Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

lilacly napisał(a):

Jeśli dobrze kojarze to masz bordera - u mnie w Y 70 chodzi suczka bc - 13,5kg, 47cm wzrostu, obwód klaty 56cm, przedni pasek w zwykłych norwegach 44cm. Samiec bordera, który z nami mieszka na pewno by w nie nie wszedł - albo wszedł, ale byłyby za ciasne.

Wiem, ze wrzucałaś wymiary, ale po wymiarach właśnie mi ta 70 tka mignęła w głowie ;) Dzięki wielkie za porównanie do Raya, Buzzman jest właśnie jego gabarytow i budowa też baardzo podobna :) Więc 80 biorę, za małe też nie będą, bo Clay ma większy przód. Tylko... żółte czy pomarańczowe? Seria lifeguard ;)

Posted

Dogha żółte są świetne! sama kiedyś kupie z tej seri obroże .

OMP zaczyna być moją najlepszą firmą HM , napisałam do nich z prośbą o uszycie szelek których nie mają w sprzedaży , i nie było problemu .
Pozostaję mi tylko czekać :)

Posted

Dogha napisał(a):
Tylko... żółte czy pomarańczowe? Seria lifeguard ;)

Żółte ładniejsze :mdrmed:

(i jeszcze coś mi tak świta, że ktoś tu pisał, że ma 70 z serii lifeguard jest mniejsze niż 70 zwykłe, więc z lifeguard tymbardziej brałabym 80 ;))

Posted

W sumie nie używamy jej często, zazwyczaj na deszcz, pluchę i kiedy wiem, że pies wróci ze spaceru w stanie nadającym się do kąpieli :) mamy ją około pół roku i jak do tej pory daje radę, wygląda prawie jak nowa, ale białe aplikacje (bo nie jest to druk) gdzieniegdzie zaczynają delikatnie odchodzić/ jakby złuszczać się :/ trzeba się dobrze przypatrzyć, ale jednak... jeżeli chodzi o bezpieczeństwo to pod tym względem jest porządna- nie ma obawy, że przy szarpnięcciu coś nie wytrzyma- wszystkie elementy są porządnej jakości (wg.mnie)

Posted

Może się ktoś wypowiedzieć na temat obroży Activdoga podszytej pianką?
Robię wiosenne porządki, ale myślami już jestem na wakacjach nad wodą i potrzebuję obroży z pianką.
W ubiegłym roku mieliśmy z OhMyDog (i nadal jeszcze mamy) i w środowisku wodnym była nawet ok, ale już mi się trochę znudziła...
I teraz waham się, czy sprzedać (lub się wymienić) OMD i kupić Activdoga...
Faktycznie ta pianka jest grubsza?
Schnie jakoś dłużej?

Chyba, że polecicie jeszcze jakieś obróżki do wody (od razu mówię - nie guma, nie podoba mi się)?

Pomocy...

Posted

Niewyspana napisał(a):
Robię wiosenne porządki, ale myślami już jestem na wakacjach nad wodą i potrzebuję obroży z pianką.
W ubiegłym roku mieliśmy z OhMyDog (i nadal jeszcze mamy) i w środowisku wodnym była nawet ok, ale już mi się trochę znudziła...
Schnie jakoś dłużej?

Chyba, że polecicie jeszcze jakieś obróżki do wody (od razu mówię - nie guma, nie podoba mi się)?

Pomocy...

Ja mam ActivDoga potszytego pianką i u nas sprawdza się bardzo dobrze. Nie mam porównania do pianki z innej firmy, ale na pewno schnie o wiele krócej niż polar. Jeśli zależy ci na szybkim schnięciu to może neopren, mam Hurtte podszytą neoprenem, ale jeszcze nie wiem jak jest z szybkością schnięcia, bo do tej pory nawet nie potrzebowała prania :). Tego lata zamierzam wypróbować ją nad jeziorem. A jak chcesz coś co nie będzie się brudzić, nie zniszczy się szybko, a nawet jeśli to nie będzie ci tego szkoda, to dobra będzie zwykła obroża z jednolitej taśmy ;).

Posted

Ja mam piankę z Activdoga w 3 obrożach i jedną z DS. W DS jest grubsza, w 2 z Activdoga też w miarę gruba (ja je bardziej lubię niż z DS), a jedna znacząco cieńsza niż DS.

Posted

Niewyspana napisał(a):
Schnie jakoś dłużej?

Pomocy...

Mam dwie takie obroże. To moja jedyna pianka, więc nie mogę powrównać do innych firm.
W naszych Activdogach pianka jest gruba, mięsista i długo schnie, także do wody polecałabym albo obrożę gumową, albo jakiegoś Super Doga, albo zwykłą taśmę.

Posted

Łi! Kermitowy żabiasty Super Dog już wysłany :). Dawno nie kupowałam żadnych obroży (udało mi się tylko wygrać dwie w konkursach ;)). Teraz odkładam kasę na szelki do bikejoringu. Czy ktoś może ma Zero DC Faster? Jak się sprawdzają te szelki? Warto za nie tyle zapłacić?

Posted

Victoria napisał(a):
Zuzia jakie w końcu wzięłaś :P ??

Hurtta Y z serii Lifeguard żółte ^^ Mam nadzieję ze z rozmiarem będzie wszystko ok...

Posted

[quote name='"Adzia123"']Czy ktoś może ma Zero DC Faster? Jak się sprawdzają te szelki? Warto za nie tyle zapłacić?
Tak, sprawdzają się. Przerobiłam szelki do BJ prawie każdej firmy dostępnej w PL na swojej suce i to są te jedyne, idealne, ale moja ma dużą i wąską klatkę piersiową, wąski przód (ale nie jako wadę postawy), ogólnie jest raczej długa z karpiowatym grzbietem, czyli ma raczej specyficzną budowę, która właściwie wykluczała wszystkie inne modele szelek sled ;) . Na zaprzęgowym forum czytałam, że u niektórych psów ten rodzaj szelek uciska na żebra. Ja nic takiego nie odnotowałam. Poza tym jakość pierwsza klasa. Aż żałuję, że Mały jest za mały żeby się w nie łapać.