majusa Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 [quote name='IZMADO']Cześć! To teraz ja proszę o poradę kolorystyczną na norwegi dla tej suczki: Wszystkie (aż dwie :P) moje propozycje są na cottonki z Dog Style: 1. 2. 3. Macie jakieś propozycje? Z góry dziękuję! :) Ja bym stawiała na wzor 1 ale nie wu=iem czy nie zamieniłabym kolory podszycia (polaru) i tasmy nosnej. Poza Twoimi typami widze ja generalnie w czerwonych szelkach do cottonek np z tym materiałem albo kurczaki:) Quote
IZMADO Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 (edited) [quote name='majusa']Ja bym stawiała na wzor 1 ale nie wu=iem czy nie zamieniłabym kolory podszycia (polaru) i tasmy nosnej. Poza Twoimi typami widze ja generalnie w czerwonych szelkach do cottonek np z tym materiałem albo kurczaki:) A wiesz, że myślałam o czymś różowym? Zrobię sobie zestawienie z tymi rombami. Kurczaki są fajne, ale bardziej podobają mi się na obroży jako okazjonalna ozdoba. Bardzo mnie kusi ten pomarańcz w kropeczki, ale rzeczywiście - pomarańczowa taśma nośna jakoś zlewa to wszystko, choć akurat zielona ekoskórka mi się podoba :) Dzięki za propozycje! Edit: Mam jeszcze jedno zestawienie: Edited May 17, 2013 by IZMADO Quote
Czekunia Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 nick_ napisał(a):moim zdaniem za cienka jest dla twojego staffika Masz jakiś inny temat, na który można z Tobą porozmawiać czy nie bardzo:cool1:? Monotematyczny jesteś;). A do tematu: mnie ta tasiemka kusi już bardzo długo, a Wy co chwila ją tu wklejacie, w końcu nie wytrzymam:evil_lol:. Quote
zaba14 Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 [quote name='IZMADO']Cześć! To teraz ja proszę o poradę kolorystyczną na norwegi dla tej suczki: https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/935079_158494470994168_1063218507_n.jpg Wszystkie (aż dwie :P) moje propozycje są na cottonki z Dog Style: 1. 2. 3. Macie jakieś propozycje? Z góry dziękuję! :) Myślałam że to Arni od Jets :D :D siostra :D Quote
motyleqq Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 zaba14 napisał(a):Myślałam że to Arni od Jets :D :D siostra :D ja też tak myślałam i nie mogłam pojąć o co chodzi z tą suczką :evil_lol: Quote
zahirka11 Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 [quote name='IZMADO']Cześć! To teraz ja proszę o poradę kolorystyczną na norwegi dla tej suczki: Wszystkie (aż dwie :P) moje propozycje są na cottonki z Dog Style: 1. 2. 3. Macie jakieś propozycje? Z góry dziękuję! :) ja bym ją widziała w zieleni, a najlepiej w limonce :loveu: czerwony to taki oklepany a tak to będzie się wyróżniać;) Quote
majusa Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 [quote name='IZMADO']A wiesz, że myślałam o czymś różowym? Zrobię sobie zestawienie z tymi rombami. Kurczaki są fajne, ale bardziej podobają mi się na obroży jako okazjonalna ozdoba. Bardzo mnie kusi ten pomarańcz w kropeczki, ale rzeczywiście - pomarańczowa taśma nośna jakoś zlewa to wszystko, choć akurat zielona ekoskórka mi się podoba :) Dzięki za propozycje! Edit: Mam jeszcze jedno zestawienie: Bardzo fajny jest ten pomaranczowy material w kropki, a limonkowa tasma i pomaranczowa eco do tej tkaniny juz Ci sie nie podoba? Na limonce zawsze mozna zamowic wzorek z pomaranzowej nitki.;) Quote
IZMADO Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 zaba14 napisał(a):Myślałam że to Arni od Jets :D :D siostra :D motyleqq napisał(a):ja też tak myślałam i nie mogłam pojąć o co chodzi z tą suczką :evil_lol: Kim jest Arni? Czyżby moja Janka miała jakiegoś przyszywanego braciszka??? :) zahirka11 napisał(a):ja bym ją widziała w zieleni, a najlepiej w limonce :loveu: czerwony to taki oklepany a tak to będzie się wyróżniać;) Bardzo lubię Jankę w zieleni, ale właśnie nie mam pomysłu jak ją przemycić do norwegów... Zrobię jeszcze kilka zestawień i może powklejam do jej zdjęcia? To będzie mi łatwiej ją sobie wyobrazić w tych kolorach. Quote
Olson Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 http://www.dogomania.pl/forum/threads/211586-Przyg%C5%82up-osio%C5%82-i-%C5%9Bwinie-%29/page202 Arni to pies Naklejki ;) zielony, by Jance pasował :) Quote
IZMADO Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 (edited) [quote name='majusa']Bardzo fajny jest ten pomaranczowy material w kropki, a limonkowa tasma i pomaranczowa eco do tej tkaniny juz Ci sie nie podoba? Na limonce zawsze mozna zamowic wzorek z pomaranzowej nitki.;) Masz na myśli takie zestawienie? Ta zielona taśma to seledyn, bo limonka wydawała mi się zbyt zielona. [quote name='Olson']http://www.dogomania.pl/forum/threads/211586-Przygłup-osioł-i-świnie-)/page202 Arni to pies Naklejki zielony, by Jance pasował Już obczaiłam Arniego, rzeczywiście podobni! Tylko Arni ma ciemniejszy pyszczek. A to moja propozycja zielonego (i pomarańczowego, bo te dwa kolory ciągle chodzą mi po głowie) Bardzo chcę ekoskórkę z przodu, dlatego notorycznie wciskam jakiś dodatkowy kolor podkładu. Majusa, a to zestawienie Twojej propozycji :) I teraz kompletnie nie wiem co wybrać! Edited May 17, 2013 by IZMADO Quote
Luzia Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 zaba14 napisał(a):Myślałam że to Arni od Jets :D :D siostra :D widzę że nie tylko ja odniosłam takie wrażenie :evil_lol: Quote
IZMADO Posted May 18, 2013 Posted May 18, 2013 [quote name='Luzia']widzę że nie tylko ja odniosłam takie wrażenie :evil_lol: No trochę podobni są, to fakt :) A w sprawie szelek zrobiłam małe zestawienie, bardzo proszę się nie śmiać, bo chodziło mi jedynie o porównanie wszystkich propozycji na psie. I zdecydowałam, że biorę pionowe paski na pomarańczowej taśmie z fioletową ekoskórką. (Choć różowe zestawienie i to z pomarańczowym materiałem w kropki też mi się podoba!) Quote
IZMADO Posted May 18, 2013 Posted May 18, 2013 Marchewkowy napisał(a):mnie najbardziej podoba się z zielenią :) Jak sprawdzą się u niej norwegi, to następne będą z zielenią. Może do tego czasu uda mi się znaleźć jakieś fajniejsze połączenie tego materiału z taśmą i ekoskórką. Quote
Ania24 Posted May 18, 2013 Posted May 18, 2013 [quote name='Ewa&Duffel']Tak, niestety w tych 2 obrożach się rozpinał :roll: Chciałam jeszcze polecić taką gumową (aczkolwiek to chyba nie jest do końca guma, takie bardziej śliskie tworzywo) obrożę z Decathlonu :) Kosztuje 25 zł, a jest naprawdę super ! Bardzo ładna, łatwa w czyszczeniu, bardzo dobrze widoczny jaskrawy kolor :) Świetnie pasuje Duffelkowi :) Obroża świetna, chyba taką Lunie swojej zamówię .. szkoda tylko, że nie ma tu po 9,90 tylko w sklepie internetowym za 25 złotych ;) Quote
angineuuka Posted May 18, 2013 Posted May 18, 2013 a ja już mam internet. Wieczorem postaram się wstawić zdjęcia moich paskud w nowych rzeczach :> Quote
Marchewkowy Posted May 18, 2013 Posted May 18, 2013 Nadrabiam zaległości :) Zrobiłam dziś pranie wiosenno letnich wzorków :D Zamówiłam z AD szelki i 2 obroże, prócz tego planuję jeszcze ptaszki z Pawsitwe[quote name='barberry']Coś znalazłam Ślicznie jej w tych szeleczkach :loveu: [quote name='masdamerka']Jednak biorę taką :smile: Piękne połączenie :) [quote name='katasza1']Jest nowa firma hand made :-D jeszcze chyba nie sprzedaja, ale sami projektuja tasiemki. jestem bardzo ciekawa. chyba sie nie powstrzymam i zamowie czekoladowy wzor i aztecki :oops: https://www.facebook.com/tutti4pets?ref=stream&hc_location=stream Taśmy mają bardzo ładne, ciekawe jak będzie z resztą wykonanie, solidność itp czekam aż wypróbujecie :D [quote name='gops']wiem że przesada, miałam dokładnie tą samą sytuacje z Martis a nikt wcześniej nie narzekał no i nie zmieniali okuć , a mi sie takie trafiły , tylko w moich zardzewiała klamra . przyznam że teraz ciężko coś kupić , gdyby mi Martis nie zapronował drugiej obroży do sprawdzenia okuć to pewnie bym więcej nic nie kupiła z ich firmy a tak to sprawdźe czy to pojedyńczy przypadek. za to furkidza z tym zaciskiem już wiadomo żeby nie kupować . szelki z miauhau które sprzedałam bardzo tanio (bo nie były warte tyle ile ja dałam niestety) nie przeżyły 2 tygodni u małej suczki bulteriera więc też nie polecam. A co się z nimi stało? [quote name='Olson']Jak myślicie, który materiał na norwegi: 1. W ogóle sklep Super-Zoo jest błyskawiczny - zamówiłam w pt popołudniu a dzisiaj o 10 była u mnie Co prawda kupowałam za pośrednictwem Allegro ale pewnie w samym sklepie byłoby podobnie. Miałam wstawić foty żeby pokazać jaki ten pomarańcz jest naprawdę. Na tym zdjęciu wyszedł mi w 99% procentach podobnie W rzeczywistości jest jeszcze trochę bardziej pomarańczowy a rączka nieco jaśniejsza Bardzo ładna :) Też muszę taką kiedyś kupić, pasowałaby mi do futer :D Ile płaciłaś? To linka czy taśma i jaka długość? [quote name='masdamerka']A ja bardzo polubiłam wyroby od AD (głównie spodobało mi się podszycie z pianki/siteczki), ale kontakt z nimi fatalny.. Jak na razie w moim "rankingu" firm na pierwszym miejscu jeśli chodzi o wyroby jest AD, ale jeśli chodzi o kontakt to Furkidz i PSDD :smile: Wyroby z AD używam już jakieś czas i są naprawdę super z tasiemkowych to moje ulubione i bardzo solidne. Kontakt u mnie dość dobry :) teraz , bo dawniej ze 2-3 lata temu jak próbowałam zamówić to mi nie odpisywali. [quote name='Victoria']wez nie przypominaj nawet ;p ja mysl nad wiewiorami, bean in green, Play stripes in lagoon i smyczą.. :mdleje: i wcale sie z tego nie ciesze :placz: Ostatecznie nie mogłam się zdecydować i nic nie kupiłam :roll: [quote name='Illusion']Mała aktualizacja [IMG]http://i678.photobucket.com/albums/vv147/RaspberryCookie/greengarden/egtwagtwe_zps819c2056.png" class="ipsImage" alt=""> śliczna kolekcja, zielonego AD agility masz na ekoskórce czy na siateczce? Quote
Unbelievable Posted May 18, 2013 Posted May 18, 2013 a moje ohmydogi już uszyte, mają być w poniedziałek wysłane :loveu: Quote
Olson Posted May 18, 2013 Posted May 18, 2013 http://allegro.pl/szelki-dla-psa-r-xl-firmy-rogz-nowe-polecam-tanio-i3247138517.html szkoda, że nie winny wzorek, bo sama bym chętnie kupiła. Quote
gops Posted May 18, 2013 Posted May 18, 2013 Marchewkowy napisał(a): A co się z nimi stało? z tego co zrozumiałam szycie popuszczało i powypadały oczka a w tych miejscach zaczęły się "drzeć" bo była bardzo cienka taśma. a nosiła je 18kg bulterierka . właściciele to nie są osoby kupujący dużo psich rzeczy nosiła je codziennie więc niestety byli dość zawiedzenie . nie wiem czy nadal je mają czy co z nimi zrobili . ta sama osoba co ma te szelki xl miała wcześniej 2 inne wzory ale szybko ktoś kupił . Quote
Marchewkowy Posted May 18, 2013 Posted May 18, 2013 [quote name='Olson']http://allegro.pl/szelki-dla-psa-r-xl-firmy-rogz-nowe-polecam-tanio-i3247138517.html szkoda, że nie winny wzorek, bo sama bym chętnie kupiła. nom fajne ale ten wzorek to parę spacerów i szmatka... bardzo mi się podoba ale kompletnie nie praktyczny. [quote name='gops']z tego co zrozumiałam szycie popuszczało i powypadały oczka a w tych miejscach zaczęły się "drzeć" bo była bardzo cienka taśma. a nosiła je 18kg bulterierka . właściciele to nie są osoby kupujący dużo psich rzeczy nosiła je codziennie więc niestety byli dość zawiedzenie . nie wiem czy nadal je mają czy co z nimi zrobili . to kiepsko, a obroże/smycze od nich jak się sprawdzają? [quote name='gops'] ta sama osoba co ma te szelki xl miała wcześniej 2 inne wzory ale szybko ktoś kupił . A jakie jeszcze wzory były? Quote
Aleksandrossa Posted May 18, 2013 Posted May 18, 2013 Unbelievable napisał(a):a moje ohmydogi już uszyte, mają być w poniedziałek wysłane :loveu: Nasze też :loveu: W poniedziałek wysyłają a teraz jeszcze na zdjęcie czekam :cool3: Quote
rashelek Posted May 18, 2013 Posted May 18, 2013 Dobrze, że te rogzy takie jasne i musiałabym je skracać, bo mogłabym mieć problem z powstrzymaniem się :lol: A to nasze nowe nabytki na potworach: Quote
Marchewkowy Posted May 18, 2013 Posted May 18, 2013 [quote name='Olson']Doszedł nasz AD. Jest bardzo ładny, ale ma jeden mankament... Ma założone za wąskie regulatory jak na 4cm i po prostu obroża w tych miejscach jest "zgnieciona". Okropnie to wygląda. :shake: A co do smyczy z Aleksandry to szerokość ma 2cm, grubość 0,5cm, długość 3m ale ładnie wygląda Twoja smycz moja pare razy się przeciorała po krzakach i wygląda gorzej ale to nie przeszkadza w użytkowaniu, za to ta druga nieprzepinana dalej jak nowa :lol: [quote name='gops']e collars jest prześwietny , schnie bardzo bardzo szybko jest idealny do wody , polecam. ślicznie mu :loveu: [quote name='rika'] ;-) też o niej myśleliśmy :eviltong: odlotowa :D [quote name='Fauka']To ja się pochwalę naszymi nowymi nabytkami z DogStyle'a i Gadżeciaków :smile: ale ekstra ta czarno zielona, super wygląda to połączenie [quote name='Olson']Whisky w Juliusach. super pies policyjny jaka ona jest ładna Quote
gops Posted May 18, 2013 Posted May 18, 2013 Marchewkowy napisał(a): to kiepsko, a obroże/smycze od nich jak się sprawdzają? A jakie jeszcze wzory były? mialam jeszcze od nich tylko pejczyk i dałam go komuś przy okazji wysylania kupionej rzeczy więc nie wiem jak inne rzeczy . wzór był jeszcze niebieski w łapki a drugiego nie pamiętam ale wiem że były oprócz tych jeszcze 2 bo sama miałam na nie ochote. rashelek bardzo ładnie wyglądają na psiakach el perro :) Quote
Recommended Posts