Lucky. Posted October 8, 2013 Posted October 8, 2013 [quote name='lucky23']4 albo 5 :) A tak poza tym to o czym gadacie? Bo ja nie w temacie :/[/QUOTE] to cofnij się i przeczytaj, dziewczyno, ile Ty masz lat ?... Quote
marta1624 Posted October 8, 2013 Posted October 8, 2013 Po tych wszystkich zdjęciach ja też postanowiłam obejrzeć te hurtty, a jak obejrzeć to trzeba coś kupić:) Niestety, w Czeladzi nie było szelek Y w rozmiarze 90 ani 100 (były same małe, norweskie też), których potrzebowałam dla owczarki, a 80 byłoby za małe (były 110 z norweskich, ale przedni pasek za krótki). Ale jak już pojechałam, to kupiłam 110cm, bo stwierdziłam że najwyżej jakoś to przerobie. Kupiłam też obroże (było ich pełno). Żałuję bardzo, że nie kupiłam szelek dla jamnika, ale bałam się że będą mu wchodzić w pachy. Teraz widzę, że ktoś dodał te szelki na jamniku, a ja nie mam czym znowu podjechać:( Jak myślicie- przerabiać jakoś te szelki? ta druga obręcz jest bardzo daleko, a ta przednia chyba za nisko. Dolny pasek też chyba za długi. Nie wiem ruszać to czy nie? Quote
Unbelievable Posted October 8, 2013 Posted October 8, 2013 według mnie są ze dwa rozmiary za duże : P Quote
marta1624 Posted October 8, 2013 Posted October 8, 2013 Też tak właśnie myślę. Chciałam rozmiar 90, ale tego akurat nie było:( Nie wiem, tak myślę czy nie zmniejszyć przedniej obręczy o ok.10 cm, wtedy poszłaby trochę w przód razem z dolnym paskiem, a ta obręcz z tyły jest jeszcze do regulacji. Gdyby były 90 albo chociaż 100cm, to nie byłoby problemu. a Pani w sklepie powiedziała że nie planują dostawy nowej, a jak by była to już w innej cenie:( Quote
rashelek Posted October 8, 2013 Posted October 8, 2013 Za duże są ewidentnie. Nie wiem, czy uda Ci się je przerobić... Może z kimś pogadaj, kto by się wymienił rozmiarem? Quote
nadira Posted October 8, 2013 Posted October 8, 2013 [quote name='marta1624']w Czeladzi [/QUOTE] zwróciłaś może uwagę, czy był duży wybór legowisk dla psów? Bo nasze właśnie wylądowało na śmietniku i rozglądam się za czymś nowym. Mam jeszcze pytanie o ceny Hurtty w TKmaxie- wszystkie szelki kosztują 55zł bez względu na rozmiar? A jak z cenami obróż? Kusi mnie, żeby zrobić sobie wycieczkę do TKmaxa, ale nie wiem, czy warto...w sumie byłam zdecydowana na szelki Trixie z neoprenu, ale Hurtta to pewnie dużo lepsza jakość? Quote
Unbelievable Posted October 8, 2013 Posted October 8, 2013 [quote name='nadira']zwróciłaś może uwagę, czy był duży wybór legowisk dla psów? Bo nasze właśnie wylądowało na śmietniku i rozglądam się za czymś nowym. Mam jeszcze pytanie o ceny Hurtty w TKmaxie- wszystkie szelki kosztują 55zł bez względu na rozmiar? A jak z cenami obróż? Kusi mnie, żeby zrobić sobie wycieczkę do TKmaxa, ale nie wiem, czy warto...w sumie byłam zdecydowana na szelki Trixie z neoprenu, ale Hurtta to pewnie dużo lepsza jakość?[/QUOTE] Hurtta to akcesoria na lata ;) wszystkie szelki 55zł, wszystkie obroże 25 :) smycze też 55 a legowisk w gdańsku jest zawsze ogromny wybór, sama też kupiłam wielkie, śliczne, poduchowe za 80zł ;) Quote
motyleqq Posted October 8, 2013 Posted October 8, 2013 a może ktoś mi kupi szelki y hurrty 60 najchętniej niebieskie i wyśle? :cool3: Quote
Unbelievable Posted October 8, 2013 Posted October 8, 2013 [quote name='motyleqq']a może ktoś mi kupi szelki y hurrty 60 najchętniej niebieskie i wyśle? :cool3:[/QUOTE] 60 na timiego mogą być za małe ;) Quote
gops Posted October 8, 2013 Posted October 8, 2013 Marta Aresowa pisała mi że 70tka jest idealna na barkach na Aresa więc ja na pewno potrzebuję 80tki . Na Timiego prędzej 70 . Quote
motyleqq Posted October 8, 2013 Posted October 8, 2013 [quote name='Unbelievable']60 na timiego mogą być za małe ;)[/QUOTE] czemu? on ma w klacie 54cm edit: nie kumam tego :placz: Quote
Kasi i Lena Posted October 8, 2013 Posted October 8, 2013 [quote name='Unbelievable']60 na timiego mogą być za małe ;)[/QUOTE] Ponoć 60 pasują na jamniczki :) 70 cm w najmniejszym możliwym obwodzie tylnej obręczy ma 55 cm. Ja na psa wielkości spaniela będę miała 70 cm, o ile jeszcze będą w sklepie. Quote
