Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

xxxastarothxxx napisał(a):
Dziękuję :cool3: Nieskromnie przyznam, że jest piękna :loveu: Moja Księżniczka :loveu:

No widać, że to taka delikatniutka psia księżniczka :loveu: Na prawdę mnie strasznie urzekła :) Nie wiem, czy na fejsie kiedyś was nie spotkałam :lol:

Posted (edited)

vege* napisał(a):
No widać, że to taka delikatniutka psia księżniczka :loveu: Na prawdę mnie strasznie urzekła :) Nie wiem, czy na fejsie kiedyś was nie spotkałam :lol:

Bardzo możliwe. Przewijamy się przez handmadowe stronki ze swoimi pycholami :eviltong: więc gdzieś tam można potwory moje oglądać :D Poza tym mam 4 króliki i na króliczym forum też bywam :)

Edited by xxxastarothxxx
Posted

Vectra napisał(a):
Pies musi być z danego miejsca , które obejmuje akcja chipowania. I warunek , to ważne szczepienie przeciw wściekliźnie.
Dowiedz się u siebie w mieście czy czasem gdzieś takiej akcji nie ma. Np w urzędzie gminy.

eee ja korzystałam z darmowego czipowania w Wawie, nie byłam pytana gdzie mieszkam, a w dowodzie miałam Łuków ;)
teraz chyba w Wawie czipują za free

Posted

ja juz dostalam zaczipowane dwa ostatnie psy i sama zarejstrowalam ich rosyjskie czipy w bazie identyfikacja.pl. dostalam poczta w obu przypadach takie zolte zawieszki na obroze, ale ze ronka szybko swoja zgubila, to nie wierze, ze greta bedzie miala swoja jakos dlugo.

moje suki nosza dwustronne plastikowe adresowki i na drugiej stronie jest napisane mam chipa/scan my chip/www.identyfikacja.pl

Posted

xxxastarothxxx napisał(a):
Bardzo możliwe. Przewijamy się przez handmadowe stronki ze swoimi pycholami :eviltong: więc gdzieś tam można potwory moje oglądać :D Poza tym mam 4 króliki i na króliczym forum też bywam :)

To idę was poszukać na fejsie :D

Posted

motyleqq napisał(a):
eee ja korzystałam z darmowego czipowania w Wawie, nie byłam pytana gdzie mieszkam, a w dowodzie miałam Łuków ;)
teraz chyba w Wawie czipują za free

Ooo.. to muszę zadzwonić do jakiejś lecznicy w wawie czy mi zaczipują psa..

Posted

Vectra napisał(a):
o swoje trzeba się upomnieć :cool3: weci skompiradła są ;)

masz w safe animal ? to ja Ci dam tych opasek , bo mam sporo :evil_lol:

tak safe animal, tyle ze te opaski sa chyba mniej praktyczne? bo jak to zawiesic na obroze 2-2,5 cm

Co do chipowania o ile pamietam przy Azie kazali pokazac dowod osobisty, wazny byl meldunek w miejscu chipowania. Ale ze meldunek jest nieobowiazakowy to raczej przestali to przestrzegac. W Warszawie to darmowe chipowanie to juz chyba caly rok jest, a przynajmniej przez dlugi okres czasu

Posted

Angi napisał(a):
nie ma już chyba. Ale są piłki ażurowe :D

Właśnie ostatnio patrzyłam na allegro ich ofertę zabawek i tylko te piłki są. Ciekawe, czy pullery i te pluszaki całkiem zniknęły czy po prostu nie ma aukcji.

Posted

[quote name='Dioranne']Już sobie wszystko ustaliłam i jutro składam zamówienie w Dog Style. :p
Co zamawiasz? :)
[quote name='lucky23']My mamy dwie adresówki - jedną kupną z danymi personalnymi, a drugą ze szczepienia na wściekliznę, i tam jest też numer, i wetka stwierdziła że to jest chip.. Ta druga z safe-animal. Radziła mi żebym się zarejestrowała, ale 40 zł bodajże za rejestrację to nie są małe pieniądze.. przynajmniej dla mnie..

[quote name='lucky23']Xena raczej mi nie ucieknie bo nie ma gdzie i kiedy, ale chcę ją na wszelki wypadek zaczipować..
A ile takie czipowanie może kosztować? I czy bardzo to boli psa?
Tak, 40zł za rejestrację to mało nie jest, ale dla bezpieczeństwa psa warto zapłacić :) Gdy przyjechałam z Tośką do mojego weta to od razu było sprawdzenie numeru chipa w bazie, no ale jeszcze wtedy nie była zarejestrowana :P "Raczej nie ucieknie", nie wiesz co się może wydarzyć...
[quote name='xxxastarothxxx']Proszę :)

Wygląda cudownie! :D Ostatnio przyszły do mnie szelki z Kudłatego, w taką pogodę żałuję, że wzięłam całe różowe :placz:

Posted

Moim zdaniem zaczipować i zarejestrować w safe animalu zdecydowanie warto. Na pewno śpię spokojniej. ;) Tonic najpierw był na klinikę zapisany, a Yuki na hodowczynię, ale po założeniu własnego konta wysłałam im skan książeczek zdrowia psów i przepisali je bez problemu na moje konto. Dzięki temu mam pewność, że wszystkie moje dane są tam jawne i w razie czego od razu można się ze mną skontaktować.

