Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Czekunia']Pewnie, że się nadadzą :), zwłaszcza jeśli pies nie ciągnie (jeśli ciągnie, może być denerwujące to, że się ciut przekręcają). Ja ze swoimi dwoma psami przez całe lato jeździłam na rowerze tylko w Juliusach, zresztą ogólnie bardzo dużo ich używam :).
My robimy dłuższe trasy (ok. 20-30km) i nigdy pies nie wrócił "zgrzany", więc nie wiem, skąd ta teoria o grzaniu szelek ;).

[quote name='xxxkaluniaxxx']Nadają :lol: Pare razy jak byłam z moją suką pojeździć na rowerze to miała juliusy zachwycona nie była bo wlekła się kawałek za rowerem:lol: (ale ona tak praktycznie zawsze robi jak leci na smyczy i w szelkach :diabloti:) zdecydowanie bardziej odpowiada jej bieg w samej obroży bez smyczy :lol:

Co do samego grzania to ja nic nie zauważyłam a używam julków bez przerwy codziennie praktycznie na każdym spacerze do wszystkiego (łącznie z nieplanowanym mini treningiem WP nad morzem:razz: nie pomyślałam że na wakacjach przyda się uprząż:lol:) ;)

Dzięki za odpowiedzi :) Pomyślałam, że mogą grzać, bo mimo wszystko "zajmują" trochę więcej miejsca niż zwykłe guardy czy norwegi, ale nigdy takich szelek nie miałam i niespecjalnie orienruję się jak one są wykonane ;) Ale w takim wypadku będziemy sie musiały zaopatrzyć w Juliusy.

[quote name='Squ']Ma ktoś może linkę treningową z Trixie? http://allegro.pl/smycz-treningowa-linka-nylon-trixie-10-metrow-i3487887893.html
Muszę jakąś kupić i sama nie wiem co wybrać. Jeszcze taka wygląda w miarę ok http://allegro.pl/smycz-treningowa-10-metrow-linka-dla-psa-pies-i3528573710.html. Chyba, że zna ktoś inną godną polecenia?

Jakiś czas temu przyszła obroża od DS i muszę przyznać, że jestem bardzo zadowolona :)

Ja miałam i zresztą nadal mam linkę z Trixie. Na pierwszy rzut oka wygląda dość badziewnie, ale u nas wytrzymała już bardzo długo ;) Zmechaciła się nieco i porobiły się supełki, ale poza tym nic jej nie jest, tylko faktycznie trzeba uważać, bo cienka i boli, jak się przejedzie nią o skórę.

Posted

[quote name='Squ']Ma ktoś może linkę treningową z Trixie? http://allegro.pl/smycz-treningowa-linka-nylon-trixie-10-metrow-i3487887893.html
Muszę jakąś kupić i sama nie wiem co wybrać. Jeszcze taka wygląda w miarę ok http://allegro.pl/smycz-treningowa-10-metrow-linka-dla-psa-pies-i3528573710.html. Chyba, że zna ktoś inną godną polecenia?

Jakiś czas temu przyszła obroża od DS i muszę przyznać, że jestem bardzo zadowolona :)

zdecydowanie polecam ta - http://allegro.pl/smycz-linka-sladowa-8mm-10-metrow-zooleszcz-098-i3478501648.html jest tez ciensza, 6 mm. Mam juz dlugo, stosowana bardzo czesto w roznych warunkach nic sie nie dzieje. Do tego jest przyjemna w dotyku, wiec mozna trzymac w dloni. Mialam wczesniej tasme z innej firmy i nie bylam z niej zadowolona.

Posted

[quote name='lucky23']A dla mojej Xeniuli? Dla czarnuch wszystko pasuje, to wiem.. ale które ładniejsze?[/QUOTE]
ale na prawdę będziesz teraz pytała się o 10 tysięcy innych zestawień kolorów ? To się robi nudne.

Posted

To wezmę niebieski, jest ładniejszy ^^
Tylko doradźcie szerokościowo :D

Jeżeli 1,5 cm to z grubszą tasiemką, czy z cieńszą? A. i dodajcie sobie do tego 1 cm + 1 cm = 2 cm, tak samo 1,5 cm + 1 cm = 2 ,5 cm.

Posted

[quote name='Lucky.']ale na prawdę będziesz teraz pytała się o 10 tysięcy innych zestawień kolorów ? To się robi nudne.[/QUOTE]
Nie, a co w tym złego że się pytam, że szukam waszej rady? Kto pyta ten nie błądzi :D

[quote name='omry']To jest chore :evil_lol:[/QUOTE]
Dlaczego tak sądzisz?

Posted

Dla nijej 2,5 cm też pasuje, bo ja mam dużo taśm parcianych, bo sama szyję akcesoria dla psiaków (rekreacyjnie) ale chciałabym coś markowego :)

Teraz ma czerwoną obrożę 1 cm szer. i czarną 1 cm szer. ale sparwdzałam i 2 cm będzie 'nawet okej', bo 2,5 jest za duże..

Posted

Nie chcę się czepiać ale coś mi tu nie pasi :lol:

[quote name='lucky23']Dla nijej 2,5 cm też pasuje, bo ja mam dużo taśm parcianych, bo sama szyję akcesoria dla psiaków (rekreacyjnie) ale chciałabym coś markowego :)

Teraz ma czerwoną obrożę 1 cm szer. i czarną 1 cm szer. ale sparwdzałam i 2 cm będzie 'nawet okej', bo 2,5 jest za duże..

Posted

[quote name='lucky23']To wezmę niebieski, jest ładniejszy ^^
Tylko doradźcie szerokościowo :D[/QUOTE]

Powinnaś wziąć taką obrożę, jaka Tobie się podoba i pasuje do psa. Szerokości raczej Ci nikt nie doradzi, bo nie widzimy Xeny na żywo i nie wiemy, która szerokość jest dla niej idealna, musisz próbować.

Posted

Nie natknął się ktoś z was kiedyś przypadkiem na obrożę w... arbuzy? :lol: Oprócz Lupine. Bardzo mi zależy na obroży (ewentualnie smyczy, szelkach) w taki wzór :eviltong:

Posted

[quote name='Voute']Nie natknął się ktoś z was kiedyś przypadkiem na obrożę w... arbuzy? :lol: Oprócz Lupine. Bardzo mi zależy na obroży (ewentualnie smyczy, szelkach) w taki wzór :eviltong:[/QUOTE]

Kudłaty Art ma i Tutti :).

Wygrałyśmy dzisiaj obróżkę i startówkę, więc niedługo się pochwalę :razz:.

Posted

[quote name='Czekunia']No to dołączyliśmy właśnie do posiadaczy Batmanów z Kudłatego:diabloti:, odkupionych od BBety:cool3:.

myślisz, ze jak odkupione to może się obejść bez fotek? :eviltong:

Kudłaty ma teraz tasiemkę z Batmankiem różową wiec ja chyba zamówię wersję dla suk :diabloti:

Posted

[quote name='asiak_kasia']myślisz, ze jak odkupione to może się obejść bez fotek? :eviltong:

Kudłaty ma teraz tasiemkę z Batmankiem różową wiec ja chyba zamówię wersję dla suk :diabloti:[/QUOTE]

Jeszcze nie zostały wysłane:eviltong:, ale musiałam się już pochwalić:evil_lol:.
Różowa tasiemka może być super! Tylko czy pasuje do Twojej suki:eviltong: