Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Magda25 napisał(a):
Aneta, taśma 2cm różni sie od taśmy 3cm rodzajem tworzywa. 2cm jest wykonana z takiej sztucznej taśmy, natomiast 3cm wygląda na bawełnianą, jest miękka, przyjemna w dotyku, przyjemnie sie ją trzyma w ręce, jest gruba ale też tempa.
Wybrałabym 3cm obroże półzaciskową. Masz ją z możliwością regulacji. Zwykle ten pasek zaciskowy mierzy 10cm. Obwód chyba podają dla obroży poluzowanej. Możesz ją tak wyregulować że bedzie luźno leżała na szyi i przy zaciśnięciu nie dusiła psa, albo tak, żeby sie zaciskała mocno na szyi. Zależy czy pies wieje z obroży czy nie.

Bardzo cenne info :-D Dzięki!

Marta, zobacz jaką on ma minę. To wszystko wyjaśnia czy brać czy nie :haha: :evil_lol:

Posted

Magda25 napisał(a):
W sklepie u nas, w Panoramie, jest obroża czekoladowa z metalowymi nitami-kostkami. Ładnie to wygląda, ale czekoladowa nie pasuje.

W Panoramie drogo jest i nie ma za dużo ciekawych obróżek ...

Posted

Molli napisał(a):
W Panoramie drogo jest i nie ma za dużo ciekawych obróżek ...

Zgadza się, poza tym nawet nie chcą sprowadzać. Mają tylko Dingo... i potem jakieś Chaby. O rogzie to nawet nie słyszeli.

Posted

Specjalnie dla Magdy;)
16 obroży na czarnym psiaku. Niestety niektóre nie wyraźne są, ale się spieszyłam.

Hamiltony

Od Marta_Ares

Ferplast

C.D. w następnym poście.

Posted

O rany, dzięki :)
Najbardziej podoba mi sie fiolet hahahaha :) Ale chyba kupię niebieską. Żółta mi w ogóle nie podchodzi, pomarańcz już lepszy.
Ty masz tyle obroży ? ???

Posted

Kilka jest na sprzedaż;)

Jeżeli będziesz sobie kupowała Red Dingo fioletowe to u mnie masz smyczkę, którą do psa przymierzałam;)

A w tym momencie mam ileś tam obroży;P
To nie wszystkie.

Tak na żywo to mi najbardziej pasuje błękit od Marty i Red Dingo;)

Posted

Onomato-Peja napisał(a):
Kupiłam Raście rogza 40mm :evil_lol: Chciałam jakąś szerszą obrożę już dłuższy czas no i znalazłam po bardzo okazyjnej cenie :P

przeciez to z niej zleci ;p
chyba ze zszyjesz
na jakims watku mowilas ze ma 39 w szyi to tyle co moja
4cm nie tak zle ;d

Posted

Onomato-Peja napisał(a):
Wiem, dlatego zmniejszę ; ) Ma się mamę krawcową :P jak Rasta do mnie trafiła miała 39, teraz nie wiem co się stało, na pewno trochę sierść odrosła no i przytyła, ma obecnie 41.

o to super jak Ci mam zmeijszy
a jaki wzorek?

Posted

Faktycznie dziwne... a nie wyłazi z taśmy?
Ja się kiedyś zastanawiałam nad AmiPlayem- połzaciskiem, nawet pytałam tutaj w wątku. I właściwie do tej pory nie jestem w 100% przekonana. Niewątpliwym plusem jest fajny zakres regulacji no i (przynajmniej w moim wypadku) możliwość wyboru między taśmą 2 a 3 cm. Jeszcze się zastanowię...

Posted

Czekunia napisał(a):
No właśnie - kółko jest dziwne - moje nie jest w ogole spawane, a na dodatek jest płaskie.

Tak, moje też. Nie takie jak rogzowe tylko spłaszczone i gładkie. Nie było widać śladów złączenia.