Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Angi']Raczej pół zacisk :)[/QUOTE]

Oba to pol zaciski :)

Lepszy chyba lancuszek albo martingale bo mialam dla yorka ten z paseczkiem pol zacisk i sie blokowal-nie rozluznial. Ogolnie teraz mam martingale i jest super, nic sie nie zacina

Posted

Ja ma dla mojego pinczerka mini obrożę półzaciskową zwykłą, martingale i z zatrzaskiem (oczywiście mam też kilka rodzajów szelek). Najlepiej spaceruje nam się w obroży martingale z tym że mój pinczer jest nauczony chodzenia na luźnej smyczy i nie dusi się w niej. Jeśli idziemy na jakiś dłuższy spacer ( ponad 2 godziny) to idzie w szelkach:) polecam martingale lub szelki guardy lub bezuciskowe.

Posted

W tym miesiącu miałam już nie kupować psich akcesorii, a właśnie idą do mnie (wprawdzie używane, ale co tam) Furkidzowe kurczaczki :diabloti:[SIZE=2]
To już będzie nasz 3 Furkidz, a bodajże 8 obroża.
Oszalałam :evil_lol:

Posted

Odebrałam dziś nasze matis-pet'y i zdecydowanie polecam! Taśma dokładnie jak rogz, tylko odcienie kolorów sie trochę różnią ;) Turkus jest bardziej niebieski niż ten rogza, ale dla mnie nie aż tak, żeby nie pasował ;) Pomarancz piękny, bardzo wyrazisty. Chociaż nowy rogzowy chyba też tak wygląda? Nie mam porownania, nasza pomaranczowa smycz ma ze 4 lata już. Purpurowy to zdecydowanie mój faworyt, zarąbisty kolor :D Rogz takiego nie ma. Z różnic to jeszcze to, ze nawet 15mm polzacisk jest zrobiony na okrągłych kółkach i chyba część zaciskowa w 2cm obroży jest troszeczkę krótsza, ale tego nie jestem pewna. Wykonanie super, wszystko równe i schludne. Warto kupować ;)

Posted

Do mnie też wczoraj doszły matisy, smycz lekkie i miękkie czarna - fajna wygodna, jak rogz tylko szkoda, że tylko 140, a nie 160cm, obroża odblaskowa turkusowa - taśma wydaje się fajniejsza niż w rogze (grubsza), szkoda, że odcień bardziej w błękit/ niebieski wpada.

Maylok w hurrcie

Ares w nowych/ starych szelkach ;)

Bols w jednej z nowych obroży :)

i rogz Aresa, podszyty błękitną eko skórą

Posted

[quote name='Dogha']Ja przez allegro ;) Ale przez fb chyba też można...?
Marta długość mają jak rogz, w sumie się spodziewałam skoro są tak podobni. ;)[/QUOTE]
Poproszę zdjęcie pomarańczowego odblasku na psie :lol:
Macie 2 czy 2,5 cm ?

Posted

[quote name='Dogha']Ja przez allegro ;) Ale przez fb chyba też można...?
Marta długość mają jak rogz, w sumie się spodziewałam skoro są tak podobni. ;)[/QUOTE]
tak, tak tylko chodziło mi o to, że szkoda, że nie dłuższe.

Ja przez FB, nie chciałam im dodatkowej prowizji nie potrzebnej nabijać.
Szkoda tylko, że metki do góry nogami jak psa sie prowadzi standardowo przy lewej nodze :evil_lol:

Posted

Witam,zalogowałam się,chcąc wspomóc schroniska kupując obroże dla psa,ale nie wiem gdzie znaleźć licytacje, powinno być jasno określone gdzie trzeba tego szukać i licytować, jeśli wiecie to prosiłabym o pomoc :)

Posted

[quote name='suriemi']Witam,zalogowałam się,chcąc wspomóc schroniska kupując obroże dla psa,ale nie wiem gdzie znaleźć licytacje, powinno być jasno określone gdzie trzeba tego szukać i licytować, jeśli wiecie to prosiłabym o pomoc :)[/QUOTE]

Podforum Psy w Potrzebie/Akcje/Bazarek - i tam masz pełno wątków z licytacjami różnych rzeczy, nie tylko obroży ;)