Aleksandrossa Posted May 6, 2013 Posted May 6, 2013 Niedawno po jakichś 2 latach odnalazłam (a właściwie moja siostra) w zakamarkach naszych garaży...15m taśmę z ds :loveu: Mimo że długaśne toto to na spacerze z onkiem jest świetne <3 Bez obaw mogę go trochę spuścić, żeby sobie pobiegał ale bez stresu że ktoś się przyczepi że takie bydle samo luzem biega :evil_lol: Chyba niebawem trzeba będzie im sprezentować nowe obróżki bo te co mają już ciut starawe i brzydkie są :P Quote
gops Posted May 6, 2013 Posted May 6, 2013 taką samą smycz jak z aleksandry (tą którą wszyscy chwalą) można kupić u DS mają tą samą taśme . na dzialce poszła mi ostatnia porządna smycz z ipo sklepu , była pleciona i jeden sznurek się zachaczył zerwał a potem pies pozrywał wszystkie po kolei , pewnie były już osłabione i został mi tylko porządny karabinek , na szybko zrobiłam smycz z liny żeglarskiej ale i tak muszę kupić z dwie smycze bo zostały mi tylko takie niezbyt mocne + el perro starsznie ciężka więc jej nie lubie . nie mam pojęcia co kupić żeby było lekkie ale bardzo mocne no i nie paliło w ręce . dziś zajże do zoologa może coś tam znajde . Quote
vege* Posted May 6, 2013 Posted May 6, 2013 rashelek napisał(a):Zależy na czym podszyte. Te szerokie 3cm na bawełnie są świetne, fajnie leżą w ręce i nie palą skóry (ale zimą w rękawiczkach się ślizgają). A te na nylonie to parodia, mokre są obrzydliwe w dotyku, suche palą ręce a na mrozie sztywnieją :P Dlatego też ja sobie odpuściłam kupowanie, bo bawełnianych węższych nie mają wcale. O dzięki :) to jednak zrezygnuję z tej z wzorkiem w szachownicę :P gops napisał(a):taką samą smycz jak z aleksandry (tą którą wszyscy chwalą) można kupić u DS mają tą samą taśme . na dzialce poszła mi ostatnia porządna smycz z ipo sklepu , była pleciona i jeden sznurek się zachaczył zerwał a potem pies pozrywał wszystkie po kolei , pewnie były już osłabione i został mi tylko porządny karabinek , na szybko zrobiłam smycz z liny żeglarskiej ale i tak muszę kupić z dwie smycze bo zostały mi tylko takie niezbyt mocne + el perro starsznie ciężka więc jej nie lubie . nie mam pojęcia co kupić żeby było lekkie ale bardzo mocne no i nie paliło w ręce . dziś zajże do zoologa może coś tam znajde . Ja najbardziej lubię smycze z taśmy rurowej 2,5 albo 2 cm :) Ale teraz czaję się na jakąś linkową, jak myślisz dla Nuki (i dla mnie :lol: ) taka 10mm nie będzie za ciężka? :) Albo może ktoś ma taką 10mm w domu i pokazałby zdjęcie w dłoni tak dla porównania? Quote
gops Posted May 6, 2013 Posted May 6, 2013 vege* napisał(a): Ja najbardziej lubię smycze z taśmy rurowej 2,5 albo 2 cm :) Ale teraz czaję się na jakąś linkową, jak myślisz dla Nuki (i dla mnie :lol: ) taka 10mm nie będzie za ciężka? :) Albo może ktoś ma taką 10mm w domu i pokazałby zdjęcie w dłoni tak dla porównania? ja mam rurowe ale 2cm z dość małym karabinkiem i leżą i się kurzą , chyba kupie znowu taką plecionke . 10mm to mało więc na pewno nie będzie za ciężka , ja najbardziej lubie 12-14mm , mam jeszcze 18mm ale tego to nikomu nie polecam jest jak dla konia i strasznie ciężka. Quote
vege* Posted May 6, 2013 Posted May 6, 2013 gops napisał(a):ja mam rurowe ale 2cm z dość małym karabinkiem i leżą i się kurzą , chyba kupie znowu taką plecionke . 10mm to mało więc na pewno nie będzie za ciężka , ja najbardziej lubie 12-14mm , mam jeszcze 18mm ale tego to nikomu nie polecam jest jak dla konia i strasznie ciężka. Ok dzięki :) ja miałam 14 ale była za ciężka, więc pewnie 10 będzie akurat :) Quote
Olson Posted May 6, 2013 Posted May 6, 2013 Doszedł nasz AD. Jest bardzo ładny, ale ma jeden mankament... Ma założone za wąskie regulatory jak na 4cm i po prostu obroża w tych miejscach jest "zgnieciona". Okropnie to wygląda. :shake: A co do smyczy z Aleksandry to szerokość ma 2cm, grubość 0,5cm, długość 3m Quote
Kasia i Teodora Posted May 6, 2013 Posted May 6, 2013 [quote name='gops']e collars jest prześwietny , schnie bardzo bardzo szybko jest idealny do wody , polecam. Gdzie można kupić takie obroże? Quote
majusa Posted May 6, 2013 Posted May 6, 2013 Luzia napisał(a):Udał Ci się pies Gops, nie ma co piękności :loveu: Zgadzam się młody jest cudny ! Chyba jest świadomy swojęgo wyglądu;) bo pozuje zawsze jak model. Quote
katasza1 Posted May 6, 2013 Posted May 6, 2013 A gadzciaki maja obroze wygladajaca jak portfel Julsa z Pulp Fiction :-( Chce, kto ma pozyczyc troche pieniedzy? ;p Quote
aganela Posted May 6, 2013 Posted May 6, 2013 [quote name='gops']taką samą smycz jak z aleksandry (tą którą wszyscy chwalą) można kupić u DS mają tą samą taśme . na dzialce poszła mi ostatnia porządna smycz z ipo sklepu , była pleciona i jeden sznurek się zachaczył zerwał a potem pies pozrywał wszystkie po kolei , pewnie były już osłabione i został mi tylko porządny karabinek , na szybko zrobiłam smycz z liny żeglarskiej ale i tak muszę kupić z dwie smycze bo zostały mi tylko takie niezbyt mocne + el perro starsznie ciężka więc jej nie lubie . nie mam pojęcia co kupić żeby było lekkie ale bardzo mocne no i nie paliło w ręce . dziś zajże do zoologa może coś tam znajde . Ja szukam czegoś takiego samego, dla mojego kudłacza, ze zbiorowego zamówienia z innego forum powinnam mieć taśmę gumowaną to sobie zrobię z niej smycz, nie miałam nigdy gumowanej... lubiłam smycz rurową taks,bo lekka i mniej paliła niż zwykłe ze sklepu firmy Dino,ale po ok.10-15 spacerach gdzie jeżdziła po rosie,trawie,piachu i wodzie, zaczeły rdzewieć metalowe elementy więc się trochę zraziłam:roll: Quote
majusa Posted May 6, 2013 Posted May 6, 2013 [quote name='Adzia123']Dzięki za odpowiedzi. Zastanawiałam się właśnie, czy nie leprze byłoby dla niego 2,5 cm, ale skoro mówicie, że 3 cm nie jest za szerokie to weźmiemy takie. Weźmiemy albo coś z manufaktury, albo PSDD. Z DS kupię szelki guardy, a z Kudłatego Art'a mufinki dla Soni, a chcę przetestować różne firmy :). Jak na razie podobają mi się: Crazy Mexico (ale z tym wzorkiem może weźmiemy smycz) Bicyclove Pac-Man Ghosts Paseczki 12, Świnie 22 i Sówki 20 I to jest to! Ja tez testuję i na dzien dzisiejszy DLA MNIE najlepsze szelki z DS a smycze z PSDD :). moja lista tez jest dluga w przyszłosci jeszcze chcialabym nabyc: smycz i dwie obroze z PSDD dwie smycze i szelki z DS obroza z gadzeciakow i obroza z taks do tego z 6 adresowek azurową pilke, konga i frisbee .... tylko skad na to wszystko kasa :placz: Wymyslilam 3 wzory norwegow dla figi i nie moge sie zdecydowac , pewnie nie dam rady w tym miesiacu zamowic ale juz sie przymierzam :roll: - niebieskie z odblaskowa nitka i super bohaterem - czerwone z odblaskowa nitka z bohaterka - turkusowe z robalami Quote
angineuuka Posted May 6, 2013 Posted May 6, 2013 miszcz fotoszopa :evil_lol: Jak dla mnie robale niebieskie :) Quote
majusa Posted May 6, 2013 Posted May 6, 2013 Ja sie wlasnie zastanawiam miedzy robalami a czerwonymi. Robale mi sie najbardziej podobają :) za to czerwone maja odbaskowa nitke a nic z odbaskiem na wieczor nie mam no i mam czerwona smycz tak wiec nie musialabym kupowac do kompletu .....:roll:. Quote
rika Posted May 6, 2013 Posted May 6, 2013 majusa, ja bym brała 2 ;) my póki co nic nie planujemy, strasznie ciężko znaleźć coś odpowiedniego dla golasa. Za to wylicytowaliśmy dwie pary spodni i koszulę (nie na wiosnę/lato rzecz jasna) :cool3: Quote
MakeBelieve Posted May 6, 2013 Posted May 6, 2013 Jak myślicie, limonkowy podkład+tasiemka różowa superbohaterka+polarek wściekłoróżowy i nitki takie różowe będzie pasować do siebie? Quote
Czekunia Posted May 6, 2013 Posted May 6, 2013 Fotki naszych nowych Julków, które przeszły chrzest bojowy:): Quote
xxxkaluniaxxx Posted May 6, 2013 Posted May 6, 2013 aganela napisał(a):Ja szukam czegoś takiego samego, dla mojego kudłacza, ze zbiorowego zamówienia z innego forum powinnam mieć taśmę gumowaną to sobie zrobię z niej smycz, nie miałam nigdy gumowanej... lubiłam smycz rurową taks,bo lekka i mniej paliła niż zwykłe ze sklepu firmy Dino,ale po ok.10-15 spacerach gdzie jeżdziła po rosie,trawie,piachu i wodzie, zaczeły rdzewieć metalowe elementy więc się trochę zraziłam:roll: Też biorę tą taśmę :lol: Jestem ciekawa jak będzie się sprawdzać, czy rzeczywiście łatwo ją utrzymać i niepali rąk :lol: ostatnio szatan w mego psa wstąpił :diabloti: Quote
Okamia Posted May 6, 2013 Posted May 6, 2013 Weszłam i zobaczyłam obroże pac mana i Star wars na PSDD i przepadłam :roll::evil_lol: Zastanawiam się czy zamówić :shake: Quote
vege* Posted May 6, 2013 Posted May 6, 2013 majusa napisał(a):I to jest to! Ja tez testuję i na dzien dzisiejszy DLA MNIE najlepsze szelki z DS a smycze z PSDD :). moja lista tez jest dluga w przyszłosci jeszcze chcialabym nabyc: smycz i dwie obroze z PSDD dwie smycze i szelki z DS obroza z gadzeciakow i obroza z taks do tego z 6 adresowek azurową pilke, konga i frisbee .... tylko skad na to wszystko kasa :placz: Wymyslilam 3 wzory norwegow dla figi i nie moge sie zdecydowac , pewnie nie dam rady w tym miesiacu zamowic ale juz sie przymierzam :roll: - niebieskie z odblaskowa nitka i super bohaterem - czerwone z odblaskowa nitka z bohaterka - turkusowe z robalami jestem za robakami :) Czekunia napisał(a):Fotki naszych nowych Julków, które przeszły chrzest bojowy:): pięknie pasują :loveu: xxxkaluniaxxx napisał(a):Też biorę tą taśmę :lol: Jestem ciekawa jak będzie się sprawdzać, czy rzeczywiście łatwo ją utrzymać i niepali rąk :lol: ostatnio szatan w mego psa wstąpił :diabloti: Ja mam smycz z tej taśmy ;) Quote
Luzia Posted May 6, 2013 Posted May 6, 2013 Mógł by ktoś wrzucić zdjęcie tej słynnej rurowej smyczy? Bo nie ogarniam jak to wygląda :lol: Quote
WEIMAR Posted May 6, 2013 Posted May 6, 2013 Czekunia napisał(a):Fotki naszych nowych Julków, które przeszły chrzest bojowy:): pięknie pasują do srebrzystej maści można prosić o link do szelek? Quote
Recommended Posts