Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

lucky23 napisał(a):
Wybaczcie że zaśmiecam wątek.. ale mam do was pytanie. Co jest lepsze do oduczenia psa ciągnięcia? Kantarek, czy półzacisk, albo łańcuszek ?

:mdleje: :mdleje: :mdleje:

Posted

lucky23 napisał(a):
Wybaczcie że zaśmiecam wątek.. ale mam do was pytanie. Co jest lepsze do oduczenia psa ciągnięcia? Kantarek, czy półzacisk, albo łańcuszek ?

Kolce! nic nie działa lepiej :lol:

Posted

Angi napisał(a):
:mdleje: :mdleje: :mdleje:

gops napisał(a):
Kolce! nic nie działa lepiej :lol:

Olson napisał(a):
żeby tylko jej nie przewrócił ten potwór z Lochness wielkości krokodyla!

Ja tu piszę żeby się Was polecić, a wy se jaja robicie.. Eh.. to dzisiejsza ludzkość :(
Nic się was nie można zapytać :(

Posted

Dziewczyny, teraz czepiacie się bez powodu. Dziewczyna chce nauczyć psa chodzić bez ciągnięcia i pyta się Was co najlepiej spisze się w tej roli, a Wy zaraz automatycznie robicie sobie jaja.
lucky na razie nie kupuj nic, Xena jest młoda i można ją pod tym względem ogarnąć na smaki. ;)

Posted

[quote name='Dioranne']Dziewczyny, teraz czepiacie się bez powodu. Dziewczyna chce nauczyć psa chodzić bez ciągnięcia i pyta się Was co najlepiej spisze się w tej roli, a Wy zaraz automatycznie robicie sobie jaja.
lucky na razie nie kupuj nic, Xena jest młoda i można ją pod tym względem ogarnąć na smaki. ;)
po pierwsze to nie jest ten wątek ;) na pewno gdzieś jest wątek na temat chodzenia na smyczy. Po drugie, to ileż można zadawać pytań? Od czego istnieje google? Ja rozumiem, że można się zapytać raz czy dwa. No ale nie do przesady. ;)

Wyczuwam, że zaraz zrobi się OT :)

Posted

[quote name='Dioranne']Dziewczyny, teraz czepiacie się bez powodu. Dziewczyna chce nauczyć psa chodzić bez ciągnięcia i pyta się Was co najlepiej spisze się w tej roli, a Wy zaraz automatycznie robicie sobie jaja.

Chodzi o to, że dziewczyna ma młodego pieska niczym mrówkę, a do nauki chodzenia na smyczy, czyli podstawy podstaw, szuka mechanicznych rozwiązań, jakoby miały sprawę za nią załatwić. No chyba coś tu jest z kimś nie tak.

Posted

lucky23 napisał(a):
wybaczcie że zaśmiecam wątek.. Ale mam do was pytanie. Co jest lepsze do oduczenia psa ciągnięcia? Kantarek, czy półzacisk, albo łańcuszek ?

szkolenie!

Posted

[quote name='Kasi i Lena']Lucky23- na ciągnięcie nie pomoże żadna obroża. Kantar to też średni pomysł dla takiego malucha. Psiaka trzeba uczyć spokojnego chodzenia na smyczy.

[quote name='Angi']po pierwsze to nie jest ten wątek ;) na pewno gdzieś jest wątek na temat chodzenia na smyczy. Po drugie, to ileż można zadawać pytań? Od czego istnieje google? Ja rozumiem, że można się zapytać raz czy dwa. No ale nie do przesady. ;)

Wyczuwam, że zaraz zrobi się OT :)

[quote name='omry']Chodzi o to, że dziewczyna ma młodego pieska niczym mrówkę, a do nauki chodzenia na smyczy, czyli podstawy podstaw, szuka mechanicznych rozwiązań, jakoby miały sprawę za nią załatwić. No chyba coś tu jest z kimś nie tak.

[quote name='Adzia123']szkolenie!
Do Waszej wiadomości. Nie szukam tego dla Xeny. Xena się nauczyła i chodzi przy nodze.
Pytam się w imieniu znajomej.

Posted

Nie mam pojęcia, bo pies chodził w tym dosłownie przez kilka dni i tylko po domu :grins:. Czasami sucza się drapała po obroży, ale bez przesady, żeby od tego tak nitki powyłaziły. Jakbym dała za nią normalną cenę, czyli te 9 dych to bym była bardzo zła.
Z szelkami kupowanymi poza promocją w TK maxx nic się na szczęście nie dzieje, a przeszły o wiele więcej niż ta obroża.

Posted

Oooo .
Moje szelki są "do zadań specjalnych " i nie ma ani jednej odstającej nitki mimo że były już nawet prane kilka razy .
Mam nadzieję że tak zostanie ...
Obroży nie używam tak często , ale i szelki i obroże mam z innej seri tej bez napisów tylko gładkiej, może to jest jakaś różnica.

Posted

Nasz zestaw ;)

Batmanki 4,5cm

Furkidz 3cm + szele firmy -? ,odziedziczone.

Fizjolog boxer pies

Dino czy Dingo - skóra ćwiekowana 3 cm

Gwiazdki Furkidz 3cm

Furkidz 4cm Super Hero

I tak.. Furkidzy po wypraniu nie wracają nwet do stanu "prawie jak nowe".. A widać to dopiero jak się zajrzy od wewnątrz między paski :/ Białe elementy są żółte :( Ciemne blakną.. Ogólnie widac ,że obroża sprana.. Chyba cofam zachwalanie furkidza ,bo mając teraz więcej sztuk niż jedną rzeczywiście widać jak się szybko zużywają. Ale cóż ,taki materiał.

Batmany odkupione,używane prawie że co dzień wyglądają jak nówka. Eko skórka nie naruszona.