Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

szczerze , to by mogli dać wybór w kolorach tych zawieszek w safe .. bo są takie mało chłopięce :diabloti:
i się niektórzy panowie burzą ;) jak ich samczyk , dostaje wyprawkę z różową gumeczką :grins:

Posted

To, ze nie daja wyboru w kolorze to olac, ale jak dali mi JEDNA sztuke to zasmialam sie w duchu - bo co ja mam z tym zrobic majac pare obrozy pare szelek:evil_lol::evil_lol: toz to bez sensu:eviltong:
A swoja droga mamy lepsze, czyzby burzuazja wilanowska dawala ladniejsze? o taka:

(foto z netu)

http://i.pinger.pl/pgr386/537ab92e000b4cab51952bda/DSCF6040.JPG

fajne bo latwo sie przewiesza gumowane jest, wiec pyk i jest na drugiej obrozy - skoro i tak dali mi tylko jedna.

Teraz jeszcze sucz dostala zawieszke ze zaszczepiona - jak jej to wszystko naloze to bedzie jak choinka wygladac

Posted

Agnes napisał(a):
Ty moze tak, ale ja szary czlowiek miejski pewnie powinnam sie cieszyc z jednej sztuki:eviltong:

o swoje trzeba się upomnieć :cool3: weci skompiradła są ;)

masz w safe animal ? to ja Ci dam tych opasek , bo mam sporo :evil_lol:

Posted

[quote name='Dink']To różowe dostaje się po zaczipowaniu psa, można przyczepić do obroży

[quote name='Victoria']na safe animal mozna kupic

[quote name='Agnes']To, ze nie daja wyboru w kolorze to olac, ale jak dali mi JEDNA sztuke to zasmialam sie w duchu - bo co ja mam z tym zrobic majac pare obrozy pare szelek:evil_lol::evil_lol: toz to bez sensu:eviltong:
A swoja droga mamy lepsze, czyzby burzuazja wilanowska dawala ladniejsze? o taka:

(foto z netu)

fajne bo latwo sie przewiesza gumowane jest, wiec pyk i jest na drugiej obrozy - skoro i tak dali mi tylko jedna.

Teraz jeszcze sucz dostala zawieszke ze zaszczepiona - jak jej to wszystko naloze to bedzie jak choinka wygladac
My mamy dwie adresówki - jedną kupną z danymi personalnymi, a drugą ze szczepienia na wściekliznę, i tam jest też numer, i wetka stwierdziła że to jest chip.. Ta druga z safe-animal. Radziła mi żebym się zarejestrowała, ale 40 zł bodajże za rejestrację to nie są małe pieniądze.. przynajmniej dla mnie..

Posted

40zl za bezpieczenstwo psa to nie majatek.. A zgubi Ci sie pies, ktos odczepi jej obroze z adresowka i pies nie do zidentyfikowania :)
Trafilam na skapego weta, Daisy zostala od razu wpisana do safe animal ale nie dostalysmy bajeranckiej opaski :< a szkoda mi dyszki na zamowienie tej opaski bo za tyle moge miec nowy identyfikator ^^

Posted

Xena raczej mi nie ucieknie bo nie ma gdzie i kiedy, ale chcę ją na wszelki wypadek zaczipować..
A ile takie czipowanie może kosztować? I czy bardzo to boli psa?

Posted

U nas chipowanie 70zł , ja chipowałam jak była darmowa akcja .
Podobno boli , zależy od psa, mój nic nie poczuł , pies koleżanki bardzo piszczał .

Posted

Pies musi być z danego miejsca , które obejmuje akcja chipowania. I warunek , to ważne szczepienie przeciw wściekliźnie.
Dowiedz się u siebie w mieście czy czasem gdzieś takiej akcji nie ma. Np w urzędzie gminy.

Dobra , sprawna rączka weta i pies nie zauważa że dostał numerek pod skórę ;)
ja chipuje 6 tygodniowe szczeniaki , żadne nie zauważyło .. dorosłe to samo.

W wawie kosztuje chip 50 zł , taki w lecznicy dla obywatela.

Posted

[quote name='gops']Ej a ja dostałam przy chipowaniu niebieską zawieszke a nie różową .
Ja mam też taką niebieską plastikową :roll:

[quote name='Agnes']To, ze nie daja wyboru w kolorze to olac, ale jak dali mi JEDNA sztuke to zasmialam sie w duchu - bo co ja mam z tym zrobic majac pare obrozy pare szelek:evil_lol::evil_lol: toz to bez sensu:eviltong:

(foto z netu)

U mnie nie dają tych zawieszek, że pies jest zaszczepiony :( Muszę z wetem pogadać, żeby takie coś załatwił jak będę przy okazji, bo ostatniob yłam i oczywiście zapomniałam zapytać przy szczepieniach :eviltong:
[quote name='lucky23']Xena raczej mi nie ucieknie bo nie ma gdzie i kiedy, ale chcę ją na wszelki wypadek zaczipować..
A ile takie czipowanie może kosztować? I czy bardzo to boli psa?
Ja byłam w 2010 roku jak było u mnie darmowe, obowiązkowe chipowanie, to chwila, Nuka nie poczuła, a jak zapytałam ile by kosztowało poza darmowym chipowaniem to powiedział, że ok 50 zł, ale w każdym mieście inaczej liczą, przejdź się i zapytaj.

Posted

U mnie obie suki były chipowane w ramach tej akcji, żadna nic nie poczuła (nawet największa panikara - Tosia), w "cenie" był też wpis do bazy (ale wet mówił, że jak będę chciała zmienić jakieś dane, to trzeba wbijać do niego, bo sama nie mogę tego zrobić), no i dostałyśmy takie różowe zawieszki.

Posted

[quote name='lucky23']My mamy dwie adresówki - jedną kupną z danymi personalnymi, a drugą ze szczepienia na wściekliznę, i tam jest też numer, i wetka stwierdziła że to jest chip.. Ta druga z safe-animal. Radziła mi żebym się zarejestrowała, ale 40 zł bodajże za rejestrację to nie są małe pieniądze.. przynajmniej dla mnie..

To weta to nie chip:roll: To rodzaj adresówki można nawet zarejestrować psa w bazie danych http://www.lyssetky-id.eu/index.php