Rinuś Posted November 28, 2013 Posted November 28, 2013 [quote name='motyleqq']no właśnie mi bardziej chodzi o wyjście na spacer luzem, ale kawałek trzeba przejść na smyczach. i jest to kawałek, gdzie psy raczej nie mają sikać itp, bo idę wąskim chodnikiem. no muszę się sama przekonać, czy się to sprawdzi :lol:[/QUOTE] aha no to tak :) Quote
Dioranne Posted November 28, 2013 Posted November 28, 2013 Odkryłam, że SuperDog ma szerokość 2.5cm... Jeśli młody będzie dobrze wyglądał w takiej szerokości to ciężko będzie się powstrzymać. :mdleje: Quote
vege* Posted November 28, 2013 Posted November 28, 2013 [quote name='katasza1']Collars craft studio ma tasme w sponge boba :placz:[/QUOTE] No i kaplica :mdleje: musiałaś prawda? :cry: Quote
Guest CAM Posted November 28, 2013 Posted November 28, 2013 Jak myślicie, czy obroża szer 4 cm dla beagla będzie dobra? (skórzana) Quote
Victoria Posted November 28, 2013 Posted November 28, 2013 wez cos co ma 4 cm przyloz do szyi tak jak obroze i sama sie przekonaj, aczkolwiek ja uwazam ze bdzie stanowczo za szeroko :P Quote
katasza1 Posted November 28, 2013 Posted November 28, 2013 Musialam :P ja poki co i tak nie zamowie, bo na bezowym psie zolty brzydko wyglada. Ale niech tylko moj czarny gowniarz przybedzie :diabloti: Quote
vege* Posted November 28, 2013 Posted November 28, 2013 [quote name='katasza1']Musialam :P ja poki co i tak nie zamowie, bo na bezowym psie zolty brzydko wyglada. Ale niech tylko moj czarny gowniarz przybedzie :diabloti:[/QUOTE] Pokazałam ją siostrze, stwierdziła, że musi ją kupić Nuce pod choinkę, me gusta cudowna starsza siostra :diabloti::diabloti::diabloti: Quote
Guest CAM Posted November 28, 2013 Posted November 28, 2013 [quote name='Victoria']wez cos co ma 4 cm przyloz do szyi tak jak obroze i sama sie przekonaj, aczkolwiek ja uwazam ze bdzie stanowczo za szeroko :P[/QUOTE] to może 3 cm będzie ok. zobaczę :roll: Quote
vege* Posted November 28, 2013 Posted November 28, 2013 (edited) [quote name='CAM']to może 3 cm będzie ok. zobaczę :roll:[/QUOTE] 4 cm i to skórzana na pewno będzie za masywna i za szeroka ;) Ja mam sunię większą od beagla o niecałe 10 cm i nosi 3 cm, według mnie są idealne :) Edited November 28, 2013 by vege* Quote
gops Posted November 28, 2013 Posted November 28, 2013 Beagle to nie jest szczuplutki malutki piesek . 3cm będzie dobrze wyglądało jak najbardziej . Skóra 3cm na suce wielkości beagla samca Quote
bluess Posted November 28, 2013 Posted November 28, 2013 [quote name='a_niusia']brzydka pogoda to i brzydkie zdjecia, ale za to ladne obroze i ladne pieski:) nasze nowe furkidz: caly zespol ronja tiamat i sweet puppy:))))))))) zgredek ślicznotki:kiss_2: świetne obróżki:) Quote
Hahnoto Posted November 29, 2013 Posted November 29, 2013 No właśnie, takie promocje w furkidz i fajne obroże w ofercie, a ja nie mogę ich kupić:placz: Quote
motyleqq Posted November 29, 2013 Posted November 29, 2013 dobra, spróbowałam z dwoma na jednej smyczy i nigdy więcej :evil_lol: Quote
a_niusia Posted November 29, 2013 Posted November 29, 2013 ja tak ciagle chodze jak wyprowadzam 3 psy na raz. od razu przyzwyczajalam psy do tego, ze dwa zawsze ida razem w parze. i pary sa zmienne, zeby kazda znala zasady chodzenia na smyczy w parze. poczatki w 3 byly trudne, bo akurat zaczynalismy jak zgredek byl bardzo maly, a ronja wracala do aktywnosci po bardzo dlugiej rekonwalescencji, wiec byla mega najarana na spacerki, a do tego tiamat byla obrazona na na caly swiat i nie chciala kolo nikogo chodzic w parze, bo sadzila, ze gnoojki jak to gnojki SMIERDZA. wole smycz przepinana niz dwojnik, bo po prostu mozna pociagnac odpowiednio i w razie czego drugi pies nie ucierpi za to, ze sasiad z pary jest niegrzeczny. dopoki nie powiekszylo mi sie stado do 3 sztuk, uzywalam dwojnika i bardzo dobrze sie sprawdzal. wczesniej jak greta byla mala uzywalam dluzszej smyczy przepinanej. teraz juz normalnie ida na przepinanym rogzie. http://imageshack.us/a/img845/7529/muuk.jpg http://imageshack.us/a/img191/9706/m6nm.jpg http://imageshack.us/a/img17/7787/jcva.jpg ale wiadomo, ze zeby tak prowadzic psy, to one musza byc ogarniete, sterowalne i wiedziec, co to luzna smycz. inaczej to mozna pofrunac. jak wyprowadzam moje psy w 3 na siku, a nie na spacer to wiadomo, ze kazdy ma swoja smycz i moze sobie szukac miejsca do lanka, gdzie chce, a moj pupil chodzi luzem, bo ma specjalne prawa i nie musi chodzic na sznurku:))) Quote
Gezowa Posted November 29, 2013 Posted November 29, 2013 [quote name='Kirinna']na furkidzie jest dzień promocji[/QUOTE] Ja już wiem, że pójdę z torbami, zwłaszcza, że wypłata dzisiaj doszła... :diabloti: E tam, raz do roku można zaszaleć :evil_lol: Quote
a_niusia Posted November 29, 2013 Posted November 29, 2013 noo co za szuje z tych furkidzow:))))) Quote
Aleksandrossa Posted November 29, 2013 Posted November 29, 2013 [quote name='Kirinna']na furkidzie jest dzień promocji[/QUOTE] uff żadna z nich dla Chi by nie pasowała :diabloti: Quote
gops Posted November 29, 2013 Posted November 29, 2013 A mnie korcą te małpki z furkidza strasznie , tylko nie lubię ich zapięć . Zaciski się przecierają , martingale mnie denerwuje , zatrzasku plastikowego się boję a metalowy jest tylko na 2,5cm pff . Quote
Aleksandrossa Posted November 29, 2013 Posted November 29, 2013 [quote name='gops']A mnie korcą te małpki z furkidza strasznie , tylko nie lubię ich zapięć . Zaciski się przecierają , martingale mnie denerwuje , zatrzasku plastikowego się boję a metalowy jest tylko na 2,5cm pff .[/QUOTE] Mi ogółem małpki też się podobają ale dla młodego nic a nic nie będą pasować :cool3: My mamy półzacisk i nam się nie przeciera :grins: Quote
Gezowa Posted November 29, 2013 Posted November 29, 2013 U nas na razie poszły tylko rekinki (ograniczyłam się MOCNO...:diabloti:). Myślałam jeszcze nad DS, cottonki mają taki super wzór z szopami i aż się proszą, żeby je kupić :loveu: Zwłaszcza, ze fajnie by wyglądały na moim dzieciaku, a do niego mało co pasuje, niestety :razz: Quote
Aleksandrossa Posted November 29, 2013 Posted November 29, 2013 Mi się strasznie ta z ohmydog podoba :loveu: Quote
Rinuś Posted November 29, 2013 Posted November 29, 2013 [quote name='motyleqq']dobra, spróbowałam z dwoma na jednej smyczy i nigdy więcej :evil_lol: a nie mówiłam :diabloti: [quote name='Aleksandrossa']Mi się strasznie ta z ohmydog podoba :loveu: na moim forum o labradorach będzie aukcja świąteczna i tam będą do licytacji właśnie między innymi ten model i jeszcze jeden z ohmydog :diabloti: do tego DS, Furkidz, pawsitive, kudłaty, modna koza :eviltong: wszystko świąteczne. Taka tam reklama :evil_lol: Quote
Recommended Posts