Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja niedługo inwestuję w super bohaterów, w zasadzie spodziewam się paru nowości bo Lary kończy 5 latek i to dobry powód by zaszaleć :loveu: Babeczki cudowne!

Posted

lucky23, jest ogrom firm niehandmade, które robią obroże 1 i 1,5cm w kolorze morskim i fioletowym. Trxie, Nobby, Rogz, naprawdę można coś wybrać. A jeśli koniecznie HM to napisz do OMP - turkusowa taśma 1,5cm jest w dwóch wersjach, sztywniejszej i miększej, delikatniejszej - ta druga naprawdę jest delikatna, a biorąc pod uwagę, że OMP wszystkie elementy dodatkowe ma z plastiku to obroża na pewno nie będzie masywna ani ciężka ;) .

A DS jeszcze do niedawna wyznaczał czas oczekiwania na wykonanie produktu na 14 dni roboczych, co w praktyce, razem z czasem trwania dostarczania paczki daje nam prawie 3 tygodnie czekania.

Posted

gops napisał(a):
W firmach hand made czekanie 2 tyg i więcej to ostatnio norma ,fakt powinni uprzedzać .
Ostatnio kilka razy czekałam ponad 2 tygodnie.
Niestety widocznie tak dużo kupujących mieli przed wami . Nikogo nie tłumacze , tylko zastanawiające jest to że jest tyle firm szyjących i wszędzie kolejki :)

Chyba tylko w Kudłatym czeka się 3-4 dni. Może dlatego, że jeszcze nie ma na nich takie BUM. Ale w końcu pewnie i u nich się zacznie jak wszyscy się przekonają do ich wyrobów.

Posted

[quote name='lucky23']gato, niby są ale Xena ma obwód szyi 20 cm.. a o ile dobrze pamiętam to na 1,5 w tych takich markowych firmach, nie hm to się zaczyna od 30 cm..

Rogz powinien pasować. Nie mam już obroży z rogza na klik, ale nosił ją mój szczylek w wieku paru tygodni i miała wtedy na pewno nie więcej niż 20cm w obwodzie szyi ;). Moja suczka, która ma 23cm w szyjce też nosi normalnie rogza M (taśma ma 16mm szerokości).

Posted

Rinuś napisał(a):
Chyba tylko w Kudłatym czeka się 3-4 dni. Może dlatego, że jeszcze nie ma na nich takie BUM. Ale w końcu pewnie i u nich się zacznie jak wszyscy się przekonają do ich wyrobów.

A to nie wiedziałam :) Ja dostałam info od Kudłatego Art że koło 2 tygodni max powinnam czekać bo przedemną mają 17 zamówień do zrobienia .
Może akurat tak trafiłam .

Posted

gops napisał(a):
A to nie wiedziałam :) Ja dostałam info od Kudłatego Art że koło 2 tygodni max powinnam czekać bo przedemną mają 17 zamówień do zrobienia .

Tak się zrobiło ostatnim czasem po wprowadzeniu u nich nowości,zrobił się bum na ich wyroby i super,bo naprawde są warte.

Posted

[quote name='lucky23']gato, niby są ale Xena ma obwód szyi 20 cm.. a o ile dobrze pamiętam to na 1,5 w tych takich markowych firmach, nie hm to się zaczyna od 30 cm..

Tyler ma niecałe 18cm, a nosi obrożę Trixie chociażby ;) nasza xs ma 20cm najmniej...

Posted

Mój od małego biegał w Rogzach, tych starych Skach 11mm, można je spokojnie dostać na Allegro, a potem bez problemu od razu w Mkach, a też pewnie miał coś koło 20cm w szyi (jak nie mniej...)
Poza tym - wystarczy sprawdzić. Najmniejsze Trxie zaczynają się od 25cm - chociaż jak widać niekoniecznie ta regulacja jest taka ścisła, skoro grzywek znacznie mniejszy w niej chodzi ;) .
A tu masz Nobby:
turkus i fiolet, a jak się cofniesz do podstron gdzie są wszystkie rozmiary znajdziesz też większe 15mm i od 25cm obwodu.

Posted

[quote name='gato']Mój od małego biegał w Rogzach, tych starych Skach 11mm, można je spokojnie dostać na Allegro, a potem bez problemu od razu w Mkach, a też pewnie miał coś koło 20cm w szyi (jak nie mniej...)
Poza tym - wystarczy sprawdzić. Najmniejsze Trxie zaczynają się od 25cm - chociaż jak widać niekoniecznie ta regulacja jest taka ścisła, skoro grzywek znacznie mniejszy w niej chodzi ;) .
A tu masz Nobby:
turkus i fiolet, a jak się cofniesz do podstron gdzie są wszystkie rozmiary znajdziesz też większe 15mm i od 25cm obwodu.

Przy naszej jest napisane, że ma 22-35, ale najmniejszy obwód to dokładnie 20,3cm ;)

Posted

gops napisał(a):

No ja zamówienie robiłam czwartek,w piątek domawiałam drugą obrożę dla kumpeli i w sobotę już zostało to do mnie wysłane więc może dzisiaj już będzie.

Posted

[quote name='Rinuś']No ja zamówienie robiłam czwartek,w piątek domawiałam drugą obrożę dla kumpeli i w sobotę już zostało to do mnie wysłane więc może dzisiaj już będzie.
Widocznie w tym czasie tyle zamówień poszło , ja w sobote chyba zamówiłam .

[quote name='rashelek']Widziałyście nowe Rogzy? https://www.facebook.com/media/set/?set=a.670912836254136.1073741833.240068492671908&type=1
Szary i czerwony cudne :loveu:
Szary jest świetny !

Posted

gops napisał(a):
Faktycznie.. co nowe rogzy to cena wyższa tragedia.
Nie wiem czy były warte poprzedniej ceny , 55zł bym nie dała jednak za rogza.

Faktycznie z ceną nieźle zaszaleli :shake: Ja na pewno 100 zł bym za to nie dała :shake:

Posted

bluess napisał(a):
apetyczne;)

gops napisał(a):
Marchewkowa odważnie! taki jasny komplet :)

Rinuś napisał(a):

Fauka napisał(a):
Ja niedługo inwestuję w super bohaterów, w zasadzie spodziewam się paru nowości bo Lary kończy 5 latek i to dobry powód by zaszaleć :loveu: Babeczki cudowne!

Dziękujemy :) Kolor jasny, ale komplecik nie będzie do ciorania ;) tylko wyjściowy. Kontakt i ceny w Kudłąty Art super! Realizacja błyskawiczna

Posted

Orientuje się ktoś czy Kudłaty Art uszyje norwegi? (wiem, ze w regularnej ofercie nie ma, ale może komuś uszyli na specjalną prośbę?)

A jeśli nie Kudlaty Art to który sklep handmade polecacie do zamówienia norwegów?

Posted

lilacly napisał(a):
Orientuje się ktoś czy Kudłaty Art uszyje norwegi? (wiem, ze w regularnej ofercie nie ma, ale może komuś uszyli na specjalną prośbę?)

A jeśli nie Kudlaty Art to który sklep handmade polecacie do zamówienia norwegów?

Na pewno uszyją, są otwarci na indywidualne zamówienia :)