A zawieszki nie używam, po prostu na adresówce poza numerem telefonu mam między innymi napis 'mam chip'.

Posted

Victoria napisał(a):
Ja czipowałam za free, cały rok można w wawie, trzeba tylko byc zameldowanym na terenie warszawy no i adres do ew. zwrotu psa trzeba warszawski podać

tak jak mówiłam, nigdy meldunku warszawskiego nie miałam a czipowałam Etnę za free w Warszawie ;)

Posted

A do nas doszedł w końcu Rogzik ^^
Ogólnie jestem zadowolona, obroża wydaje się mocna, jest jaskrawa + nitka odblaskowa, co bardzo mi się podoba.
Jednak poprzednia osoba powinna go uprać...
Zdjęcia na modelu jutro, jak się uda ;p

Posted

motyleqq napisał(a):
tak jak mówiłam, nigdy meldunku warszawskiego nie miałam a czipowałam Etnę za free w Warszawie ;)

no widziałam :P a ode mnie chcieli ;d
a jaki adres podalas? ten do ew zwrotu psa. tez lukow?

Posted

[quote name='razed_in_black']Niewyspana ale na akcji jest info, że mogą być brudne/zakurzone. Powinnaś się cieszyć że masz ją tak tanio, wyprać sobie sama i nie marudzić...

Ale ja nie kupowałam z aukcji tylko od prywatnej osoby, z forum na FB.
Napisała, że pies miał ją na kilku spacerach, więc wydaje mi się, że po tym powinna ją przynajmniej wyczyścić przed wysyłką...
A porównując z tym kolorem, który jest pod "zakładką", nie wiem, jak to ująć, to po prostu jest brudna.

Posted

[quote name='razed_in_black']Niewyspana ale na akcji jest info, że mogą być brudne/zakurzone. Powinnaś się cieszyć że masz ją tak tanio, wyprać sobie sama i nie marudzić...

a to jak tanio to moze byc brudne? :-o

kupowałam kilka razy różne używane graty. W różnym stanie "zużycia" i NIGDY nie dostałam obroży brudnej. Podniszczone, czy tam wypłowiałe-owszem, ale nigdy nie brudna. I co innego zakurzona, a co innego brudna, czy "śmierdząca" :roll:

A jak ktoś pisze, ze obroża założona kilka razy, no to sugeruje, że to jednak szmatka prawie nowa. I tez byłby bym ciut zawiedziona gdybym dostała brudną obroże.

My natomiast testujemy sobie smycz plecioną z DS i jestem pod wrażeniem. Wyjątkowo poręczna i wygodna. Szczególnie, że ja niespecjalnie lubię długie smycze. To ta pomimo ponad 2m jest wyjątkowo poręczna i lekka. Jeden mankament jaki udało mi się znaleźć, średnio widzę w tym silnego psa, ze skłonnościami do "zrywów". Co prawda u mnie suki nie miały okazji sprawdzić wytrzymalości, ale jakoś nie widzę tej smyczki jako wyposażenia u wyrywnego samca.
No i zestaw różowy super się komponuje z szarym futrem :diabloti:

Posted

[quote name='asiak_kasia']a to jak tanio to moze byc brudne? :-o

kupowałam kilka razy różne używane graty. W różnym stanie "zużycia" i NIGDY nie dostałam obroży brudnej. Podniszczone, czy tam wypłowiałe-owszem, ale nigdy nie brudna. I co innego zakurzona, a co innego brudna, czy "śmierdząca" :roll:

A jak ktoś pisze, ze obroża założona kilka razy, no to sugeruje, że to jednak szmatka prawie nowa. I tez byłby bym ciut zawiedziona gdybym dostała brudną obroże.

My natomiast testujemy sobie smycz plecioną z DS i jestem pod wrażeniem. Wyjątkowo poręczna i wygodna. Szczególnie, że ja niespecjalnie lubię długie smycze. To ta pomimo ponad 2m jest wyjątkowo poręczna i lekka. Jeden mankament jaki udało mi się znaleźć, średnio widzę w tym silnego psa, ze skłonnościami do "zrywów". Co prawda u mnie suki nie miały okazji sprawdzić wytrzymalości, ale jakoś nie widzę tej smyczki jako wyposażenia u wyrywnego samca.
No i zestaw różowy super się komponuje z szarym futrem :diabloti:[/QUOTE]

To co Ty nie wiedziałaś, że jak kupujesz za grosze to masz jeszcze po stopach całować, że dostąpiłaś tego zaszczytu?! Jaka ty nieżyciowa :shake:
A co do rushoffego zestawu... Bez zdjęć się nie liczy :diabloti:

Posted

[quote name='rashelek']To co Ty nie wiedziałaś, że jak kupujesz za grosze to masz jeszcze po stopach całować, że dostąpiłaś tego zaszczytu?! Jaka ty nieżyciowa :shake:
A co do rushoffego zestawu... Bez zdjęć się nie liczy :diabloti:[/QUOTE]

No jak widać jakieś utopijne mam przekonania :diabloti:

Ale serio nie pojmuje takiej logiki, ze jak tanio to można byle jak. Bo o ile nie ma się wpływu na wyblaknięcie czy jakies tam postrzępienie, o tyle na czystość akurat tak. I jak dla mnie wiocha wysyłać komuś brudne obroże czy w ogóle cokolwiek.

fotki będą...kiedyś :eviltong: