Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Marchewkowy napisał(a):

1. obwód klatki piersiowej - luzik
2. przedni pasek - luzik
3 o co chodzi? :roll: od 3 do 3 po drugiej stronie? czy jak?

Tak dokładnie, mierzysz psa na 'około' od jednej 3 do drugiej 3 po drugiej stronie ;)

Posted

Marchewkowy napisał(a):
Dzięki :) Wyszłam z wprawy a mierzę Abika do szelek z kosmitką :)

haha, a jednak :) Pamiętaj, żeby mierzyć trochę dalej od pach ;)

Posted

vege* napisał(a):
haha, a jednak :) Pamiętaj, żeby mierzyć trochę dalej od pach ;)

spoko o tym pamiętam tylko teraz 100 razy mierze wlasnie ten ostatni wymiar zeby pasek byl na dobrej wysokości hehehe

Posted

wiecie co zamowilam guardy i cos mnie troche zastanawia: jak to jest z tym paskiem na plecach? jaki on powinien miec dlugoc? bo troche sie boje, ze jak te szelki beda wlazily pod lapki to moj piesek-histeryk je znienawidzi.

Posted

a_niusia napisał(a):
wiecie co zamowilam guardy i cos mnie troche zastanawia: jak to jest z tym paskiem na plecach? jaki on powinien miec dlugoc? bo troche sie boje, ze jak te szelki beda wlazily pod lapki to moj piesek-histeryk je znienawidzi.

na psa wielkości mniej więcej Twoich 16cm musi mieć lekko .
moja suka nosi 15-16cm ale jest długa 53cm , a pies krótki 43cm nosi 13-14cm max .

Posted

Aleks89 napisał(a):
Tak do połowy klaty moim zdaniem powinien być.Ale niestety gurdy jak pies nie jest spasiony ,okręcają się na nim jak hula hop.

od prawie trzech lat probuje spasc tego kundla i mi nie wychodzi.
jest tylko gorzej.

ale musze miec cos na rower, bo teraz duzo jezdze.

Posted

Hej, wróciłam właśnie z Tatr a nasza Flexi została daleko daleko na Słowacji :shake: :-( Muszę w związku z tym szybko kupić nową. Chciałam taką samą ale widzę, ze zmienili "wylot" linki. Do tej pory miałam taką:

ale teraz do kupienia są już tylko takie:

Byłam bardzo zadowolona z tej smyczy - nic się nie zacinało, linka chodziła bardzo lekko a naciąg był niewielki. I nie wiem teraz czy mam gdzieś szukać starej wersji czy nowa jest tak samo dobra? Pomooocy :roll:

Posted

te stare wygodniejsze ;P
w nowych sie bardziej linka przeciera i w ogole sa mniej wygodne przynajmniej wg mnie
aczkolwiek dla porownania nie mam drugiego comforta tylko kolor

edit: dobra źle xd myslalam ze chodzi o taka z jeszcze innym tym wylotem na linke ;p

Posted

Ja mam jedną i drugą (comfort long) i nie zauważyłam zbytnio różnicy w użytkowaniu. Starsza ma już dość mocno przetartą linkę ;/ w comfort 2 naciąg linki w jednej i drugiej jest taki sam.

Posted

gops napisał(a):
DS fajne , widziałam je na wystawie i trochę żałuje że nie kupiłam .
pokaż na psie ;)

Każdy chce bym pokazała na psie, nie mogę! Wałki tłuszczu zasłaniają :lol:

Posted

Fauka napisał(a):
Każdy chce bym pokazała na psie, nie mogę! Wałki tłuszczu zasłaniają :lol:

a to do zdjęć się luzuje na maxa tak żeby było widać, i wtedy wałki się nie robią :lol: ja tak robię bo moja suka ma teraz dużo sierści .

mnie ostatnio wzięło na skórzane komplety , szkoda tylko że to co sobie wymyśliłam to prawie 200zł za jeden więc jak kupię to nie wiem kiedy .

Posted

Fauka, genialna ta tasiemka... gdzie ją znalazłaś? Bo patrzę na aukcje Dogstyle`a i nie widzę jej.

Pamiętacie może tasiemkę z Dogstyle`a z dalmatyńczykami? Strasznie mi się podobała i jej też szukam ;)