Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Kasi i Lena']Kurcze to nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło tzn. że jeszcze nie mam kupionych szelek. Teraz to już całkiem zgłupiałam bo jak 48 to małe na fifke.[/QUOTE]
Małe ? a dobrze mierzysz ?48cm to nie jest mało , moja Miśka dużo większa (mocniejsza budową) miała 52cm .

Posted

[quote name='gops']Małe ? a dobrze mierzysz ?48cm to nie jest mało , moja Miśka dużo większa (mocniejsza budową) miała 52cm .[/QUOTE]

Myślisz że to nie za mało? Fifki nie mierzyłam tylko dużo drobniejszą lene i ona ma 40cm.
Fifka nie jest taka mała. 14kg, 42 w kłębie i 56 za przednimi łapami i 35 szyja. A szelki powinny leżeć niżej niż na szyjce.

Posted

[quote name='Kasi i Lena']Myślisz że to nie za mało? Fifki nie mierzyłam tylko dużo drobniejszą lene i ona ma 40cm.
Fifka nie jest taka mała. 14kg, 42 w kłębie i 56 za przednimi łapami i 35 szyja. A szelki powinny leżeć niżej niż na szyjce.[/QUOTE]
Zazwyczaj różnica między szyją i "barkami" to koło 10cm i to sie sprawdza , Clay ma w szyi 47 , barki 57cm .
Myśle że te 70tki na pewno będą dobre na Fifke .

Posted

gops, bardzo mu ładnie w tej obróżce, pasuje mu kolor.
Illusion, twoim też ślicznie, ale na Tośkę trochę za masywna. Ta obróżka ma 2,5 cm razem z podszyciem, czy sama taśma?

Czy w którymś TK maxie są niebieskie obroże na obwód szyi około 34 cm?

Posted

[quote name='gops']Jakby ktoś jeszcze miał wątpliwości to Agnes mi mówiła że 70tka Y ma przód 48cm a 80tka aż 10cm więcej czyli 58cm .
Czyli dla nas 80tka powinna być idealna , czekam z niecierpliwością aż dojdą .[/QUOTE]

tzn gdzie mierzyć psa? w barkach tak?

ja bym kurde odkupiła od Agnes :evil_lol:

Posted

[quote name='Kasi i Lena']Myślisz że to nie za mało? Fifki nie mierzyłam tylko dużo drobniejszą lene i ona ma 40cm.
Fifka nie jest taka mała. 14kg, 42 w kłębie i 56 za przednimi łapami i 35 szyja. A szelki powinny leżeć niżej niż na szyjce.[/QUOTE]
to jak bruma, a jej mówiłam że kupiłabym 70 ;)

Posted

Dobra kto chcialby hurte szelki Y 70 cm?:eviltong:

Kupilam 70 i 80 i moge oddac do sklepu, badz sprzedac.

70 troche za male, 80 troche za duze...ona sie pewnie rozrosnie, jest 4 mce po schronie

Foty w 80 cm (slaba jakosc, na szybko)
Z tylu sa dobre, to wyregulowania, z przodu za duze - nooo sporo, tak na prawde barki z 70 sa lepsze niz tu, ale jak ciut sie powiekszy sucz to beda za male.

Dla porownania - 70tki

I co...? zostawic 80 i poczekac az jej barki i klatka "urosna" ?

Posted

[quote name='Kasi i Lena']Jesteście pewne co do tych 48 cm w 70?
Dziś prosiłam deer żeby zmierzyła 60 jej suni i one mają 48 przód.
Hill pisała że jej 70 mają 56 przód.

Posted

[quote name='AnIeLa']Same hurtty tu ostatnio prawie pokazywane.

Nuda :evil_lol::diabloti:[/QUOTE]

No właśnie, weźta przestańta:diabloti:, bo niektórzy próbują od kilku stron się powstrzymywać od zakupów...