PaulinaBemol Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 A_niusia wiem że można nauczyć bez poprzedniego uczyłam, ale liczyłam że może z wysięgnikiem przy drugim by było łatwiej a przede wszystkim bezpieczniej bo Kryśko ma jakieś braki jeśli chodzi o instynkt samozachowawczy...:p Kurde a ja się martwiłam jak brałam Bema na szerokiej obroży na rower.. pies przy rowerze na dławiku to zdecydowanie nie dobry pomysł.. Quote
Luzia Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 A co jak pies jest na wysięgniku i nagle przykucnie do Qpy? Quote
vege* Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 Luzia napisał(a):A co jak pies jest na wysięgniku i nagle przykucnie do Qpy? to wtedy właściciel poleci do przodu :evil_lol::diabloti: Quote
Luzia Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 vege* napisał(a):to wtedy właściciel poleci do przodu :evil_lol::diabloti: no tego bym się właśnie bała :diabloti: bo jak mam smycz w ręku to po prosu ją w takiej sytuacji puszczam :grins: Quote
motyleqq Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 Luzia napisał(a):A co jak pies jest na wysięgniku i nagle przykucnie do Qpy? niech załatwi potrzeby przed ruszeniem w trasę :cool3: Quote
Unbelievable Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 moja sucza na przykład załatwia się nawet 10 razy na spacerze, nie mówiąc o sikaniu, więc wysięgnik to zdecydowanie nie dla nas :D Quote
Luzia Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 motyleqq napisał(a):niech załatwi potrzeby przed ruszeniem w trasę :cool3: nie da rady, rude potrafi i 20 razy się załatwiać :roll: zależy od długości spaceru ;) Quote
motyleqq Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 nie wiem czy wszystko jest w porządku z trawieniem u psa, który robi kupę tyle razy :eviltong: Quote
Unbelievable Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 motyleqq napisał(a):nie wiem czy wszystko jest w porządku z trawieniem u psa, który robi kupę tyle razy :eviltong: u brumy trawienie trawieniem, wiadomo, że też nie do końca dobrze jest, ale ona tak po prostu ma ;) i z tego też powodu ciężko się ją uczyło czystości Quote
omry Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 Avril wyczaja momenty, gdy akurat biegniemy wolniej albo się chwilowo zatrzymujemy i wtedy sika. Z tym, że to jest mały pies + smycz z amortyzatorem i nic nam się nie dzieje. Gdyby była większa i nagle zachciała w trakcie biegu kucnąć to już mogłoby być różnie. Najbardziej nienawidzę durnych ludzi, którzy widząc, że jadę z psem, a zaraz za mną mój chłopak jedzie z psem, stają centralnie ze swoim pieskiem na środku i czekają, żeby pieski mogły się przywitać. Moim psom wystarczy słowo, by po prostu biec dalej, ale to jest raczej niebezpieczne, jak piesek durnego pańcia stoi na wydłużonej smyczy i czeka, a my nie wiemy jak się zachowa. Ostatnio suka wielkości Avril po prostu się na nią rzuciła. Dziadek stał i się patrzał, choć suka była na smyczy i bez problemu mógł ją odciągnąć. Nawet mi się nie chciało robić zadymy, po prostu odwołałam swoją i dalej. Gdyby Tekila biegła za nami to już by było gorzej, ale akurat siedziała w koszyczku :razz: Quote
Rinuś Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 ja też zawsze się kawałek przeszłam z Brutim żeby zrobił swoje potrzeby i jechaliśmy :) a później to już luzem biegał i tak. Quote
AnIeLa Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 Jak jeździłam razem z psem to pies był na smyczy która miałam w ręce. Smycz od taks 2 karabinkowa jeden karabinek do szelek drugi do obroży, takie zestawienie pozwala mieć większą możliwość sterowania psem w razie co chociaż mój na polecenia głosowe reaguje. Jazda rowerem -= praca czyli w tym momencie nie było siku ani kupy. Pies załatwiał się przed ruszeniem i w czasie przerw :) Na stałę psa przymocowanego sobie nie wyobrażam smycz zawsze można puścić w razie potrzeby a jakby podbiegł inny pies i zaczął gryźć mojego to bym razem z moim latała bo byłby przyczepiony. Quote
MakeBelieve Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 Robimy zbiorowe zamówienie tasiemek itp ze strony tkaniny.net . Koszt przesyłki wynosi 33 zł, ale im więcej osób zamówi, tym koszt jest oczywiście niższy ;> Chętnych zapraszam do mnie na priv. Quote
gops Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 nie lubię tej tasiemki ale ma przepiękne kolory ! bardzo ładnie wygląda . Quote
vege* Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 mnie też ta tasiemka nie rusza, ale pianka ma super kolor :loveu: Quote
Adriana. Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 A ja uwielbiam tą tasiemkę. Podoba mi się jeszcze obi. Połączenie kolorów świetne :). Quote
BBeta Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 Ja wczoraj zamówiłam dwie obroże z tasiemką agility w podobnym zestawie kolorystycznym :eviltong: Quote
nick_ Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 gops napisał(a):nie lubię tej tasiemki ale ma przepiękne kolory ! bardzo ładnie wygląda . moim zdaniem za cienka jest dla twojego staffika Quote
gops Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 nick_ napisał(a):moim zdaniem za cienka jest dla twojego staffika no ba, dlatego jej nie kupie. Quote
gops Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 Olson napisał(a):ta obroża, którą pokazałam ma 4cm ;) wiem :lol: to wyżej nie było na poważnie . Quote
Marchewkowy Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 [quote name='Olson']Marchewkowy, nasz AD z tasiemką agility. śliczna :loveu: ale ja chciałam bez pianki i eko jakoś też nie mogę dobrać... pstatecznie chyba wezmę na żóltej taśmie 3 cm i ciemno zielone nitki :) Quote
IZMADO Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 Cześć! To teraz ja proszę o poradę kolorystyczną na norwegi dla tej suczki: Wszystkie (aż dwie :P) moje propozycje są na cottonki z Dog Style: 1. 2. 3. Macie jakieś propozycje? Z góry dziękuję! :) Quote
Donatka112 Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 Bardzo fajna ta obróżka i widać że ma mięciutkie podszycie :) Quote
Recommended Posts