Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Dioranne']Legowiska nie są warte uwagi, natomiast ubranka... Na moje oko mają coś koło 30cm, bo na Nico odrobinę za duże (a on ma 27cm). Ja znalazłam czego potrzebowałam na pierwszą zimę i mroźne dni, w przyszłym roku kupimy coś porządniejszego. ;)[/QUOTE]
Twój nico jest mniejszy od mojej Xeny, bo ona ma 30 cm długości :P
A fajne są te ciuszki chociaż? Bo byłam w bierze, ale ani widu ani słychu po psich akcesoriach -.-

Posted

[quote name='Kasia.M']PILNE !
Czy ktoś z Was posiada szelki z DS hurtta "stajl" ?
Chce zamówić i chciałabym zobaczyć jak wyglądają na Waszych psach ;)

Kiedyś ktoś takie zdjęcie wstawiał, ale bez psa:

Zapisałam sobie, bo też się czaiłam na coś takiego, ale stwierdziłam, że za szerokie będą dla mojej psinki.

Posted

Czy ktoś z Was posiada szelki z DS hurtta "stajl" ?

Ja, z tym że chyba nie mam zdjęć na psie, ale mogę jutro-pojutrze zrobić. Mam tylko takie zdjęcia:

Posted

czy ktos moze wie, czy zatrzaski, okucia itd superdogow sa bardzo duze? bo chcialabym zamowic 3 cm i nie wiem, czy lepiej wziac zacisk czy zatrzask-wolalabym uniknac ogromnego zatrzasku, a przy 3 cm to juz roznie bywa.

Posted

Wiem, że to wątek obrożowy, ale już jestem tak zdesperowana, więc napiszę tu.

Szukam legowiska, dużego, porządnego, ale totalnie rozbieralnego. Żebym mogła pokrowce pościągać i wyprać.

Posted

[quote name='a_niusia']czy ktos moze wie, czy zatrzaski, okucia itd superdogow sa bardzo duze? bo chcialabym zamowic 3 cm i nie wiem, czy lepiej wziac zacisk czy zatrzask-wolalabym uniknac ogromnego zatrzasku, a przy 3 cm to juz roznie bywa.[/QUOTE]
wydaje mi się, że 3 cm powinny pasować na twoje psy. Ja mam 4 cm dla ONki, jak chcesz to ci mogę zrobić zdjęcie zatrzasku ;)

Posted

Przyszły DSy :loveu:
Jestem zachwycona, wszystko tak jak prosiłam :D Smyczka mega leciutka a polarek cudny w dotyku :loveu: Obróżki leciutkie, kolorowe i wydają się mocne :D

Posted

[quote name='Angi']wydaje mi się, że 3 cm powinny pasować na twoje psy. Ja mam 4 cm dla ONki, jak chcesz to ci mogę zrobić zdjęcie zatrzasku ;)[/QUOTE]

jesli chodzi o szerokosc tasmy to nie mam watpliwosci. zastanawia mnie tylko wielkosc zatrzasku, bo jesli ma byc jak na dinozaura, to kupie polzaciski:)))

Posted

Pawsitive: "[FONT=lucida grande]Wasza ulubiona mięciutka, lekka i niepaląca dłoni szara taśma [/FONT]" To na temat smyczy :) Czy ktoś ma od nich smyczkę i ma porównanie z serią miękkie i lekkie Rogza?

Posted

Brzmi kusząco, bo na drugiego Rogza za 5 dych się nie szarpnę :P Też taka miękka i przyjemna? Bo, że cienka to nie problem, byle nie cięła tak rąk przy pociągnięciu jak np. pleciona DS (wiem wiem, co ja tu porównuje - taśma i linki, no ale :P).
To jest ta smycz, prawda? http://www.pawsitivedog.pl/pl/p/SMYCZ-STANDARD-2cm/123
W poście była podana inna, przepinana, ale chyba tutaj można wybrać tę samą taśmę?

Posted

[quote name='Hill.']Pawsitive: "[FONT=lucida grande]Wasza ulubiona mięciutka, lekka i niepaląca dłoni szara taśma [/FONT]" To na temat smyczy :) Czy ktoś ma od nich smyczkę i ma porównanie z serią miękkie i lekkie Rogza?
Nie mam porównania z Rogzem, ale smyczkę z PSDD mam i bardzo ją lubię.
Zakupiłam jakiś czas temu taki model:

Szara taśma jest zszyta z dwóch warstw, a nie jest gruba i jest bardzo wygodna.

Posted

[quote name='Hill.']Brzmi kusząco, bo na drugiego Rogza za 5 dych się nie szarpnę :P Też taka miękka i przyjemna? Bo, że cienka to nie problem, byle nie cięła tak rąk przy pociągnięciu jak np. pleciona DS (wiem wiem, co ja tu porównuje - taśma i linki, no ale :P).
To jest ta smycz, prawda? http://www.pawsitivedog.pl/pl/p/SMYCZ-STANDARD-2cm/123
W poście była podana inna, przepinana, ale chyba tutaj można wybrać tę samą taśmę?

Ja bym nawet proponowała taką KLIK, jest możliwość wybrania przeszycia i podszycia (rączki).
Jest super! Mam od nich dwie szare i są to zdecydowanie moje ulubione smycze.

Posted

[quote name='Hill.']Brzmi kusząco, bo na drugiego Rogza za 5 dych się nie szarpnę :P Też taka miękka i przyjemna? Bo, że cienka to nie problem, byle nie cięła tak rąk przy pociągnięciu jak np. pleciona DS (wiem wiem, co ja tu porównuje - taśma i linki, no ale :P).
To pleciona pocieła Ci ręce?? :( A ja niedawno ją zamówiłam z tej nowej serii z nadzieją, że właśnie taka nie będzie,bo mam ciągnącego/szarpiącego wielkopsa...

Posted

[quote name='aganela']To pleciona pocieła Ci ręce?? :( A ja niedawno ją zamówiłam z tej nowej serii z nadzieją, że właśnie taka nie będzie,bo mam ciągnącego/szarpiącego wielkopsa...

Co to znaczy "z nowej serii"? Bo ja też mam plecioną z DS i nie używam jej tak często jak bym chciała, właśnie ze względu na dość niemiłe w dotyku sznurki.

Posted

[quote name='lucky23']Twój nico jest mniejszy od mojej Xeny, bo ona ma 30 cm długości :P
A fajne są te ciuszki chociaż? Bo byłam w bierze, ale ani widu ani słychu po psich akcesoriach -.-[/QUOTE]
Nico jest krótszy, bo wzrostem zapewne Ksenię przewyższa. Jak ostatnio go mierzyłam w kłębie miał 32cm, ale pewnie jeszcze z dwa podrósł. ;) W Biedronce na pewno nie masz już czego szukać, natomiast te ubranka z Netto... Myślę, że to nie jest żadna rewelacja i do znalezienia są ubranka zdecydowanie lepsze, jednak mi aktualnie takie "szmatki" pasują na pierwszą zimę i jesień.

Posted

[quote name='aganela']To pleciona pocieła Ci ręce?? :( A ja niedawno ją zamówiłam z tej nowej serii z nadzieją, że właśnie taka nie będzie,bo mam ciągnącego/szarpiącego wielkopsa...[/QUOTE]

Niestety tak :/ Na spokojny spacer jest ok, ale jak mój pies się bawił z innymi, to niestety trochę szarpał i łapy od razu czerwone i piekące.

Dziękuję za odpowiedzi. Tak więc następny zakup w kolejce to nowa smycz :)

Posted

[quote name='Jara']Wiem, że to wątek obrożowy, ale już jestem tak zdesperowana, więc napiszę tu.

Szukam legowiska, dużego, porządnego, ale totalnie rozbieralnego. Żebym mogła pokrowce pościągać i wyprać.[/QUOTE]

a Escada nie szyje takich? Zairka z re volty miała chyba od niej o ile dobrze kojarzę (przynajmniej tak mi się zakodowało że było rozbieralne)

Posted

[quote name='IZMADO']A, to ja właśnie mam ten pleciony warkocz...[/QUOTE]

Kiedys faktycznie byly sztywniejsze te smycze. W weekend macalam z nowych linek i jest to juz inna jakosc, przyjemniejsze. Aczkolwiek ja nadal nie jestem zwolennikiem takich smyczy.

Posted

[quote name='Jara']Wiem, że to wątek obrożowy, ale już jestem tak zdesperowana, więc napiszę tu.

Szukam legowiska, dużego, porządnego, ale totalnie rozbieralnego. Żebym mogła pokrowce pościągać i wyprać.

polecam legowiska hobbydog...są po prostu rewelacyjne i nie do zajechania http://www.dogplus.eu/katalog/hobbydog.html mają sklep internetowy i są też dostępni na allegro. wszystkie legowiska w pełni rozbieralne. Są solidne i dobrze wykonane.

Posted

[quote name='Dioranne']Nico jest krótszy, bo wzrostem zapewne Ksenię przewyższa. Jak ostatnio go mierzyłam w kłębie miał 32cm, ale pewnie jeszcze z dwa podrósł. ;) W Biedronce na pewno nie masz już czego szukać, natomiast te ubranka z Netto... Myślę, że to nie jest żadna rewelacja i do znalezienia są ubranka zdecydowanie lepsze, jednak mi aktualnie takie "szmatki" pasują na pierwszą zimę i jesień.[/QUOTE]

Że się tak zapytam.. jak się mierzy psa w kłębie ? Bo ja bym ją zmierzyła ale nie wiem jak :<

Posted

[quote name='lucky23']Że się tak zapytam.. jak się mierzy psa w kłębie ? Bo ja bym ją zmierzyła ale nie wiem jak :<

Od ziemi do łopatki ( tam gdzie kończy się szyja ) :)
Najlepiej dostawić psiaka do ściany i jakąś ekierką dopasować ;)

https://lh6.googleusercontent.com/-LVPXwGfjhEo/Ukwas9rGGQI/AAAAAAAAH9o/9YqGLmQu37w/s512/A19 (3).JPG
Super pomysł jak się ma dwa psy, tylko zamiast zwykłej smyczy wziąć dwójnik :cool3: