Unbelievable Posted May 4, 2013 Posted May 4, 2013 Victoria napisał(a):czyli tu chodzi o jakąs tam reakcje chemiczna czy cos w ten desen.? :razz: zamówienie obrozy z żólta czescia zaciskowa to jednak nie byl dobry pomysl.. po pierwszym spacerze brzegi wygladaja dosc nieciekawie :roll: ale trudno, najwyzej za jakis czas przemaluje zacisk markerem na czarno :evil_lol: nie reakcja chemiczna, po prostu ocynk się wyciera, tudzież te nieocynkowane rdzewieją ;) ja mam też jasne obroże z zaciskiem, też się brudzi jak mówisz, ale nie jest to jakoś strasznie widoczne i mi na psie nie przeszkadza, aczkolwiek pewnie jak będę kiedyś coś z takim zaciskiem kupować, to wybiorę ciemny Quote
Luzia Posted May 4, 2013 Posted May 4, 2013 vege* napisał(a):Moja przyjaciółka dla prawie 6 mies niufa kupiła guardy, żeby łatwiej było mu schodzić ze schodów to go za nie przytrzymuje :) Na brzuchu ma szeroki pas podszyty chyba eco skórką albo polarem i jest bardzo zadowolona :) dzięki wszystkim, po weekendzie załatwię autko i skoczę ze starą do sklepu zobaczę co tam znajdę, jak nie to będę szukać w necie :) Quote
MakeBelieve Posted May 4, 2013 Posted May 4, 2013 Norwegi będą złe, bo będą się zsuwać.. Moim zdaniem najlepsze będą guardy na miarę z szerokim paskiem na klacie z polarkiem i do tego rączka na górze taka jak w norwegach, zeby dobrze przytrzymać psa : ) Quote
omry Posted May 4, 2013 Posted May 4, 2013 Pytanko. Guardy mają taki urok, że się przekręcają, czy po prostu dzieje się tak jak szelki są źle dobrane? Zgubiłam neonkowe norwegi Avril i dla odmiany myślę teraz o guardach, ale nie chcę żałować. Quote
vege* Posted May 4, 2013 Posted May 4, 2013 omry napisał(a):Pytanko. Guardy mają taki urok, że się przekręcają, czy po prostu dzieje się tak jak szelki są źle dobrane? Zgubiłam neonkowe norwegi Avril i dla odmiany myślę teraz o guardach, ale nie chcę żałować. Ja mam dobrze i ciasno wyregulowane guardy i się przekręcają ;) Quote
Illusion Posted May 4, 2013 Posted May 4, 2013 U nas guardy też bardzo się przekręcały mimo kombinowania na różne sposoby z regulacją (sucza czasem tak plątała w nich łapy, że mało co nie wychodziła z szelek). Najlepiej sprawdzają się norwegi i krój "Y" z hurtty. Quote
chrupcia Posted May 4, 2013 Posted May 4, 2013 (edited) a ja własnie bardzo lubie guardy na mojej suce, bo na małym Jazziku nigdy nie próbowałam tego kroju szelek:) Lu w czarnych DS guardach siedza na miejscu jak trzeba ;) Edited May 4, 2013 by chrupcia Quote
Adriana. Posted May 4, 2013 Posted May 4, 2013 Victoria napisał(a):wytlumaczy mi ktoś łopatologicznie dlaczemu okucia brudzą tasme?? :hmmmm: Mi się brudzi taśma przy kółeczku w rogzie miękkim i lekkim. Nie widać tego specjalnie, bo to obroża na zatrzask i brudzi się tylko od środka tego zgięcia gdzie przymocowane jest kółeczko i krawędzie taśmy której dotyka kółeczko (mam L gdzie zatrzask przekłada się przez kółko). Sama jestem ciekawa dlaczego. Łatwo jest to zabrudzenie sprać, ale po jednym-dwóch spacerach jest znowu czarne... :roll: Quote
Adriana. Posted May 4, 2013 Posted May 4, 2013 Ja myślicie, jaka szerokość obroży jest najlepsza dla mojego Skwarka? tutaj ma 2 cm: a tu 3 cm: Chcę mu kupić kolejną bawełnianą obróżkę. Jeszcze nie wiem jaki wzór, ani jaka firma. Furkidza już mamy to teraz przydałoby się coś innego. Zastanawiam się nad PSDD, Manufakturą MiauHau, Cottonkami DS i Kudłatym Art'em (W ogóle ktoś z was zamawiał z tej firmy? Jak się sprawdzają ich wyroby?). Quote
paulaa. Posted May 4, 2013 Posted May 4, 2013 ktoś może mi podpowiedzieć, gdzie mogę znaleźć plecione smycze DS ? ;) (chodzi mi głównie o kolory sznurków ) Quote
razed_in_black Posted May 4, 2013 Posted May 4, 2013 tylko takie są https://picasaweb.google.com/101825270268017642048/WZORNIKTASM#5865173563870640162 Quote
MakeBelieve Posted May 4, 2013 Posted May 4, 2013 Paula, chodziło chyba Tobie o takie: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=418874844861419&set=a.387880631294174.91281.251584501590455&type=1&relevant_count=1 ? Aktualnie nie mogę ich znaleźć na allegro, ale z tego co pamiętam, to limonka, brąz, fiolet, mięta, grafit, szary chyba.. Quote
rashelek Posted May 4, 2013 Posted May 4, 2013 [quote name='omry']Pytanko. Guardy mają taki urok, że się przekręcają, czy po prostu dzieje się tak jak szelki są źle dobrane? Zgubiłam neonkowe norwegi Avril i dla odmiany myślę teraz o guardach, ale nie chcę żałować. Ty to masz pecha do gubienia rzeczy! :lol: Jesteś pewna, że nie leżą w jeziorze? :diabloti: Ja jestem fanką guardów, dobrze wyregulowane mi się nie rozjeżdżają i nie są za ciasne :) [quote name='paulaa.']ktoś może mi podpowiedzieć, gdzie mogę znaleźć plecione smycze DS ? ;) (chodzi mi głównie o kolory sznurków ) Na allegro były wszystkie kolory, ale widzę, że nie ma już ich wystawionych na aukcji, więc musisz pisać do Marty chyba. Nie przypominam sobie, żeby były gdzieś na picasie we wzorniku. A my dziś robiliśmy porządku w owczarowych rzeczach i tyle ma używanego sprzętu: A do tego dochodzą jeszcze nieużywane dwie linki, łańcuszek, ze dwie smycze, 3 obroże, jakieś szelki się pałętają :mdleje: Quote
Luzia Posted May 4, 2013 Posted May 4, 2013 https://lh4.googleusercontent.com/-b5Vyy24s5wM/UYVXdTZF6vI/AAAAAAAAF8A/iPMnax2PvHo/s640/4%20maja%20(1).JPG wojskiem mi zaleciało :lol: Quote
Bobryna Posted May 4, 2013 Posted May 4, 2013 Zdobycze z dzisiejszej wystawy ;P (oczywiście chodzi o obroże, nie o psy :eviltong:) Quote
paulaa. Posted May 4, 2013 Posted May 4, 2013 [quote name='MakeBelieve']Paula, chodziło chyba Tobie o takie: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=418874844861419&set=a.387880631294174.91281.251584501590455&type=1&relevant_count=1 ? Aktualnie nie mogę ich znaleźć na allegro, ale z tego co pamiętam, to limonka, brąz, fiolet, mięta, grafit, szary chyba.. tak, o te. dzięki! ;) Quote
gops Posted May 4, 2013 Posted May 4, 2013 to już wiem kto mi zwędził rogza! nie było już ani żółtego ani błękitnego xl jak poszłam :roll: pasują im :) nie było nawet el perro i wórciłam tylko z e collarsem Quote
Adriana. Posted May 4, 2013 Posted May 4, 2013 rashelek napisał(a):A my dziś robiliśmy porządku w owczarowych rzeczach i tyle ma używanego sprzętu: Mało kolorków :shake:. A ja tak lubię kolorki... :smilecol: Ale i tak całkiem niezłe zbiory. Quote
Adriana. Posted May 4, 2013 Posted May 4, 2013 [quote name='Bobryna']Zdobycze z dzisiejszej wystawy ;P (oczywiście chodzi o obroże, nie o psy :eviltong:) Śliczny ten niebieski :). I nawet pod kolor adresówki. Quote
angineuuka Posted May 4, 2013 Posted May 4, 2013 Adzia123 napisał(a):Ja myślicie, jaka szerokość obroży jest najlepsza dla mojego Skwarka? tutaj ma 2 cm: a tu 3 cm: Chcę mu kupić kolejną bawełnianą obróżkę. Jeszcze nie wiem jaki wzór, ani jaka firma. Furkidza już mamy to teraz przydałoby się coś innego. Zastanawiam się nad PSDD, Manufakturą MiauHau, Cottonkami DS i Kudłatym Art'em (W ogóle ktoś z was zamawiał z tej firmy? Jak się sprawdzają ich wyroby?). Brałabym 3 cm :) Mam obróżkę z MiauHau i wg. mnie sprawuje się swietnie ;) Quote
angineuuka Posted May 4, 2013 Posted May 4, 2013 http://i42.tinypic.com/35jyonq.jpg super ten rogz :D Quote
Bobryna Posted May 4, 2013 Posted May 4, 2013 gops napisał(a):to już wiem kto mi zwędził rogza! nie było już ani żółtego ani błękitnego xl jak poszłam :roll: pasują im :) nie było nawet el perro i wórciłam tylko z e collarsem Dzięki ;) No cóż, jakoś tak ostatni niebieski/turkusowy mi przypasował, że go kupiłam :diabloti: Quote
rashelek Posted May 5, 2013 Posted May 5, 2013 [quote name='Adzia123']Ja myślicie, jaka szerokość obroży jest najlepsza dla mojego Skwarka? Chcę mu kupić kolejną bawełnianą obróżkę. Jeszcze nie wiem jaki wzór, ani jaka firma. Furkidza już mamy to teraz przydałoby się coś innego. Zastanawiam się nad PSDD, Manufakturą MiauHau, Cottonkami DS i Kudłatym Art'em (W ogóle ktoś z was zamawiał z tej firmy? Jak się sprawdzają ich wyroby?). Moim zdaniem spokojnie 3cm, bo wcale nie widać, że jest tak szeroka :) [quote name='Luzia']https://lh4.googleusercontent.com/-b5Vyy24s5wM/UYVXdTZF6vI/AAAAAAAAF8A/iPMnax2PvHo/s640/4 maja (1).JPG wojskiem mi zaleciało [quote name='Adzia123']Mało kolorków . A ja tak lubię kolorki... Ale i tak całkiem niezłe zbiory. Ale jak się ludzie fajnie patrzą :diabloti: A tak serio, to też to zauważyłam, więc następna obroża/szelki już w kolorze, może coś z pomaranczem. Quote
Adriana. Posted May 5, 2013 Posted May 5, 2013 Dzięki za odpowiedzi. Zastanawiałam się właśnie, czy nie leprze byłoby dla niego 2,5 cm, ale skoro mówicie, że 3 cm nie jest za szerokie to weźmiemy takie. Weźmiemy albo coś z manufaktury, albo PSDD. Z DS kupię szelki guardy, a z Kudłatego Art'a mufinki dla Soni, a chcę przetestować różne firmy :). Jak na razie podobają mi się: Crazy Mexico (ale z tym wzorkiem może weźmiemy smycz) Bicyclove Pac-Man Ghosts Paseczki 12, Świnie 22 i Sówki 20 Quote
Luzia Posted May 5, 2013 Posted May 5, 2013 http://www.pawsitivedog.pl/pl/p/OBROZA-PAC-MAN-GHOSTS/67 ta jest świetna :loveu: Quote
Recommended Posts