Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='BBeta']Ja polecam czarne smycze z taśmy rurowej od taks :) Są mocne i wygodne ;)

też mam, od jakiegoś czasu jest używana jako jedyna smycz i bardzo sobie ją chwalę

Posted

[quote name='dorka1403']kupiłam na próbę tego dognessa.. będę maleńką namiastkę mojej kochanej bellomani...mam nadzieję, że może kiedys nas się tyle nazbiera, że będzie się opłacało zamówić w bellomani :D

taki o dogness se jest :)

Ja zamówiłam szelki i smycz ;) weszłam na stronę bellomanii, ceny mnie nie przeraziły, ale wysyłka to masakra... A to mi się podoba, wygląda na dość porządne i kosztowało niezbyt wiele...

Posted

rika napisał(a):
Jakie wzburzenie :eviltong: o bellomanii nigdy nie słyszałam, zatem nie miałam pojęcia, że to kopie.

Jakie jakie wzburzenie ? :hmmmm:

Ale w takim tempie wrzucania na watek wszelkich możliwych podróbek firmówek będących "na rynku" już jakiś czas to jeszcze chwila a zacznie się lansowanie wszelkich możliwych "zrzynek" pomysłów, patentów, wzorów i czego tam jeszcze dusza Wasza zapragnie.
A potem płacz ze sie rozpadło, przetarło, urwało ...

Rika - nie słyszałas o bellomanii ? Przecież tu parenaście stron wstecz były pokazywane ...
Na prawdę nie widzisz różnicy w np. Hamiltonie Hamiltona (mam nadzieję ze o nim słyszłaś ?) a Hamiltonie firmy krzak ?

Posted (edited)

rika napisał(a):
Ja zamówiłam szelki i smycz ;) weszłam na stronę bellomanii, ceny mnie nie przeraziły, ale wysyłka to masakra... A to mi się podoba, wygląda na dość porządne i kosztowało niezbyt wiele...

zależy jak kto z kasą leży..ale mnie 48 euro za obrożę (przecenioną z 59 euro) i 18 euro za przesyłkę przeraża..bo jak by nie patrzeć to jest OBROŻA a nie złota biżuteria

ja tam jakoś nie narzekam na żadne obroże...no kurcze sorry ale jak obroża wykonana z bawełny ma być super ekstra po intensywnym użytkowaniu...i do tego się nie brudzić? rozumiem, że wasze bawełniane koszulki i gacie są zawsze w pięknych kolorach i zawsze są czyste nawet gdybyście pobiegały po krzokachi błocie..i chcąc nie chcąc wiadomo że bawełenka się przetrze a np nylonowa taśma już nie tak prędko

Edited by dorka1403
Posted

zaraziłyście mnie Pawsitive DD i też chcem ;P
Powiedzcie mi tylko jak zatrzaski się sprawują? Bo mam ochotę na zatzrask ale mam z nimi strasznego pecha i sama nie wiem... chociaż ten z AD bosko się sprawuje i nie odpina

Posted

dorka1403 napisał(a):
zależy jak kto z kasą leży..ale mnie 48 euro za obrożę (przecenioną z 59 euro) i 18 euro za przesyłkę przeraża..bo jak by nie patrzeć to jest OBROŻA a nie złota biżuteria

ja tam jakoś nie narzekam na żadne obroże...no kurcze sorry ale jak obroża wykonana z bawełny ma być super ekstra po intensywnym użytkowaniu...i do tego się nie brudzić? rozumiem, że wasze bawełniane koszulki i gacie są zawsze w pięknych kolorach i zawsze są czyste nawet gdybyście pobiegały po krzokachi błocie..i chcąc nie chcąc wiadomo że bawełenka się przetrze a np nylonowa taśma już nie tak prędko

Ja zamówiłam z taobao ;) zapłaciłam ok 65zł za wszystko ;)

Posted

masdamerka napisał(a):
Angi kup, kup :diabloti: Słodkich obroży nigdy za dużo :evil_lol: :loveu:

A ja się przypomnę z moim wcześniejszym pytaniem - jak ciasno macie wyregulowane obroże półzaciskowe po zaciśnięciu? Tak że poddusza psa minimalnie, równo z obwodem szyi (przylegająca idealnie), tak jak normalna obroża (można włożyć 2 palce)? :)

U Nas półzaciski są wyregulowane tak, że po zaciśnięciu mogę włożyć 3 palce :)

Posted

Adzia123 napisał(a):
To ja mam chyba jekiegoś wyjątkowego furkidza :), bo (jak już pisałam) jest w świetnym stanie (nawet kolory wyglądają ładnie) mimo kilkumiesięcznego używania dzień w dzień przez psa który uwielbia tarzać się w różnorakich ohydztwach i biegać po błocie. Mieszkamy na wsi i spacerujemy po polach, łąkach i lesie. Prałam tą obrożę mniej więcej co 2-3 tygodnie i po każdym praniu wyglądała świetnie. Teraz jest mniej używana bo mamy jeszcze na zmianę miękkiego rogza. I planuję jeszcze dwa furkidzy dla obu psiaków :).

Ja aktualnie mam 5 Furkidzów obroży i jeden komplet, i faktycznie - jedna z nich (a konkretnie edycja świąteczna - taka czerwona obroża w białe prezenty) jest super mega trwała. Na taśmę jest naszyta bardzo dobrej jakości bawełna, lekko śliska w dotyku, ale przede wszystkim dość gruba. Niestety, mam też Furkidza (edycja Halloween - taka czarna w dyńki) który po 6 razach na psie i jednym praniu wygląda kiepsko... Dlatego też trzeba dobrze trafić. Np. Day on Bahama i Hippie Elephants są średniej jakości. Ale przy noszeniu, mniej więcej 3-4 razy w tygodniu wyglądają jak nowe. :)

dorka1403 napisał(a):
interzoo czy jakoś tak :) musiałam sprawdzić :D jeszcze są takie szelasy jak robi bellomania

Można ich spotkać prawie na każdej wystawie, na której wystawiają swoje psy. ;) Więc pewnie można i zobaczyć te obroże na żywo przed kupieniem.

Posted

[quote name='dance_macabre']
Gdzie mogę kupić czarną smycz 2cm z miękkiej taśmy. Wcześniej maiłam furkidza bez obszycia i była fajna tylko karabińczyk nam się połamał(odpadłą ta część do wygodnego otwierania). Nie wiem czy rok codziennego użytku to długo dla smyczy?
Ja mam dwie rurowe czarne taksówki. Jedna przepinana jest używana codziennie od 3,5 roku, nie raz lądowała w kałuży, błocie czy ciągnęła się za psem, jedyne co się z nią stało to kolor zbladł, ale się nie zmechaciła, ani nigdzie nie przetarła :) Druga ma 2 cm i mam rączkę podszytą polarem przez co jest jeszcze wygodniejsza :loveu:

[quote name='Maupa4']No nie przesadzaj z kiczowatością ... o gustach się nie dyskutuje.

Mówię, że dla mnie jest kiczowata ;)

[quote name='BBeta']Ja polecam czarne smycze z taśmy rurowej od taks :) Są mocne i wygodne ;)

Zgadzam się, ja muszę sobie jeszcze jedną przepinaną zamówić :)

[quote name='dorka1403']jeszcze są takie oo:

śliczny ten purpurowy kolor :)

[quote name='NightQueen']też mam, od jakiegoś czasu jest używana jako jedyna smycz i bardzo sobie ją chwalę
Ja również, mam jeszcze tą smycz z wszytą gumą antyposlizgową, ale taksówka 100razy lepsza ;)

[quote name='dorka1403']a i tak me westchniania kierowane są do tych trzech modeli :loveu:

Ta w zebre ładna, a ostatnia ma śliczny kolor :)

[quote name='dorka1403']zależy jak kto z kasą leży..ale mnie 48 euro za obrożę (przecenioną z 59 euro) i 18 euro za przesyłkę przeraża..bo jak by nie patrzeć to jest OBROŻA a nie złota biżuteria

48 euro za obroże? :crazyeye: To prawie 200 zł bez przesyłki, drogo strasznie

Posted

dorka1403 napisał(a):
no kochana to jest BELLOMANIA :) nie dla plebsu :diabloti:

Widzę właśnie :evil_lol: eee tam nie potrzebna mi jest do szczęścia :evil_lol:

Posted

Marchewkowy napisał(a):
zaraziłyście mnie Pawsitive DD i też chcem ;P
Powiedzcie mi tylko jak zatrzaski się sprawują? Bo mam ochotę na zatzrask ale mam z nimi strasznego pecha i sama nie wiem... chociaż ten z AD bosko się sprawuje i nie odpina

O zatrzasku pisałam kilka sron wczesniej to jedyny minus jak dla mnie. Ale nie chodzi tu o wyglad ani o wykonanie, bo wyglada na solodny i mocny (twardy plastik, przy zamkaniu slychac klikniecie. Nie wiem czy nie jest taki sam jak w AD? - bo z wygladu tez taki "azurowy"), tylko o zaczepienie tasmy. Zatrzask nie jest profilowany tylko prosty i nie potrzebnie tasma przekladana jest przez wewnetrzny precik. Zatzrask powinien byc zalozony odwrotnie ( tak jak mam w lupine) i nie przeciagany przez ten wewnetrzny precik tylko przez dwa, wtedy ukladalo by sie to duzo lepiej. Ja jestem zadowolona, mysle ze najpozniej na jesien sprawie Fidze taki sam komplet z szarej tasmy tylko z rozowym przeszyciem i podszyte minky ze wskazowka ja maja mi zatzrask zrobic.

Posted

vege* napisał(a):

Ja również, mam jeszcze tą smycz z wszytą gumą antyposlizgową, ale taksówka 100razy lepsza ;)

dla mnie te smycze z gumą są niewygodne, miałam ale sprzedałam, dla mnie jedyną słuszną smyczą jest własnie ta od taks

Posted

NightQueen napisał(a):
dla mnie te smycze z gumą są niewygodne, miałam ale sprzedałam, dla mnie jedyną słuszną smyczą jest własnie ta od taks

No właśnie ja też jej nie używam prawie wcale, ale leży tak w razie co ;)

Posted

NightQueen napisał(a):

Niewygodne? Tj. dla małego psa nie widzę zastosowania, ale gdy trzeba mieć dobry uchwyt w każdej części smyczy, to gumowane sprawdzają się rewelacyjnie. Nie palą przy tym rąk.

Dla mnie rurowe, śliskie smycze są wręcz niebezpieczne. Tak więc punkt widzenia zależy od punktu siedzenia ;).

Posted

Amber napisał(a):
Niewygodne? Tj. dla małego psa nie widzę zastosowania, ale gdy trzeba mieć dobry uchwyt w każdej części smyczy, to gumowane sprawdzają się rewelacyjnie. Nie palą przy tym rąk.

Dla mnie rurowe, śliskie smycze są wręcz niebezpieczne. Tak więc punkt widzenia zależy od punktu siedzenia ;).

oczywiście wiesz lepiej jakie psy wyprowadzałam na mojej smyczy :diabloti: przecież specjalnie kupiłam za szeroką i z za ciężkim karabińczykiem po to żeby moją 10 kg sukę na niej wyprowadzać.

Jedyna smycz jaka mi popaliła ręce to była flexi linka