razed_in_black Posted May 11, 2013 Posted May 11, 2013 barberry napisał(a):W Polsce tak. Na Słowacji można wchodzić z psem na cały obszar parku narodowego i regularnie z tego korzystamy :D czemu Polska to taki psi ciemnogród :| za granicą można iść z psem wszędzie u nas oczywiście nie... Quote
barberry Posted May 11, 2013 Posted May 11, 2013 [quote name='razed_in_black']czemu Polska to taki psi ciemnogród :| za granicą można iść z psem wszędzie u nas oczywiście nie... Może dlatego, że z [FONT=sans-serif]785 km² Tatr tylko [/FONT][FONT=sans-serif]175 km² należy do Polski ;) Słowacy "nie rozczulają" się więc tak bardzo i nie dbają tak pieczołowicie o swoje góry. Szlaki są o wiele gorzej przygotowane, w wielu miejscach masowo wycinane są drzewa - coś u nas nie do pomyślenia. U nas wystarczy wejść w byle dolinkę i jest pięknie, na Słowacji dopiero wyższe partie wyglądają "porządnie" ;)[/FONT] Quote
BBeta Posted May 11, 2013 Posted May 11, 2013 barberry napisał(a):W Polsce tak. Na Słowacji można wchodzić z psem na cały obszar parku narodowego i regularnie z tego korzystamy :D No tak, Słowacja cywilizowany kraj :loveu: :eviltong: Quote
Carey Posted May 11, 2013 Posted May 11, 2013 Jak myślicie, dla bordera lepsza będzie obroża półzaciskowa czy z plastikową klamrą ? Quote
razed_in_black Posted May 11, 2013 Posted May 11, 2013 [quote name='barberry']Może dlatego, że z [FONT=sans-serif]785 km² Tatr tylko [/FONT][FONT=sans-serif]175 km² należy do Polski ;) Słowacy "nie rozczulają" się więc tak bardzo i nie dbają tak pieczołowicie o swoje góry. Szlaki są o wiele gorzej przygotowane, w wielu miejscach masowo wycinane są drzewa - coś u nas nie do pomyślenia. U nas wystarczy wejść w byle dolinkę i jest pięknie, na Słowacji dopiero wyższe partie wyglądają "porządnie" ;)[/FONT] ale wiesz nie chodzi mi tylko o Tatry, swojego czasu dużo jeździłam do Wolińskiego Parku Narodowego i tam też jest zakaz wprowadzania psów, a że często jeździ tam straż to psa się nie da wprowadzić, a żeby dojść do morza trzeba przejść przez WPN :/ Quote
Unbelievable Posted May 11, 2013 Posted May 11, 2013 razed_in_black napisał(a):ale wiesz nie chodzi mi tylko o Tatry, swojego czasu dużo jeździłam do Wolińskiego Parku Narodowego i tam też jest zakaz wprowadzania psów, a że często jeździ tam straż to psa się nie da wprowadzić, a żeby dojść do morza trzeba przejść przez WPN :/ na plaży też jest zakaz wprowadzania psów ;) Quote
razed_in_black Posted May 11, 2013 Posted May 11, 2013 w niektórych miejscach są wyznaczone strefy i można wprowadzać psa na plażę ;) Quote
majusa Posted May 11, 2013 Posted May 11, 2013 [quote name='Fauka']Pochwalę się teraz na psie :razz: CUDNIE :loveu: [quote name='Aleksandrossa']Jaki wzorek na norwegi dla tego pana :razz:? 2+ czerwona siateczka [quote name='Luzia']Ja bym wybrała drugi, ale co do siateczki nie mam pojęcia :lol: Może czerwona? Ja tak samo:cool3: [quote name='gops']w obroży Martis zardzewiała klamra i powychodziły nitki z taśmy ( na szczeście tasiemka się dobrze trzyma) . nadal dobrze wygląda (była na 2 porządnych spacerach i 1 pod blok) nitki po przypalałam a klamre spróbuje doczyścić pastą do zębów . UUuuuuu to nie dobrze .....ja rozumiem rdze po jakims czasie ale po jednym spacerze....:shake: [quote name='Rinuś']Nasz dogstyle :) Obróża musiała być grubsza jeśli chciałam 4cm i są dwie taśmy. Do pyska Brutusowi w DS :loveu: [quote name='monisiaxp']@majusa - bo mam czarnego prosiaczka z różowym brzuszkiem który jest moją księżniczką :D a tak na serio to po prostu się trafiały takie obróżki, nie kupowałam patrząc na kolor tylko " ładne, to biorę " :D Rozumiem:) Ja tez na poczatku jak maniak chcialam wszystko czerwone bo miałam tylko jedna czerwona smycz a teraz sie rozkrecilam. A z ta ksiezniczka to masz racje :) Moja dla mnie tez jest :diabloti: [quote name='IZMADO']No to proszę, moja w czerwieni: Pawsitive Dog Design - You're my best friend. Pięknie jej w czerwieni :loveu: Quote
Aleksandrossa Posted May 11, 2013 Posted May 11, 2013 E chyba jednak weźmiemy pierwszą, jakoś bardziej mi ten wzorek do młodego pasuje, drugi za poważny :cool3: Quote
gops Posted May 11, 2013 Posted May 11, 2013 majusa napisał(a): UUuuuuu to nie dobrze .....ja rozumiem rdze po jakims czasie ale po jednym spacerze....:shake: napisałam do nich i doszliśmy do wniosku że to jakaś ferelna klamra mi się trafiła bo wcześniej nie mieli takich przypadków. akurat wzięłam tą obroże od razu na bardzo brudny spacer na jaki najczęściej biore coś czego mi nie szkoda ew łańcuszek ale chciałam sprawdzić firme. zobaczymy jak się zachowa kolejna obroża od nich , na pewno napisze tutaj . Quote
Unbelievable Posted May 11, 2013 Posted May 11, 2013 rdza po jednym spacerze? musisz mieć wyjątkowego pecha Quote
AnIeLa Posted May 11, 2013 Posted May 11, 2013 [quote name='razed_in_black']ale wiesz nie chodzi mi tylko o Tatry, swojego czasu dużo jeździłam do Wolińskiego Parku Narodowego i tam też jest zakaz wprowadzania psów, a że często jeździ tam straż to psa się nie da wprowadzić, a żeby dojść do morza trzeba przejść przez WPN :/ W zeszłym roku byliśmy w Wisełce, na plażę chodziliśmy normalnie przez Park z Psem , szedł na smyczy ale widziałam i inne puszczone luzem. Zakaz wprowadzania psów jest tylko przy wejściu do Parku, przy wejściu na plaże brak :P Nasze AD Szelki i obróżka marynarska- wzorek męczył mnie rok czasu prawie Quote
gops Posted May 11, 2013 Posted May 11, 2013 Unbelievable napisał(a):rdza po jednym spacerze? musisz mieć wyjątkowego pecha po 3 spacerach . dałabym fotki ale akurat nie mam aparatu a kabel zgubiłam, firmie Martis wysłałam zdjęcia mmsem , teraz czekam na drugą obroże od nich i zobaczymymy , na pewno dam znać . Quote
rashelek Posted May 11, 2013 Posted May 11, 2013 AnIeLa napisał(a): Nasze AD Szelki Zajebiste! :D :loveu: To Twoja tasiemka? :) Quote
rika Posted May 11, 2013 Posted May 11, 2013 AnIeLa napisał(a):Tak tasiemka moja, wysyłałam do AD :) Gdzie znalazłaś te pingwiny? :cool3: one są namalowane, czy wyszyte? Quote
AnIeLa Posted May 11, 2013 Posted May 11, 2013 Nadrukowane, koleżanka mieszkająca za granica mi zamówiła. Quote
Adriana. Posted May 11, 2013 Posted May 11, 2013 Ale śliczna marynarska obróżka :loveu:. Bardzo ładnie skomponowana, zazwyczaj lubię jak wstążeczka, taśma, nici i podszycie ze sobą kontrastują, nie przepadam za obrożami w praktycznie jednym kolorze, ale w tej obróżce te odcienie błękitu wspaniale do siebie pasują i nie zlewają się :). Quote
Kesja Posted May 11, 2013 Posted May 11, 2013 Ja wam powiem, że nie zamówię chyba nigdy obroży z martisa... Zraziła mnie jedna osoba z ich firmy kiedy dodała "bardzo miły" komentarz na fb do nowej kolekcji pawsitive dog design - obroży basic. :shake: Quote
rashelek Posted May 11, 2013 Posted May 11, 2013 Kesja napisał(a):Ja wam powiem, że nie zamówię chyba nigdy obroży z martisa... Zraziła mnie jedna osoba z ich firmy kiedy dodała "bardzo miły" komentarz na fb do nowej kolekcji pawsitive dog design - obroży basic. :shake: Ciekawe, czy jak obroże innych firm zaczną się rozpadać po 3 spacerach, to owa Pani również stwierdzi, że to ich pomysł a inni zgapiają :diabloti: Quote
Adriana. Posted May 11, 2013 Posted May 11, 2013 Widziałam ten komentarz. Mimo tego, że nic od nich nie mam i nie planowałam mieć to wiem, że tam raczej nic nie kupię. Quote
Kesja Posted May 11, 2013 Posted May 11, 2013 rashelek napisał(a):Ciekawe, czy jak obroże innych firm zaczną się rozpadać po 3 spacerach, to owa Pani również stwierdzi, że to ich pomysł a inni zgapiają :diabloti: Dokładnie... No cóż, zrażają do siebie klientów... Adzia123, mnie też to całkowicie zniechęciło... Quote
anna35-1974 Posted May 11, 2013 Posted May 11, 2013 Mam dużo obróż z firmy Martis i moje koleżanki też i przyznaje,że jeszcze u zadnej mi nic nie zardzewiało ani sie nie rozpadło. Co do komentarzy to myśle,ze w każdej firmie coś nie gra,ja np.mam złe wspomnienia z kontaktem z AD,na obroże od gadżeciaków czekam bardzo długo,kontakt z DS bywa utrudniony,a ostatnio Manufaktura MiauHau też coś mi nawala z dostawą.Ale czy to powód,żeby przestać zamawiać skoro maja fajne rzeczy.Jak dla mnie nie. Quote
Kesja Posted May 11, 2013 Posted May 11, 2013 No dobrze, racja że każdemu może coś się zdarzyć. Ale komentarz wystawiany był raczej w pełni świadomie - po co!? Jest taki wybór handmadów produkujących obroże, że lepiej dla danej firmy być miłym i przyciągać klienta niż naskakiwać na konkurencję. Tak mi się przynajmniej wydaje;) Quote
Recommended Posts