Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

majusa napisał(a):
Ja ostatnio też rozmyślam nad nowa obrożą dla Figi. Mamy juz DS, Frukidz i Pawstivy dlatego na tapetę teraz pojdzie Oh my dog albo gadżeciaki :razz:
Do posiadaczy gadżeciakowej obroży z alkantrą, jak ten materiał sie sprawuje w użytkowaniu ? praniu ? Nie mechaci się ? jak z kolorami ? będę wdzięczna za opinie :)

alkantra w gadżeciakowych obrożach jest super, nie mogę nic złego o niej powiedzieć, a przeżyła dużo ;)

Edited by razed_in_black
Posted

MakeBelieve napisał(a):
Hah, szyja i klatka tak samo a kilogram roznicy :d

Do którego porównujesz i w którą stronę kilogram różnicy? :P
Sówki faaajne są, już długą się czaiłam na nie:p

Jestem ciekawa, czy macie jakiś pomysł, aby w jakiś cudowny sposób zmniejszyć obrożę (obwód), której nie da się już zmniejszyć za pomocą regulatora?
Dzisiaj mały skrzat wyszedł z obroży i tak jak ja ją umiem prowadzić na tak luźnej obroży, tak brat nie ma jeszcze wprawy:roll:

Posted

Dzięki dziewczyny !!!!
Ostatecznie przekonałyście mnie do alkantry :cool3:, tak wiec sprobojemy teraz coś od gadżeciaków.
Pozostało mi tylko dobrać kolorki i zamawiać.

Rinuś - pięknie Brutuskowi w nowej obroży :cool3: Czy ja dobrze widzę niebieską siateczkę? ktora firma ma taki kolorek w ofercie? Cos nie zarejestrowałam.....

Posted

[quote name='majusa']Dzięki dziewczyny !!!!
Ostatecznie przekonałyście mnie do alkantry :cool3:, tak wiec sprobojemy teraz coś od gadżeciaków.
Pozostało mi tylko dobrać kolorki i zamawiać.
pewnie tylko ja nie wiem co to jest...? :oops:

Posted

Hahnoto napisał(a):
Do którego porównujesz i w którą stronę kilogram różnicy? :P
Sówki faaajne są, już długą się czaiłam na nie:p

Jestem ciekawa, czy macie jakiś pomysł, aby w jakiś cudowny sposób zmniejszyć obrożę (obwód), której nie da się już zmniejszyć za pomocą regulatora?
Dzisiaj mały skrzat wyszedł z obroży i tak jak ja ją umiem prowadzić na tak luźnej obroży, tak brat nie ma jeszcze wprawy:roll:

Moja wazy 2,4, chyba ze przytyla bo jakas pulchniejsza sie zrobila : > musisz chyab rozpruc obrozke, odciac kawalek i zszyc. Innej mozliwosci nie ma chyba :p

Posted

nowy/stary nabytek

nowy bo nówka od furkidz, stary bo pierwsza obroża jaką kupiłam dla Juniora była uszyta przez taks z identyczną tasiemką, ale pies z niej wyrósł :) sentyment pozostał :)

Posted

[quote name='majusa']

Rinuś - pięknie Brutuskowi w nowej obroży :cool3: Czy ja dobrze widzę niebieską siateczkę? ktora firma ma taki kolorek w ofercie? Cos nie zarejestrowałam.....

To jest prezent od labradorowej cioci, która szyje jako hobby :cool3: nie wiem czy jakaś firma posiada taką siateczkę,ale ona jest ciut cieńsza niż te np z activ doga, to jest chyba troszkę inny materiał. Ale bardzo ładnie wygląda.

Posted

[quote name='Kirinna']nowy/stary nabytek
https://lh5.googleusercontent.com/-kjST8I-90E4/UmKjR_ATXZI/AAAAAAAABBk/90wCXPKkdHQ/w355-h532-no/DSC00006.JPG

nowy bo nówka od furkidz, stary bo pierwsza obroża jaką kupiłam dla Juniora była uszyta przez taks z identyczną tasiemką, ale pies z niej wyrósł :) sentyment pozostał :)

I bardzo dobrze ze sentyment pozostał:) bo bardzo mu do pyska w tych paseczkach :)

[quote name='Rinuś']To jest prezent od labradorowej cioci, która szyje jako hobby :cool3: nie wiem czy jakaś firma posiada taką siateczkę,ale ona jest ciut cieńsza niż te np z activ doga, to jest chyba troszkę inny materiał. Ale bardzo ładnie wygląda.

Uuuuu szczęściarz z Brutuska :)

Posted

Zwracam się do użytkowników obroży Hurtta (kupionej w TK MAXX). Czy zacisk Waszych obroży również chodzi z dużym oporem ? Zaciska się z trudem a z jeszcze większym luzuje.

Posted

Migori napisał(a):
Zwracam się do użytkowników obroży Hurtta (kupionej w TK MAXX). Czy zacisk Waszych obroży również chodzi z dużym oporem ? Zaciska się z trudem a z jeszcze większym luzuje.