Unbelievable Posted October 8, 2013 Posted October 8, 2013 klatką piersiową trzeba się najmniej przejmować, bo można sobie skrócić jak się chce ;) najważniejszy jest obwód w barkach lub przedni pasek, zależy od szelek. Quote
motyleqq Posted October 8, 2013 Posted October 8, 2013 [quote name='Unbelievable']klatką piersiową trzeba się najmniej przejmować, bo można sobie skrócić jak się chce ;) najważniejszy jest obwód w barkach lub przedni pasek, zależy od szelek.[/QUOTE] ale w tabelce rozmiarów jest obwód klatki piersiowej i nic poza tym Quote
gops Posted October 8, 2013 Posted October 8, 2013 [quote name='motyleqq']ale w tabelce rozmiarów jest obwód klatki piersiowej i nic poza tym[/QUOTE] Ale tu na wątku było pokazane kilka rozmiarów na różnych psach i psy wielkości mudika miały raczej 70 a nie 60 . Quote
Unbelievable Posted October 8, 2013 Posted October 8, 2013 [quote name='motyleqq']ale w tabelce rozmiarów jest obwód klatki piersiowej i nic poza tym[/QUOTE] dlatego ja pojechałam z miarką do sklepu :grins: Quote
Kasi i Lena Posted October 8, 2013 Posted October 8, 2013 [quote name='motyleqq']ale w tabelce rozmiarów jest obwód klatki piersiowej i nic poza tym[/QUOTE] Hill pisała że w 70 przednia obręcz ma 54 cm. Quote
motyleqq Posted October 8, 2013 Posted October 8, 2013 no dobra, w takim razie, czy ktoś kupiłby mi hurttę y rozmiar 70 najchętniej w kolorze niebieskim i mi wysłał? :evil_lol: Quote
rev Posted October 8, 2013 Posted October 8, 2013 czemu? on ma w klacie 54cm Moja suka też ma 54cm w klacie, wzięłam jej 70, ale niestety w mimo, że w klacie jest dobrze, to paski na barkach trochę odstają, co widać tutaj. Wiem, że 60, mimo, że według rozmiarówki Prodoga powinny mieć zakres 50-60cm, to zaczynają się od około 45cm. Niestety nie mam pojęcia jaka jest rzeczywista górna granica, musiałabyś spytać kogoś, kto ma ten rozmiar (Bobryna?), wtedy będzie wiadomo czy zmieści się w tym zakresie, jeśli nie to spokojnie można brać 70 ;) Quote
katasza1 Posted October 8, 2013 Posted October 8, 2013 Zamowilam te kolorowa smycz gumowana z psygody. Dam znac jak przyjdzie , jak sie sprawdza. Quote
Szura Posted October 8, 2013 Posted October 8, 2013 Jednak się nie powstrzymam, Yuki dostanie Hello Kitty. :loveu: Quote
IZMADO Posted October 8, 2013 Posted October 8, 2013 [quote name='gops']Marta Aresowa pisała mi że 70tka jest idealna na barkach na Aresa więc ja na pewno potrzebuję 80tki . Na Timiego prędzej 70 . My mamy 70. [quote name='motyleqq']no dobra, w takim razie, czy ktoś kupiłby mi hurttę y rozmiar 70 najchętniej w kolorze niebieskim i mi wysłał? :evil_lol: Mogę Ci kupić (jeśli tylko ten rozmiar jeszcze będzie), ale w Łodzi były tylko czerwone. [quote name='Endher']Moja suka też ma 54cm w klacie, wzięłam jej 70, ale niestety w mimo, że w klacie jest dobrze, to paski na barkach trochę odstają, co widać tutaj. Wiem, że 60, mimo, że według rozmiarówki Prodoga powinny mieć zakres 50-60cm, to zaczynają się od około 45cm. Niestety nie mam pojęcia jaka jest rzeczywista górna granica, musiałabyś spytać kogoś, kto ma ten rozmiar (Bobryna?), wtedy będzie wiadomo czy zmieści się w tym zakresie, jeśli nie to spokojnie można brać 70 ;) U nas też trochę odstają, ale wydaje mi się, że ta 70. jest idealna. Chociaż może to ja idealizuję te szelki, bo mimo czerwonego koloru bardzo mi się podobają, są porządne, a jednocześnie delikatne w budowie. A czy to odstawanie nie jest jeszcze zagięciem z transportu? Quote
marta1624 Posted October 8, 2013 Posted October 8, 2013 nadira w Czeladzi było strasznie dużo legowisk, a już zwłaszcza dla dużych psów. Ja planuje jechać jeszcze raz kupić legowisko, szelki Y dla jamnika. Muszę tylko namówić kogoś do wyjazdu:) Próbowałam zmniejszyć szelki hurtty i chyba się udało. Na pewno leżą o niebo lepiej, mogłam tylko skrócić bardziej dolny pasek. Wieczorem wstawie zdjęcia, to doradzicie czy jest ok. Quote
gops Posted October 8, 2013 Posted October 8, 2013 [quote name='IZMADO']My mamy 70. [/QUOTE] A zwróciłaś może uwagę czy rozmiary 70 i 80 różnią się mocno tą przednią obręczą ? Quote
Recommended Posts