majusa Posted May 19, 2013 Posted May 19, 2013 razed_in_black napisał(a):DS ma tylko czarne oddychające siateczki? mają czarne i czerwone :). Czekam własnie na norwegi z czarną siateczką, to bedzie nasz pierwszy ciuch z siatką. Bardzo ciekawa jestem jak będzie z uzytkowaniem:) Quote
zahirka11 Posted May 19, 2013 Posted May 19, 2013 [quote name='rika']Tiaaaa, najlepiej odwracać kota ogonem :p zresztą, kolejny raz, zatem w ogóle mnie to nie dziwi. Edit. Miałam już nic nie pisać, ale: 1. Czekałam 18 dni. 2. Dostałam nieprawdziwe info o dacie nadania. 3. Szelki zostały źle zrobione, a nie źle wymierzone- jakoś wymiary, o które prosiłam są idealne :p 4. Poprosiliście tylko o nr konta- założyłam zatem, że nazwisko macie- przecież wysyłaliście mi coś dwa razy. 5. Jak firma, która non stop coś wysyła może nie znać kosztów wysyłki i koperty? (o nie nawet nie poprosiliście swoją drogą) 6. Jak widać nie ja jedyna zostałam tak potraktowana. Istna farsa. nie chciałam się wtracać ale jak prosi się o nr konta to zawsze podaje się resztę danych... ja tak zawsze robię... co z tego że coś wysyłali już, mają pewnie duzo zamówień i nie będą pamiętać wszystkich danych klientów...:) jesli chodzi o koszt wysyłki to mi DS zawsze podaje, a jeśli nie wiesz to zawsze można sprawdzić na stronie poczty;P nie ma co kogo oczerniać, ja uważam, że takie sprawy powinno załatwiać się na pw xD Quote
motyleqq Posted May 19, 2013 Posted May 19, 2013 ja niedawno zamawiałam szelki z DS i normalnie je dostałam ;) jak coś zostało nadane i długo nie przychodzi to nie wina firmy, a poczty, co nie jest chyba niczym nowym i zaskakującym. Quote
rika Posted May 19, 2013 Posted May 19, 2013 zahirka11 napisał(a):nie chciałam się wtracać ale jak prosi się o nr konta to zawsze podaje się resztę danych... ja tak zawsze robię... co z tego że coś wysyłali już, mają pewnie duzo zamówień i nie będą pamiętać wszystkich danych klientów...:) jesli chodzi o koszt wysyłki to mi DS zawsze podaje, a jeśli nie wiesz to zawsze można sprawdzić na stronie poczty;P nie ma co kogo oczerniać, ja uważam, że takie sprawy powinno załatwiać się na pw xD Zawsze można poprosić o resztę danych, czyż nie? Co do kosztu wysyłki: odwrotnie- to DS najwidoczniej uznało, że ja powinnam im go podać. Ja wiem co, jak i gdzie sprawdzić ;) Na pw? Nikomu takiego kontaktu nie życzę... motyleqq, Ja zamówiłam kuriera ;) który był u mnie następnego dnia, tylko data nadania nie pokrywała się z tym, co mi pisali. Quote
zahirka11 Posted May 19, 2013 Posted May 19, 2013 rika napisał(a):Zawsze można poprosić o resztę danych, czyż nie? Co do kosztu wysyłki: odwrotnie- to DS najwidoczniej uznało, że ja powinnam im go podać. Ja wiem co, jak i gdzie sprawdzić ;) Na pw? Nikomu takiego kontaktu nie życzę... motyleqq, Ja zamówiłam kuriera ;) który był u mnie następnego dnia, tylko data nadania nie pokrywała się z tym, co mi pisali. ja tam nigdy z nimi złego kontaktu nie miałam:P z tego co pamiętam zawsze wszystko było wysyłane wtedy kiedy dostawałam pw, że paczka została wysłana:eviltong: Quote
motyleqq Posted May 19, 2013 Posted May 19, 2013 rika napisał(a): motyleqq, Ja zamówiłam kuriera ;) który był u mnie następnego dnia, tylko data nadania nie pokrywała się z tym, co mi pisali. nie wiem jaka to była dokładnie sytuacja, ale z tego co pisze Marta, to DS nic strasznego nie zrobiło ;) Quote
