Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

gops napisał(a):
Kupilłm w końcu te szelki z OMP niestety dojdą pewnie jak mnie nie będzie więc zobacze je dopiero za jakieś 2 tyg .
Wzięłam siateczke zieloną i brązową 2,5cm taśme bez naszycia żeby były wytrzymalsze (z doświadczenia wiem co się dzieje z tasiemką po jakimś czasie) .
Mam nadzieje że to będzie strzał w 10 )

To tak jak moja obroża i smycz tylko że bez tasiemki ozdobnej :evil_lol: Super połączenie swoją drogą - mało się brudzi ;)

Posted

masdamerka napisał(a):
To tak jak moja obroża i smycz tylko że bez tasiemki ozdobnej :evil_lol: Super połączenie swoją drogą - mało się brudzi ;)

Czyli cel będzie osiągnięty :lol: właśnie o to mało brudzące kolory mi chodziło :)

Posted

masdamerka napisał(a):
Zdjęcia :)

Na szybko domowe.

i woreczek w który była zapakowana :)

Nie wiem czemu ale spodziewałam, się, że obróżka będzie gładka i śliska. A na fb widać strukturę naszycia. Może rybki są gładziutkie :cool3:

Posted

Wczoraj minęło 7 dni roboczych od kąt mój przelew dotarł do ActivDoga a żadnych wiadomości o moich obrożach nie ma. Nie wiem czy napisać do nich, czy wyjdzie, że jestem niecierpliwa i lepiej poczekać...

Posted

Adzia123 napisał(a):
Wczoraj minęło 7 dni roboczych od kąt mój przelew dotarł do ActivDoga a żadnych wiadomości o moich obrożach nie ma. Nie wiem czy napisać do nich, czy wyjdzie, że jestem niecierpliwa i lepiej poczekać...

Ja bym napisała - w końcu twoje pieniądze, inne firmy piszą że dostali przelew ;)

Posted

masdamerka napisał(a):
Ja bym napisała - w końcu twoje pieniądze, inne firmy piszą że dostali przelew ;)

Źle mnie zrozumiałaś. Napisali mi, że dostali przelew i że czas realizacji to 7 dni roboczych od zaksięgowania wpłaty, a wczoraj minęło to 7 dni roboczych od tej wiadomości ;). To znaczy liczone z tym dniem kiedy dostałam maila to dziś jest już 9 dzień roboczy i nie mam żadnej wiadomości, więc zastanawiam się czy napisać do nich z pytaniem gdzie moje obroże :).

Posted

Adzia123 napisał(a):
Źle mnie zrozumiałaś. Napisali mi, że dostali przelew i że czas realizacji to 7 dni roboczych od zaksięgowania wpłaty, a wczoraj minęło to 7 dni roboczych od tej wiadomości ;). To znaczy liczone z tym dniem kiedy dostałam maila to dziś jest już 9 dzień roboczy i nie mam żadnej wiadomości, więc zastanawiam się czy napisać do nich z pytaniem gdzie moje obroże :).

Aaa sory - nie doczytałam ;) To i tak bym napisała zapytać się kiedy mniej więcej dojdzie przesyłka :)

Posted

masdamerka napisał(a):
Aaa sory - nie doczytałam ;) To i tak bym napisała zapytać się kiedy mniej więcej dojdzie przesyłka :)

Niespodzianka! Był listonosz, doszły obroże! :multi: Już nie muszę pisać :).

Aleksandrossa napisał(a):
Kurde, te różowe sówki z Kudłaty Art mnie zauroczyły :loveu:

Mi się jakoś nie bardzo podobają te tasiemki z Kudłatego Art'a. One chyba są tak jakby drukowane, a nie takie jak ma np. DS czy AD. Ale wzorek całkiem fajny i myślę, że by pasowała do Chica :).

Posted

Aleksandrossa napisał(a):
Kurde, te różowe sówki z Kudłaty Art mnie zauroczyły :loveu:

Pasowałyby do tego pana?

np.na niebieskiej (błękitnej) taśmie?

Ja zamówiłam kucyki pony dla swojego pudliszona :D
Wydaje mi się, że sówki dla tego przystojniaka, to dobry wybór :razz:

Posted

Zrobiłam zdjęcia obróżek

Są śliczne :loveu:, mimo tego że nie byłam pewna jak wyjdą te połączenia. Teraz przez jakiś czas psina będzie rzadziej nosiła szelki bo muszę się pozachwycać obrożami :lol:.

Zrobię niedługo zdjęcia naszej zaktualizowanej kolekcji bo długo już nic nie kupię, będę tylko zachwycać się waszymi nowościami podziwiać nasze starości i ćwiczyć silną wolę :)

Posted

Gadżeciaki będą dla mnie szyć dopiero pod koniec lipca szelki z frisbee(urlop), a jeszcze wysyłka etc...
Z tej niecierpliwości zamówiłam dla kundlicy furkidza:

Nie wiem czy nie przesadziłam z 4 cm szerokości dla psa wielkości i postury dalmatyńczyka.

Posted

Harley napisał(a):
Nie wiem czy nie przesadziłam z 4 cm szerokości dla psa wielkości i postury dalmatyńczyka.

Myślę że nie. Mój psiak wielkości i postury menchester teriera / basenii wygląda dobrze w 3 cm.

vege* napisał(a):
Adzia123 nawet fajne te połączenia :) tylko ta z obi ma strasznie, ale to strasznie gruby zacisk :crazyeye:

Dzięki :). Nie mam pojęcia dlaczego tak jest, ale są 4 warstwy taśmy na zacisku i tak samo przy tym środkowym kółeczku łączącym zacisk z resztą obroży (mam nadzieję, że można się domyślić o co mi chodzi :) ), a w tej drugiej obroży już tak nie ma, zacisk ma 3 warstwy taśmy.

Posted

Adzia123 napisał(a):

Dzięki :). Nie mam pojęcia dlaczego tak jest, ale są 4 warstwy taśmy na zacisku i tak samo przy tym środkowym kółeczku łączącym zacisk z resztą obroży (mam nadzieję, że można się domyślić o co mi chodzi :) ), a w tej drugiej obroży już tak nie ma, zacisk ma 3 warstwy taśmy.

Rozumiem rozumiem ;)
Szkoda, że dali aż 4 warstwy bo mi się wydaje, ze tak gruby zacisk jest niewygodny, za sztywny pewnie, ale mogę się mylić ;)