Voute Posted September 13, 2013 Posted September 13, 2013 [quote name='Czekunia']Pewnie, że się nadadzą :), zwłaszcza jeśli pies nie ciągnie (jeśli ciągnie, może być denerwujące to, że się ciut przekręcają). Ja ze swoimi dwoma psami przez całe lato jeździłam na rowerze tylko w Juliusach, zresztą ogólnie bardzo dużo ich używam :). My robimy dłuższe trasy (ok. 20-30km) i nigdy pies nie wrócił "zgrzany", więc nie wiem, skąd ta teoria o grzaniu szelek ;). [quote name='xxxkaluniaxxx']Nadają :lol: Pare razy jak byłam z moją suką pojeździć na rowerze to miała juliusy zachwycona nie była bo wlekła się kawałek za rowerem:lol: (ale ona tak praktycznie zawsze robi jak leci na smyczy i w szelkach :diabloti:) zdecydowanie bardziej odpowiada jej bieg w samej obroży bez smyczy :lol: Co do samego grzania to ja nic nie zauważyłam a używam julków bez przerwy codziennie praktycznie na każdym spacerze do wszystkiego (łącznie z nieplanowanym mini treningiem WP nad morzem:razz: nie pomyślałam że na wakacjach przyda się uprząż:lol:) ;) Dzięki za odpowiedzi :) Pomyślałam, że mogą grzać, bo mimo wszystko "zajmują" trochę więcej miejsca niż zwykłe guardy czy norwegi, ale nigdy takich szelek nie miałam i niespecjalnie orienruję się jak one są wykonane ;) Ale w takim wypadku będziemy sie musiały zaopatrzyć w Juliusy. [quote name='Squ']Ma ktoś może linkę treningową z Trixie? http://allegro.pl/smycz-treningowa-linka-nylon-trixie-10-metrow-i3487887893.html Muszę jakąś kupić i sama nie wiem co wybrać. Jeszcze taka wygląda w miarę ok http://allegro.pl/smycz-treningowa-10-metrow-linka-dla-psa-pies-i3528573710.html. Chyba, że zna ktoś inną godną polecenia? Jakiś czas temu przyszła obroża od DS i muszę przyznać, że jestem bardzo zadowolona :) Ja miałam i zresztą nadal mam linkę z Trixie. Na pierwszy rzut oka wygląda dość badziewnie, ale u nas wytrzymała już bardzo długo ;) Zmechaciła się nieco i porobiły się supełki, ale poza tym nic jej nie jest, tylko faktycznie trzeba uważać, bo cienka i boli, jak się przejedzie nią o skórę. Quote
lucky23 Posted September 13, 2013 Posted September 13, 2013 Co powiecie na taki wzorek dla Xeny z OHD? Ładnie wygląda ? Czy lepiej bez siateczki ? Quote
Adriana. Posted September 13, 2013 Posted September 13, 2013 Całkiem fajnie, ale ja bym wzięła pomarańczową taśmę podkładową zamiast czerwonej. Ale to dla tego, że nienawidzę czerwonego, tak samo jak granatowego. Quote
Agnes Posted September 13, 2013 Posted September 13, 2013 [quote name='Squ']Ma ktoś może linkę treningową z Trixie? http://allegro.pl/smycz-treningowa-linka-nylon-trixie-10-metrow-i3487887893.html Muszę jakąś kupić i sama nie wiem co wybrać. Jeszcze taka wygląda w miarę ok http://allegro.pl/smycz-treningowa-10-metrow-linka-dla-psa-pies-i3528573710.html. Chyba, że zna ktoś inną godną polecenia? Jakiś czas temu przyszła obroża od DS i muszę przyznać, że jestem bardzo zadowolona :) zdecydowanie polecam ta - http://allegro.pl/smycz-linka-sladowa-8mm-10-metrow-zooleszcz-098-i3478501648.html jest tez ciensza, 6 mm. Mam juz dlugo, stosowana bardzo czesto w roznych warunkach nic sie nie dzieje. Do tego jest przyjemna w dotyku, wiec mozna trzymac w dloni. Mialam wczesniej tasme z innej firmy i nie bylam z niej zadowolona. Quote
Smile of Red Witch Posted September 13, 2013 Posted September 13, 2013 A my czekamy na Nasze Batmany dla Baloo i Troskliwe Misie dla Akiry z Kudłatego ;) Quote
Smile of Red Witch Posted September 13, 2013 Posted September 13, 2013 Dla mnie osobiście 2 opcja ;) ale ja kocham róż ;) ale tylko na mojej suce ;) Quote
lucky23 Posted September 14, 2013 Posted September 14, 2013 A dla mojej Xeniuli? Dla czarnuch wszystko pasuje, to wiem.. ale które ładniejsze? Quote
zahirka11 Posted September 14, 2013 Posted September 14, 2013 dla mnie 1 uwielbiam czarne psy w niebieskim;-) Quote
Lucky. Posted September 14, 2013 Posted September 14, 2013 [quote name='lucky23']A dla mojej Xeniuli? Dla czarnuch wszystko pasuje, to wiem.. ale które ładniejsze?[/QUOTE] ale na prawdę będziesz teraz pytała się o 10 tysięcy innych zestawień kolorów ? To się robi nudne. Quote
lucky23 Posted September 14, 2013 Posted September 14, 2013 To wezmę niebieski, jest ładniejszy ^^ Tylko doradźcie szerokościowo :D Jeżeli 1,5 cm to z grubszą tasiemką, czy z cieńszą? A. i dodajcie sobie do tego 1 cm + 1 cm = 2 cm, tak samo 1,5 cm + 1 cm = 2 ,5 cm. Quote
lucky23 Posted September 14, 2013 Posted September 14, 2013 [quote name='Lucky.']ale na prawdę będziesz teraz pytała się o 10 tysięcy innych zestawień kolorów ? To się robi nudne.[/QUOTE] Nie, a co w tym złego że się pytam, że szukam waszej rady? Kto pyta ten nie błądzi :D [quote name='omry']To jest chore :evil_lol:[/QUOTE] Dlaczego tak sądzisz? Quote
cockermaister Posted September 14, 2013 Posted September 14, 2013 lucky23 musisz sama zdecydować co do twojej psinki bardziej pasuje :) przyłóż jakis materiał i zobacz jaka szerokość pasuje jej najlepiej. dziewczyny przesadzacie :shake: :roll: forum jest po to aby pytać... Quote
lucky23 Posted September 14, 2013 Posted September 14, 2013 Dla nijej 2,5 cm też pasuje, bo ja mam dużo taśm parcianych, bo sama szyję akcesoria dla psiaków (rekreacyjnie) ale chciałabym coś markowego :) Teraz ma czerwoną obrożę 1 cm szer. i czarną 1 cm szer. ale sparwdzałam i 2 cm będzie 'nawet okej', bo 2,5 jest za duże.. Quote
Luzia Posted September 14, 2013 Posted September 14, 2013 Nie chcę się czepiać ale coś mi tu nie pasi :lol: [quote name='lucky23']Dla nijej 2,5 cm też pasuje, bo ja mam dużo taśm parcianych, bo sama szyję akcesoria dla psiaków (rekreacyjnie) ale chciałabym coś markowego :) Teraz ma czerwoną obrożę 1 cm szer. i czarną 1 cm szer. ale sparwdzałam i 2 cm będzie 'nawet okej', bo 2,5 jest za duże.. Quote
rashelek Posted September 14, 2013 Posted September 14, 2013 [quote name='lucky23']To wezmę niebieski, jest ładniejszy ^^ Tylko doradźcie szerokościowo :D[/QUOTE] Powinnaś wziąć taką obrożę, jaka Tobie się podoba i pasuje do psa. Szerokości raczej Ci nikt nie doradzi, bo nie widzimy Xeny na żywo i nie wiemy, która szerokość jest dla niej idealna, musisz próbować. Quote
Voute Posted September 14, 2013 Posted September 14, 2013 Nie natknął się ktoś z was kiedyś przypadkiem na obrożę w... arbuzy? :lol: Oprócz Lupine. Bardzo mi zależy na obroży (ewentualnie smyczy, szelkach) w taki wzór :eviltong: Quote
Illusion Posted September 14, 2013 Posted September 14, 2013 [quote name='Voute']Nie natknął się ktoś z was kiedyś przypadkiem na obrożę w... arbuzy? :lol: Oprócz Lupine. Bardzo mi zależy na obroży (ewentualnie smyczy, szelkach) w taki wzór :eviltong:[/QUOTE] Kudłaty Art ma i Tutti :). Wygrałyśmy dzisiaj obróżkę i startówkę, więc niedługo się pochwalę :razz:. Quote
Czekunia Posted September 14, 2013 Posted September 14, 2013 No to dołączyliśmy właśnie do posiadaczy Batmanów z Kudłatego:diabloti:, odkupionych od BBety:cool3:. Quote
asiak_kasia Posted September 14, 2013 Posted September 14, 2013 [quote name='Czekunia']No to dołączyliśmy właśnie do posiadaczy Batmanów z Kudłatego:diabloti:, odkupionych od BBety:cool3:. myślisz, ze jak odkupione to może się obejść bez fotek? :eviltong: Kudłaty ma teraz tasiemkę z Batmankiem różową wiec ja chyba zamówię wersję dla suk :diabloti: Quote
Czekunia Posted September 14, 2013 Posted September 14, 2013 [quote name='asiak_kasia']myślisz, ze jak odkupione to może się obejść bez fotek? :eviltong: Kudłaty ma teraz tasiemkę z Batmankiem różową wiec ja chyba zamówię wersję dla suk :diabloti:[/QUOTE] Jeszcze nie zostały wysłane:eviltong:, ale musiałam się już pochwalić:evil_lol:. Różowa tasiemka może być super! Tylko czy pasuje do Twojej suki:eviltong: Quote
Recommended Posts