Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

a ja mam dylemat. nie wiem czy kupic norwegi, bo ogolnie jako szelki podobaja mi sie i to bardzo(szczegolnie ten kolorowy pasek z przodu ;) ), ale jakos nie widze w nich mojego psa. jest tez drugi problem, nie wiem czy to mozliwe, ale zmierzylam psu klate i ten przedni pasek wyszedl mi 60cm...pytanie do tych ktorzy maja psa wielkosci laba w domu. to mozliwe, ze w szyi ma 60cm i w klacie tyle samo? :)

jak z norwegami nie wyjdzie to chyba wezme hurtte staij :P

Posted

Uparłam się i udało mi się znaleźć kogoś kto uszyje śliczne obróżki z tymi wzorkami :loveu:

Szacowany koszt obroży z tasiemką to 30zł (regulacja obroży do 45cm), większy rozmiar + 5zł, podszycie + 3zł. Uszyje je DogStyle :)
Kto jest zainteresowany takim wzorem? Muszę dać info ile osób byłoby zainteresowanych :)

Posted

[quote name='Fauka']Uparłam się i udało mi się znaleźć kogoś kto uszyje śliczne obróżki z tymi wzorkami :loveu:

Szacowany koszt obroży z tasiemką to 30zł (regulacja obroży do 45cm), większy rozmiar + 5zł, podszycie + 3zł. Uszyje je DogStyle :)
Kto jest zainteresowany takim wzorem? Muszę dać info ile osób byłoby zainteresowanych :)

Fuka jesteś wielka! Ja zainteresowana retriverkami. Dam cynk na tollerowym forum.

Posted

[quote name='puchu']Kudłaty Art

CUDO!!!

[quote name='gops']
pomarańczowa też bosko wyszła , poleciała do Agnes dla Fanty na pewno niedługo wstawi zdjęcia ,Ty chyba tez masz pomarańcz?

A ja będę miała fiolet! :loveu:

Posted

[quote name='Amber']Jarhead w odkupionym Furkidzie 4 cm :) [QUOTE]

Kolor i szerokość super mu pasują, tylko te OGROMNE Furkidzowe kółka to jakiś koszmar :shake: Mogliby w końcu coś z tym zrobić jednak.

Posted

Amber napisał(a):
Ma wiele "ostrych" obroży, chciałam teraz coś łagodniejszego ;) Poza tym kocham błękit :loveu:

ciekawe czy róż by mu pasował :P :P

Posted

[quote name='Fauka']Uparłam się i udało mi się znaleźć kogoś kto uszyje śliczne obróżki z tymi wzorkami :loveu:

Świetna jest ta druga tasiemka ale 38zł to za wiele :eviltong::evil_lol:

Posted

Ja bym była zainteresowana wzorem nr.2

Posted

[quote name='vege*']Mógłby mi ktoś powiedzieć jak dobrać obrożę uzdową? Nuka ma obwód pyska 24-5 cm, jak to dobrać?

Ja niedawno kupowałam obrożę uzdową na allegro od HappyHusky dla psa o obwodzie kufy 32cm, dobrali mi rozmiar 2, który okazał się idealny. Natomiast myślę, że dla Twojej Nuki rozmiar 3 byłby odpowiedni jeśli ma niecałe 25cm w obwodzie.
http://allegro.pl/halti-obroza-uzdowa-kantarek-dla-psa-od-happyhusky-i3331434138.html
W tym samym czasie zamówiłam jeszcze drugi kantar z Ami Play i niby rozmiarowo jest podobnie, tylko te paski boczne są inaczej przyszyte i ten już psu przeszkadza, więc to pewnie zależy od kształtu głowy i kufy psa. Z Ami play brałam rozmiar 4, więc jakbyś chciała z tej firmy, to pewnie też o rozmiar mniejsze od mojego. Ja kupowałam dla dorosłego huskiego.
http://allegro.pl/kantar-halter-obroza-uzdowa-rozmiar-4-gwarancja-i3311169786.html

Posted

[quote name='żmijka']Ja niedawno kupowałam obrożę uzdową na allegro od HappyHusky dla psa o obwodzie kufy 32cm, dobrali mi rozmiar 2, który okazał się idealny. Natomiast myślę, że dla Twojej Nuki rozmiar 3 byłby odpowiedni jeśli ma niecałe 25cm w obwodzie.
http://allegro.pl/halti-obroza-uzdowa-kantarek-dla-psa-od-happyhusky-i3331434138.html
W tym samym czasie zamówiłam jeszcze drugi kantar z Ami Play i niby rozmiarowo jest podobnie, tylko te paski boczne są inaczej przyszyte i ten już psu przeszkadza, więc to pewnie zależy od kształtu głowy i kufy psa. Z Ami play brałam rozmiar 4, więc jakbyś chciała z tej firmy, to pewnie też o rozmiar mniejsze od mojego. Ja kupowałam dla dorosłego huskiego.
http://allegro.pl/kantar-halter-obroza-uzdowa-rozmiar-4-gwarancja-i3311169786.html
dziękuję ślicznie :) zaraz napiszę do happyhusky i zapytam jaki rozmiar proponują :)

Posted

Do mnie dotarły guardy. Na razie mam ogromny problem z ich wyregulowaniem, te szelki są niemożliwe :mad: no i kręcą się jak szalone, ale mam nadzieję, że jakoś uda mi się to zminimalizować. Norwegi zdają się być znacznie wygodniejsze. Zaraz zmierzę jaki mamy ten przedni pasek ;)

Posted

Karoola napisał(a):
Do mnie dotarły guardy. Na razie mam ogromny problem z ich wyregulowaniem, te szelki są niemożliwe :mad: no i kręcą się jak szalone, ale mam nadzieję, że jakoś uda mi się to zminimalizować. Norwegi zdają się być znacznie wygodniejsze. Zaraz zmierzę jaki mamy ten przedni pasek ;)

Pokaż te szele :)