Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

xxxkaluniaxxx napisał(a):
żółty, zielony, czerwony niebieski, zielony, pomarańcz, pomogłam? :diabloti:

jak cholera :eviltong: choć coś żółtego mogłabym jej strzelić, dobra myśl.

anikout, kupiłabym coś od Was, ale czekam na jakąś zarąbistą obróżkę z samolotami. :loveu: doczekam się? :diabloti:

Posted

MakeBelieve napisał(a):
Dzieki! ;) to ta granatowa jest za ciemna.
AnIeLa w realu pianka ma taki sam kolor jak na zdjeciu? Jest typowo zolta czy troche wpadajaca w pomarancz, taki cieply zolty??

Typowo żółta :) U mnie trochę przybrudzona bo przed praniem ale żywy żółty kolor.

Posted

Olson napisał(a):
jak cholera :eviltong: choć coś żółtego mogłabym jej strzelić, dobra myśl.

To się cieszę :loveu::diabloti: w żółtym fajnie by jej było :cool3: sama czaje się na coś żółtego dla mojej ;)

Posted

MakeBelieve napisał(a):
Dzieki! ;) to ta granatowa jest za ciemna.
AnIeLa w realu pianka ma taki sam kolor jak na zdjeciu? Jest typowo zolta czy troche wpadajaca w pomarancz, taki cieply zolty??
pianki AD
3. jajeczna

17. cytrynowa

Posted

vpassione napisał(a):

17. cytrynowa

o, cudowna. idę napisać do AD, czy mi taką uszyją, czy może zakończyli już działalność. :evil_lol:

Posted (edited)

anikout napisał(a):
Myślę że tak:) tak do miesiąca będzie;)

ale i tak widzę Twoje cudo w naszym Wolfie;)

ojej, no to czekam! :loveu:

Wolf, tez mi się podoba, ale najpierw poczekam na samolociki. :diabloti:\

masdamerka napisał(a):
Nie liczyłabym na koniec AD :evil_lol:

ja też nie. :) z tym, że ja mimo wszystko lubię AD.

Edited by Olson
Posted

Podejrzewam że nikt nie ma takiego problemu jak ja ale może ktoś ma jakiś pomysł .
Posiadam dla młodego szelki guardy ale są to typowo szelki dla ttb itp więc są sztywne dość , mój pies ma duży przód a krótkie łapy przez co jak ściągam szelki ciężko mi wyjąć łape z tej obręczy i psa to zwyczajnie boli .
Przez to że są dośc sztywne mam małe pole manewru i to łapą muszą kombinować .
Szukam teraz szelek które się u nas sprawdzą , ale nie wiem jak one powinny wyglądać (krój) .
Nie chciałabym zbytnio szelek norweskich bo wydaje mi się że pies z nich wyjdzie , szelki muszą być dość miękkie żebym mogła wyginać taśme (nie cienkie bo tego nie znosze) ale i wytrzymałe bardzo na pociągnięcia więc nie wiem czy klips to dobry pomysł .
Jestem w kropce bo nie wiem gdzie i jakie szelki powinnam kupić , czy guardy z miękkiej taśmy czy może te bez regulacji na przodzie ala hurtty albo łodeczkowe. Wiem na pewno że muszą być na zamówienie bo pies mega niewymiarowy.
No i dodatkowo chciałabym żeby były ładne.
Ktoś mi podopowie jakie szelki byłyby najlepsze?

Posted

gops napisał(a):
Podejrzewam że nikt nie ma takiego problemu jak ja ale może ktoś ma jakiś pomysł .
Posiadam dla młodego szelki guardy ale są to typowo szelki dla ttb itp więc są sztywne dość , mój pies ma duży przód a krótkie łapy przez co jak ściągam szelki ciężko mi wyjąć łape z tej obręczy i psa to zwyczajnie boli .
Szukam teraz szelek które się u nas sprawdzą , ale nie wiem jak one powinny wyglądać (krój) .
Nie chciałabym zbytnio szelek norweskich bo wydaje mi się że pies z nich wyjdzie , szelki muszą być dość miękkie żebym mogła wyginać taśme (nie cienkie bo tego nie znosze) ale i wytrzymałe bardzo na pociągnięcia więc nie wiem czy klips to dobry pomysł .
Jestem w kropce bo nie wiem gdzie i jakie szelki powinnam kupić , czy guardy z miękkiej taśmy czy może te bez regulacji na przodzie ala hurtty albo łodeczkowe. Wiem na pewno że muszą być na zamówienie bo pies mega niewymiarowy.

