Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Migori']Ja mam turkusowego rogza. Na razie obroża nie wyblakła, ale mam ją od niedawna (jakieś 2 miesiące). Dość szybko się brudzi, kurzy i robi się taka matowa, ale po praniu wraca do pierwotnego stanu. Piorę jednak w rękach i w płynie do kolorów, nie szoruję szczotką itd. także nie zdążyła się jeszcze zmechacić.[/QUOTE]

Też piorę ręcznie obróżki więc problemu być nie powinno ,

dzięki za odpowiedzi :)

Kasia i Teodora poszło pw

Posted

Wiecie może która z obrożowych firm robi takie dla małych psiaków? Poniżej 2cm. Chodzi mi ręcznie robione, gdzie mogę wybrać wzór, podszycie itp. Taks nam gdzieś uciekła i nie ma kto mi zrobić ładnej obróżki :(

Posted

Alise napisał(a):
Wiecie może która z obrożowych firm robi takie dla małych psiaków? Poniżej 2cm. Chodzi mi ręcznie robione, gdzie mogę wybrać wzór, podszycie itp. Taks nam gdzieś uciekła i nie ma kto mi zrobić ładnej obróżki :(

Angi napisał(a):
OhMyDog

ActivDog chyba też

Posted

katasza1 napisał(a):

A co do 'Molly Flash' i ogolnie wyrobow z PawsitiveDog to ja bardzo polecam. molly flash mam szelki, sa dosc mocno uzywane, bo kupilam je na takie ekstremalniejsze spacery czyli kapiel w morzu,jeziorze, tarzanie w blocie, deszcz itd. i nawet jeszcze ich nie pralam bo sie wykrusza wszystko i przecieram tylko sciereczka.
Ogolnie zadna obroza ani szelki nie sa zniszczone a mam prawie tylko z PSDD, ale ja mam psa od grudnia i juz ponad 10 obrozy i 6 par szelek wiec nie bardzo maja okazje sie przetestowac.

Właśnie zastanawiam się nad zakupem tylko czy ktoś może mi powiedzieć jaka jest grubość taśmy w Molly Flash?
Nie lubię szmacianych obróżek, jeśli ta taśma jest bardzo cienka to zapytam wtedy czy można zamówić z 2 warstw ;)
I wiecie może czy można zamówić w innych kolorach? Bo na www jest tylko czerwony, zielony, brązowy, różowy, niebieski i turkusowy. A ja myślałam o żółtej albo pomarańczowej.

Posted

Marchewkowy napisał(a):
Właśnie zastanawiam się nad zakupem tylko czy ktoś może mi powiedzieć jaka jest grubość taśmy w Molly Flash?
Nie lubię szmacianych obróżek, jeśli ta taśma jest bardzo cienka to zapytam wtedy czy można zamówić z 2 warstw ;)
I wiecie może czy można zamówić w innych kolorach? Bo na www jest tylko czerwony, zielony, brązowy, różowy, niebieski i turkusowy. A ja myślałam o żółtej albo pomarańczowej.

Najlepiej jak do nich napiszesz :) Justyna jest otwarta na pomysły i na pewno można zmieniać co się chce :)

Posted

Marchewkowy napisał(a):

Pewnie można :)

Ozdobne przeszycie na obroży wykonujemy w kolorze spodniej 3 cm taśmy. Jeśli masz inny pomysł na kolor nitki - napisz do nas - coś wymyślimy ;)

Posted

Ja mam 2 obroze Molly Flash z Pawsitive i jedną "hurtta stalj" z Dogstyle. Osobiście wolę chyba jednak tą z Dogstyle ;) Jest grubsza, sztywniejsza i jakos lepiej mi się na niej prowadzi psa. Wydaje mi się rownież, ze bedzie bardziej trwała.
Z Pawsitive nie zrobią Ci na pewno Molly Flash 3 cm żółtej ani pomarańczowej, bo nie mają tych taśm w takich szerokościach.

Posted

Do nas też dotarła hurta stajl od DS w kolorze turkusowym. Ciekawi mnie jakby wyglądała, gdyby do 3 cm taśmy podkładowej była dobrana odblaskowa w szerokości 2cm. Tutaj jest odblask 2,5 cm i w futrze trochę ginie ten kolor podkładu. Ogólnie obroża jest bardzo fajna i solidnie wykonana.

Posted

Victoria napisał(a):
ma ktos julki IDC rozmiar baby 1??
albo orientuje sie czy te najmniejsze rozmiary rzeczywiscie sa takie niefajne jak niektorzy mowia??

Mogę Ci zaraz wstawić zdjęcie porównawcze zwykłych 1 z rozmiarem baby 1.

żmijka napisał(a):
Do nas też dotarła hurta stajl od DS w kolorze turkusowym. Ciekawi mnie jakby wyglądała, gdyby do 3 cm taśmy podkładowej była dobrana odblaskowa w szerokości 2cm. Tutaj jest odblask 2,5 cm i w futrze trochę ginie ten kolor podkładu. Ogólnie obroża jest bardzo fajna i solidnie wykonana.

Wygląda pięknie :loveu:
A ja nadal czekam na moje 2 zamówione obroże. Liczyłam, że w tym tygodniu będą :(

Posted

Victoria napisał(a):
ma ktos julki IDC rozmiar baby 1??
albo orientuje sie czy te najmniejsze rozmiary rzeczywiscie sa takie niefajne jak niektorzy mowia??

My mamy od miesiąca i jak nic złego w ich wykonaniu nie widzę, są bardzo fajnie, dobrze zrobione ;)
Nie mogę teraz znaleźć zdjęcia gdzie są one dobrze widoczne to poczekam aż może Talucha wstawi, bo dzisiaj robiła zdjęcia :evil_lol:

Posted

Talucha napisał(a):
Mogę Ci zaraz wstawić zdjęcie porównawcze zwykłych 1 z rozmiarem baby 1.

o tak tak dawaj :D

maryg22 napisał(a):
My mamy od miesiąca i jak nic złego w ich wykonaniu nie widzę, są bardzo fajnie, dobrze zrobione ;)
Nie mogę teraz znaleźć zdjęcia gdzie są one dobrze widoczne to poczekam aż może Talucha wstawi, bo dzisiaj robiła zdjęcia :evil_lol:

nie są jakieś niemiłe w dotyku czy sztywne??
nie jest psu gorąco?? bo maluchowi to jednak sporą część plecków zakrywa chyba :P

Posted

Victoria napisał(a):

nie są jakieś niemiłe w dotyku czy sztywne??
nie jest psu gorąco?? bo maluchowi to jednak sporą część plecków zakrywa chyba :P

Wydają się być wygodne, jakoś specjalnie sztywne nie są ;)
Na ostatnie upały (35*C w cieniu) jej ich nie zakładałam, ale przy trochę normalniejszych temperaturach są jak najbardziej ok ;)