Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Niewyspana']A oto doszła nasza obróżka z OhMyDog.
Następne zdjęcia na modelu ;p

Śliczna, ta siateczka ma cudny kolor :loveu:

A do nas dotarły bandanki, będzie piesa w śliniaku popierdzielać :lol:

Posted

Ale czy taka 55 cm nie będzie za duża dla małego psa? Bo ja już chciałam kupić jak byłam nad morzem, ale stwierdziłam, że to za duże i wyglądało nie będzie :eviltong:

Posted

[quote name='omry']Ale czy taka 55 cm nie będzie za duża dla małego psa? Bo ja już chciałam kupić jak byłam nad morzem, ale stwierdziłam, że to za duże i wyglądało nie będzie :eviltong:[/QUOTE]
mi się wydaje, że będzie za duża, ale może masz jakąś zwykłą obrożę, odetnij sobie taki rożek jaki będzie odpowiedni, zaszyj i zrób taki rulonik, żeby obroże przez to przewlec i sobie nałóż na obrożę. Nie wiem czy wiesz o co mi chodzi :lol:

Posted

[quote name='vege*']mi się wydaje, że będzie za duża, ale może masz jakąś zwykłą obrożę, odetnij sobie taki rożek jaki będzie odpowiedni, zaszyj i zrób taki rulonik, żeby obroże przez to przewlec i sobie nałóż na obrożę. Nie wiem czy wiesz o co mi chodzi :lol:[/QUOTE]

Czaje czaje i chyba tak zrobię, dzięki :lol:

Posted

Spoko :) Ja na to wpadłam po tym, jak taka chustka może być za mała dla większego psa, żeby zawiązać wokół szyi to właśnie można sobie tak na obrożę założyć :)

Posted

Na allegro kupowałam, nie podam wam teraz konkretnej aukcji, ale jak sobie wpiszecie "bandanka 350 wzorów" za 2,80 to znajdziecie :D One są duże, ale da rade je pozaginać ew. wyciąć żeby było dobrze ;) Ja je wzięłam dla suczy wielkości spaniela i mam w planach je tak pozaginać i zaszyć, żeby wciągnąć na obrożę.
Ta w gwiazdki to amerykańska flaga i tutaj się nacięłam, bo sądziłam, że to są dwie poziome flagi a ona jest jedna duża i będe miała problem, żeby ją przerobić.

Udało mi się przeciągnąć jedną na szybko przez ElPerro i będzie to mniej-więcej tak wyglądało:

Posted

[quote name='motyleqq']ej, to jest fajne też jako hamaczek dla gryzoni :evil_lol: chyba zamówię coś. ale nie umiem sobie wyobrazić jak to zainstalować na obrożę :shake:[/QUOTE]

Chyba na hamaczek będzie za cienkie i nie tak milutkie w dotyku ;) No po prostu robisz trójkącik z tego, jeżeli podjedynczy to na długim końcu robisz zakładkę i wkładasz wnią obrożę. Jak podwójny (jak ja na tym zdjęciu) to wkładasz obrożę do środka i zaszywasz dwie warstwy materiału w jednym miejscu, żeby się nie rozchodziło. Jak nie wyobrazisz sobie dalej, to wieczorem zrobię fote jak to zrobić :lol:

Posted

[quote name='rashelek']Chyba na hamaczek będzie za cienkie i nie tak milutkie w dotyku ;) No po prostu robisz trójkącik z tego, jeżeli podwójny to na długim końcu robisz zakładkę i wkładasz wnią obrożę. Jak podwójny (jak ja na tym zdjęciu) to wkładasz obrożę do środka i zaszywasz dwie warstwy materiału w jednym miejscu, żeby się nie rozchodziło. Jak nie wyobrazisz sobie dalej, to wieczorem zrobię fote jak to zrobić :lol:[/QUOTE]

ale jak się robi hamaczek to się zszywa bawełnę z polarem :) i świnka leży na polarze, a bawełna jest dodatkową ozdobą
haha jestem ciemna masa jeśli chodzi o takie rzeczy... :evil_lol: jak możesz to zrób fotę, najwyżej teściowa mi pozszywa :evil_lol:

Posted (edited)

ok to za 10 min jestem :)

edit:
no to tak potrzebujemy bandamkę i obrożę i coś do zszycia, najlepiej maszyna bo będzie równo :)

jeśli pies ma mały obwód szyi tak do 45 cm to można sobie odciąć róg, zawinąć kawałek pod spód i zaszyć

Jak pies ma duży obwód szyi wystarczy tylko złożyć bandamkę na pół i zszyć na około obie warstwy, żeby się nie zawijała :) teraz jest ok? :)

Edited by vege*
Posted

moje pieski w hurtta stajl!! odkad mam pupsa to zrobienie w chacie odpowiedniego zdjecia nie jest juz takie latwe, gdyz zawsze musi byc w kadrze:))) najwiecej fot turkusowego, bo byla "prosba".

Posted

Ojejciu! Suczydla wyglądają fenomenalnie w tych obrozach! Świetne są :loveu: Jak sie wabi najmłodsza? Ślicznie jej, w moim ulubionym zielonym :eviltong: Reszta kolorów tez świetna :)

Posted

Ma na imie Gretka-Zgredka:)))
najladniejszy jest turkus i dlatego nosi go moj najukochanszy piesek:)))

u nas moj piesek ma turkus, bo mi najbardziej sie podoba, pomarancz ma piesek mojego chlopaka, bo jemu sie najbardziej podoba, a mlodemu zostala limonka:)))