Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Marchewkowy']Nadrabiam zaległości :)

http://imageshack.us/a/img401/7804/dsc0103gl.jpg

Ślicznie jej w tych szeleczkach :loveu:

Bardzo ładna :)
Też muszę taką kiedyś kupić, pasowałaby mi do futer :D Ile płaciłaś? To linka czy taśma i jaka długość?

Dzięki :D

Za Flexi płaciłam 59,90 + przesyłka. Ale moja to rozmiar 1 więc Ty na pewno musiałabyś zapłacić więcej ;)
To Comfort Long - linka o długości 8m.

Posted

Marchewkowy napisał(a):

to kiepsko, a obroże/smycze od nich jak się sprawdzają?

ja mam dwie obroże, znaczy, w sumie to jedną. :eviltong: kupiłam na filcu, ale już wiem że nie znoszę tego podszycia.
jedną obrożę rozżarły moje kundle, pod moją nieobecnosć.

Posted

[quote name='IZMADO']Masz na myśli takie zestawienie?

Ta zielona taśma to seledyn, bo limonka wydawała mi się zbyt zielona.

Już obczaiłam Arniego, rzeczywiście podobni! Tylko Arni ma ciemniejszy pyszczek.

A to moja propozycja zielonego (i pomarańczowego, bo te dwa kolory ciągle chodzą mi po głowie)

Bardzo chcę ekoskórkę z przodu, dlatego notorycznie wciskam jakiś dodatkowy kolor podkładu.

Majusa, a to zestawienie Twojej propozycji :)

I teraz kompletnie nie wiem co wybrać!

Taaaak z tą taśma seledynowa wydaje mi sie bardzo ładne ( do tej tkaniny pasuje jeszcze żółta taśma lub rożowa czyli wszystkie kolory z tych kropeczek). Jak dla mnie pomaranczowa w kropki lub czerwono-rozowe rąby ;)

Posted

Arni w słonikach 3cm

A teraz pytanie co lepsze dla niego?
Taka o szerokości 2,5cm
http://i1235.photobucket.com/albums/ff432/Dog_style/ALLEGRO/DSC01944-2.jpg
Czy może 3cm z serii twist? Tylko nie wiem jaki kolor. Raczej nic jasnego, bo nie nadążę z czyszczeniem :P
A może obróżka z ekoskórą? Takie połączenie mi wpadło w oko http://i1112.photobucket.com/albums/k487/Dog-Style/SZELKI/DSC00942_zps73aa1e3a.jpg
I kolejne pytanie, zwykły zacisk, czy łańcuszek?

Posted

[quote name='Naklejka']Arni w słonikach 3cm

A teraz pytanie co lepsze dla niego?
Taka o szerokości 2,5cm
http://i1235.photobucket.com/albums/ff432/Dog_style/ALLEGRO/DSC01944-2.jpg
Czy może 3cm z serii twist? Tylko nie wiem jaki kolor. Raczej nic jasnego, bo nie nadążę z czyszczeniem :P
A może obróżka z ekoskórą? Takie połączenie mi wpadło w oko http://i1112.photobucket.com/albums/k487/Dog-Style/SZELKI/DSC00942_zps73aa1e3a.jpg
I kolejne pytanie, zwykły zacisk, czy łańcuszek?
Co do zacisku to zależy już od upodobania :) ja najbardziej lubię łańcuszki i martingale, nie lubię tych normalnych półzacisków:lol:

Ja brałabym 3 cm na pewno dla niego :)

Posted

[quote name='vege*']Co do zacisku to zależy już od upodobania :) ja najbardziej lubię łańcuszki i martingale, nie lubię tych normalnych półzacisków:lol:

Ja brałabym 3 cm na pewno dla niego :)

Zastanawiam się nad łańcuszkiem (mój portfel mniej :P), ale nie wiem, czy zimą pies też może w nim chodzić?

Jetsanowi muszę kupić nową smycz, bo moja zpleciona aleksandry już kiepsko wygląda :roll: Przydałaby się taka przepinana, ale nie wiem czy można gdzieś taką kupić. Mam zwykłą przepinaną, ale jej nie lubię, mam za delikatne ręce do takiej taśmy :evil_lol:

Angi, tyś nie chciała przypadkiem smyczy ode mnie? Bo mi się kurzy, bo jej nie uzywam... powód wyżej :eviltong:

No to 3cm, ale dalej nie wiem co wybrac :lol:

Posted

A ja zostałam potraktowana przez firmę DOGSTYLE w sposób, który nie mieści mi się w głowie!!! Już nigdy nie zrobię u nich zakupów i wszystkim odradzam skoro tak traktują klientów. Po pierwsze moje zamówienie złożone 7 kwietnia było realizowane MIESIĄC a nie 10 dni. Zniecierpliwiona długim czekaniem wysłałam zapytanie czy moje zamówienie zostało już wysłane po czym zostałam bezczelnie okłamana, że zamówienie zostało już dawno wysłane i powinno być już u mnie. Poprosiłam o nr nadania po czym dostałam fałszywy nieistniejący numer... Na mojego maila że taki nr nadania nieistnieje nie doczekałam się odpowiedzi... Po kilku dniach paczka w końcu doszła 8 maja z datą nadania dnia poprzedniego, ponad 2 tygodnie późniejszą niż została mi podana w mailu. Data nadania na kopercie i w systemie śledzenia przesyłek się pokrywają... Brak mi słów jak można tak bezczelnie okłamywać klientów i nawet przy wysłanych ewidentnych dowodach nie przyznawać się do winy. Ok, ja rozumiem, że coś tam się może przedłużyć ale żeby tak okłamywać-nie mieści mi się to w głowie... :angryy:

Z całego serca odradzam...

