Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Dioranne']Angi aktualnie mam obrożę z Furkidza. Zatrzask jest ogromny (obroża 2cm), ale co do trwałości nie mogę się wypowiedzieć, bo mój pies na spacerze w niej był tylko raz, a w dodatku waży 3kg. ;)
Ogromny psiur :evil_lol: Wstaw proszę zdjęcie, jak wygląda w tej obroży, bo mój 10 kilogramowy pseudo-pinczeros sam taką nosi :P
I mam jeszcze prośbę do posiadaczy psów podobnej wielkości (10 kg, ok. 55 w klacie i ok. 35 w szyi) - jakiej szerokości macie poszczególne paski w norwegach?

Posted

[quote name='Karoola']Ogromny psiur :evil_lol: Wstaw proszę zdjęcie, jak wygląda w tej obroży, bo mój 10 kilogramowy pseudo-pinczeros sam taką nosi :P
I mam jeszcze prośbę do posiadaczy psów podobnej wielkości (10 kg, ok. 55 w klacie i ok. 35 w szyi) - jakiej szerokości macie poszczególne paski w norwegach?[/QUOTE]
Ja miałam furkidza 2,5 cm z zatrzaskiem ale przekazałam prawie grzywkowki w potrzebie. Nosi ją do teraz ;)

Mój pies ma trochę mniej w klacie, jednak napiszę. Przód ma 3, resztę 2,5 cm. Jednak wydaje mi się, że to zależy od samej postury psa ;)

Posted

Mi w Furkidzie 2 razy otworzył się zatrzask podczas spaceru (szarpnięcie psa). Nie wiem z czego to wynikało, bo nie zdarzyło mi się to nigdy wcześniej (poza Rogzem gdzie metalowy karabińczyk pękł na mrozie :D).

Posted

[quote name='Karoola']I mam jeszcze prośbę do posiadaczy psów podobnej wielkości (10 kg, ok. 55 w klacie i ok. 35 w szyi) - jakiej szerokości macie poszczególne paski w norwegach?

Moja ma podobne wymiary, na wysokość jest jak spaniel. Przód miał 3cm (albo nawet 3,5?) a boki 2,5cm.

Swoją drogą, to ona przy takich wymiarach waży ok 13kg :lol:

Posted

[quote name='rashelek']Moja ma podobne wymiary, na wysokość jest jak spaniel. Przód miał 3cm (albo nawet 3,5?) a boki 2,5cm.

Swoją drogą, to ona przy takich wymiarach waży ok 13kg :lol:
Dzięki!
Nie dam sobie ręki uciąć ile waży, a wymiary są orientacyjne :P jak wrócę, to go wymierzę, mam nadzieję, że nie okaże się, że waży 15 kg :evil_lol:
Rinuś, ​fiolet ;D

Posted

[quote name='Karoola']
I mam jeszcze prośbę do posiadaczy psów podobnej wielkości (10 kg, ok. 55 w klacie i ok. 35 w szyi) - jakiej szerokości macie poszczególne paski w norwegach?[/QUOTE]
Mój spaniel ma identyczne wymiary (chociaż musisz mieć szczupłego psa, bo mój też waży 12-13kg :eviltong:) i boczne paski 2,5cm , a przedni zazwyczaj koło 4cm z podszyciem ;)

Posted

[quote name='Karoola']Ogromny psiur :evil_lol: Wstaw proszę zdjęcie, jak wygląda w tej obroży, bo mój 10 kilogramowy pseudo-pinczeros sam taką nosi :P
I mam jeszcze prośbę do posiadaczy psów podobnej wielkości (10 kg, ok. 55 w klacie i ok. 35 w szyi) - jakiej szerokości macie poszczególne paski w norwegach?

My mamy przód 3 cm (mierzone razem z podszyciem, taśma ma 2,5 cm), rączka i góra 2,5 cm (z podszyciem), a dół i skośne paski 2 cm. Jakby było trochę niezrozumiale, to nasze szelki mają podszycie na przodzie, rączce i górze, wyglądają tak:

Posted

Cześć :)

Chciałam zapytać czy wiecie może coś o obrożach SuperDog. Mam młodego psiaka (wachtelhund, 6mc), który na spacerach czasem użyje wstecznego itp. Chce obroże, która będzie na szyi psa, w każdej sytuacji, a nie taką, która zaraz zjedzie czy też pęknie zapięcie.

