Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='motyleqq']no właśnie mi bardziej chodzi o wyjście na spacer luzem, ale kawałek trzeba przejść na smyczach. i jest to kawałek, gdzie psy raczej nie mają sikać itp, bo idę wąskim chodnikiem. no muszę się sama przekonać, czy się to sprawdzi :lol:[/QUOTE]

aha no to tak :)

Posted

Jak myślicie, czy obroża szer 4 cm dla beagla będzie dobra? (skórzana)

Posted

[quote name='katasza1']Musialam :P
ja poki co i tak nie zamowie, bo na bezowym psie zolty brzydko wyglada. Ale niech tylko moj czarny gowniarz przybedzie :diabloti:[/QUOTE]
Pokazałam ją siostrze, stwierdziła, że musi ją kupić Nuce pod choinkę, me gusta cudowna starsza siostra :diabloti::diabloti::diabloti:

Posted

[quote name='Victoria']wez cos co ma 4 cm przyloz do szyi tak jak obroze i sama sie przekonaj, aczkolwiek ja uwazam ze bdzie stanowczo za szeroko :P[/QUOTE]

to może 3 cm będzie ok. zobaczę :roll:

Posted (edited)

[quote name='CAM']to może 3 cm będzie ok. zobaczę :roll:[/QUOTE]
4 cm i to skórzana na pewno będzie za masywna i za szeroka ;) Ja mam sunię większą od beagla o niecałe 10 cm i nosi 3 cm, według mnie są idealne :)

Edited by vege*
Posted

[quote name='a_niusia']brzydka pogoda to i brzydkie zdjecia, ale za to ladne obroze i ladne pieski:)
nasze nowe furkidz:

caly zespol

ronja

tiamat

i sweet puppy:)))))))))
zgredek

ślicznotki:kiss_2:
świetne obróżki:)

Posted

ja tak ciagle chodze jak wyprowadzam 3 psy na raz.
od razu przyzwyczajalam psy do tego, ze dwa zawsze ida razem w parze.
i pary sa zmienne, zeby kazda znala zasady chodzenia na smyczy w parze.
poczatki w 3 byly trudne, bo akurat zaczynalismy jak zgredek byl bardzo maly, a ronja wracala do aktywnosci po bardzo dlugiej rekonwalescencji, wiec byla mega najarana na spacerki, a do tego tiamat byla obrazona na na caly swiat i nie chciala kolo nikogo chodzic w parze, bo sadzila, ze gnoojki jak to gnojki SMIERDZA.

wole smycz przepinana niz dwojnik, bo po prostu mozna pociagnac odpowiednio i w razie czego drugi pies nie ucierpi za to, ze sasiad z pary jest niegrzeczny.
dopoki nie powiekszylo mi sie stado do 3 sztuk, uzywalam dwojnika i bardzo dobrze sie sprawdzal.

wczesniej jak greta byla mala uzywalam dluzszej smyczy przepinanej. teraz juz normalnie ida na przepinanym rogzie.

http://imageshack.us/a/img845/7529/muuk.jpg
http://imageshack.us/a/img191/9706/m6nm.jpg
http://imageshack.us/a/img17/7787/jcva.jpg

ale wiadomo, ze zeby tak prowadzic psy, to one musza byc ogarniete, sterowalne i wiedziec, co to luzna smycz. inaczej to mozna pofrunac.

jak wyprowadzam moje psy w 3 na siku, a nie na spacer to wiadomo, ze kazdy ma swoja smycz i moze sobie szukac miejsca do lanka, gdzie chce, a moj pupil chodzi luzem, bo ma specjalne prawa i nie musi chodzic na sznurku:)))

Posted

[quote name='Kirinna']na furkidzie jest dzień promocji[/QUOTE]
Ja już wiem, że pójdę z torbami, zwłaszcza, że wypłata dzisiaj doszła... :diabloti:
E tam, raz do roku można zaszaleć :evil_lol:

Posted

A mnie korcą te małpki z furkidza strasznie , tylko nie lubię ich zapięć . Zaciski się przecierają , martingale mnie denerwuje , zatrzasku plastikowego się boję a metalowy jest tylko na 2,5cm pff .

Posted

[quote name='gops']A mnie korcą te małpki z furkidza strasznie , tylko nie lubię ich zapięć . Zaciski się przecierają , martingale mnie denerwuje , zatrzasku plastikowego się boję a metalowy jest tylko na 2,5cm pff .[/QUOTE]
Mi ogółem małpki też się podobają ale dla młodego nic a nic nie będą pasować :cool3:
My mamy półzacisk i nam się nie przeciera :grins:

Posted

U nas na razie poszły tylko rekinki (ograniczyłam się MOCNO...:diabloti:). Myślałam jeszcze nad DS, cottonki mają taki super wzór z szopami i aż się proszą, żeby je kupić :loveu: Zwłaszcza, ze fajnie by wyglądały na moim dzieciaku, a do niego mało co pasuje, niestety :razz:

Posted

[quote name='motyleqq']dobra, spróbowałam z dwoma na jednej smyczy i nigdy więcej :evil_lol:
a nie mówiłam :diabloti:

[quote name='Aleksandrossa']Mi się strasznie ta z ohmydog podoba :loveu:

na moim forum o labradorach będzie aukcja świąteczna i tam będą do licytacji właśnie między innymi ten model i jeszcze jeden z ohmydog :diabloti: do tego DS, Furkidz, pawsitive, kudłaty, modna koza :eviltong: wszystko świąteczne. Taka tam reklama :evil_lol: