Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

wystarczy popatrzeć po niektórych...jak widzę komu dowborka remontuje chaty to czasami mi się nogi uginają. ja wiem że są ludzie biedni i faktycznie im życie wali po dupie, ale do cholery biednie nie znaczy, brudno! a u niektórych tam normalnie syf kiła i mogiła. Ale też jest usprawiedliwione - są biedni więc mogą mieć kićki z kurzu, sterty brudnych, nieułożonych ciuchów a na strychach porozciągane stare ubrania i kartoniska.

Posted

[quote name='dorka1403']wystarczy popatrzeć po niektórych...jak widzę komu dowborka remontuje chaty to czasami mi się nogi uginają. ja wiem że są ludzie biedni i faktycznie im życie wali po dupie, ale do cholery biednie nie znaczy, brudno! a u niektórych tam normalnie syf kiła i mogiła. Ale też jest usprawiedliwione - są biedni więc mogą mieć kićki z kurzu, sterty brudnych, nieułożonych ciuchów a na strychach porozciągane stare ubrania i kartoniska.[/QUOTE]

A to swoją drogą. Widziałam ten program raz czy dwa. I za każdym razem robię wielkie oczy, bo u mnie w chacie nigdy kokosów nie było, no ale kurde biednie nie znaczy brudno.
I pomimo tego, ze sama nie jestem perfekcyjna pani domu, to jednak syfu nie mam. A mam psy i chate na wsi, wiec teoretycznie mogłabym miec gimele :cool3:
Z resztą wcale nie trzeba wielkich nakładów finansowych żeby zrobić coś fajnego. Widziałam półki ze starych drabin czy łóżka z palet, które wyglądają zarąbiscie. Trzeba tylko chcieć. :roll:

Posted

ja nie wiem, "komu dowborka remontuje chaty", bo nie kojarze w ogole tematu. pewnie lezy daleko poza zasiegiem moich zainteresowan, ale nawet w niektorych galeriach na dogo widac niezly balagan na chacie i nie wiem, jak ktos moze w ogole cos takiego pokazywac publicznie, zeby cala polska widziala jaki ma syf...serio widzialam fote siedzi piesek, a w tle na meblosciance wielkie klebowiso brudnych szmat (oby nie ciuchow...przynajmniej wygladalo to na brudne szmaty).

wiec:))) nie trzeba ogladac telewizji, zeby cos takiego zobaczyc.

jednak jesli kupuje sie obroze na aukcji, gdzie sprzedawca pisze, ze jest to towar powystawowy i obroza ta jest odpowiedni tansza, to trzeba liczyc sie z tym, ze nikt jej dla nas nie wypierze i moze byc troche zakurzona.

Posted

[quote name='a_niusia']

jednak jesli kupuje sie obroze na aukcji, gdzie sprzedawca pisze, ze jest to towar powystawowy i obroza ta jest odpowiedni tansza, to trzeba liczyc sie z tym, ze nikt jej dla nas nie wypierze i moze byc troche zakurzona.[/QUOTE]

Jasne, jeżeli kupuje się używaną "ze sklepu" gdzie wprost jest napisane "powystawowy" to logiczne, ze nie bedzie idealnie. Tak samo jak ze sprzedaża ekspozycji w sklepach meblowych. Wiadomo-taniej niz nowki, bo ktoś siadał, otwierał itd.

Ale inaczej wygląda obroża "zakurzona", a inaczej zwyczajnie brudna. Poza tym rogza trzeba nieźle tyrać, żeby był brudny. Ja mam w kolorze turkusowym, i suczydło solidnie przetarło szlaki, w tym gnojówkę i błoto, a mimo tego po spotkaniu ze szczoteczką i wodą obróża jak nówka. Nie ma różnicy w kolorze.

Wiec zakładam, że jeżeli była to prywatna osóbka, zwyczajnie nie zrobiła przepierki przed sprzedaża. I tyle. Nie dziwię się, że ktoś może byc tym "rozczarowany".

Posted

nie uzywana. normalnie z metkami:)))
ja troche tych rogzow jednak mam i wierze, ze gdyby polezaly kilka miesiecy gdzies, gdzie sie kurzy, to moglubu buc przybrudzone. kurz to nie taki spacerowy brud, co sie wykruszy jak sie wysuszy.

Posted

Rogzy jeszcze mają to do siebie, szczególnie te taśmy w żywych kolorach, że fantastycznie wyglądają po wypraniu, kolory wyłażą na wierzch, więc przed, a po upraniu to jak niebo i ziemia.

Posted

[quote name='Victoria']no widziałam :P a ode mnie chcieli ;d
a jaki adres podalas? ten do ew zwrotu psa. tez lukow?[/QUOTE]

nie no, wtedy mieszkaliśmy w Wawie, więc adres był warszawski :) zależy pewnie od weta, nasz był mało przejmujący się wszystkim wokół... :evil_lol:

Posted

Mam nadzieję, że prezent gwiazdkowy dla młodego wypali, bo w DS aktualnie nie ma czarnej taśmy z odblaskiem na "hurtty". W każdym bądź razie - pierwszy raz zamawiałam norwegi, więc mam nadzieję, że zrobiłam to poprawnie. :lol:

Posted

[quote name='katasza1']Angi, na zdjeciu wyglada jak by ta dolna obrecz byla za daleko. Tzn nie na klacie tylko na brzuchu.

Mi do Chico pasowalyby tez gwiazdki na granatowym tle z psdd :loveu:[/QUOTE]
bo one są trochę za duże, jutro jadę po eskę. Ale ona chyba za mała będzie :lol:

Posted

[quote name='asiak_kasia']a to jak tanio to moze byc brudne? :-o

kupowałam kilka razy różne używane graty. W różnym stanie "zużycia" i NIGDY nie dostałam obroży brudnej. Podniszczone, czy tam wypłowiałe-owszem, ale nigdy nie brudna. I co innego zakurzona, a co innego brudna, czy "śmierdząca" :roll:

[/QUOTE]
ode mnie dostałaś ładnie upraną :cool3:
[quote name='Unbelievable']ja piorę wszystko przed wysyłką, nawet jak po poprzednim praniu pies obrożę miał raz na sobie i wcale nie widać brudu. Po prostu, zwykła schludność.[/QUOTE]

ja też wyprałam DS zanim wyslałam dalej, mimo że pies miał ją zaledwie 3-4 razy na sobie.

Posted

[quote name='Rinuś']ode mnie dostałaś ładnie upraną :cool3:
[/QUOTE]

pachnąca nawet! :loveu:
była czysta do 1 spaceru :eviltong: Joko załatwiła ją definitywnie pod wzgledem estetycznym, ale uwielbiam tą obroże-jest nie do zdarcia!

Posted

Ja kupowalam gumowana z psygody, o taka http://psygoda.pl/produkt/98-smycz-gumowana-regulowana
nie slizga sie, to napewno.
mi rak nie pali, ale przy 10 kg psie to nie ma co o tym mowic, az takich szarpniec nie robi. Na poczatku byla sztywna i mogla by palic przy wiekszym psie, alepo jakims czasie zrobila sie bardziej miekka, potem wypralam ja z duza iloscia plynu do plukania i jest miekka.
bardzo ja lubie i drugiemu jak podrosnie tez taka kupie.