Posted

[quote name='Rinuś']A ja nadal myślę czy 4cm zieleń,fiolet czy 3 cm turkus :evil_lol:[/QUOTE]

turkus, a jak Ci się nie spodoba to chetnie odkupie:evil_lol:

tak ogladam te "hurtty" i zauwazylam, ze w PSDD sa tansze:diabloti: tylko, ze ten wzorek juzmniej mi sie podoba

Posted

[quote name='Karoola']Jara, mają jeszcze czarną.
Olson, a ta czerwona bardzo nieprzyjemna? Bo wymarzyło mi się takie samo połączenie jak na twoich szelkach, ale bez tasiemki :eviltong: Chyba będę musiała zmienić opcję, dać kolory na odwrót :placz:

nie, no co Ty. :eviltong: dla psa to przecież lotto. będzie mu tak samo wygodnie w tej i w tej. ;)

Posted

paulaa. wstawisz jakieś zdjęcie psa w norwegach? Mój pies jest trochę jakimś mixem spaniela/jamnika/beagla i się zastanawiam nad szerokościami pasków :)

Karola my chyba mamy też takie same szelki :evil_lol:

Posted

[quote name='Karoola']

Ja mam trochę większego rozmiarowo psa(14kg, 65cm w klacie, 42cm w szyi 35cm w kłębie ) i przód ma w jednych 3cm w drugich 4,5cm reszta pasków 2.5cm :p

Posted

[quote name='Jara']Gops widzę, że Twój białaś ma tą zieloną neonowa obroże DS hurtta, mogłabyś wrzucić inne zdjęcia, bo właśnie ja bym chciała taką zieleń dla swojego białasa :))
[/QUOTE]
Gops się urlopuje i nie ma neta z tego co wiem, więc dopiero po powrocie możesz ją o zdjęcia podręczyć ;).

Wróciłam na dogo po dłuższej nieobecności, śledzę wątek i nic mi się nie chce kupować :multi:. Ostatni zakup obrożowy był prawie rok temu na bazarku taks i nic mi się nawet nie podoba. Może to i dobrze bo bym musiała drugą skrzynię na psie akcesoria kupować, a tak w jednej jakoś się udaje upychać :evil_lol: . Ale taksowy bazarek na pewno mnie skusi, jak zawsze...

Posted (edited)

[quote name='Pikuśś']Mnie hurtta prześladuje nocami :diabloti: Ale że nie wiem jaki kolor to się wstrzymuję :D Nata mówi, że zieleń albo pomarańcz dla mojego rudo-brązowego psa, ale zieloną obrożę już mamy, a do pomarańczy nie mogę się przekonać bo się boję, że będzie wyglądać tak nijako jak w czerwieni :angryy:

W ogóle wie ktoś gdzie się podziewa Taks?

mam ten sam problem :D Chce hurrte ale nie wiem jaki kolor :)
Do taks też pisałam jakiś czas temu i nie odpowiedziała, może jest na wakacjach?

[quote name='Talagia']Mi w Furkidzie 2 razy otworzył się zatrzask podczas spaceru (szarpnięcie psa). Nie wiem z czego to wynikało, bo nie zdarzyło mi się to nigdy wcześniej (poza Rogzem gdzie metalowy karabińczyk pękł na mrozie :D).

Mnie się otworzył 3 razy, ale wysłałam do furkidz i przerobili mi w ramach reklamacji na zacisk :)
Od tamtej pory z furkidz biorę tylko zaciski.

[quote name='monika15']

tak ogladam te "hurtty" i zauwazylam, ze w PSDD sa tansze:diabloti: tylko, ze ten wzorek juzmniej mi sie podoba

A gdzie są ceny? Na www nie znalazłam :P Jaka tam wychodzi różnica cenowa?

aaaa i doszedł wczoraj nasz komplet tutti w arbuzy :)
Mam tylko zdjęcie obroży

Pierwsze 2 spacery w obróżce za nami ;)
Wieczorem zrobię może fotkę na psie, a właściwie na futrze hehehe :)

Edited by Marchewkowy
Posted

[quote name='Marchewkowy']
aaaa i doszedł wczoraj nasz komplet tutti w arbuzy :)
Mam tylko zdjęcie obroży

Pierwsze 2 spacery w obróżce za nami ;)
Wieczorem zrobię może fotkę na psie, a właściwie na futrze hehehe :)[/QUOTE]
Fajna, jak pierwsze wrażenie? :)