Tak , tylko to zależy od dobranego rozmiaru moja się do końca nie zaciska bo pies ma większą szyje przez co łatwiej się luzuje zacisk , zauważyłam jednak że gdy miał obroże wyżej i zacisnęła się całkiem musiałam ręcznie poprawiać .

Posted

Victoria napisał(a):
W tej rozowej z kokardka przeuroczo :loveu:

Popieram !!! :loveu: A jakie ma świetne koncówki łapek !!! Białe widziałam nie raz ale czarne ?? super !. Nazwałabym to skarpetki ale wyglądają bardziej jak balerinki :) hehe.

A ja wczoraj zlozylam zamowienie w gadzeciakach, dzis dostalam probniki mojego wymysłu i dogadalysmy szczegoly. Ciekawe jak wyjdzie :cool3: juz nie moge sie doczekac.

Posted (edited)

Hahaha :) Chciałabym ....
Tym razem nie wymyslilam nic nadzwyczajnego, pojawil sie juz taki wzorek w galerii gadźeciakow, no nie identyczny bo gadżeciaki są bardzo spersonalizowane ale podobny. Będzie jak się pewnie domyślasz imię FIGA i .........Parson russel terier dookoła obrozy ;). Dlaczego Parson ? Bardzo podobają mi się rasowe hafty a jak wiadomo figa jest kudliszonem, wiec swojego wzorca nie ma. Kiedyś ktoś na forum powiedzial że ostrzyzona jest bardzo podobna do Parsona a że haftowy Parson ma identyczne kolory i late dokladnie w tym samym miejscu co Figa pomyslalam czemu nie, mi sie podoba.

[attachment=2814:10674.attach]

Edited by majusa
Posted

gops napisał(a):
Tak , tylko to zależy od dobranego rozmiaru moja się do końca nie zaciska bo pies ma większą szyje przez co łatwiej się luzuje zacisk , zauważyłam jednak że gdy miał obroże wyżej i zacisnęła się całkiem musiałam ręcznie poprawiać .

Rozmiar dobrałam idealnie. Za trzecim razem, w końcu. Nie problem w rozmiarze, po prostu kółko blokuje się i nie przesuwa po zaciskowym pasku. Nawet jak przypinam flexi to kółko ani drgnie. Lekkie szarpnięcie też nie powoduje zaciskania się obroży, dopiero jak przesunę kółko sama, o cm w dół, wówczas zaczyna pracować. Jest to dość ityrujące i dodatkowo sprawia że nie czuję się pewnie z zaciskową obrożą, która się nie zaciska. Sukę mam kreatywną, jak chce wylezie z wszystkiego, z obroży także.
Ot defekt. Pytanie czy mojej obroży, czy wszystkich z tej serii z tk maxx ( w końcu z jakiegoś powodu były tańsze nawet o 50%).

Posted

Migori napisał(a):

Ot defekt. Pytanie czy mojej obroży, czy wszystkich z tej serii z tk maxx ( w końcu z jakiegoś powodu były tańsze nawet o 50%).

W niedziele właśnie oglądałam w tk maxx te hurtty i właśnie ze względu na źle pracujący zacisk jej nie kupiłam :shake:

Posted

A ja zastanawiałam się nad niebieskimi szelkami ale jak zobaczyłam je z bliska... Odechciało mi się momentalnie. :p Krzywa pianka, nitki sterczące...
No i w sumie kolory też mnie nie zachwyciły, już wolę dać 2x więcej ale kupić takie, które mi się podobają od początku do końca i nie są trefne.

Posted

Onomato-Peja ciezko mi uwierzyc w wystajace nitki w nowym produkcie, serio ;) wiele rzeczy moze byc nie tak, ale tu to chyba juz troche...;)

Co do zacisku to niepokojace to troche jest, szczegolnie jak pies nagle zrobi jakis zwrot, cofnie sie czy cos i co wtedy? Nie jestem pewna czy to kwestia tej tanszej serii, czy faktycznie hurrta ma tu jakies produkcyjne braki i nie jest do konca przemyslana.

Zacisk MM tez zle dziala, ten sie z kolei nie luzowal, aczkolwiek tam wiadomo z jakiego powodu, a tu na pierwszy rzut oka nie widzialam, zeby cos moglo byc nie tak. Zastanawiajace i pytanie czy warto dawac 100 zl za obroze ktora dziala w ten sposob:roll:

Ja z moich szelek jestem bardzo zadowlona. Uzywam codziennie, suka sie w nich tarza tez w zasadzie codziennie na trawie. Nie dzieje sie z nimi NIC zero null. Uwazam, ze za takie pieniadze to bardzo dobry zakup, warto bylo :)

edit: spojrzalam na pare zdjec zacisku hurtty i moze tam jest jednak kwestia taka sama jak w MM? za male kolko ktore "jezdzi" po zacisku? Dlatego zle pracuje. Rogz, to kolko ma znacznie szersze niz szerokosc zacisku i chodzi bardzo dobrze.