Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Victoria']
Illusion jak się będziesz pozbywać któregoś lupina albo ktorejs z agilitowych obrozek to pamietaj ze ja tu jestem :diabloti:

Ok, ok, będę o Tobie pamiętać, chociaż raczej nie planuję pozbywać się czegoś, zastanawiam się bardziej co by tu dokupić... :evil_lol:

[quote name='Alise']Skąd czerwona smycz? :)

Rogz ;)

Posted

[quote name='barberry']
W ogóle sklep Super-Zoo jest błyskawiczny - zamówiłam w pt popołudniu a dzisiaj o 10 była u mnie ;) Co prawda kupowałam za pośrednictwem Allegro ale pewnie w samym sklepie byłoby podobnie.

W grudniu także od nich zamawiałam, także za pośrednictwem Allegro. Zamówienie zostało złożone w niedzielę wieczorem, a w poniedziałek około dziesiątej było już u mnie. Dodatkowo w ramach jakiejś tam promocji dostałam kupon rabatowy, ale nie zdążyłam go wykorzystać, bo właściwie nie miałam na co. :-( Sama Flexi bardzo ładna, szczególnie kolor!
Jade sobie autem, stoje na swiatłach i widze na posesji domu, za ogrodzeniem ślicznego goldenka, piesek sobie lezy obok płotu, tatuś z córeczką idą, i rece miedzy oczka siatki pieska głaskać, psiak przywarł do ziemi, bo widac, ze mało przyjemna sytuacja dla niego. Widać, że psiak lekliwy. Jak raczki zostały zabrane, to pies wyskoczył z ryjem do płotu i oszczekał genialną rodzinkę. Co zrobił tatuś? Kopnął w siatkę, wydarł się do psa i poszedł dumny.
Olson ja niestety nie pomogę, wszystko mi do ślicznej Whisky pasuje. :loveu: Żądam galerii!

Posted

[quote name='Ewa&Duffel']Tak oto wyglądają okucia w naszym nowym Furkidzu po 2 spokojnych spacerach i jednym ręcznym praniu obroży...:roll:

Uuuuu....Skoro spacery były spokojne to jakas reakcja chemiczna ze sredkiem w ktorym ja prałas. Ciekawe co Ci odpisza .....

[quote name='Manta']Przyszła!!! Cudowna Modna Koza :D

Uploaded with ImageShack.us
barbery - maz moze dokladniejsze foto w tych norwegach? Takie najlepiej stojace ;P jakiej wielkosci jest Twoj yorkus? Tez chce dla Fruzi jakies norwegi, ale ciezko jednak z dobraniem rozmiaru ;-)
Dlatego alternatywą są szelki szyte na miarę ! Polecam.
A koza - bardzo fajna pasuje maltance :loveu:

[quote name='Illusion']Mała aktualizacja
CUD miód i orzeszki !!! :loveu: Kolekcja moze nie za obszerna ale jaka bogata :cool3: i widac przemyslana.
Zestaw kolorow i firm zdecydowanie w moj gust. Ale widac ze za handmadeami raczej nie przepadasz;).
Proszę powiedz jaka jest szerokość tych rogzowych smyczy?

Olson - jak dla mnie zdecydowanie pierwszy wzorek !!!! . Pomarańczowe elementy z tkaniny będą ładnie się komponować z jej bursztynowymi oczami :). Dwa pozostałe szczegolnie rybki - za mdłe.

Posted

Olson napisał(a):
Jak myślicie, który materiał na norwegi:

1.

2.

3.

dla mojej Whisky?

nie wiem które ale zakładaj galerię! W ogóle klimat zdjęcia zarąbisty jest! :loveu:

Posted

majusa napisał(a):

CUD miód i orzeszki !!! :loveu: Kolekcja moze nie za obszerna ale jaka bogata :cool3: i widac przemyslana.
Zestaw kolorow i firm zdecydowanie w moj gust. Ale widac ze za handmadeami raczej nie przepadasz;).
Proszę powiedz jaka jest szerokość tych rogzowych smyczy?

No właśnie tak śledzę sobie ten wątek (od prawie 5 lat :lol:) i widzę, że teraz cienko wypadam z ilością, ale kiedyś, tym bardziej na jednego psa (teraz są dwa) to było całkiem sporo. A mówią, że kryzys jest :eviltong:. Fajne są obróżki hand made, ale teraz tyle się tego narobiło, wiele się powtarza i nic nie przyciąga mojej uwagi na tyle, żeby to kupić.
Rogzowe smycze to M - 16mm :).

Posted

[quote name='Illusion']No właśnie tak śledzę sobie ten wątek (od prawie 5 lat :lol:) i widzę, że teraz cienko wypadam z ilością, ale kiedyś, tym bardziej na jednego psa (teraz są dwa) to było całkiem sporo. A mówią, że kryzys jest :eviltong:. Fajne są obróżki hand made, ale teraz tyle się tego narobiło, wiele się powtarza i nic nie przyciąga mojej uwagi na tyle, żeby to kupić.
Rogzowe smycze to M - 16mm :).

Zartujesz??? Ja mam 4 obroze , 2 smycze i 2 pary szelek.
Ja mysle ze nie liczy sie za bardzo ilosc ale takze jakosc. Masz na prawde piękną kolekcję !!!

Ja jestem na tym watku od kilku miesiecy i na razie jestem na etapie testowania produktow z roznych firm ale mysle ze kiedys jak bede miala swoja opinie to zostane przy kilku sztukach konkretnych rzeczy.

Ps: to wlasnie chyba Twoje szelki z hurtty mnie zainspirowały do stworzenia czarno rozowych norwegow, czekam na przesyłke od DS:)

Posted

majusa napisał(a):
Zartujesz??? Ja mam 4 obroze , 2 smycze i 2 pary szelek.
Ja mysle ze nie liczy sie za bardzo ilosc ale takze jakosc. Masz na prawde piękną kolekcję !!!

Ja jestem na tym watku od kilku miesiecy i na razie jestem na etapie testowania produktow z roznych firm ale mysle ze kiedys jak bede miala swoja opinie to zostane przy kilku sztukach konkretnych rzeczy.

Ps: to wlasnie chyba Twoje szelki z hurtty mnie zainspirowały do stworzenia czarno rozowych norwegow, czekam na przesyłke od DS:)

Tak, żartuję sobie oczywiście, bo nie kupuję obroży po to, żeby mieć ich jak najwięcej, ale dlatego, że jakaś mi się akurat spodoba :evil_lol:. Teraz zastanawiam się nad różowym łańcuszkiem z rogza i cały czas szukam jakieś ładnej, żółtej obroży dla Tosiaka.

Wrzuć koniecznie zdjęcie, jak przyjdą! Też kiedyś zastanawiałam się czy nie zamówić sobie gdzieś szelek robionych na wzór hurtty :siara:, ale w końcu zrezygnowałam.

Posted

Co do AD, to teraz dostałam e-mail przy ostatnich zakupach z info "dziękujemy za złożenie ostatniego zamówienia" a szyć dalej będa tyle, że nie dla PL prawdopodobnie ;) Pytałam ich o to kilka miesięcy temu

Posted

[quote name='Manta']

barbery - maz moze dokladniejsze foto w tych norwegach? Takie najlepiej stojace ;P jakiej wielkosci jest Twoj yorkus? Tez chce dla Fruzi jakies norwegi, ale ciezko jednak z dobraniem rozmiaru ;-)

Coś znalazłam ;) Chociaż i tak Ci to pewnie niewiele da - nawet mający tyle samo w kłębie pies może być dłuższy czy mieć obszerniejsza klatę. Musisz dokładnie pomierzyć psa za przednimi łapami i z przodu (tak, żeby wiedzieć ile mniej więcej powinien mieć przedni pasek). Kiedyś tu wrzucałam dokładne pomiary mojego rozmiaru (teraz już niestety nie pamiętam...).

[quote name='Dioranne']W grudniu także od nich zamawiałam, także za pośrednictwem Allegro. Zamówienie zostało złożone w niedzielę wieczorem, a w poniedziałek około dziesiątej było już u mnie. Dodatkowo w ramach jakiejś tam promocji dostałam kupon rabatowy, ale nie zdążyłam go wykorzystać, bo właściwie nie miałam na co. :-( Sama Flexi bardzo ładna, szczególnie kolor!

Tez mam kupon i tez nie wiem co z nim zrobić. Dzięki - ja jestem nią zachwycona! Może i dobrze, że poprzednia została na parkingu w Strbskim Plesie :evil_lol:

Posted

Illusion- 16mm? , o myslalam ze smycze maja 20mm (nie wyglada na cienka) . Mi sie rogz strasznie podoba ale jakos nie moge dobrac do mojej rozmiaru. Np obrozka 16mm to troche dla nas mało, z kolei 20mm jest w obwodzie za duza :(.
Ale w sumie smycz moze byc ciensza niz obroza, przydała by mi sie taka czarna z odblaskiem :roll:

Posted

[quote name='majusa']Illusion- 16mm? , o myslalam ze smycze maja 20mm (nie wyglada na cienka) . Mi sie rogz strasznie podoba ale jakos nie moge dobrac do mojej rozmiaru. Np obrozka 16mm to troche dla nas mało, z kolei 20mm jest w obwodzie za duza :(.
Ale w sumie smycz moze byc ciensza niz obroza, przydała by mi sie taka czarna z odblaskiem :roll:

Tak, nie patrz na obroże/szelki, bo to było sklejane z trzech zdjęć i trochę nie wyszły mi proporcje ;). Ja też wolę swoje psy w trochę szerszych akcesoriach (2-2,5cm to tak w sam raz), dlatego sprzedałam wszystkie obroże/szelki z rogza jakie miałam. No, a potem rogz wypuścił ten żółty kolorek i stwierdziłam, że można zrobić wyjątek :evil_lol:.

Posted

Olson napisał(a):
Jak myślicie, który materiał na norwegi:

1.

2.

3.

dla mojej Whisky?

Dla Whisky zdecydowanie 1 ! Ja zamówiłam norwegi z tego drugiego materiału :)

majusa napisał(a):
Uuuuu....Skoro spacery były spokojne to jakas reakcja chemiczna ze sredkiem w ktorym ja prałas. Ciekawe co Ci odpisza .....

No właśnie prałam ją w zasadzie w samej wodzie, z odrobiną mydła tylko...