Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='IZMADO']Cześć!

To teraz ja proszę o poradę kolorystyczną na norwegi dla tej suczki:

Wszystkie (aż dwie :P) moje propozycje są na cottonki z Dog Style:

1.

2.

3.
Macie jakieś propozycje?

Z góry dziękuję! :)

Ja bym stawiała na wzor 1 ale nie wu=iem czy nie zamieniłabym kolory podszycia (polaru) i tasmy nosnej.
Poza Twoimi typami widze ja generalnie w czerwonych szelkach do cottonek np z tym materiałem

albo kurczaki:)

Posted (edited)

[quote name='majusa']Ja bym stawiała na wzor 1 ale nie wu=iem czy nie zamieniłabym kolory podszycia (polaru) i tasmy nosnej.
Poza Twoimi typami widze ja generalnie w czerwonych szelkach do cottonek np z tym materiałem

albo kurczaki:)

A wiesz, że myślałam o czymś różowym?
Zrobię sobie zestawienie z tymi rombami. Kurczaki są fajne, ale bardziej podobają mi się na obroży jako okazjonalna ozdoba.

Bardzo mnie kusi ten pomarańcz w kropeczki, ale rzeczywiście - pomarańczowa taśma nośna jakoś zlewa to wszystko, choć akurat zielona ekoskórka mi się podoba :)

Dzięki za propozycje!

Edit:
Mam jeszcze jedno zestawienie:

Edited by IZMADO
Posted

nick_ napisał(a):
moim zdaniem za cienka jest dla twojego staffika

Masz jakiś inny temat, na który można z Tobą porozmawiać czy nie bardzo:cool1:? Monotematyczny jesteś;).

A do tematu: mnie ta tasiemka kusi już bardzo długo, a Wy co chwila ją tu wklejacie, w końcu nie wytrzymam:evil_lol:.

Posted

[quote name='IZMADO']Cześć!

To teraz ja proszę o poradę kolorystyczną na norwegi dla tej suczki:

Wszystkie (aż dwie :P) moje propozycje są na cottonki z Dog Style:

1.

2.

3.
Macie jakieś propozycje?

Z góry dziękuję! :)

ja bym ją widziała w zieleni, a najlepiej w limonce :loveu: czerwony to taki oklepany a tak to będzie się wyróżniać;)

Posted

[quote name='IZMADO']A wiesz, że myślałam o czymś różowym?
Zrobię sobie zestawienie z tymi rombami. Kurczaki są fajne, ale bardziej podobają mi się na obroży jako okazjonalna ozdoba.

Bardzo mnie kusi ten pomarańcz w kropeczki, ale rzeczywiście - pomarańczowa taśma nośna jakoś zlewa to wszystko, choć akurat zielona ekoskórka mi się podoba :)

Dzięki za propozycje!

Edit:
Mam jeszcze jedno zestawienie:

Bardzo fajny jest ten pomaranczowy material w kropki, a limonkowa tasma i pomaranczowa eco do tej tkaniny juz Ci sie nie podoba?
Na limonce zawsze mozna zamowic wzorek z pomaranzowej nitki.;)

Posted

zaba14 napisał(a):
Myślałam że to Arni od Jets :D :D siostra :D

motyleqq napisał(a):
ja też tak myślałam i nie mogłam pojąć o co chodzi z tą suczką :evil_lol:

Kim jest Arni? Czyżby moja Janka miała jakiegoś przyszywanego braciszka??? :)

zahirka11 napisał(a):
ja bym ją widziała w zieleni, a najlepiej w limonce :loveu: czerwony to taki oklepany a tak to będzie się wyróżniać;)

Bardzo lubię Jankę w zieleni, ale właśnie nie mam pomysłu jak ją przemycić do norwegów...

Zrobię jeszcze kilka zestawień i może powklejam do jej zdjęcia? To będzie mi łatwiej ją sobie wyobrazić w tych kolorach.

Posted (edited)

[quote name='majusa']Bardzo fajny jest ten pomaranczowy material w kropki, a limonkowa tasma i pomaranczowa eco do tej tkaniny juz Ci sie nie podoba?
Na limonce zawsze mozna zamowic wzorek z pomaranzowej nitki.;)

Masz na myśli takie zestawienie?

Ta zielona taśma to seledyn, bo limonka wydawała mi się zbyt zielona.

[quote name='Olson']http://www.dogomania.pl/forum/threads/211586-Przygłup-osioł-i-świnie-)/page202

Arni to pies Naklejki

zielony, by Jance pasował

Już obczaiłam Arniego, rzeczywiście podobni! Tylko Arni ma ciemniejszy pyszczek.

