Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Katasza, ahaha, no to wskakuję w sukienunię i idę na spacerek na Krakowskie Przedmieście!

Asiak_kasia, kosmita mówisz?

A tak poważniej to kosmita bardzo dziękuje. :loveu: Naprawdę fajny jest chłopak. I na co dzień, jako pies towarzyszący, i do pracy.

Posted

[quote name='Korenia']Ja właśnie jednak skusiłam się na szelki i myślę, że nawet pasują Amy ;) Bałam się, że rozmiarowo mogą być niedobre, ale chyba są ok :)[/QUOTE]

Jakie? Norwegi czy te Y? Pokaż na zdjęcie na psie :) Ja też się bałam że będą niedobre ale rozmiarowo idelanie trafiłam. Druga suka ma trochę mniejsze ale i tak dolny pasek ciut za długi.

Posted (edited)

Mi się ta tasiemka co pokazałam w swoim poprzednim poście strasznie podoba, jeszcze w takim zestawieniu kolorystycznym... Jednak pies "ubrany" w bałwanki w środku lata? Kurcze, sama nie wiem. Przeglądam różne "obrożarnie" (Ciocia koniecznie chce coś pieseczkowi kupić) i mam coraz większy mętlik w główce. :eviltong:

Edited by Dioranne
Posted

Czyli chyba mówimy o tej samej? :D
Ja mam ograniczone pole manewru bo psica ma czerwono-szare wdzianko na śnieg więc coś z czerwienią potrzebuje. Też szkoda mi było na obróżkę typowo świąteczną ale stwierdziłam, że raz się żyje i pies będzie miał świąteczny komplet :> Teraz tylko rozkminiam czy brac smycz do kompletu z OHD czy zamówić plecioną z DS.

Posted

Tak, o tej samej. My właśnie mamy jednego Furkidza, który się strasznie szmatkowaty zrobił, więc zaopatrujemy się w nowe obroże. Zamówiliśmy już "hurttę" od DS, ale musimy poczekać, aż hurtownia dośle im taśmę z odblaskiem. Więc chciałabym kupić jeszcze jakąś obrożę. Podoba mi się ta tasiemka, w tym właśnie zestawieniu kolorystycznym, ale w lato bym jej psu nie ubrała, więc kupować obrożę, aby pies raz na rok ją założył - niezbyt mi się to widzi. ;) Wpadł mi w oko SuperDog, ale nie mam bladego pojęcia, jak ta obroża na szerokości 2.5cm wygląda:
http://www.superdog.sklep.pl/pl/p/London/85
Jeśli jako tako to zapewne ją wybiorę, ale jeśli połowa wzoru jest ucięta to nie warto...

Posted

[quote name='Kasi i Lena']Jakie? Norwegi czy te Y? Pokaż na zdjęcie na psie :) Ja też się bałam że będą niedobre ale rozmiarowo idelanie trafiłam. Druga suka ma trochę mniejsze ale i tak dolny pasek ciut za długi.[/QUOTE]
Y :) Spróbuję jutro zrobić fotkę :) U nas dolny pasek mógłby być z 2 cm dłuższy, tak sądzę, chociaż i tak dobrze leżą ;) Wzięłam 70, 80 akurat nie było, ale byłaby możliwość, i to spora, że będą za wielkie. Amy ma mocno szerokie barki, a w klacie nie jest jakoś szeroka i musiałam prawie na maxa zwęzić je w obwodzie ;) Mam nadzieje, że są wytrzymałe, bo to kółeczko do zapinania smyczy jest dość małe ;)

Posted

[quote name='Dioranne']Wpadł mi w oko SuperDog, ale nie mam bladego pojęcia, jak ta obroża na szerokości 2.5cm wygląda:
Jeśli jako tako to zapewne ją wybiorę, ale jeśli połowa wzoru jest ucięta to nie warto...

Gdzieś czytałam, chyba na FB, że oni te taśmy mają poszczególnej szerokości i zawsze wygląda to tak samo - nie jest nic obcięte ;) Ale mogę się mylić, także najlepiej napisać do nich.

Posted

[quote name='Korenia']Y :) Spróbuję jutro zrobić fotkę :) U nas dolny pasek mógłby być z 2 cm dłuższy, tak sądzę, chociaż i tak dobrze leżą ;) Wzięłam 70, 80 akurat nie było, ale byłaby możliwość, i to spora, że będą za wielkie. Amy ma mocno szerokie barki, a w klacie nie jest jakoś szeroka i musiałam prawie na maxa zwęzić je w obwodzie ;) Mam nadzieje, że są wytrzymałe, bo to kółeczko do zapinania smyczy jest dość małe ;)[/QUOTE]

80 raczej na pewno by były za duże. One są dobre na około 20 kg psa:) Moja jedna ma 70cm. Też bym się nie obraziła jakby pasek był odrobinę dłuższy ale ogólnie leżą idealnie. Druga też ma 70cm ale z innej serii i są sporo mniejsze.
Czekam na fotki na piesku.

Posted

Zamieszczone przez Dioranne
;-) Wpadł mi w oko SuperDog, ale nie mam bladego pojęcia, jak ta obroża na szerokości 2.5cm wygląda:

[quote name='Harley']Pisałam do nich w tej sprawie i odpowiedzieli, że wszystkie szerokości wyglądają tak samo.

Na każdej szerokości wzór mieści się cały, nic nie jest ucięte i nic się nie powtarza. Materiały są dopasowane do każdej szerokości.
Czy kupisz 2,5 cm, czy 4cm, wzór zawsze będzie w całości ,nie będzie ucięty i nie będzie się powtarzał.

Posted

Jako że miałam kupioną obrożę z DS słoniki i hurttę w półzacisku, którego jakoś nie polubiłam (wolę łańcuszek), to postanowiłam przerobić te w półzacisk martingale. Oto co wyszło:

Pierwsze wrażenia- dużo lepiej prowadzi mi się psa. Jeszcze muszę skoczyć do Tk Maxx, żeby kupić obrożę dla jamnika:)

Posted

Moja obroża ze sponge bobem już uszyta, pieniądze wpłaciłam, teraz tylko czekam na przesyłkę :loveu:
A tak długo się trzymałam, żeby nic nie kupić, aż od sierpnia chyba :lol:

Posted

[quote name='Niewyspana']Myślę od wczoraj, co to może być ;p
Co oni mogli takiego kupić? ;p[/QUOTE]

Rzecz w tym, że wszystko :lol: Ale ktoś może trafi. Zniszczyło by mnie gdyby to było Oreo, które było pierwszą odpowiedzią ;P.

Posted

[quote name='Endher']

Pierniczki PDD :) Choć Blackie tak dobrze przygotowała się do zimy zagęszczając kryzę, że niewiele je widać.[/QUOTE]

Cudne :loveu: