vege* Posted November 24, 2013 Posted November 24, 2013 xxxastarothxxx napisał(a):Dziękuję :cool3: Nieskromnie przyznam, że jest piękna :loveu: Moja Księżniczka :loveu: No widać, że to taka delikatniutka psia księżniczka :loveu: Na prawdę mnie strasznie urzekła :) Nie wiem, czy na fejsie kiedyś was nie spotkałam :lol: Quote
xxxastarothxxx Posted November 24, 2013 Posted November 24, 2013 (edited) vege* napisał(a):No widać, że to taka delikatniutka psia księżniczka :loveu: Na prawdę mnie strasznie urzekła :) Nie wiem, czy na fejsie kiedyś was nie spotkałam :lol: Bardzo możliwe. Przewijamy się przez handmadowe stronki ze swoimi pycholami :eviltong: więc gdzieś tam można potwory moje oglądać :D Poza tym mam 4 króliki i na króliczym forum też bywam :) Edited November 24, 2013 by xxxastarothxxx Quote
motyleqq Posted November 24, 2013 Posted November 24, 2013 Vectra napisał(a):Pies musi być z danego miejsca , które obejmuje akcja chipowania. I warunek , to ważne szczepienie przeciw wściekliźnie. Dowiedz się u siebie w mieście czy czasem gdzieś takiej akcji nie ma. Np w urzędzie gminy. eee ja korzystałam z darmowego czipowania w Wawie, nie byłam pytana gdzie mieszkam, a w dowodzie miałam Łuków ;) teraz chyba w Wawie czipują za free Quote
a_niusia Posted November 24, 2013 Posted November 24, 2013 ja juz dostalam zaczipowane dwa ostatnie psy i sama zarejstrowalam ich rosyjskie czipy w bazie identyfikacja.pl. dostalam poczta w obu przypadach takie zolte zawieszki na obroze, ale ze ronka szybko swoja zgubila, to nie wierze, ze greta bedzie miala swoja jakos dlugo. moje suki nosza dwustronne plastikowe adresowki i na drugiej stronie jest napisane mam chipa/scan my chip/www.identyfikacja.pl Quote
vege* Posted November 24, 2013 Posted November 24, 2013 xxxastarothxxx napisał(a):Bardzo możliwe. Przewijamy się przez handmadowe stronki ze swoimi pycholami :eviltong: więc gdzieś tam można potwory moje oglądać :D Poza tym mam 4 króliki i na króliczym forum też bywam :) To idę was poszukać na fejsie :D Quote
Olson Posted November 24, 2013 Posted November 24, 2013 tak wygląda adresówka od gadżeciaków po 3 tygodniach codziennego używania. lakier odprysnął na brzegach, grube ryski. niestety, ale nie polecam. Quote
lucky23 Posted November 24, 2013 Posted November 24, 2013 motyleqq napisał(a):eee ja korzystałam z darmowego czipowania w Wawie, nie byłam pytana gdzie mieszkam, a w dowodzie miałam Łuków ;) teraz chyba w Wawie czipują za free Ooo.. to muszę zadzwonić do jakiejś lecznicy w wawie czy mi zaczipują psa.. Quote
Amber Posted November 24, 2013 Posted November 24, 2013 [quote name='lucky23']Ooo.. to muszę zadzwonić do jakiejś lecznicy w wawie czy mi zaczipują psa.. Ja chipowałam bezpłatnie + wpis do bazy tutaj http://www.lecznica-vetka.pl/ Quote
Agnes Posted November 24, 2013 Posted November 24, 2013 Vectra napisał(a):o swoje trzeba się upomnieć :cool3: weci skompiradła są ;) masz w safe animal ? to ja Ci dam tych opasek , bo mam sporo :evil_lol: tak safe animal, tyle ze te opaski sa chyba mniej praktyczne? bo jak to zawiesic na obroze 2-2,5 cm Co do chipowania o ile pamietam przy Azie kazali pokazac dowod osobisty, wazny byl meldunek w miejscu chipowania. Ale ze meldunek jest nieobowiazakowy to raczej przestali to przestrzegac. W Warszawie to darmowe chipowanie to juz chyba caly rok jest, a przynajmniej przez dlugi okres czasu Quote
omry Posted November 24, 2013 Posted November 24, 2013 Że tak zboczę z tematu.. Wie ktoś może gdzie ja mogę kupić Pullery? Nie mogę nigdzie znaleźć. Quote
xxxkaluniaxxx Posted November 24, 2013 Posted November 24, 2013 http://allegro.pl/collar-puller-ringo-aport-30cm-2szt-i3698254096.html ;) Quote
rashelek Posted November 24, 2013 Posted November 24, 2013 omry napisał(a):Że tak zboczę z tematu.. Wie ktoś może gdzie ja mogę kupić Pullery? Nie mogę nigdzie znaleźć. A DS już nie ma? Quote
angineuuka Posted November 24, 2013 Posted November 24, 2013 rashelek napisał(a):A DS już nie ma? nie ma już chyba. Ale są piłki ażurowe :D Quote
rashelek Posted November 24, 2013 Posted November 24, 2013 Angi napisał(a):nie ma już chyba. Ale są piłki ażurowe :D Właśnie ostatnio patrzyłam na allegro ich ofertę zabawek i tylko te piłki są. Ciekawe, czy pullery i te pluszaki całkiem zniknęły czy po prostu nie ma aukcji. Quote
Kasia0912 Posted November 24, 2013 Posted November 24, 2013 [quote name='Dioranne']Już sobie wszystko ustaliłam i jutro składam zamówienie w Dog Style. :p Co zamawiasz? :) [quote name='lucky23']My mamy dwie adresówki - jedną kupną z danymi personalnymi, a drugą ze szczepienia na wściekliznę, i tam jest też numer, i wetka stwierdziła że to jest chip.. Ta druga z safe-animal. Radziła mi żebym się zarejestrowała, ale 40 zł bodajże za rejestrację to nie są małe pieniądze.. przynajmniej dla mnie.. [quote name='lucky23']Xena raczej mi nie ucieknie bo nie ma gdzie i kiedy, ale chcę ją na wszelki wypadek zaczipować.. A ile takie czipowanie może kosztować? I czy bardzo to boli psa? Tak, 40zł za rejestrację to mało nie jest, ale dla bezpieczeństwa psa warto zapłacić :) Gdy przyjechałam z Tośką do mojego weta to od razu było sprawdzenie numeru chipa w bazie, no ale jeszcze wtedy nie była zarejestrowana :P "Raczej nie ucieknie", nie wiesz co się może wydarzyć... [quote name='xxxastarothxxx']Proszę :) Wygląda cudownie! :D Ostatnio przyszły do mnie szelki z Kudłatego, w taką pogodę żałuję, że wzięłam całe różowe :placz: Quote
Szura Posted November 25, 2013 Posted November 25, 2013 Moim zdaniem zaczipować i zarejestrować w safe animalu zdecydowanie warto. Na pewno śpię spokojniej. ;) Tonic najpierw był na klinikę zapisany, a Yuki na hodowczynię, ale po założeniu własnego konta wysłałam im skan książeczek zdrowia psów i przepisali je bez problemu na moje konto. Dzięki temu mam pewność, że wszystkie moje dane są tam jawne i w razie czego od razu można się ze mną skontaktować. A zawieszki nie używam, po prostu na adresówce poza numerem telefonu mam między innymi napis 'mam chip'. Quote
Victoria Posted November 25, 2013 Posted November 25, 2013 Ja czipowałam za free, cały rok można w wawie, trzeba tylko byc zameldowanym na terenie warszawy no i adres do ew. zwrotu psa trzeba warszawski podać Quote
motyleqq Posted November 25, 2013 Posted November 25, 2013 Victoria napisał(a):Ja czipowałam za free, cały rok można w wawie, trzeba tylko byc zameldowanym na terenie warszawy no i adres do ew. zwrotu psa trzeba warszawski podać tak jak mówiłam, nigdy meldunku warszawskiego nie miałam a czipowałam Etnę za free w Warszawie ;) Quote
Niewyspana Posted November 25, 2013 Posted November 25, 2013 A do nas doszedł w końcu Rogzik ^^ Ogólnie jestem zadowolona, obroża wydaje się mocna, jest jaskrawa + nitka odblaskowa, co bardzo mi się podoba. Jednak poprzednia osoba powinna go uprać... Zdjęcia na modelu jutro, jak się uda ;p Quote
Victoria Posted November 25, 2013 Posted November 25, 2013 motyleqq napisał(a):tak jak mówiłam, nigdy meldunku warszawskiego nie miałam a czipowałam Etnę za free w Warszawie ;) no widziałam :P a ode mnie chcieli ;d a jaki adres podalas? ten do ew zwrotu psa. tez lukow? Quote
razed_in_black Posted November 26, 2013 Posted November 26, 2013 Niewyspana ale na akcji jest info, że mogą być brudne/zakurzone. Powinnaś się cieszyć że masz ją tak tanio, wyprać sobie sama i nie marudzić... Quote
Niewyspana Posted November 26, 2013 Posted November 26, 2013 [quote name='razed_in_black']Niewyspana ale na akcji jest info, że mogą być brudne/zakurzone. Powinnaś się cieszyć że masz ją tak tanio, wyprać sobie sama i nie marudzić... Ale ja nie kupowałam z aukcji tylko od prywatnej osoby, z forum na FB. Napisała, że pies miał ją na kilku spacerach, więc wydaje mi się, że po tym powinna ją przynajmniej wyczyścić przed wysyłką... A porównując z tym kolorem, który jest pod "zakładką", nie wiem, jak to ująć, to po prostu jest brudna. Quote
asiak_kasia Posted November 26, 2013 Posted November 26, 2013 [quote name='razed_in_black']Niewyspana ale na akcji jest info, że mogą być brudne/zakurzone. Powinnaś się cieszyć że masz ją tak tanio, wyprać sobie sama i nie marudzić... a to jak tanio to moze byc brudne? :-o kupowałam kilka razy różne używane graty. W różnym stanie "zużycia" i NIGDY nie dostałam obroży brudnej. Podniszczone, czy tam wypłowiałe-owszem, ale nigdy nie brudna. I co innego zakurzona, a co innego brudna, czy "śmierdząca" :roll: A jak ktoś pisze, ze obroża założona kilka razy, no to sugeruje, że to jednak szmatka prawie nowa. I tez byłby bym ciut zawiedziona gdybym dostała brudną obroże. My natomiast testujemy sobie smycz plecioną z DS i jestem pod wrażeniem. Wyjątkowo poręczna i wygodna. Szczególnie, że ja niespecjalnie lubię długie smycze. To ta pomimo ponad 2m jest wyjątkowo poręczna i lekka. Jeden mankament jaki udało mi się znaleźć, średnio widzę w tym silnego psa, ze skłonnościami do "zrywów". Co prawda u mnie suki nie miały okazji sprawdzić wytrzymalości, ale jakoś nie widzę tej smyczki jako wyposażenia u wyrywnego samca. No i zestaw różowy super się komponuje z szarym futrem :diabloti: Quote
rashelek Posted November 26, 2013 Posted November 26, 2013 [quote name='asiak_kasia']a to jak tanio to moze byc brudne? :-o kupowałam kilka razy różne używane graty. W różnym stanie "zużycia" i NIGDY nie dostałam obroży brudnej. Podniszczone, czy tam wypłowiałe-owszem, ale nigdy nie brudna. I co innego zakurzona, a co innego brudna, czy "śmierdząca" :roll: A jak ktoś pisze, ze obroża założona kilka razy, no to sugeruje, że to jednak szmatka prawie nowa. I tez byłby bym ciut zawiedziona gdybym dostała brudną obroże. My natomiast testujemy sobie smycz plecioną z DS i jestem pod wrażeniem. Wyjątkowo poręczna i wygodna. Szczególnie, że ja niespecjalnie lubię długie smycze. To ta pomimo ponad 2m jest wyjątkowo poręczna i lekka. Jeden mankament jaki udało mi się znaleźć, średnio widzę w tym silnego psa, ze skłonnościami do "zrywów". Co prawda u mnie suki nie miały okazji sprawdzić wytrzymalości, ale jakoś nie widzę tej smyczki jako wyposażenia u wyrywnego samca. No i zestaw różowy super się komponuje z szarym futrem :diabloti:[/QUOTE] To co Ty nie wiedziałaś, że jak kupujesz za grosze to masz jeszcze po stopach całować, że dostąpiłaś tego zaszczytu?! Jaka ty nieżyciowa :shake: A co do rushoffego zestawu... Bez zdjęć się nie liczy :diabloti: Quote
asiak_kasia Posted November 26, 2013 Posted November 26, 2013 [quote name='rashelek']To co Ty nie wiedziałaś, że jak kupujesz za grosze to masz jeszcze po stopach całować, że dostąpiłaś tego zaszczytu?! Jaka ty nieżyciowa :shake: A co do rushoffego zestawu... Bez zdjęć się nie liczy :diabloti:[/QUOTE] No jak widać jakieś utopijne mam przekonania :diabloti: Ale serio nie pojmuje takiej logiki, ze jak tanio to można byle jak. Bo o ile nie ma się wpływu na wyblaknięcie czy jakies tam postrzępienie, o tyle na czystość akurat tak. I jak dla mnie wiocha wysyłać komuś brudne obroże czy w ogóle cokolwiek. fotki będą...kiedyś :eviltong: Quote
Recommended Posts