Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Chyba najlepszym rozwiązaniem jeśli chodzi o identyfikację psa jest obroża/szelki od gadżeciaków albo inna haftowana(pitman też haftuje). No i chip gdyby pies wyszedł z obroży/szelek.
Sam chip to dla mnie za mało. Samara mi zwiała na urlopie na Mazurach i po 4 strasznych godzinach zadzwoniła do mnie pani, która przeczytała numer na szelkach. Do najbliższego schroniska było 40 km, nie wiem czy komuś chciałoby się ją tam zawozić i ile by trwało, zanim ktoś by zczytał numer chipa i do mnie zadzwonił... Trzeba się zabezpieczać z każdej strony.

Posted

co do adresówek - mieliśmy metalowe z trixie, to co chwilę się odkręcały i gubiły.
od dłuższego czasu używamy z trixie plastikowych, tych białych 'zatrzaskowych', jeszcze ani jedna nam się sama nie odpięła :)

Posted

Jakoś zeszłej zimy znalazłam błąkającego się psa. Miał tą beczułkę trixie, byłam w towarzystwie innych psiarzy i tylko ja wiedziałam że to adresówka. Oczywiście dzięki dogo :) Szybki telefon i po psiaka przyjechała szczęśliwa właścicielka.

Posted

A długo teraz czekacie na DS? Mam od nich jedną obrożę i to chyba moja ulubiona, więc chętnie wzięłabym coś jeszcze, ale pod koniec wakacji czas oczekiwania był zabójczy :/

Guest wolfheart
Posted

[quote name='Squ']A długo teraz czekacie na DS? Mam od nich jedną obrożę i to chyba moja ulubiona, więc chętnie wzięłabym coś jeszcze, ale pod koniec wakacji czas oczekiwania był zabójczy :/[/QUOTE]

ja mam amortyzator,czekałam prawie równe 2tyg,ale warto było :)

Posted

[quote name='Squ']A długo teraz czekacie na DS? Mam od nich jedną obrożę i to chyba moja ulubiona, więc chętnie wzięłabym coś jeszcze, ale pod koniec wakacji czas oczekiwania był zabójczy :/[/QUOTE]

To chyba zależy od tego, jak się wstrzelisz w termin. Ja robiłam jedno zamówienie w sierpniu i czekałam ok. 1,5tygodnia. Następne we wrześniu i wtedy coś koło 2tyg, chyba ponad. Ale mieli wtedy duże problemy ze swoim psiakiem. Pewnie jak zamówisz teraz, to szansa, że dojdzie przed świętami nie jest za duża.

Posted

Wczoraj pisałam do nich wiadomość i podobno mają się wyrobić, żeby zdążyć przed świętami z zamówieniem

Posted

ja na świąteczną obrożę czekałam prawie 2,5 tyg

Posted

Dostałam wreszcie obrożę od gadżeciaków zrobioną już wieki temu.

Zrobili ją na styk. Oczywiście jest możliwość regulacji, ale nie mogę z niej skorzystać, bo mój pies raczej nie miewa mniejszej szyi, tylko większą (zimowe ofutrzenie).

:shake:

Posted

[quote name='IZMADO']Dostałam wreszcie obrożę od gadżeciaków zrobioną już wieki temu.

Zrobili ją na styk. Oczywiście jest możliwość regulacji, ale nie mogę z niej skorzystać, bo mój pies raczej nie miewa mniejszej szyi, tylko większą (zimowe ofutrzenie).

:shake:[/QUOTE]

Nie oni pierwsi, nie ostatni tak zrobili :diabloti: Dlatego ja zawsze podaję dokładnie, jaką chcę regulację a nie obwód szyi psiaka ;)
Ale pochwal się obrożą! :D

Posted

[quote name='rashelek']Nie oni pierwsi, nie ostatni tak zrobili :diabloti: Dlatego ja zawsze podaję dokładnie, jaką chcę regulację a nie obwód szyi psiaka ;)
Ale pochwal się obrożą! :D[/QUOTE]

Przy ostatnim zamówieniu nie było takiego problemu, więc pomyślałam, że i tym razem będzie tak jak być powinno :(
No nic, czekam co odpiszą.