Szura Posted May 21, 2013 Posted May 21, 2013 Na szybko zdjęcie naszej obróżki DS, dziękuję! :) Quote
NightQueen Posted May 21, 2013 Posted May 21, 2013 Powiedzcie mi ile ma mniej więcej cm w szyi suka beagle? bo nie wiem jaką obrożę zamawiać :diabloti: Quote
NightQueen Posted May 21, 2013 Posted May 21, 2013 xxxkaluniaxxx napisał(a):koło 35-40cm :lol: . dzieki :) Quote
majusa Posted May 21, 2013 Posted May 21, 2013 Słoneczko dziś wyszło ....tak więc obiecana Figusia w odblaskach :loveu: Quote
barberry Posted May 21, 2013 Posted May 21, 2013 [quote name='majusa']Słoneczko dziś wyszło ....tak więc obiecana Figusia w odblaskach :loveu: Świetne :D Ciekawe czym się inspirowałaś :diabloti: Quote
vege* Posted May 21, 2013 Posted May 21, 2013 barberry napisał(a):Świetne :D Ciekawe czym się inspirowałaś :diabloti: Majusia już pisała, że inspirowała się hurttą :) Quote
Luzia Posted May 21, 2013 Posted May 21, 2013 Marta mi odpisała że już nie szyją szelek z taśmy rurowej :( Quote
IZMADO Posted May 21, 2013 Posted May 21, 2013 [quote name='majusa']Słoneczko dziś wyszło ....tak więc obiecana Figusia w odblaskach :loveu: http://images36.fotosik.pl/485/3146cc20b4f29214.jpg Wyszło bombowo! I jak cierpliwie pozowała :) Quote
Karoola Posted May 21, 2013 Posted May 21, 2013 Aleksandrossa, super są! Jak pianka, mięciutka? Tylko ten regulator jakoś rzuca się w oczy... wolę te cienkie, metalowe. Piękne kolorki, uwielbiam pomarańczowy! :cool3: Quote
Olson Posted May 21, 2013 Posted May 21, 2013 Aleksandrossa, no właśnie - pianka z AD czy pianka z DS? Czy może kompletnie coś innego? ;) Quote
Aleksandrossa Posted May 21, 2013 Posted May 21, 2013 [quote name='Karoola']Aleksandrossa, super są! Jak pianka, mięciutka? Tylko ten regulator jakoś rzuca się w oczy... wolę te cienkie, metalowe. Piękne kolorki, uwielbiam pomarańczowy! :cool3: [quote name='Olson']Aleksandrossa, no właśnie - pianka z AD czy pianka z DS? Czy może kompletnie coś innego? ;) Szczerze powiedziawszy nie mam porównania ani do ad ani do ds, nie zamawiałam u nich nic z pianką ;) aczkolwiek pianka miła w dotyku, mięciutka ;) Zastanawiam się tylko czy te szele nie za długi pasek przedni mają? Patrząc z góry jak mu się one ,,podciągną" bliżej łapek bywa tak: Quote
Olson Posted May 21, 2013 Posted May 21, 2013 zdecydowanie za długi... gdyby były z lżejszego materiału to spadałyby mu na łapy (tak jak np. Dufflowi). Quote
Aleksandrossa Posted May 21, 2013 Posted May 21, 2013 Hmm i teraz dylemat czy je odsyłać i skracać czy na razie się wstrzymać... Młody ma rok, aktualnie jest w fazie nabierania ciałka bo w sumie trochę chudzina z niego+ w trakcie zarastania ,,na pudla"... Jak myślicie? Quote
anostek Posted May 21, 2013 Posted May 21, 2013 Aleksandrossa napisał(a):Szczerze powiedziawszy nie mam porównania ani do ad ani do ds, nie zamawiałam u nich nic z pianką ;) aczkolwiek pianka miła w dotyku, mięciutka ;) Zastanawiam się tylko czy te szele nie za długi pasek przedni mają? Patrząc z góry jak mu się one ,,podciągną" bliżej łapek bywa tak: Piękne szele :loveu: Na ostatnich zdjęciach wygląda na za długi, ale jak dobrze leżą - czyli dalej od pach to jest ok, więc trudno coś doradzić... Quote
