Aga*Lis Posted May 27, 2013 Posted May 27, 2013 Mi również się nie podobają. Strasznie kiczowate. BBeta jest jeszcze ta tasiemka z activdog? Quote
Marchewkowy Posted May 28, 2013 Posted May 28, 2013 Doszły nam dziś rzeczy odkupione od Ewy :loveu: Activdog super, będzie dla Abika, bo dla Prince'a rozmiar na styk. Natomiast Muffinki z manufaktury ładne, ale w mojej opinii wykonanie mocno średnie. Obroża i smycz bardzo cienkie - takie szmatki. Czy wszystkie rzeczy z tej firmy są takie? Okucia w obroży już zaczynają rdzewieć. a z tego co wiem Ewa nie używała tego kompletu długo. Za tak okazyjną cenę za jaką odkupiłam od Ewy to super, ale gdybym kupiła ten komplet w normalnej cenie z ich sklep to byłabym zawiedziona. Quote
gops Posted May 28, 2013 Posted May 28, 2013 pisałam o naszych szelkach z manufaktury , były strasznie cienkie i nie ładnie wykończone . AD bardzo ładny :) Quote
Marchewkowy Posted May 28, 2013 Posted May 28, 2013 [quote name='gops']pisałam o naszych szelkach z manufaktury , były strasznie cienkie i nie ładnie wykończone . AD bardzo ładny :)[/QUOTE] tak pamiętam, czyli raczej nic więcej z tej firmy nie kupimy, chociaż niektóre naszycia mają całkiem całkiem. Czas przetestować inne z nowych firm hahaha chociaż mam ochotę na kolejnego AD :diabloti: Quote
masdamerka Posted May 28, 2013 Posted May 28, 2013 A ja chyba odpuszczę sobie handmady na razie i kupię obroże ManMata standard albo zielone MM albo niebieskie MM albo niebieskie łapki, się zobaczy :D Quote
Marchewkowy Posted May 28, 2013 Posted May 28, 2013 Chyba jeszcze zamówię coś dla Abika z AD Porobiłam sobie propozycję: Kwiat Wiśni 1) żółta eko 2) liliowa eko 3) zolta pianka 4 rozowa pianka Quote
Unbelievable Posted May 28, 2013 Posted May 28, 2013 https://lh3.googleusercontent.com/-lg2iVEHCedE/UaSJ7NWidJI/AAAAAAAAO1M/k2hdJDueUo4/s298/3.jpg czerwona nitka i brązowe podszycie i według mnie byłoby super :) Quote
Olson Posted May 28, 2013 Posted May 28, 2013 Marchewkowy, AD cudny. :loveu: gdybyś go kiedyś sprzedawała, to pisz do mnie. :eviltong: Quote
BBeta Posted May 28, 2013 Posted May 28, 2013 [quote name='masdamerka']Świetne połączenie ;) Patrząc na maila też złożyłam zamówienie 16. Nie mam pojęcia jak to możliwe że Ty masz normalne a ja takie gigantyczne. Może skończyły im się normalne okucia, wszyli mi takie brzydkie i się wywijają że niby nie ich wina? :roll: Też nie mam pojęcia :niewiem: [quote name='Illusion']BBeta, super! Niezbyt podobają mi się te podszycia pod obrożami, ale na Twoich bardzo fajnie to wygląda i aż żałuję, że moje są na samej taśmie. Myślałam, że ta zielona pianka będzie ciemniejsza, bo na stronie ma trochę inny odcień, ale taka też pasuje ;) [quote name='Marchewkowy']Prześliczne :) na jakiej szrokości taśmy podkładowej są? Mi końcu żadne podszycie nie pasowało i wziełam na żółtej taśmie 3 cm + zieleń ciemna nitki :): 2,5cm ;) [quote name='wiq']piekne AD, a ja czekam na swojego:cool3: Kostki rogzowe sa super, ja mialam takie na gumie, zaluje, ze sie pozbylam:shake: [quote name='Adzia123']Jakie śliczne :loveu: [quote name='monika15']BBeta, jakos nie przepadam za ta tasiemką, ale to zestawienie wyszło prześlicznie:loveu: Dzięki :) Quote
Dink Posted May 28, 2013 Posted May 28, 2013 Czy możecie polecić mi jakieś obroże dobre jakościowo. Mam aktualnie Rogza, jedną zwykła obrożę czarną i 2 obroże Furkidza, ale chciałabym kupić coś dobrego jakościowo i trwałego. Zastanawiam się nad Red Dingo albo Lupine. Szukam obroży takiej ok 1,5 do 2 cm grubości Quote
