barberry Posted October 7, 2013 Posted October 7, 2013 Czy w którymś sklepieTkMaxx w Warszawie są małe norwegi w jakimś innym kolorze niż niebieskie i te brązowo-czerwone? Niebieskie już mam a brązowo-czerwone są moim zdaniem strasznie brzydkie ;) Gdybym była w Polsce, poszłabym sama ale, że muszę prosić o to mamę to zastanawiam się czy w ogóle jest po co. I czy są smycze tego typu? Quote
Hill. Posted October 7, 2013 Posted October 7, 2013 [quote name='Bobryna']Nie mogłam się powstrzymać i też zakupiłam hurtty ;P Na jamniku Y 60 leżą idealnie jak na moje oko ;) http://i44.tinypic.com/os4goy.jpg ale u suki norwegi 110 chyba tak sobie...przedni pasek nie jest za nisko? http://i40.tinypic.com/2mpxtao.jpg Szkoda, że nie było niebieskich Y... Na Jamniorcu genialnie :razz: Na norweskich się nie znam, ale jej pasują. Mi też przydałyby się niebieskie Y, aaale za pół ceny to czerwone też mi się podobają. [quote name='Endher']W pogoni za trendami... http://i1247.photobucket.com/albums/gg627/loscebula/Blackie/hurtta2_zps754fce8e.jpg http://i1247.photobucket.com/albums/gg627/loscebula/Blackie/hurtta1_zpse595f4a5.jpg http://i1247.photobucket.com/albums/gg627/loscebula/Blackie/hurtta3_zps4ab07976.jpg Ale jej cudnie :) Normalnie, na tym zdjęciu, to pod kolor oczu. [quote name='barberry']Czy w którymś sklepieTkMaxx w Warszawie są małe norwegi w jakimś innym kolorze niż niebieskie i te brązowo-czerwone? Niebieskie już mam a brązowo-czerwone są moim zdaniem strasznie brzydkie ;) Gdybym była w Polsce, poszłabym sama ale, że muszę prosić o to mamę to zastanawiam się czy w ogóle jest po co. I czy są smycze tego typu? Małe są tylko czerwone. Smyczy nie widziałam. Quote
motyleqq Posted October 7, 2013 Posted October 7, 2013 jakie szelki najlepsze do biegania przy rowerze? pies biegnie obok, nie ciągnie roweru(no chyba, że w bok... :evil_lol:). mamy guardy i strasznie się przekręcają, a na dodatek ciągle się rozregulowują i luźno wiszą, a pies bez problemu może z nich wyjść Quote
katasza1 Posted October 7, 2013 Posted October 7, 2013 To moze ten model Y? Hurrta je ma i ohmypet, nei wiem czy jeszcze jakas firma HM. Quote
gato Posted October 7, 2013 Posted October 7, 2013 Podobno te co mają na plecach skrzyżowane paski się nie przekręcają, ale ja nie wiem, bo mi się żadne szelki nie kręcą na psach :diabloti: . A tak to chyba obojętne na czym biega jak nie ciągnie, no bo przecież i tak nie ciągnie. Ja bym jak chcesz szelki spróbowała z norwegami z ruchomym kółeczkiem do smyczy na rączce. Nie powinno się nic przekręcać ani latać ;) . Quote
motyleqq Posted October 7, 2013 Posted October 7, 2013 [quote name='gato']Podobno te co mają na plecach skrzyżowane paski się nie przekręcają, ale ja nie wiem, bo mi się żadne szelki nie kręcą na psach :diabloti: . A tak to chyba obojętne na czym biega jak nie ciągnie, no bo przecież i tak nie ciągnie. Ja bym jak chcesz szelki spróbowała z norwegami z ruchomym kółeczkiem do smyczy na rączce. Nie powinno się nic przekręcać ani latać ;) .[/QUOTE] no właśnie nie obojętne, bo tak jak napisałam, wyłazi mi z tych szelek no i się przekręcają drugi pies(znaczy suka)ma norwegi, juliusy i też trochę na bok się przekręcają, ale nie aż tak bardzo. no ale może właśnie te Y by się sprawdzały najlepiej... edit: nie widzę na stronie ohmypet takich szelek edit2: już widzę :diabloti: Quote
gato Posted October 7, 2013 Posted October 7, 2013 Jak pisałam obojętnie to mi chodziło o to, że obojętnie czy byłby w szelkach czy w obroży, alem nie dopisała nieopatrznie. Ajm sory ;) . Ale Julki akurat mają kółko na stałe do siodełka przyczepione, a mi chodzi o takie kółko które swobodnie jeździ po rączce i nie jest do niej przyczepione - wtedy jeśli nawet pies napnie smycz do pewnego momentu naciąga tylko rączkę szelek, a nie całe szelki. Nie wiem czy dobrze opisałam to o co mi chodzi. Mam Y z OMP i tak sobie myślę, że ostatecznie nawet jakby były dość luźne to nie mogłyby się tak bardzo kręcić :hmmmm: Quote
Hill. Posted October 7, 2013 Posted October 7, 2013 Ech. Pies mi właśnie wylazł na spacerze z Y. :roll: (pasek piersiowy dopasowany prawie na styk, żeby nie było) Quote
katasza1 Posted October 7, 2013 Posted October 7, 2013 Bo te i Y sie nie kreca :P Ja do tej pory z moim tez na norwegach jezdzilam, ale to sie nie sprawdza bo jak jest lekko w tyle bo sie zmeczyl albo postanowil cos poniuchac a pancia nie pozwolila i jedzie dalej, to ten pasek z przodu opada. Ale moj pies jezdzil ze mna dopiero pare razy wiec wprawy nie mamy, jak pies wie o co be to nie powinno byc z nimi problemu. Quote
motyleqq Posted October 7, 2013 Posted October 7, 2013 no właśnie moja suka jeździ bez problemu i to bez znaczenia, co będzie miała na sobie. a z psem to inaczej, bo a to coś obsikać trzeba, a to co innego... pewnie się nauczy z czasem, ale lepiej będzie jak będzie wygodnie i mi i jemu ;) to teraz pomóżcie wybrać :diabloti: dla tego merlaczka z bannera Quote
Olson Posted October 7, 2013 Posted October 7, 2013 zdecydowanie 4. za mną to zestawienie też juz chodzi od pewnego czasu. :diabloti: Quote
Unbelievable Posted October 7, 2013 Posted October 7, 2013 http://img29.imageshack.us/img29/1718/0ldd.png to ;) Quote
Unbelievable Posted October 7, 2013 Posted October 7, 2013 weszłam w ten konfigurator i... fcuk :< mam idealną konfigurację na nowe szelki dla suczy :mdleje: tylko skąd wziąć pieniądze na to wszystko... :grins: Quote
monika15 Posted October 7, 2013 Posted October 7, 2013 [quote name='motyleqq']hmm jeszcze takie mi się umyśliło http://imageshack.us/photo/my-images/19/iugw.png/ To jednak to najładniejsze:diabloti: edit: sory za postpod postem Quote
IZMADO Posted October 7, 2013 Posted October 7, 2013 [quote name='gato']Podobno te co mają na plecach skrzyżowane paski się nie przekręcają, ale ja nie wiem, bo mi się żadne szelki nie kręcą na psach :diabloti: . A tak to chyba obojętne na czym biega jak nie ciągnie, no bo przecież i tak nie ciągnie. Ja bym jak chcesz szelki spróbowała z norwegami z ruchomym kółeczkiem do smyczy na rączce. Nie powinno się nic przekręcać ani latać ;) . Zazdroszczę! Na mojej suce wszystko się kręci - szorki (już wyrosła, ale było fatalnie), guardy, norwegi (!!!) i ten model Y... kręcą się jak te nieszczęsne szorki :-( Quote
motyleqq Posted October 7, 2013 Posted October 7, 2013 [quote name='monika15']To jednak to najładniejsze:diabloti: edit: sory za postpod postem[/QUOTE] właśnie mi chyba też to ostatnie najbardziej się podoba :evil_lol: Quote
bluess Posted October 7, 2013 Posted October 7, 2013 Witam!Będę wdzięczna za radę-który rozmiar szelek wybrać?L-XL czy XL? Dla psa wielkości setera, obwód klatki piersiowej 80? W tabeli rozmiarów podany jest tylko obwód klatki piersiowej... [TABLE] [TR] [TD="class: itemAttrTabHeadArtnr, bgcolor: #E4E7EB, colspan: 2, align: center"]Item No.[/TD] [TD="class: itemAttrTabHeadNames, bgcolor: #E4E7EB, align: center"]Size[/TD] [TD="class: itemAttrTabHeadNames, bgcolor: #E4E7EB, align: center"]Measurements[/TD] [TD="align: center"] [/TD] [/TR] [TR] [TD="align: center"][/TD] [TD="align: center"]20560[/TD] [TD="class: itemAttrTabColValues, align: center"]S–M [/TD] [TD="class: itemAttrTabColValues, align: center"]30–50 cm/25 mm [/TD] [TD] [/TD] [/TR] [TR] [TD="align: center"][/TD] [TD="align: center"]20561[/TD] [TD="class: itemAttrTabColValues, align: center"]M–L [/TD] [TD="class: itemAttrTabColValues, align: center"]40–66 cm/40 mm [/TD] [TD] [/TD] [/TR] [TR] [TD="align: center"][/TD] [TD="align: center"]20562[/TD] [TD="class: itemAttrTabColValues, align: center"]L [/TD] [TD="class: itemAttrTabColValues, align: center"]50–76 cm/40 mm [/TD] [TD] [/TD] [/TR] [TR] [TD="align: center"][/TD] [TD="align: center"]20563[/TD] [TD="class: itemAttrTabColValues, align: center"]L–XL [/TD] [TD="class: itemAttrTabColValues, align: center"]50–88 cm/50 mm [/TD] [TD] [/TD] [/TR] [TR] [TD="align: center"][/TD] [TD="align: center"]20564[/TD] [TD="class: itemAttrTabColValues, align: center"]XL [/TD] [TD="class: itemAttrTabColValues, align: center"]55–100 cm/50 mm [/TD] [TD] [/TD] [/TR] [/TABLE] Quote
gops Posted October 7, 2013 Posted October 7, 2013 XL one maja krotkie paski przednie L może być mały . Quote
bluess Posted October 7, 2013 Posted October 7, 2013 [quote name='gops']XL one maja krotkie paski przednie L może być mały .[/QUOTE] [quote name='Angi']wzięłabym XL ;)[/QUOTE] Dzięki!Biorę XL :lol: Quote
lucky23 Posted October 7, 2013 Posted October 7, 2013 [quote name='motyleqq']no właśnie moja suka jeździ bez problemu i to bez znaczenia, co będzie miała na sobie. a z psem to inaczej, bo a to coś obsikać trzeba, a to co innego... pewnie się nauczy z czasem, ale lepiej będzie jak będzie wygodnie i mi i jemu ;) to teraz pomóżcie wybrać :diabloti: dla tego merlaczka z bannera 4 albo 5 :) A tak poza tym to o czym gadacie? Bo ja nie w temacie :/ Quote
Recommended Posts