Kup guardy z dwoma klamrami: nie trzeba wtedy przekładać przez nic łapy, przekładasz rzez głowę, zapinasz i już. Miałam takie z Huntera i po nich uważam, że te z jedną klamrą to nieporozumienie. Ohmydog takie robi: http://www.ohmypet.pl/OhMyDog/Produkt/szelki-guardy,khj/szelki-guardy-twojego-projektu,piah

Posted

Olson napisał(a):

ja też nie. :) z tym, że ja mimo wszystko lubię AD.

Ja właśnie też lubię AD, mimo tego że robią takie numery z kończeniem działalności i gorzej podchodzą do klientów, ale ich wyroby nadal bardzo mi się podobają

gops napisał(a):

Łódeczkowe (chyba chodzi ci o step-in) nie będą dobrym pomysłem, bo psu łatwo jest z nich wyjść (nie mówiąc o tym, że są zazwyczaj niewygodne dla psa). Może właśnie ten krój Y, albo takie guardy z obiema obręczami zapinanymi na sprzączki.

Posted

Unbelievable napisał(a):
a może szelki zapinane z dwóch stron, tak jak ja mam te Y z ohmypet? spróbuję zrobić zaraz jakieś zdjęcia na Gramie. On bardzo nie lubi przekładania łap.

anostek napisał(a):
Kup guardy z dwoma klamrami: nie trzeba wtedy przekładać przez nic łapy, przekładasz rzez głowę, zapinasz i już. Miałam takie z Huntera i po nich uważam, że te z jedną klamrą to nieporozumienie. Ohmydog takie robi: http://www.ohmypet.pl/OhMyDog/Produkt/szelki-guardy,khj/szelki-guardy-twojego-projektu,piah

O dwóch klipsach nawet nie pomyślałam , wtedy łapy nie trzeba przekładać ściągając prawda?
Martyna jakbyś dała zdjęcie byłoby super .

Posted

Napisałam do OMP czekam na wycene do jutra ponieważ jeszcze nie mają ich w ofercie , jeśli cena nie będzie wyjątkowo wysoka na pewno je kupię u nich .

Posted

gops napisał(a):
O dwóch klipsach nawet nie pomyślałam , wtedy łapy nie trzeba przekładać ściągając prawda?
Martyna jakbyś dała zdjęcie byłoby super .

Nie, łap nie trzeba przekładać :) Miałam z dwoma klipsami guardy z trixie i wystarczyło odpiąć oba klipsy i tylko zdjąć przednią obręcz jak obrożę :) Dużo wygodniejsze niż z jednym klipsem

Posted

nie otwiera się załącznik, ale bardzo możliwe ;)
w ogóle to bałam się, że będzie ciężko z wymierzeniem i dopasowaniem, ale pasują na niego idealnie i co najważniejsze nie przekręcają się i są bardzo lekkie, aczkolwiek trochę sztywne

Posted

Unbelievable napisał(a):
nie otwiera się załącznik, ale bardzo możliwe ;)
w ogóle to bałam się, że będzie ciężko z wymierzeniem i dopasowaniem, ale pasują na niego idealnie i co najważniejsze nie przekręcają się i są bardzo lekkie, aczkolwiek trochę sztywne

Przód mierzyłaś jak do guardów ? czy jakoś inaczej trzeba?

Posted

gops napisał(a):
Przód mierzyłaś jak do guardów ? czy jakoś inaczej trzeba?

mierzyłam tak jak mi się wydawało ;) napisałam dokładnie tak, mierzyłam według instrukcji na stronie
http://www.ohmypet.pl/OhMyDog/Produkt/szelki-guardy,khj/szelki-guardy-twojego-projektu,piah

[FONT=arial]górny pasek 8cm[/FONT][FONT=arial]dolny pasek 16cm[/FONT]
[FONT=arial]obwód szyi 35cm[/FONT]
[FONT=arial]klatka piersiowa 50cm[/FONT]