Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

lucky23 napisał(a):
Aha. TO do czego mogą się przydać takie szelki jak ja chciałam ?

a do czego mają służyć szelki ?
czasem się załamuję po Twoich wypowiedziach.

Posted

Nie no, czasem na początku takie norwegi mogą się przydać, jeśli pies np. nie potrafi dobrze zostawać albo chcemy go bardziej nakręcić i puścić go z ręki lub chcemy, żeby ktoś puścił naszego psa. Mi się Młody tak jarał, że się podduszał. Ale fakt, że szybko przestały nam być szelki potrzebne i trenujemy bez.

Posted

Jak już dziewczyny wspomniały - w agility pies biega bez niczego, jeśli chodzi o zawody. Na treningach ma obrożę, bo wiadomo - początek nauki, zawsze bezpieczniej jak jednak ma coś na sobie, bo z szelkami to raczej słabo...
Norwegi to prędzej do flyballu.

Posted

Moje psy biegały normalnie na treningach w szelkach i chyba nie narzekały. Jedna sucz raz przewróciła hopkę skacząc nad poprzeczką w norwegach i podobno to one jakoś zahaczyły o przeszkodę, od tamtego czasu na wszelki wypadek biega w obroży/szelkach "Y" z hurtty i jest ok.

Posted

katasza1 napisał(a):
Na spacer :P

No tak, ale gdzie jeszcze? Do jakich sportów?

Lucky. napisał(a):
a do czego mają służyć szelki ?
czasem się załamuję po Twoich wypowiedziach.

Chodziło mi o sport. Wiem że na spacer, do chodzeniach w nich.

Szura napisał(a):
Nie no, czasem na początku takie norwegi mogą się przydać, jeśli pies np. nie potrafi dobrze zostawać albo chcemy go bardziej nakręcić i puścić go z ręki lub chcemy, żeby ktoś puścił naszego psa. Mi się Młody tak jarał, że się podduszał. Ale fakt, że szybko przestały nam być szelki potrzebne i trenujemy bez.

No Xena jeszcze zostawać nie umie, ale się uczymy.

Gezowa napisał(a):
Jak już dziewczyny wspomniały - w agility pies biega bez niczego, jeśli chodzi o zawody. Na treningach ma obrożę, bo wiadomo - początek nauki, zawsze bezpieczniej jak jednak ma coś na sobie, bo z szelkami to raczej słabo...
Norwegi to prędzej do flyballu.

No tak, na treningach obroża musi być żeby psa jakoś trzymać..

Illusion napisał(a):
Moje psy biegały normalnie na treningach w szelkach i chyba nie narzekały. Jedna sucz raz przewróciła hopkę skacząc nad poprzeczką w norwegach i podobno to one jakoś zahaczyły o przeszkodę, od tamtego czasu na wszelki wypadek biega w obroży/szelkach "Y" z hurtty i jest ok.

Dzięki za odpowiedź. Taką odpowiedź chciałam usłyszeć ;-)
Że norwegi się nadają, nie do końca, ale jest okej :D

Posted

Scoob czasem ćwiczył na agility w norwegach/julkach/guardach i jeśli szelki są wygodne, to nie uważam, żeby psu w czymkolwiek przeszkadzały, no może oprócz slalomu ;) na początku są nawet bardzo przydatne, żeby nie było problemu z przytrzymaniem psa

Posted

[quote name='xxxkaluniaxxx']prosze tak trzeba przełożyć pasek ;)sorry za jakość foty i czystość szelek :evil_lol:ja mam julki ale zasada ta sama :lol:

dziękuję. :loveu: :lol:

Posted

Harley napisał(a):
Fridaso, a jak trójłapy piesek daje radę na flexi? Nie przeszkadza mu z łapaniem równowagi?

Mam trójnoga i na flexi jest mu zdecydowanie lepiej niz na zwykłej smyczy.

Posted

lemurek6 napisał(a):
Mam pytanie. Ile się czeka na obrożę z DS?

Zależy ;) Ja na pierwsze zamówienie czekałam tydzień, na kolejne prawie 2 (ale wtedy mieli zawirowania różne).

Posted

rashelek napisał(a):
Zależy ;) Ja na pierwsze zamówienie czekałam tydzień, na kolejne prawie 2 (ale wtedy mieli zawirowania różne).

Ja to na odpowiedź na maila już ponad 10 dni czekam.....

Posted

Milena9 napisał(a):
Mam pytanie. Miał ktoś kiedyś smycz z pawsitive dogdesgin tą szarą? Wygodna jest?

Ja mam ok 2m nieprzepinaną, jest bardzo miękka, leciutka i przyjemna dla dłoni, ja polecam :)

Posted

Unbelievable napisał(a):
ja miałam w ręku ;) jest bardzo miękka i wygodna

vege* napisał(a):
Ja mam ok 2m nieprzepinaną, jest bardzo miękka, leciutka i przyjemna dla dłoni, ja polecam :)

Dzięki :) Pewnie ją kupie, bo właśnie potrzebuje wygodnej smyczy ;)

Posted

Rosiczka napisał(a):
Ja to na odpowiedź na maila już ponad 10 dni czekam.....

To musisz o sobie przypomnieć ;) Ja zawsze piszę do nich na FB albo tutaj na dogo i nie mam problemów z kontaktem :)

Posted

Milena9 napisał(a):
Mam pytanie. Miał ktoś kiedyś smycz z pawsitive dogdesgin tą szarą? Wygodna jest?

ja mam czarną z tej samej serii. ale mimo wszystko wolę rogza z nitką albo miękkie i lekkie. nie ma porównania. ;)

Posted

Olson napisał(a):
ja mam czarną z tej samej serii. ale mimo wszystko wolę rogza z nitką albo miękkie i lekkie. nie ma porównania. ;)

Dokładnie :) Jak się miało do czynienia z "taśmą" Rogza miękkie i lekkie, to żadna "miękka" smycz, miękką nie będzie ;).
Te z PDD są lekkie głównie przez to, że są cienkie. Ale czy miękkie... Palić rąk nie palą, ale zależy czego oczekujemy po "miękkiej" smyczy. Jak dla mnie są po prostu wygodne, ale szału nie ma, ot fajna smycz na codzienne spacery.

Posted

A ja znalazłam w pobliskim zoologu szelki y z trixie zielono-niebieskie, tylko nie było rozmiaru mojej suczy, ale sprzedawczyni powiedziała, że bez problemu mi domówi :loveu:
a ja już chciałam zamawiać pomarańczowe z neta :cool3:

Posted

Hill. napisał(a):
Dokładnie :) Jak się miało do czynienia z "taśmą" Rogza miękkie i lekkie, to żadna "miękka" smycz, miękką nie będzie ;).
Te z PDD są lekkie głównie przez to, że są cienkie. Ale czy miękkie... Palić rąk nie palą, ale zależy czego oczekujemy po "miękkiej" smyczy. Jak dla mnie są po prostu wygodne, ale szału nie ma, ot fajna smycz na codzienne spacery.

Trudno się nie zgodzić ;) Dla mnie jednak dużą zaletą PDD jest to, że sama decyduję o długości. Niestety rogz i jego 1,6m to za mało dla mnie.