A to moja propozycja zielonego (i pomarańczowego, bo te dwa kolory ciągle chodzą mi po głowie)

Bardzo chcę ekoskórkę z przodu, dlatego notorycznie wciskam jakiś dodatkowy kolor podkładu.

Majusa, a to zestawienie Twojej propozycji :)

I teraz kompletnie nie wiem co wybrać!

Edited by IZMADO
Posted

[quote name='Luzia']widzę że nie tylko ja odniosłam takie wrażenie :evil_lol:

No trochę podobni są, to fakt :)

A w sprawie szelek zrobiłam małe zestawienie, bardzo proszę się nie śmiać, bo chodziło mi jedynie o porównanie wszystkich propozycji na psie.

I zdecydowałam, że biorę pionowe paski na pomarańczowej taśmie z fioletową ekoskórką.

(Choć różowe zestawienie i to z pomarańczowym materiałem w kropki też mi się podoba!)

Posted

Marchewkowy napisał(a):
mnie najbardziej podoba się z zielenią :)

Jak sprawdzą się u niej norwegi, to następne będą z zielenią. Może do tego czasu uda mi się znaleźć jakieś fajniejsze połączenie tego materiału z taśmą i ekoskórką.

Posted

[quote name='Ewa&Duffel']Tak, niestety w tych 2 obrożach się rozpinał :roll:

Chciałam jeszcze polecić taką gumową (aczkolwiek to chyba nie jest do końca guma, takie bardziej śliskie tworzywo) obrożę z Decathlonu :) Kosztuje 25 zł, a jest naprawdę super ! Bardzo ładna, łatwa w czyszczeniu, bardzo dobrze widoczny jaskrawy kolor :)

Świetnie pasuje Duffelkowi :) Obroża świetna, chyba taką Lunie swojej zamówię .. szkoda tylko, że nie ma tu po 9,90 tylko w sklepie internetowym za 25 złotych ;)

Posted

Nadrabiam zaległości :)

Zrobiłam dziś pranie wiosenno letnich wzorków :D
Zamówiłam z AD szelki i 2 obroże, prócz tego planuję jeszcze ptaszki z Pawsitwe[quote name='barberry']Coś znalazłam

Ślicznie jej w tych szeleczkach :loveu:

[quote name='masdamerka']Jednak biorę taką :smile:

Piękne połączenie :)

[quote name='katasza1']Jest nowa firma hand made :-D jeszcze chyba nie sprzedaja, ale sami projektuja tasiemki. jestem bardzo ciekawa. chyba sie nie powstrzymam i zamowie czekoladowy wzor i aztecki :oops:
https://www.facebook.com/tutti4pets?ref=stream&hc_location=stream

Taśmy mają bardzo ładne, ciekawe jak będzie z resztą wykonanie, solidność itp czekam aż wypróbujecie :D

[quote name='gops']wiem że przesada, miałam dokładnie tą samą sytuacje z Martis a nikt wcześniej nie narzekał no i nie zmieniali okuć , a mi sie takie trafiły , tylko w moich zardzewiała klamra .
przyznam że teraz ciężko coś kupić , gdyby mi Martis nie zapronował drugiej obroży do sprawdzenia okuć to pewnie bym więcej nic nie kupiła z ich firmy a tak to sprawdźe czy to pojedyńczy przypadek.
za to furkidza z tym zaciskiem już wiadomo żeby nie kupować .

szelki z miauhau które sprzedałam bardzo tanio (bo nie były warte tyle ile ja dałam niestety) nie przeżyły 2 tygodni u małej suczki bulteriera więc też nie polecam.

A co się z nimi stało?

[quote name='Olson']Jak myślicie, który materiał na norwegi:

1.

W ogóle sklep Super-Zoo jest błyskawiczny - zamówiłam w pt popołudniu a dzisiaj o 10 była u mnie Co prawda kupowałam za pośrednictwem Allegro ale pewnie w samym sklepie byłoby podobnie.

Miałam wstawić foty żeby pokazać jaki ten pomarańcz jest naprawdę. Na tym zdjęciu wyszedł mi w 99% procentach podobnie W rzeczywistości jest jeszcze trochę bardziej pomarańczowy a rączka nieco jaśniejsza

Bardzo ładna :)
Też muszę taką kiedyś kupić, pasowałaby mi do futer :D Ile płaciłaś? To linka czy taśma i jaka długość?

[quote name='masdamerka']A ja bardzo polubiłam wyroby od AD (głównie spodobało mi się podszycie z pianki/siteczki), ale kontakt z nimi fatalny.. Jak na razie w moim "rankingu" firm na pierwszym miejscu jeśli chodzi o wyroby jest AD, ale jeśli chodzi o kontakt to Furkidz i PSDD :smile:

Wyroby z AD używam już jakieś czas i są naprawdę super z tasiemkowych to moje ulubione i bardzo solidne.
Kontakt u mnie dość dobry :) teraz , bo dawniej ze 2-3 lata temu jak próbowałam zamówić to mi nie odpisywali.

[quote name='Victoria']wez nie przypominaj nawet ;p
ja mysl nad wiewiorami, bean in green, Play stripes in lagoon i smyczą.. :mdleje:
i wcale sie z tego nie ciesze :placz:

Ostatecznie nie mogłam się zdecydować i nic nie kupiłam :roll:

[quote name='Illusion']Mała aktualizacja

[IMG]http://i678.photobucket.com/albums/vv147/RaspberryCookie/greengarden/egtwagtwe_zps819c2056.png" class="ipsImage" alt="">

śliczna kolekcja, zielonego AD agility masz na ekoskórce czy na siateczce?

Posted

Marchewkowy napisał(a):

A co się z nimi stało?

z tego co zrozumiałam szycie popuszczało i powypadały oczka a w tych miejscach zaczęły się "drzeć" bo była bardzo cienka taśma.
a nosiła je 18kg bulterierka .
właściciele to nie są osoby kupujący dużo psich rzeczy nosiła je codziennie więc niestety byli dość zawiedzenie .
nie wiem czy nadal je mają czy co z nimi zrobili .

ta sama osoba co ma te szelki xl miała wcześniej 2 inne wzory ale szybko ktoś kupił .

Posted

[quote name='Olson']http://allegro.pl/szelki-dla-psa-r-xl-firmy-rogz-nowe-polecam-tanio-i3247138517.html

szkoda, że nie winny wzorek, bo sama bym chętnie kupiła.

nom fajne ale ten wzorek to parę spacerów i szmatka... bardzo mi się podoba ale kompletnie nie praktyczny.

[quote name='gops']z tego co zrozumiałam szycie popuszczało i powypadały oczka a w tych miejscach zaczęły się "drzeć" bo była bardzo cienka taśma.
a nosiła je 18kg bulterierka .
właściciele to nie są osoby kupujący dużo psich rzeczy nosiła je codziennie więc niestety byli dość zawiedzenie .
nie wiem czy nadal je mają czy co z nimi zrobili .

to kiepsko, a obroże/smycze od nich jak się sprawdzają?
[quote name='gops']
ta sama osoba co ma te szelki xl miała wcześniej 2 inne wzory ale szybko ktoś kupił .

A jakie jeszcze wzory były?

Posted

[quote name='Olson']Doszedł nasz AD. Jest bardzo ładny, ale ma jeden mankament... Ma założone za wąskie regulatory jak na 4cm i po prostu obroża w tych miejscach jest "zgnieciona". Okropnie to wygląda. :shake:

A co do smyczy z Aleksandry to szerokość ma 2cm, grubość 0,5cm, długość 3m

ale ładnie wygląda Twoja smycz moja pare razy się przeciorała po krzakach i wygląda gorzej ale to nie przeszkadza w użytkowaniu, za to ta druga nieprzepinana dalej jak nowa :lol:

[quote name='gops']e collars jest prześwietny , schnie bardzo bardzo szybko jest idealny do wody , polecam.

ślicznie mu :loveu:

[quote name='rika']

;-) też o niej myśleliśmy :eviltong:

odlotowa :D

[quote name='Fauka']To ja się pochwalę naszymi nowymi nabytkami z DogStyle'a i Gadżeciaków :smile:

ale ekstra ta czarno zielona, super wygląda to połączenie

[quote name='Olson']Whisky w Juliusach.

super pies policyjny jaka ona jest ładna

Posted

Marchewkowy napisał(a):

to kiepsko, a obroże/smycze od nich jak się sprawdzają?

A jakie jeszcze wzory były?

mialam jeszcze od nich tylko pejczyk i dałam go komuś przy okazji wysylania kupionej rzeczy więc nie wiem jak inne rzeczy .
wzór był jeszcze niebieski w łapki a drugiego nie pamiętam ale wiem że były oprócz tych jeszcze 2 bo sama miałam na nie ochote.

rashelek bardzo ładnie wyglądają na psiakach el perro :)