Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

vege* napisał(a):
dziękuję ślicznie :) zaraz napiszę do happyhusky i zapytam jaki rozmiar proponują :)

Proszę bardzo :-). Ja już mam drugi kantarek od nich i oba były idealne. Kiedyś zamawiałam z jakiejś innej firmy handmade i był totalnie niedopasowany mimo, że wysłałam zdjęcie z zaznaczonymi wszystkimi wymiarami. A z HappyHusky każdy rozmiar dopasowują tak, że psu nie przeszkadza, jeśli właściwie się kufę wymierzy. Niby w opiniach piszą, że z wysyłką zwlekają, ale na to akurat narzekać nie mogę, bo dostałam dwa dni po wpłacie.

Posted

żmijka napisał(a):
Proszę bardzo :-). Ja już mam drugi kantarek od nich i oba były idealne. Kiedyś zamawiałam z jakiejś innej firmy handmade i był totalnie niedopasowany mimo, że wysłałam zdjęcie z zaznaczonymi wszystkimi wymiarami. A z HappyHusky każdy rozmiar dopasowują tak, że psu nie przeszkadza, jeśli właściwie się kufę wymierzy. Niby w opiniach piszą, że z wysyłką zwlekają, ale na to akurat narzekać nie mogę, bo dostałam dwa dni po wpłacie.

No to super, dzięki raz jeszcze :)

Posted

a z czego masz norwegi? ja mam jedne z tasmy bez podszycia i sie strasznie kreca, drugie z bawelny i leza idealnie. Tu chyba tez ma znaczenie szerokosc, bo te z bawelny maja ponad 3 cm, tasmowe 2 cm.

Posted

Mam dla Was zdjęcie mojej cudnie pozującej Janki ;)

Zrobiłam je, żeby uwiecznić naszą nową adresatkę - prezent.
Wspaniale komponuje się z kolorystyką obroży od DogStyle. Bardzo lubię Jankę w takich kolorach, ale latem praktycznie nie używamy tej obroży, bo mamy w zanadrzu kilka letnich zestawień.

Oto Janka:

Posted

A ja tak wrócę do kwestii jeżdżenia z psem na rowerze - w czym wasze jeżdżą? Moja biegnie obok roweru, zdaża jej się pociągnąć i dzisiaj zauważyłam, że strasznie nam się guardy zaczęły przekręcać i zastanawiam się nad czymś nowym. Głównie biorę pod uwagę neoprenki z Trixie, tylko one są w dwóch krojach - norwegi i ten cały "Y". Jak sądzicie, co będzie się lepiej sprawdzało?

Posted

rashelek napisał(a):
A ja tak wrócę do kwestii jeżdżenia z psem na rowerze - w czym wasze jeżdżą? Moja biegnie obok roweru, zdaża jej się pociągnąć i dzisiaj zauważyłam, że strasznie nam się guardy zaczęły przekręcać i zastanawiam się nad czymś nowym. Głównie biorę pod uwagę neoprenki z Trixie, tylko one są w dwóch krojach - norwegi i ten cały "Y". Jak sądzicie, co będzie się lepiej sprawdzało?

Figa przy rowerze biega w DS-owych norwegach. Jestem mega zadowolona.

Posted

[quote name='vege*']super pasują :)
[quote name='Adzia123']Ślicznie im :). Nigdy nie chciałam kupować moim czarnym psom czarnych obróżek czy szelek, a twoim czekoladkom całkiem ładnie w brązie
Dzięki ;)

[quote name='majusa']Bardzo lubie ta tasiemkę z wiewiórami :loveu: zdecydowanie moje kolory.
Też mi się podoba :)

Przy okazji trochę lepsze zdjęcie :)

Posted

[quote name='IZMADO']Mam dla Was zdjęcie mojej cudnie pozującej Janki ;)

Zrobiłam je, żeby uwiecznić naszą nową adresatkę - prezent.
Wspaniale komponuje się z kolorystyką obroży od DogStyle. Bardzo lubię Jankę w takich kolorach, ale latem praktycznie nie używamy tej obroży, bo mamy w zanadrzu kilka letnich zestawień.

Świetna adresówka i obroża także. Bardzo lubię wzorek w te świnie ;)

[quote name='rashelek']A ja tak wrócę do kwestii jeżdżenia z psem na rowerze - w czym wasze jeżdżą? Moja biegnie obok roweru, zdaża jej się pociągnąć i dzisiaj zauważyłam, że strasznie nam się guardy zaczęły przekręcać i zastanawiam się nad czymś nowym. Głównie biorę pod uwagę neoprenki z Trixie, tylko one są w dwóch krojach - norwegi i ten cały "Y". Jak sądzicie, co będzie się lepiej sprawdzało?
Mój Skwarek teraz biega w szelkach z TK Maxx http://3.bp.blogspot.com/-BkB-KhrP0x8/UcNk0KbsbpI/AAAAAAAACbU/G8aW6rS0h8w/s400/DSCF7189.JPG http://4.bp.blogspot.com/-z_2nImzbKnQ/UcNk5zTI04I/AAAAAAAACbc/uUlRmjILg90/s400/DSCF7209.JPG. Mają taki krój jak guardy, ale przednia obręcz i pasek między łapami jest miękki i szeroki, i szelki praktycznie wcale się nie przekręcają. Wcześniej biegał trochę w step-in'ach, ale wrzynały mu się pod pachy i przekręcały się. Nienawidzę teraz takiego kroju szelek.

Posted

[quote name='Adzia123']
Mój Skwarek teraz biega w szelkach z TK Maxx http://3.bp.blogspot.com/-BkB-KhrP0x8/UcNk0KbsbpI/AAAAAAAACbU/G8aW6rS0h8w/s400/DSCF7189.JPG http://4.bp.blogspot.com/-z_2nImzbKnQ/UcNk5zTI04I/AAAAAAAACbc/uUlRmjILg90/s400/DSCF7209.JPG. Mają taki krój jak guardy, ale przednia obręcz i pasek między łapami jest miękki i szeroki, i szelki praktycznie wcale się nie przekręcają. Wcześniej biegał trochę w step-in'ach, ale wrzynały mu się pod pachy i przekręcały się. Nienawidzę teraz takiego kroju szelek.
Super te szelki, ile kosztowały? :) Można gdzieś w internecie zobaczyć wzorki czy tylko są w sklepie stacjonarnym?

Posted

Adzia, dzięki za pomysł, przejadę się do TKMaxxa i zobaczę sobie te szelki :D
Ja w sumie mam dylemat z krojem bardziej, bo na 90% wezmę neoprenki - będą też nad wodę ;) Napisałam do sklepu o długość przedniego paska w nowegach, jak będzie za krótki/długi to wezmę te "Y". Szkoda tylko, że nie ma czerwonych, ale jak coś to padnie na zielone :D

Posted

[quote name='rashelek']Adzia, dzięki za pomysł, przejadę się do TKMaxxa i zobaczę sobie te szelki :D
Ja w sumie mam dylemat z krojem bardziej, bo na 90% wezmę neoprenki - będą też nad wodę ;) Napisałam do sklepu o długość przedniego paska w nowegach, jak będzie za krótki/długi to wezmę te "Y". Szkoda tylko, że nie ma czerwonych, ale jak coś to padnie na zielone :D
A mogłabyś podać jakiś link do tych trixie bo nie za bardzo kojarzę o które chodzi :lol: