Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='masdamerka']Jakiej szerokości macie smycze? Zastanawiam się co wziąć dla Lu: 2 czy 2,5 cm. Lu ma 55 cm w kłębie, 20 kg, zawsze miałam 2 cm :)[/QUOTE]

Ja lubię grube, ale miękkie smycze. Mam plecione z Aleksandry, jedna około 2,5cm, druga chyba koło 1,8cm, o wiele bardziej lubię tą grubą i Arni też czasem na niej chodzi ;)
Teraz muszę upolować wygodną, przepinaną smycz dla Jetsana, przydałby się też jakieś obróżki :shake: Nie chce ktoś juliusów w rozm.3? :diabloti:

Posted

[quote name='masdamerka']Jakiej szerokości macie smycze? Zastanawiam się co wziąć dla Lu: 2 czy 2,5 cm. Lu ma 55 cm w kłębie, 20 kg, zawsze miałam 2 cm :)[/QUOTE]

ja dla suczy 36cm w kłębie 14kg wagi mam 2cm i 2,5cm :lol: bardzo lubie tą 25mm fajny karabinek ma i wygodniej się ją trzyma niż 20mm ;) moja ma jeden minus jest zielona i pasuje mi tylko do 1 szelek :-( muszę sobie kupić czarną :lol:

Posted

Ja dla moich, 10kg i niecałe 40cm , 14kg i 42cm zazwyczaj miałam smycze 2cm. Od jakiegoś czasu mają 15mm i jestem zadowolona. Wygodniej mi się trzyma dwie w jednej ręce.
Dla psa którego czasem wyprowadzam na spacery chyba mniej więcej wielkości Lu mam 2,5 cm.

Posted

Nuka ma 52 cm w kłębie i waży 25 kg i mam dla niej smycz 2 cm i 2,5 cm. Obie od taks z taśmy rurowej i bardzo je lubię :) teraz czekam na flexi comfort i smyczy mi chyba starczy, chyba, że sobie kupię jeszcze jedną 2,5 bo z tą to już wstyd chodzić bo po 3,5 roku wyblakła i jest szara a nie czarna:evil_lol:

Posted

masdamerka przeciez mialas tamta niebieska 2.5 co teraz na sprzedazowy wrzucilas :eviltong:

sama musisz ocenic, bo kazdemu bdzie inaczej wygodnie. no i kwestia przyzwyczajenia.

Posted

Ze smyczami to zależy, jak pisze Victoria, jak komu jest wygodnie ;) Ja miałam 1,5cm dla swojej (wielkości spaniela) i wyglądała ok, ale mnie było z nią bardzo niewygodnie. Teraz mam rurową 2cm i super mi leży w dłoni, bardzo fajnie mi się z nią chodzi, chociaż może za masywnie troche wygląda.

Posted

[quote name='Ewa&Duffel']Proszę :)
http://i1.fmix.pl/fmi1212/a966a9b5000d729950881fb9
http://i2.fmix.pl/fmi2220/11a33147000d0a5550882011
http://i3.fmix.pl/fmi849/bf1042d60023d94450882072

Ogólnie bardzo ładnie wyszła moim zdaniem i dobrze się sprawdzała, tylko niestety teraz powędruje chyba do schroniska-zmienił mi się nr telefonu, przez co zakładanie jej psu stało się bezsensowne :-(

ooo a tam jest fiolet tak? bo na zdj gadżeciaków wygląda jak brąz :eviltong: bardzo ładnie to wygląda,chyba w lipcu zamówię sobie.

Posted

Ja mam smycze 2 cm dla dwóch psów: suczka 40 cm w kłębie i 10 kg i pies 45 cm i 12 kg. Zastanawiam się nad rogzem 1,6 cm. Trochę się bałam, ze będzie mi niewygodnie bo przyzwyczaiłam się do smyczy 2 cm, ale ostatnio prowadziłam psa znajomej (ok. 50 cm i chyba z 17 kg) na smyczy 1 cm :eviltong: i tragicznie nie było. Ale i tak nie wiem kiedy tego rogza kupię...

Posted (edited)

wielkie dzięki za sugestie
a szczęśliwe numerki to 1,2,3 (ale z zieloną pianką - super pomysł dzięki) oraz 5 je zamówimy jako pierwsze, a potem kolejne ;)
dzięki

Edited by WEIMAR
Posted

[quote name='WEIMAR']wielkie dzięki za sugestie
wygląda na to że 1 najczęściej wybierana - i ją zamówimy jako pierwszą, a potem kolejne ;)
dzieki
aaa haha a to o to chodziło, o kolejność:evil_lol: ale masz luksus, że możesz sobie pozwolić na zamówienie wszystkich :eviltong:

Posted

Jak dla mnie, to tragiczne są te propozycje od stylistki :p za to tasiemka z jeleniem jest świetna i coś z nią bym wykombinowała...