Posted

[quote name='Naklejka']

Angi, tyś nie chciała przypadkiem smyczy ode mnie? Bo mi się kurzy, bo jej nie uzywam... powód wyżej :eviltong:

pokaż ją :p Chcesz sprzedać, bo chcesz na obroże? :diabloti:

Posted

[quote name='Naklejka']Zastanawiam się nad łańcuszkiem (mój portfel mniej :P), ale nie wiem, czy zimą pies też może w nim chodzić?

Jetsanowi muszę kupić nową smycz, bo moja zpleciona aleksandry już kiepsko wygląda :roll: Przydałaby się taka przepinana, ale nie wiem czy można gdzieś taką kupić. Mam zwykłą przepinaną, ale jej nie lubię, mam za delikatne ręce do takiej taśmy :evil_lol:

aleksandra też ma składane z tych smyczy co masz do delikatnych rąk:evil_lol:

Posted

Angi napisał(a):
pokaż ją :p Chcesz sprzedać, bo chcesz na obroże? :diabloti:

Zwykła, czarna, przepinana 2,5cm, DS, lekko brudna :eviltong: Przyjdziesz po kołnierz, to Ci ją pokażę i sprzedam :diabloti:

vege* napisał(a):
aleksandra też ma składane z tych smyczy co masz do delikatnych rąk:evil_lol:

Ale chyba przez neta nie zamówię :P A wystawy żadnej w najbliższym czasie nie ma w mojej okolicy ;)

Posted

Naklejka napisał(a):

Ale chyba przez neta nie zamówię :P A wystawy żadnej w najbliższym czasie nie ma w mojej okolicy ;)

to może poproś kogoś, żeby ci kupił :)

Posted

AnYya napisał(a):
A ja zostałam potraktowana przez firmę DOGSTYLE w sposób, który nie mieści mi się w głowie!!! Już nigdy nie zrobię u nich zakupów i wszystkim odradzam skoro tak traktują klientów. Po pierwsze moje zamówienie złożone 7 kwietnia było realizowane MIESIĄC a nie 10 dni. Zniecierpliwiona długim czekaniem wysłałam zapytanie czy moje zamówienie zostało już wysłane po czym zostałam bezczelnie okłamana, że zamówienie zostało już dawno wysłane i powinno być już u mnie. Poprosiłam o nr nadania po czym dostałam fałszywy nieistniejący numer... Na mojego maila że taki nr nadania nieistnieje nie doczekałam się odpowiedzi... Po kilku dniach paczka w końcu doszła 8 maja z datą nadania dnia poprzedniego, ponad 2 tygodnie późniejszą niż została mi podana w mailu. Data nadania na kopercie i w systemie śledzenia przesyłek się pokrywają... Brak mi słów jak można tak bezczelnie okłamywać klientów i nawet przy wysłanych ewidentnych dowodach nie przyznawać się do winy. Ok, ja rozumiem, że coś tam się może przedłużyć ale żeby tak okłamywać-nie mieści mi się to w głowie... :angryy:

Z całego serca odradzam...

To widzę, że mamy podobne przeżycia...

Posted

A ja mam zapytanie do posiadaczy flexi - zastanawiam się nad kupnem 5m smyczy do 50kg (Lu waży 17, ale nasza starsza flexi do 25 nie dawała jej rady kiedy Lu ważyła jeszcze 12kg), i teraz dwa pytanka: linkowa czy taśmowa? zwykła czy comfort? która jest wygodniejsza/lżejsza? :)

Posted

masdamerka napisał(a):
A ja mam zapytanie do posiadaczy flexi - zastanawiam się nad kupnem 5m smyczy do 50kg (Lu waży 17, ale nasza starsza flexi do 25 nie dawała jej rady kiedy Lu ważyła jeszcze 12kg), i teraz dwa pytanka: linkowa czy taśmowa? zwykła czy comfort? która jest wygodniejsza/lżejsza? :)

Ja miałam linkę do 50 kg zwykłą dla suni 25 kg ;) Lżejsza jest na pewno ta z linką, comfort chyba wygodniejszam linka się lepiej zwija od taśmy, taśma po namoknięciu na deszczu strasznie śmierdzi i lubi się wolno zwijać/zacinać

Posted

masdamerka napisał(a):

tylko i wylącznie linka .
mam dwie smycze do 50kg obie flexi jedna taśma 5m druga linka 8m i linka jest o wiele lepsza.
obie mam classic więc nie wiem jak inne, mi te classici odpowiadają.

Posted

masdamerka napisał(a):
Ok, czyli wezmę linkę :D A jak waga comforta w stosunku do tej "zwykłej"?

co do wagi to raczej nie ma różnicy jeśli obie to linki :)