Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Ewa&Duffel']Naklejka, ja mam już dłuższy czas te szelki typu Y z Hurtty, kupiłam jakoś w czerwcu chyba. Używane były bardzo dużo w wakacje i uważam, że są świetne. U nas też są dość luźne z przodu (mam rozmiar 90), ale to w niczym nie przeszkadza. Nie przekręcają się, są bardzo wygodne dla psa, w ogóle się nie niszczą, odblask super widoczny. Naszym nawet słona morska woda nie zaszkodziła. Jetsan wygląda w nich bardzo fajnie, także koniecznie je zostaw :)

Dosyć fajnie się ciężar w nich rozkłada, łatwo mi kierować Jetsanem na smyczy, czy też przytrzymać za szelki, żeby nie wyrwał do przodu. 55zł to nie jest dużo za szelki, które się prawie nie niszczą :) Moje stare guardy chcę wyrzucić, bo już tragicznie wyglądają, juliusy sprzedałam, bo nie umiałam w nich opanować Jetsa i siodło go bardzo grzało... Więc, chyba zostawię te szelki :)

Posted

Hej :D
Mam pytanie:
Które z tych szelek :
1. 2.
dla tego pana: ( czy te nr. 1 nie są za "babskie"??)

[FONT=century gothic][/FONT]
(sorry za takie gigantyczne zdjęcie,ale nie umiem zmniejszyć)

Posted

[quote name='Dink']Nr 2 bardziej mi się podobają, ale 1 nie wydaje mi się babska. A skąd te szelki?

Od FRAMM : www.framm.pl

Posted

[quote name='Kasi i Lena']Dziewczyny ktoś tu kiedyś napisał jak fachowo się nazywa pianka/siateczka taka jak w obrożach HM. Nie wiem chyba mi się na oczy rzuciło bo nie mogę znaleźć tego postu :) A może mi się śniło:D
Widział to ktoś?[/QUOTE]

To jest chyba tkanina dystansowa?

Posted

[quote name='Niewyspana']My czekaliśmy ok. tygodnia.
Aha, to dobrze. Mam nadzieję że ja też będę tyle czekać :)

[quote name='CAM']Hej :D
Mam pytanie:
Które z tych szelek :
1. 2.
dla tego pana: ( czy te nr. 1 nie są za "babskie"??)

[FONT=century gothic][/FONT]
(sorry za takie gigantyczne zdjęcie,ale nie umiem zmniejszyć)
Niebieskie wydają mi się mniej brudzące, ale to moje zdanie :P

Posted

Byliśmy w TKMAXXie w centrum :) Są norwegi czerwone i niebieskie i całkiem sporo czerwonych Y. Na te drugie w ogóle nie liczyłam, więc bardzo się ucieszyłam gdy okazało się, że jednak są. No i testujemy :) Po pierwszym spacerze mogę powiedzieć, że bardzo fajnie leżą na psie, stabilnie - w ogóle się nie przekręcają. To pozostawia nadzieję, że może nie wytrą mu sierści. Przednia obręcz trochę duża, ale chyba taka ma być, bo wszystko ładnie się układa.
Obroży było sporo, ale wydawały mi się dość sztywne i raczej zbyt "szorstkie" na moje futro.
Wszystko inne mamy niebieskie, więc pierwsza czerwona rzecz w naszym składziku, pasuje w sumie tylko do szaro-czarnej flexi, której ja nie używam :P Trudno, trzeba będzie przeżyć do tego turkusowo-czarną smycz ;).

Posted

a są u kogoś w Tkmaxxie szelki Y w kolorze brązowo-niebieskim w rozmiarze 100? ;) norwegi musialabym wziąć w rozmiarze 120,tylko ze w nich obwod klatki piersiowej wynosi 95-120, a moj pies ma 85. pewnie duzo tasmy by zwisało

Posted

No i ja byłam w tkmaxxie :) na Brumę trzeba norwegi 80, oczywiście jedyny rozmiar którego nie było :roll: gdyby y miały rączkę to bym jej wzięła, ale tak byłyby zupełnie niepraktyczne...
poza tym wydaje mi się, że ta 80 byłaby dla niej za cienka, bo 90 byłaby idealna ;) więc odpuszczam, kupię jej handmade

za to Gramisiowi dostała się obroża i jestem pewna że będzie w niej pięknie wyglądał :loveu: mam nadzieję tylko, że przez ten zakuty łeb mu swobodnie przejdzie ;)

[quote name='monika15']a są u kogoś w Tkmaxxie szelki Y w kolorze brązowo-niebieskim w rozmiarze 100? ;) norwegi musialabym wziąć w rozmiarze 120,tylko ze w nich obwod klatki piersiowej wynosi 95-120, a moj pies ma 85. pewnie duzo tasmy by zwisało[/QUOTE]
taśmę można obciąć ;) u mnie niestety były tylko norwegi

Posted

[quote name='monika15']a są u kogoś w Tkmaxxie szelki Y w kolorze brązowo-niebieskim w rozmiarze 100? ;) norwegi musialabym wziąć w rozmiarze 120,tylko ze w nich obwod klatki piersiowej wynosi 95-120, a moj pies ma 85. pewnie duzo tasmy by zwisało[/QUOTE]

U nas tylko norwegi. Ja przycięłam pasek i przypaliłam zapalniczką, wyglądają jak oryginalne.

Posted

A patrzył ktoś jakie są w Tkmaxx w Krakowie? Bo znalazłam osobę która mogłaby mi kupić :multi:

I jaki rozmiar Y szelek dla suczy z 56 cm za przednimi łapami? 60cm? to są rzeczywiste wymiary? Czy jakoś zaniżone, zawyżone?

Posted

[quote name='Kasi i Lena']A patrzył ktoś jakie są w Tkmaxx w Krakowie? Bo znalazłam osobę która mogłaby mi kupić :multi:

I jaki rozmiar Y szelek dla suczy z 56 cm za przednimi łapami? 60cm? to są rzeczywiste wymiary? Czy jakoś zaniżone, zawyżone?[/QUOTE]

Ja mam 70 dla psiaka 59 w klatce piersiowej i jeszcze trochę taśmy zostaje ;)
Najlepiej wziąć miarkę ze sobą (tzn niech ta osoba, która Ci kupuje weźmie), wyregulować i zobaczyć czy będzie pasowało.

Posted

[quote name='Hill.']Ja mam 70 dla psiaka 59 w klatce piersiowej i jeszcze trochę taśmy zostaje ;)
Najlepiej wziąć miarkę ze sobą (tzn niech ta osoba, która Ci kupuje weźmie), wyregulować i zobaczyć czy będzie pasowało.[/QUOTE]

Z tym może być problem:) Bo osoba jest studentem, mężczyzną i pewnie nie ma miarki .
A te Wasze 70 cm faktycznie najbardziej ściśnięte mają 60cm?

Posted

[quote name='Kasi i Lena']Z tym może być problem:) Bo osoba jest studentem, mężczyzną i pewnie nie ma miarki .
A te Wasze 70 cm faktycznie najbardziej ściśnięte mają 60cm?[/QUOTE]

Oj, to rzeczywiście kiepsko :P
Zaraz pójdę zmierzyć.

Posted

[quote name='Kasi i Lena']Dziękuje :)[/QUOTE]

Żaden problem, mam tylko nadzieje, że dobrze pomierzyłam.
Mój ma wyregulowane na 60, a najmniejszy możliwy obwód, tak, żeby zapinka była przed tym dolnym paskiem to wyszło mi około 55cm.

Posted

[quote name='Kasi i Lena']I jaki rozmiar Y szelek dla suczy z 56 cm za przednimi łapami? 60cm? to są rzeczywiste wymiary? Czy jakoś zaniżone, zawyżone?[/QUOTE]
Ja mam szelki Y 60 dla jamnika ;) to myślę, że dla Twojej suni mogą być małe (jamnik ma 48 cm obwodu)

Posted

[quote name='Hill.']Żaden problem, mam tylko nadzieje, że dobrze pomierzyłam.
Mój ma wyregulowane na 60, a najmniejszy możliwy obwód, tak, żeby zapinka była przed tym dolnym paskiem to wyszło mi około 55cm.
[quote name='Bobryna']Ja mam szelki Y 60 dla jamnika to myślę, że dla Twojej suni mogą być małe (jamnik ma 48 cm obwodu)

Dziękuje. To w takim razie 70cm. Dobrze że zapytałam bo bym za małe szelki miała.

Posted

[quote name='Kasi i Lena']Dziękuje. To w takim razie 70cm. Dobrze że zapytałam bo bym za małe szelki miała.
O tak to się prezentuje (w sumie ciężko dokładnie zmierzyć, bo to nie idzie po linii prostej)
Ja też pojechałam z zamiarem kupienia 60, zobaczyłam przednią obręcz i zmieniłam zdanie ;) Potem jeszcze obwód domierzyłam.

(poniżej, na końcu zatrzasku jest 43)