Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam pytanko ;) Jak jest z linkami DS? Palą ręce czy są wygodne? :)
Chciałam kupić lonżę, ale mój pies waży 12 kg i nie chcę, żeby mu było za ciężko, ale nie chcę również, żeby mi linka przepaliła ręce :)
Aaa i wiecie kto szyje takie fajne kubraczki jak taks?

Posted

[quote name='Pikuśś']Mam pytanko ;) Jak jest z linkami DS? Palą ręce czy są wygodne? :)
Chciałam kupić lonżę, ale mój pies waży 12 kg i nie chcę, żeby mu było za ciężko, ale nie chcę również, żeby mi linka przepaliła ręce :)

Kup lekką smycz treningową z DS o szerokości 2cm. Ta taśma jest bardzo miękka i elastyczna i w miarę lekka.
http://allegro.pl/szkolenie-trening-lekka-smycz-treningowa-5m-20mm-i3635948433.html
Lonże są chyba o wiele grubsze.

Posted

Hahnoto napisał(a):
Wybaczcie za jakość zdjęć, ale były robione na szybko, bez dobrego oświetlenia..
Eris inaczej się nie dało zrobić, bo jej włosy zasłaniały :roll:

Super Yoreczkom we Frukidzach :)

Ja oststnio też rozmyślam nad nowa obrożą dla Figi. Mamy juz DS, Frukidz i Pawstivy dlatego na tapetę teraz pojdzie Oh my dog albo gadżeciaki :razz:
Do posiadaczy gadżeciakowej obroży z alkantrą, jak ten materiał sie sprawuje w użytkowaniu ? praniu ? Nie mechaci się ? jak z kolorami ? będę wdzięczna za opinie :)

Posted

[quote name='żmijka']Kup lekką smycz treningową z DS o szerokości 2cm. Ta taśma jest bardzo miękka i elastyczna i w miarę lekka.
http://allegro.pl/szkolenie-trening-lekka-smycz-treningowa-5m-20mm-i3635948433.html
Lonże są chyba o wiele grubsze.

Ja bym polecała coś cieńszego, taśmę 1,5 cm. Mam takie dla swojego 12 kg. psa i z powodzeniem mogłyby być nawet cieńsze.

[quote name='majusa']Super Yoreczkom we Frukidzach :)

Ja oststnio też rozmyślam nad nowa obrożą dla Figi. Mamy juz DS, Frukidz i Pawstivy dlatego na tapetę teraz pojdzie Oh my dog albo gadżeciaki :razz:
Do posiadaczy gadżeciakowej obroży z alkantrą, jak ten materiał sie sprawuje w użytkowaniu ? praniu ? Nie mechaci się ? jak z kolorami ? będę wdzięczna za opinie :)

Ja mam alkantarę! Szarą :) Sprawuje się bardzo dobrze, nie mogę narzekać :) Nawet jak obroża złapie mi trochę brudu, to mogę go zetrzeć. Nic się nie zmechaciło, kolor też ciągle bez zmian.

To nasza obroża:

Posted

Dziewczyny, czym najlepiej podszyć szelki?
Wreszcie pozbyliśmy się starych (;D) i będziemy zamawiać nowe, tylko tak sobie myślę...
Szelki mają być praktycznie do wszystkiego - pływania, skakania, na dłuższe spacery.
Tak, żeby psu było wygodnie.
Polar już przerabialiśmy, ale w niego strasznie włażą kłaki i na dłuższą metę w wodzie chyba nie wytrzyma (głównie chodzi mi tu o lato - pies jest z ras myśliwskich, więc wodę uwielbia), a szelki mają być "całoroczne".
Znowu z innymi materiałami nie wiem jak będzie w zimie...

Doradzicie coś?

Posted

Niewyspana napisał(a):
Dziewczyny, czym najlepiej podszyć szelki?
Wreszcie pozbyliśmy się starych (;D) i będziemy zamawiać nowe, tylko tak sobie myślę...
Szelki mają być praktycznie do wszystkiego - pływania, skakania, na dłuższe spacery.
Tak, żeby psu było wygodnie.
Polar już przerabialiśmy, ale w niego strasznie włażą kłaki i na dłuższą metę w wodzie chyba nie wytrzyma (głównie chodzi mi tu o lato - pies jest z ras myśliwskich, więc wodę uwielbia), a szelki mają być "całoroczne".
Znowu z innymi materiałami nie wiem jak będzie w zimie...

Doradzicie coś?

U nas najlepiej sprawdza się podszycie z neoprenu (takie jak w szelkach Hurtta). Wydaje się być najwygodniejsze dla psa, łatwo sie czyści, szybko schnie i nie wbija sie w nie sierść. Oprócz tego całkiem niezła była też pianka/siateczka.

Posted

Ewa&Duffel napisał(a):
U nas najlepiej sprawdza się podszycie z neoprenu (takie jak w szelkach Hurtta). Wydaje się być najwygodniejsze dla psa, łatwo sie czyści, szybko schnie i nie wbija sie w nie sierść. Oprócz tego całkiem niezła była też pianka/siateczka.

A któraś z firm HM ma taki neopren?
Czy tylko siateczkę mają?
Nie zdążyłam się jeszcze rozejrzeć...

Posted

[quote name='Niewyspana']A któraś z firm HM ma taki neopren?
Czy tylko siateczkę mają?
Nie zdążyłam się jeszcze rozejrzeć...
Z tego, co się orientuję,to chyba żaden hand made nie ma neoprenu w ofercie ;)
Siateczkę mogę polecić na przykład z Pawsitive Dog Design, ponieważ bardzo szybko schnie :) Znajoma sunia ma od nich szelki i sprawdzają się super:
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/1009561_4796486562048_1163474659_o.jpg

Posted

majusa napisał(a):
Super Yoreczkom we Frukidzach :)

Też mamy alkantarę szarą na szelkach norweskich i mimo że już nie raz przeżywały błotne kąpiele to po praniu są nadal jak nowe:)