rika Posted May 19, 2013 Posted May 19, 2013 motyleqq napisał(a):nie wiem jaka to była dokładnie sytuacja, ale z tego co pisze Marta, to DS nic strasznego nie zrobiło ;) Właśnie- z tego, co pisze Marta... Ja piszę co innego i nikomu niczego nie wciskam, ani nie odwracam kota ogonem. Quote
Olson Posted May 19, 2013 Posted May 19, 2013 rika napisał(a): Na pw? Nikomu takiego kontaktu nie życzę... a co złego jest w kontakcie na PW? :???:rika napisał(a):Tiaaaa, najlepiej odwracać kota ogonem :p zresztą, kolejny raz, zatem w ogóle mnie to nie dziwi. Edit. Miałam już nic nie pisać, ale: 1. Czekałam 18 dni. 3. Szelki zostały źle zrobione, a nie źle wymierzone- jakoś wymiary, o które prosiłam są idealne :p 5. Jak firma, która non stop coś wysyła może nie znać kosztów wysyłki i koperty? (o nie nawet nie poprosiliście swoją drogą) 1. To chyba nie jest nic strasznego? Ja na moje AD raz czekałam miesiąc (a na ostatnie 3 tygodnie) i jakoś wielkiego halo nie robię. To są hand-made'y - ktoś to przecież musi uszyć, a skoro mają dużo zamówień to też im trochę czasu schodzi. 3. Nie pierwszej Tobie się to zdarzyło, i nie Tobie ostatniej. I nie tylko DS to się zdarza, bo ja kiedyś dostałam od taks o 10cm za małą obróżkę (a doszywała mi akurat wtedy). I nie malkontęcę - to hand-made'y, takie życie. 5. Sama piszesz, że wysłałaś kurierem, tzn że zapłaciłaś nie mniej niż 19zł - pocztą najdrożej byłoby w granicach 10. Skąd oni mieli wiedzieć ile zapłaciłas? I z tego co Marta pisze, to rozumiem, że za drugim razem dostałaś dwie pary szelek, a drugie miałaś odesłać. Nie odesłałaś, chyba troszkę nie w porządku. :( To oni są stratni, i powinni mieć do Ciebie pretensje, a nie Ty do nich. ;) Quote
rika Posted May 19, 2013 Posted May 19, 2013 Olson napisał(a):a co złego jest w kontakcie na PW? :???: 1. To chyba nie jest nic strasznego? Ja na moje AD raz czekałam miesiąc (a na ostatnie 3 tygodnie) i jakoś wielkiego halo nie robię. To są hand-made'y - ktoś to przecież musi uszyć, a skoro mają dużo zamówień to też im trochę czasu schodzi. 3. Nie pierwszej Tobie się to zdarzyło, i nie Tobie ostatniej. I nie tylko DS to się zdarza, bo ja kiedyś dostałam od taks o 10cm za małą obróżkę (a doszywała mi akurat wtedy). I nie malkontęcę - to hand-made'y, takie życie. 5. Sama piszesz, że wysłałaś kurierem, tzn że zapłaciłaś nie mniej niż 19zł - pocztą najdrożej byłoby w granicach 10. Skąd oni mieli wiedzieć ile zapłaciłas? I z tego co Marta pisze, to rozumiem, że za drugim razem dostałaś dwie pary szelek, a drugie miałaś odesłać. Nie odesłałaś, chyba troszkę nie w porządku. :( To oni są stratni, i powinni mieć do Ciebie pretensje, a nie Ty do nich. ;) To oni wysyłali mi paczkę kurierem, nie ja im. Ja miałam odesłać drugie szelki po otrzymaniu wpłaty od nich. Nie otrzymałam- chyba zatem logiczne, że nie wysłałam? Nie obchodzi mnie kto, ile czeka. Ja za to płacę- chcę to dostać w takim czasie, jaki jest wyznaczony przez nich samych, co też uważam za logiczne. W razie wątpliwości, pytań liczę na kontakt, a nie na olanie... W kontakcie jakimkolwiek nie ma nic złego- za to w jego braku już tak. Quote
motyleqq Posted May 19, 2013 Posted May 19, 2013 rika napisał(a):To oni wysyłali mi paczkę kurierem, nie ja im. Ja miałam odesłać drugie szelki po otrzymaniu wpłaty od nich. Nie otrzymałam- chyba zatem logiczne, że nie wysłałam? pytanie brzmi czemu nie otrzymałaś, a nie otrzymałaś bo: nie mieli Twoich danych, nie wiedzieli ile mają Ci wpłacić. Quote
rika Posted May 19, 2013 Posted May 19, 2013 motyleqq napisał(a):pytanie brzmi czemu nie otrzymałaś, a nie otrzymałaś bo: nie mieli Twoich danych, nie wiedzieli ile mają Ci wpłacić. Hahahhahah, o dane można poprosić (pomijam już to, że chociażby na all- gdzie zamawiałam są wszystkie moje dane). A koszt wysyłki i koperty powinni znać lepiej ode mnie. Jak ja nie wiem gdzie, ile i komu wpłacić, to najzwyczajniej w świecie pytam- jeśli mi zależy. Quote
Marta_Ares Posted May 19, 2013 Posted May 19, 2013 [quote name='rika']Tiaaaa, najlepiej odwracać kota ogonem :p zresztą, kolejny raz, zatem w ogóle mnie to nie dziwi. Edit. Miałam już nic nie pisać, ale: 1. Czekałam 18 dni 2. Dostałam nieprawdziwe info o dacie nadania. 3. Szelki zostały źle zrobione, a nie źle wymierzone- jakoś wymiary, o które prosiłam są idealne :p 4. Poprosiliście tylko o nr konta- założyłam zatem, że nazwisko macie- przecież wysyłaliście mi coś dwa razy. 5. Jak firma, która non stop coś wysyła może nie znać kosztów wysyłki i koperty? (o nie nawet nie poprosiliście swoją drogą) 6. Jak widać nie ja jedyna zostałam tak potraktowana. Istna farsa. Poszło PW, ale napiszę również tutaj: 1. Czekałam 18 dni Proszę raz jeszcze sprawdzić kiedy zostało złożone zamówienie. Od razu po zamówieniu napisałam, że czas REALIZACJI to ok 10 DNI ROBOCZYCH od zaksięgowania przelewu (czyli liczone bez soboty,niedzieli i świąt) Informacja ta jest dostępna również na aukcji. Termin wysyłki został zachowany. 2. Dostałam nieprawdziwe info o dacie nadania. Dostała Pani taką informację jaką sami posiadaliśmy, jak już wspomniałam, paczki nadajemy przez pośrednika firmy kurierskiej. 3. Szelki zostały źle zrobione, a nie źle wymierzone- jakoś wymiary, o które prosiłam są idealne :p Nigdzie nie napisałam, że to Pani podała złe wymiary... Resztę wyjaśniłam na PW. Z własnego doświadczenia, zamawiałam z Prodoga smycz, przyszła w złym kolorze. Umówiliśmy się na wymianę, odesłałam smycz, dostałam nową. Kiedy otrzymali smycz ode mnie zostałam poproszona o podanie kosztów jakie poniosłam i danych do wpłaty. W kilku innych przypadkach było podobnie.... Zawsze prosimy o kontakt jeśli przesyłka długo nie dochodzi, niestety z pocztą polską są coraz większe problemy. Ostatnio, któregoś dnia nadawałam ok 30 przesyłek z tego co teraz widzę żadnej nie ma w systemie. Jesteśmy w trakcie reklamacji gdzie mamy w systemie, że przesyłka odebrana, a adresat jej nie otrzymał.... (na poczcie tłumaczą się tym, że listonosz gdzieś to zostawił i nie wiadomo gdzie...) Kolejny przypadek, przesyłka leży od tygodnia na poczcie, podobno 2 razy awizowana, adresat ani razu nie otrzymał awizo. Nie chcę zwalać wszystkiego na pocztę, ale piszę o kilku przypadkach z ostatnich tygodni. Staramy się wysyłać wszystko w ciągu 10 dni roboczych (ostatnio zmienione na 14 dni). Ze względu na to, że wszystko szyjemy na indywidualne zamówienie trudno nam podać dokładny termin realizacji, a zdarza się, że ten który podajemy jest inny/ ulega przesunięciu. Gotowe rzeczy staramy się wysyłać od razu po zaksięgowaniu wpłaty. Chcielibyśmy wszystkich przeprosić za długi czas oczekiwania na realizację zamówienie. Zrobimy wszystko, żeby to jakoś usprawnić, mam nadzieje, że pomoże nam w tym kolejny pracownik. Quote
zahirka11 Posted May 19, 2013 Posted May 19, 2013 Angi napisał(a):zahirka - doszło ci moje pw? :oops: nie nic nie przyszło :roll: zaraz zobaczę bo może mam zapchaną skrzynkę;) Quote
motyleqq Posted May 19, 2013 Posted May 19, 2013 rika napisał(a):Hahahhahah, o dane można poprosić (pomijam już to, że chociażby na all- gdzie zamawiałam są wszystkie moje dane). A koszt wysyłki i koperty powinni znać lepiej ode mnie. Jak ja nie wiem gdzie, ile i komu wpłacić, to najzwyczajniej w świecie pytam- jeśli mi zależy. z wypowiedzi Marty wynika, że prosiła. i nie sądzę, by ktoś znał na pamięć cennik poczty i jeszcze wagę szelek... Quote
rika Posted May 19, 2013 Posted May 19, 2013 motyleqq napisał(a):z wypowiedzi Marty wynika, że prosiła. i nie sądzę, by ktoś znał na pamięć cennik poczty i jeszcze wagę szelek... Zapewniam, że nie prosiła- wszystkie wiadomości, zarówno wysłane, jak i otrzymane mam i nie ma tam takiego maila. Możecie bronić i usprawiedliwiać... Ja za to wiem, jak to wyglądało dokładnie ;) Quote
razed_in_black Posted May 19, 2013 Posted May 19, 2013 motyleqq napisał(a):z wypowiedzi Marty wynika, że prosiła. i nie sądzę, by ktoś znał na pamięć cennik poczty i jeszcze wagę szelek... tym bardziej, że poczta polska oferuje kilka rodzajów przesyłek, poza tym są też inne firmy które świadczą usługi pocztowe i co się z tym wiąże mają też różne ceny Quote
angineuuka Posted May 19, 2013 Posted May 19, 2013 [quote name='rika']Zapewniam, że nie prosiła- wszystkie wiadomości, zarówno wysłane, jak i otrzymane mam i nie ma tam takiego maila. Możecie bronić i usprawiedliwiać... Ja za to wiem, jak to wyglądało dokładnie ;) a ja nie wiem, więc się nie wtrącam :) Quote
lilacly Posted May 19, 2013 Posted May 19, 2013 Nie chciałam udzielać się w całej dyskusji na temat DS, która się tu rozwinęła - ale uważam, że przesadzacie najeżdzając na rika. Ma ona pełne prawo do swojego zdania w tej sprawie. Jakim prawem krytykujecie ją, zarzucając jej kłamstwo i ślepo broniąc DS skoro tak naprawdę nie wiecie kto mówi prawdę. Nie ona pierwsza narzeka na kontakt z DS. Jeśli Wy mieliście szczęście do dobrego kontaktu z tym sklepem to zazdroszczę - ja podobnie jak rika nie miałam tyle szczęścia. Nie wiem po czyjej stronie jest prawda w przypadku historii rika - wiem natomiast jak wyglądał mój kontakt z DS i jestem w stanie przez to wierzyć mimo wszystko w jej wersję. Nie mam nic przeciwko długiemu oczekiwaniu na przesyłkę - ale informuje się o tym klienta i w moim zdaniem niedopuszczalne jest wysyłanie nieprawdziwych danych o wysyłce - takich jak data wysłania, numer przesyłki itp. W DS robiłam 1 zamówienie - poniżej dokładnie datami historia realizacji mojego zamówienia spisana przed chwilą z dat maili: 4.01 – mój pierwszy kontakt z DS. z pytaniami 10.01 – złożenie zamówienia 13.01 – otrzymałam mail z danymi do przelewu i zrobiłamprzelew 23.01 – moje pytanie o to kiedy mogę się spodziewaćprzesyłki, tego samego dnia otrzymuje informacje ze paczka zostanie wysłana24-25.01 06.02 – minęły 2 tyg. od ostatniej informacji, wiec wysłałammail z pytaniem o przesyłkę – gdyż nie otrzymałam ani przesyłki, ani informacjio jej opóźnieniu 09.02 – po braku odpowiedzi ze strony DS wysłałam kolejnegomaila z pytaniem o przesyłkę, dostałam odpowiedź, że przesyłka została wysłanajuż jakiś czas temu i powinna być u mnie awizowana 12.02 – odebrałam na poczcie przesyłkę – przesyłka byłanadana 6.02 (stempel na kopercie) – czyli 24 dni po wpłaceniu przeze mniepieniędzy i 2tyg. od zapowiedzianej przez DS po moim pytaniu daty wysyłki Przesyłka była niekompletna, napisałam wiadomość do DS w tejsprawie i tego samego dnia dostałam odpowiedź, że brakująca rzecz zostaniedosłana Chyba 15.02 –przesyłkę uzupełniającą odebrałam na poczcie Z zamówień w DS nie zamierzałam rezygnować, bo podobają mi się ich ceny, wykonanie ich produktów oraz mają w ofercie interesujące mnie rzeczy, których nie ma konkurencja. Ale na pewno, gdybym miała oceniać jedynie kontakt z klientem nie byliby firmą, do której bym się pchała z zamówieniami. Quote
zaba14 Posted May 19, 2013 Posted May 19, 2013 rika napisał(a):Zapewniam, że nie prosiła- wszystkie wiadomości, zarówno wysłane, jak i otrzymane mam i nie ma tam takiego maila. Możecie bronić i usprawiedliwiać... Ja za to wiem, jak to wyglądało dokładnie ;) a tak trudno podować od razu WSZYSTKIE dane, a nie częściowe,bo przecież mieli adres do wysyłki ... jeśli coś zostało nadane to po co trzymać taki kontakt? takich klientów jak Tyjest miliony to co zestawienie danych robić? :D O tyle się odzywam, bo nie mogę nic złego powiedzieć na DS, firma robi wszystko aby ulepszać,a nie pogarszać. Quote
motyleqq Posted May 19, 2013 Posted May 19, 2013 lilacly napisał(a):Nie chciałam udzielać się w całej dyskusji na temat DS, która się tu rozwinęła - ale uważam, że przesadzacie najeżdzając na rika. Ma ona pełne prawo do swojego zdania w tej sprawie. Jakim prawem krytykujecie ją, zarzucając jej kłamstwo i ślepo broniąc DS skoro tak naprawdę nie wiecie kto mówi prawdę. a to dobre, to teraz zadawanie pytań to krytykowanie i najeżdżanie? ;) jasne, że nie wiem kto mówi prawdę. ale jednak dziwi mnie taka rozbieżność w wypowiedziach, oraz oczekiwanie że jak ktoś jest sprzedawcą, to powinien znać cenniki poczty na pamięć :) Quote
rika Posted May 19, 2013 Posted May 19, 2013 zaba14 napisał(a):a tak trudno podować od razu WSZYSTKIE dane, a nie częściowe,bo przecież mieli adres do wysyłki ... jeśli coś zostało nadane to po co trzymać taki kontakt? takich klientów jak Tyjest miliony to co zestawienie danych robić? :D O tyle się odzywam, bo nie mogę nic złego powiedzieć na DS, firma robi wszystko aby ulepszać,a nie pogarszać. A tak trudno poprosić o wszystkie dane od razu? A tak trudno napisać wiadomość z pytaniem o resztę danych? Faktycznie- trud nieziemski :lol: Jakby Tobie ktoś nie wysłał np nazwiska, nie poprosiłabyś o nie? Spoczko :eviltong: Quote
motyleqq Posted May 19, 2013 Posted May 19, 2013 rika napisał(a):A tak trudno poprosić o wszystkie dane od razu? A tak trudno napisać wiadomość z pytaniem o resztę danych? Faktycznie- trud nieziemski :lol: Jakby Tobie ktoś nie wysłał np nazwiska, nie poprosiłabyś o nie? Spoczko :eviltong: no widzisz, więc ten trud działa w obie strony ;) także sobie zadaj to pytanie, na ile to jest trudne Quote
rika Posted May 19, 2013 Posted May 19, 2013 motyleqq napisał(a):a to dobre, to teraz zadawanie pytań to krytykowanie i najeżdżanie? ;) jasne, że nie wiem kto mówi prawdę. ale jednak dziwi mnie taka rozbieżność w wypowiedziach, oraz oczekiwanie że jak ktoś jest sprzedawcą, to powinien znać cenniki poczty na pamięć :) Sądzę, że jeśli ktoś jest sprzedawcą i ciągle coś wysyła, to powinien orientować się bardziej, niż ktoś, kto nie wysyła niemalże niczego. Sądzę też, że jeśli ktoś jest sprzedawcą powinien być rzetelny w tym, co robi i mówi, a nie kłamać i olewać. Quote
Recommended Posts