest długość przedniego paska? Quote
Kasi i Lena Posted March 10, 2014 Posted March 10, 2014 iskra_wroc napisał(a):Czy ktoś ma szelki norweskie Trixie Fusion rozmiar M-L ? Jaka jest długość przedniego paska? Nie mam ale ponoć ma 39 cm. Quote
lilacly Posted March 10, 2014 Posted March 10, 2014 iskra_wroc napisał(a):Czy ktoś ma szelki norweskie Trixie Fusion rozmiar M-L ? Jaka jest długość przedniego paska? Miałam 2 pary w tym rozmiarze - w jednych przedni pasek miał 39cm, w drugich 40cm. Z rozmiarem L mają mało wspólnego ;) Quote
iskra_wroc Posted March 10, 2014 Posted March 10, 2014 Buu czyli odpada:/ M/L za małe a Lka za duża w obwodzie.. :/ A może jakiś HM robi taki wzór? Quote
Niewyspana Posted March 10, 2014 Posted March 10, 2014 Przejrzałam sobie właśnie ofertę OhMyPet i już mają w ofercie półzaciski z neoprenem. Wprost urzekła mnie fioletowa obróżka z tasiemką, ale na mojego kosztuje aż 50zł + wysyłka :shake: Według mnie pojechali ostro po cenie... Poczekam na jakiś rabat :diabloti: Quote
Aleksandrossa Posted March 10, 2014 Posted March 10, 2014 Neopren niby fajny ale...strasznie się brudzi. Mamy różowe podszycie, pies chodził w obróżce niecały tydzień a brud już jest nieźle widoczny (mimo, że pies nie latał po chaszczach, w żadnym błocie się nie tarzał ani nic). Zobaczymy jak po praniu będzie. No i muszę powiedzieć, że patrząc teraz na cenę w sklepie to niezłe robią te promocje jak wprowdzają nowe podszycia czy coś :diabloti: Skoro półzacisk na Chi na stronie kosztuje 52zł to jestem ciekawa ile w takim razie z metalową klamrą :evil_lol: Quote
Hill. Posted March 10, 2014 Posted March 10, 2014 Nam niebieskie też się okropnie brudzi. Ja czekam aż dodadzą guardy żeby się pocieszyć tym za ile kupiłam :eviltong:. Swoją drogą wyszła wada, przez którą za szelki z 2 zatrzaskami już podziękuję - regulatory są na takiej wysokości, że mój pies obił sobie łapę do krwi. Nie mogę na 100% ręczyć, że to od tego, bo zauważyłam to po zabawie z psami, a wiadomo, że wtedy dzieją się różne dziwne rzeczy, ale strup miał w takim miejscu, że to bardzo możliwe, biorąc pod uwagę to jak stuka o nie łapami jak chodzi. Quote
Dogha Posted March 11, 2014 Posted March 11, 2014 Ja mam fizia na punkcie niewygodnych regulatorów w szelkach. Regulowany dolny pasek to dla mnie jakaś masakra, ja nie chciałabym leżeć na regulatorze... Tak samo wchodzące w pachy lub odbijające się o łapy. W Lupinowych szelkach tak przesuwałam pasek, żeby regulator był cały czas na górze psa bo tam nie przeszkadza. Plus jestem bliska zamowienia norwegów bez regulacji bo nie widzę dla nią dobrego miejsca :P Hurtta jest o tyle fajna ze w szelkach regulator można przesuwać dowolnie i niezależnie ustawić długość paska. A co do neoprenu to czekam na mój żółty, może nie będzie takiej masakry z brudem ;)... Quote
gops Posted March 11, 2014 Posted March 11, 2014 Ja czekam na szelki na brązowym neoprenie więc chyba wzięłam jeden z najmniej brudzących się :lol: Quote
Ermilka1 Posted March 11, 2014 Posted March 11, 2014 iskra_wroc napisał(a):Buu czyli odpada:/ M/L za małe a Lka za duża w obwodzie.. :/ A może jakiś HM robi taki wzór? Np. OMD Ja mam czarny neopren i jakość szczególnie się nie brudzi :) . Regulatory i zatrzaski też mojemu psu bardzo przeszkadzają, dlatego teraz jak zamawiałam prosiłam o umieszczenie zatrzasku u góry. Quote
Illusion Posted March 11, 2014 Posted March 11, 2014 U nas syf widać najbardziej na pomarańczowych Y hurtty (o tyle dobrze, że ładnie się dopierają), na różowych norwegach z serii pro praktycznie nic, a są częściej używane. Quote
Hill. Posted March 11, 2014 Posted March 11, 2014 Dogha napisał(a):Ja mam fizia na punkcie niewygodnych regulatorów w szelkach. Regulowany dolny pasek to dla mnie jakaś masakra, ja nie chciałabym leżeć na regulatorze... Tak samo wchodzące w pachy lub odbijające się o łapy. W Lupinowych szelkach tak przesuwałam pasek, żeby regulator był cały czas na górze psa bo tam nie przeszkadza. Plus jestem bliska zamowienia norwegów bez regulacji bo nie widzę dla nią dobrego miejsca :P Hurtta jest o tyle fajna ze w szelkach regulator można przesuwać dowolnie i niezależnie ustawić długość paska. A co do neoprenu to czekam na mój żółty, może nie będzie takiej masakry z brudem ;)... To łączymy się w bólu :lol: Bez regulacji to z kolei ryzyko nie trafienia w idealny rozmiar. Quote
rev Posted March 11, 2014 Posted March 11, 2014 Pamiętam, że ktoś już kiedyś o to pytał, ale nie umiem odnaleźć tych postów, więc pozwolę sobie spytać raz jeszcze - czy ktoś posiada smycz Hurtty mountain rope i/lub reflective? Jestem ciekawa jak się sprawują i czy obcierają dłonie? Quote
Recommended Posts