Illusion Posted May 21, 2013 Posted May 21, 2013 Wydaje mi się, że ten przedni pasek nie może być za długi i tak odstawać. Mam jedne szelki, w których jest możliwość regulacji tego paska i leżą o wiele lepiej, jak jest skrócony. Jak pies ma go luźniej i odstaje tak, jak na tych fotkach, to wkłada tam łapy, a potem to już nietrudno o wyjście. Quote
Luzia Posted May 21, 2013 Posted May 21, 2013 Aleksandrossa napisał(a):Hmm i teraz dylemat czy je odsyłać i skracać czy na razie się wstrzymać... Młody ma rok, aktualnie jest w fazie nabierania ciałka bo w sumie trochę chudzina z niego+ w trakcie zarastania ,,na pudla"... Jak myślicie? z tego co się orientuję pudle mają dość zbitą sierść więc jak jeszcze nabierze masy i trochę zarośnie teoretycznie powinno być ok. Quote
Victoria Posted May 21, 2013 Posted May 21, 2013 ja tam juz mowilam ze wg mnie pasek przedni jest okej, tylko po prostu ta pionowa obrecz jest za blisko pach Quote
zahirka11 Posted May 21, 2013 Posted May 21, 2013 [quote name='Aleksandrossa']Szczerze powiedziawszy nie mam porównania ani do ad ani do ds, nie zamawiałam u nich nic z pianką ;) aczkolwiek pianka miła w dotyku, mięciutka ;) Zastanawiam się tylko czy te szele nie za długi pasek przedni mają? Patrząc z góry jak mu się one ,,podciągną" bliżej łapek bywa tak: świetne szeleczki :loveu: ja na razie nic bym nie poprawiała... lepiej poczekać bo potem może być kłopot z powiekszaniem:p a ja jeszcze raz zapytam czy jest jakaś różnica w łańcuszkach DS i Furkidza? ma ktoś może zdjęcie dwóch obroży i mógłby wstawić? byłabym wdzięczna:lol: Quote
BBeta Posted May 21, 2013 Posted May 21, 2013 [quote name='zahirka11']a ja jeszcze raz zapytam czy jest jakaś różnica w łańcuszkach DS i Furkidza? ma ktoś może zdjęcie dwóch obroży i mógłby wstawić? byłabym wdzięczna:lol: Jest, w wielkości DS http://beata.boo.pl/etc/etc_145.jpg Furkidz http://beata.boo.pl/etc/etc_147.jpg Quote
dog193 Posted May 21, 2013 Posted May 21, 2013 Victoria napisał(a):ja tam juz mowilam ze wg mnie pasek przedni jest okej, tylko po prostu ta pionowa obrecz jest za blisko pach Tylko to tak nie działa, że się szelki przesunie do tyłu i gotowe. Wiem, bo miałam dokładnie taką samą sytuację, pasek przedni odstawał, ale cała konstrukacja szelek nie pozwalała na przesunięcie ich do tyłu (tu chodzi o te ukośne paski), ja odesłałam do poprawy. Quote
anostek Posted May 21, 2013 Posted May 21, 2013 dog193 napisał(a):Tylko to tak nie działa, że się szelki przesunie do tyłu i gotowe. Wiem, bo miałam dokładnie taką samą sytuację, pasek przedni odstawał, ale cała konstrukacja szelek nie pozwalała na przesunięcie ich do tyłu (tu chodzi o te ukośne paski), ja odesłałam do poprawy. Ale tu się da przesunąć do tyłu co widać na pierwszych zdjęciach Aleksandrossy ;-) Quote
Recommended Posts