Unbelievable Posted May 28, 2013 Posted May 28, 2013 [quote name='Dink']Czy możecie polecić mi jakieś obroże dobre jakościowo. Mam aktualnie Rogza, jedną zwykła obrożę czarną i 2 obroże Furkidza, ale chciałabym kupić coś dobrego jakościowo i trwałego. Zastanawiam się nad Red Dingo albo Lupine. Szukam obroży takiej ok 1,5 do 2 cm grubości[/QUOTE] Lupine to najbardziej wytrzymałe obroże jakie miałam ;) Quote
Kasi i Lena Posted May 28, 2013 Posted May 28, 2013 Lupine są świetne. Red dingo chyba też . Mam jednego odkupionego co go kilka osób z dogo miało i kurcze dalej jak nowy:) Quote
omry Posted May 28, 2013 Posted May 28, 2013 Red Dingo to nasza najstarsza obroża dla Iwana i jedyna, która przetrwała. Oprócz niej ma tylko dwie nowe obroże DS, wszystkie inne jakie miał zniszczył. Quote
Olson Posted May 28, 2013 Posted May 28, 2013 [quote name='BBeta']Myślałam, że ta zielona pianka będzie ciemniejsza, bo na stronie ma trochę inny odcień, ale taka też pasuje ;) [/QUOTE] ta druga ma właśnie ten inny odcień, który bardziej pasuje da agility. ale z tą też ślicznie wygląda, jakoś tak żywiej. :) Quote
Dink Posted May 28, 2013 Posted May 28, 2013 Dzięki za odpowiedzi. W takim razie kupię Lupine lub Red dingo, albo obie:smile: Quote
Marchewkowy Posted May 28, 2013 Posted May 28, 2013 pooglądałam jeszcze tą obrożę i smycz z manufaktury i oprócz tego że szmatkowata i okucia rdzewieją to jeszcze tasiemka krzywo przyszyta i nitki wychodzą...powinni chyba więcej poćwiczyć szycie przed sprzedażą akcesoriów...mam nadzieję że te co teraz robią wychodzą im lepiej... Quote
snuszak Posted May 28, 2013 Posted May 28, 2013 [quote name='masdamerka']A jak z wytrzymałością obroży ManMata? :)[/QUOTE] ja nie miałam ale stado haszczaków znajomych w tym biega, a to potwory straszne a obrożę żyją więc myślę, że ze spokojem nie musisz bać się o wytrzymałość Quote
Ewa&Duffel Posted May 28, 2013 Posted May 28, 2013 Ale fajne tasiemki wstawił AD na stronę ;) Z jakim połączeniem byście widzieli nr 113 i 115 ? http://www.activdog.pl/wp-content/uploads/2012/01/IMG_2893aa-kopia-kopia-kopia.jpg Jakoś nie bardzo mogę wymyślić... Quote
masdamerka Posted May 28, 2013 Posted May 28, 2013 Czyli potwierdza się teoria z chwytem marketingowym.. :roll: W której obroży widziałybyście Lu? Quote
zahirka11 Posted May 28, 2013 Posted May 28, 2013 [quote name='masdamerka']Czyli potwierdza się teoria z chwytem marketingowym.. :roll: W której obroży widziałybyście Lu? ja wzięłabym 1 albo 2 ;) Quote
anostek Posted May 28, 2013 Posted May 28, 2013 [quote name='masdamerka']Czyli potwierdza się teoria z chwytem marketingowym.. :roll: W której obroży widziałybyście Lu? [/QUOTE] Niestety - jakoś dziwna dla mnie ta sytuacja z AD i niesmaczna... Co do MM: wiesz, że obroże te są mało praktyczne przy zakładaniu? Musisz rozregulować, żeby ubrać obrożę, potem znowu wyregulować, żeby dobrze leżała itd.? Quote
masdamerka Posted May 28, 2013 Posted May 28, 2013 (edited) Lu prawdopodobnie będzie ją nosić cały czas wiec tu nie ma problemu - to obroża na działkę - Lu musi mieć cały czas adresówkę, obroża musi być wytrzymała na tarzanie się w błocie, ocieranie o drzewa, kąpiele itd :) Do zatrzasków nie mam 100% zaufania, przy półzaciskach mam wrażenie że jej obroża z głowy spadnie przy węszeniu, a z tym zapięciem powinno być ok ;) Edited May 28, 2013 by masdamerka Quote
Olson Posted May 28, 2013 Posted May 28, 2013 Ewa, co do tej tasiemki z AD to ja widzę takie połaczenie. :) masdamerka, moim zdaniem też zielona. najładniejsza. Quote
Recommended Posts