Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

majusa napisał(a):
Nie widziałam tej obrozy na żywo wiec mogę sie mylić ale na zdjęciu te okucia (w tym nity) wyglądają bardzo słabiutko.

Znajoma goldenka ma taką obrożę już dość długo, intensywnie i często z niej korzysta i nic się z nią nie dzieje ;)

Posted

Smycze wkrótce ponownie zostaną wystawione, doszedł nowy kolor linki, czekamy na dostawę brakujących kolorów.

Mam pytanie odnośnie plecaka dla psa. Czy zdrowy średni 13-14kg pies może nosić plecak z niewielkim obciążeniem? (powiedzmy np. 0,5l wody, troszkę smaczków, piłka)??

Posted

Marta_Ares napisał(a):
Smycze wkrótce ponownie zostaną wystawione, doszedł nowy kolor linki, czekamy na dostawę brakujących kolorów.

Dzięki za odpowiedź ;) czekam w takim razie na ich pojawienie się z niecierpliwością :cool3:

Posted

[quote name='majusa']Nie widziałam tej obrozy na żywo wiec mogę sie mylić ale na zdjęciu te okucia (w tym nity) wyglądają bardzo słabiutko.

Aleksandrossa - z OMP ? Jakie wybrałaś? :cool3:
Tak, z ohmydog ;)
Sówki na pomarańczowej podkładowej+ niebieska/gołębia siateczka ;)

Posted (edited)

[quote name='Marta_Ares']Smycze wkrótce ponownie zostaną wystawione, doszedł nowy kolor linki, czekamy na dostawę brakujących kolorów.
Mam pytanie odnośnie plecaka dla psa. Czy zdrowy średni 13-14kg pies może nosić plecak z niewielkim obciążeniem? (powiedzmy np. 0,5l wody, troszkę smaczków, piłka)??

Wydaje mi sie że plecaki są raczej dla wiekszych ras. Masa i siła mają na pewno spore znaczenie.
Ale jeśli spelnia się kilka warunkow mozna by sprobować zalozyc plecak z obciazeniem max 8-10% wagi ciała.
jesli pies jest zdrowy, młody, w dobrej kondycji (duzo sie rusza), nie ma nadwagi.
Takie plecaki ma sie rozumiec nie na dlugie dystanse i .....raczej nie na lato .

Motyleqq - bardzo pasuje merlakowi pomarańcz !!!!

Aleksandrossa - myślę ze Chico będzie do pyska w tych sówkach i pomarańczu !!!:) Strasznie drogie maja szelasy w OMP , kiedys ustawilam nasze wymiary i wyszło ponad 50zł :crazyeye:

Edited by majusa
Posted

[quote name='majusa']Aleksandrossa - myślę ze Chico będzie do pyska w tych sówkach i pomarańczu !!!:) Strasznie drogie maja szelasy w OMP , kiedys ustawilam nasze wymiary i wyszło ponad 50zł :crazyeye:
Nam wyszło 33zł z tym że one są z tej ,,promocji" siateczkowej ;)
Normalnie na nasze wymiary byłoby 51...

Posted

Aleksandrossa napisał(a):
Nam wyszło 33zł z tym że one są z tej ,,promocji" siateczkowej ;)
Normalnie na nasze wymiary byłoby 51...

WOW no to sie nie dziwie ze sie zdecydowałas, cena extra !!!!!!! sama bym sie skusila

Posted (edited)

Które połączenie obroży od AD? :)
a) orient, 2,5cm róż neonka, jasno niebieska nić (haft "V"), pianka 16
b) folk turkus, 2,5 cm niebieska, 19. granatowa nić (haft "V"), pianka 13

EDIT: Jeszcze tak dla wizualizacji :p

a)

b)

Edited by masdamerka
Posted

Czekunia napisał(a):
To u Was są bardzo drogie:-o, ja kupiłam dwie żółte jakieś 3 tygodnie temu - każda po 9,90zł:).

Hej czy to jeszcze aktualne? w sensie czy byś kupiła też dla mnie? ja bym chciała zieloną, ale nie te ogromne tylko na mniejszego troszkę psa, ewentualnie może być pomarańcz albo żółta jak nie będzie zieleni :)chyba że jest tylko jeden rozmiar to już obojętne :eviltong:

Posted

[quote name='masdamerka']Które połączenie obroży od AD? :)

a)

b)
Znajoma ma taką jak ta druga dla swojej goldenki, bardzo fajne połączenie :)

Posted

OhMyDog ma horrendalne ceny, mnie za zwykłe guardy bez ozdób wyszło chyba 40zł ;)
Masdamerka, zdecydowanie dwa!!!
A w ogole, to czy AD nie miało kończyć produkcji jakieś 2 miechy temu? :lol:

Posted

[quote name='masdamerka']Które połączenie obroży od AD? :)

a)

b)

Jak dla mnie folk - bardzo podoba mi sie ta tasiemka :loveu:
To AD jeszcze szyje? wow oglosili ze przełom lutego/marca koniec z szyciem na zamowienie a juz za chwile czerwiec i jeszcze szyja....
zaraz wyjdzie na to tak jak ktos wczesniej napisal ze to chwyt marketingowy :eviltong: bo nie da sie ukryć ze po ogloszeniu ze zamykaja profil posypały sie lawinowo zamowienia. Jakos mi ciezko uwierzyc ze przez kolejne 4 miesiace nie wyzbyli sie resztek ......

Posted

majusa napisał(a):
Jak dla mnie folk - bardzo podoba mi sie ta tasiemka :loveu:
To AD jeszcze szyje? wow oglosili ze przełom lutego/marca koniec z szyciem na zamowienie a juz za chwile czerwiec i jeszcze szyja....
zaraz wyjdzie na to tak jak ktos wczesniej napisal ze to chwyt marketingowy :eviltong: bo nie da sie ukryć ze po ogloszeniu ze zamykaja profil posypały sie lawinowo zamowienia. Jakos mi ciezko uwierzyc ze przez kolejne 4 miesiace nie wyzbyli sie resztek ......

Mam podobne odczucia, że to zwykła ściema była... Rozumiem przedłużenie o miesiąc, ale jesli szyją nadal, to chyba coś tu nie gra.

Posted

rashelek- Pani z OMD napisała mi dzis ze jeszcze maja w promocyjnej cenie ( z okazji wprowadzenia tych siateczek) jeszcze wolne szelki na rower.
Czyli jakies guardy z odblaskiem - jesli jestes zaminteresowana to napisz na FB moze okaze sie ze tez sa tak przecenione jak te norwegi Aleksandrossy.

Poza promocja naprawde drogo.

edit> do chwycenia jest jeszcze obroza z metalowa klamra z grawerem lub bez. Chciałam ta z grawerem ale Pani napisała ze dla mojej Figi (10kg) moze byc za masywna. Tasma nosna 2,5cm + podszycie 5-7mm . U nas 2,5cm to max.

Posted (edited)

No coś długo te resztki wyprzedają i jakos im się nie kończą materiały ;) Pewnie zaraz się okaże, że jednak zostają na rynku, skoro klienci bez nich życ nie mogą.
Widziałam właśnie te szelki, ale dzisiaj padla decyzja o niezniszczalnych obrożach (szykujemy się już na jesień :lol:), także narazie niestety nie :)

EDIT swoją drogą, nasłuchałam się ostatnio, że Chaba bardzo się popsuła, smycze się prują i pękają (!) karabinierczyki... Troche się zraziłam, a miałam brac tą sznurową...

Edited by rashelek
Posted

Mam nową Flexi :loveu: Jest śliczna a poza tym zdecydowanie ładniej "chodzi" niż nasza poprzednia zagubiona (:-().

W ogóle sklep Super-Zoo jest błyskawiczny - zamówiłam w pt popołudniu a dzisiaj o 10 była u mnie ;) Co prawda kupowałam za pośrednictwem Allegro ale pewnie w samym sklepie byłoby podobnie.

Miałam wstawić foty żeby pokazać jaki ten pomarańcz jest naprawdę. Na tym zdjęciu wyszedł mi w 99% procentach podobnie ;) W rzeczywistości jest jeszcze trochę bardziej pomarańczowy a rączka nieco jaśniejsza :D

Posted

Marchewkowy napisał(a):
o kurcze promocja w furkidzie :P myślę nad wiewiórkami :P

wez nie przypominaj nawet ;p
ja mysl nad wiewiorami, bean in green, Play stripes in lagoon i smyczą.. :mdleje:
i wcale sie z tego nie ciesze :placz:

Posted

Trochę nie w temacie, ale zagląda tu dużo osób, więc może ktoś pomoże. Chciałam kupić coś z ebay'a, ale od zagranicznego sprzedawcy (niestety aż USA). Byłabym wdzięczna, gdyby odezwał się ktoś kto ma tam konto, jakieś doświadczenie w takich transakcjach i mógłby mi trochę pomóc, bo trochę się boję tak w ciemno zamawiać :)