Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

motyleqq napisał(a):
ja mam tak że jak pies jest na luźnej smyczy/bez smyczy to obroża nieco wisi, po zaciśnięciu jest po prostu dopasowana. ale moja Etna nigdy nie miała skłonności do wychodzenia z obroży

Misia też tak ma. Nawet jak wyjdzie z obroży to nie ucieknie.. ;)

Posted

Angi super te szelki;-)
ja nie wiem jak wy to robicie że macie tyle tych rzeczy ja nawet jakbym chciała coś zamówić to rodzice się nie zgodzą:-(

masdamerka ja mam obroże tak dopasowaną żeby po zaciśnięciu przylegała do szyi ale nie tak na maxa, mogę wsadzić na spokojnie palce ale właśnie moje psy nie wychodziły nigdy z obroży.;-)

Posted

zahirka11 napisał(a):
Angi super te szelki;-)
ja nie wiem jak wy to robicie że macie tyle tych rzeczy ja nawet jakbym chciała coś zamówić to rodzice się nie zgodzą:-(

sama zbieram kasę na pierdołki dla psów, teraz mama mi tylko dołożyła na jedne szele bo by mi brakło .. ;) Już dawno miałam kupić szelki... Teraz tylko wygodne smycze i już nic nie kupuję :D

Posted (edited)

[quote name='masdamerka']Angi kup, kup :diabloti: Słodkich obroży nigdy za dużo :evil_lol: :loveu:

A ja się przypomnę z moim wcześniejszym pytaniem - jak ciasno macie wyregulowane obroże półzaciskowe po zaciśnięciu? Tak że poddusza psa minimalnie, równo z obwodem szyi (przylegająca idealnie), tak jak normalna obroża (można włożyć 2 palce)? :)

Ja mam idealnie przylegające do szyi.

A tu Figa w nowym komplecie od PSDD.
]

A tu ten nieprofilowany zatrzask. W lupine tez mam nieprofilowany ale lezy inaczej:

Myślę ze sprawę by załatwoło gdyby nie przekładali taśmy za ten wewnętrzny pręcik tylko za ten drugi (ostatni) albo przez dwa. Wtedy było by tak jak w lupine.

Edited by majusa
Posted

Angi ale nawet jak sama sb uzbieram kase to i tak mi nie chcą zrobić przelewu bo po co mi tyle tych obroży:-P
majusa super ten komplet ślicznie w nim Figa wygląda;-)

Posted

zahirka11 napisał(a):
Angi ale nawet jak sama sb uzbieram kase to i tak mi nie chcą zrobić przelewu bo po co mi tyle tych obroży:-P

samemu można przelew zrobić, na poczcie :lol:
Moi rodzice się nie wtrącają do tego co kupuję jeżeli sama sobie nazbieram kasę :D

Posted

zahirka11 napisał(a):

Dzięki zahirka :)
Jak byś się bardzo uparła to zawsze możesz iść na pocztę wypełnić druk do przelewu i tyle. O ile się nie mylę przelew na poczcie kosztuje 2,5zł.

Posted

Dzięki :loveu: ja też mimo tego zatrzasku jestem zadowolona. W koncu mamy komplet ktory bedzie nadawal sie do wody i nie bedzie bardzo szkoda. Tak wiec jeziora latem nie beda nam straszne.
Jak ktoś byłby zainteresowany za 25mm/30-40cm obrożę zapłaciłam 15zł.

Posted

no tak całkiem zapomniałam o poczcie! dzięki za przypomnienie;-)
a jak myślicie chciałam jakieś szelki dla Maxa jak kolor dla niego? i jakie guardy czy norwegi? na pewno bd zamawiać u ds;-)

Posted

masdamerka napisał(a):
15 zł?! :crazyeye: Muszę powalczyć z sobą żeby takiej nie kupić. Bo nie kupię. Nie. Muszę przestać wchodzić na ten wątek :angryy:

Ja przez ten wątek zakupiłam swoje pierwsze obroże przez internet :evil_lol:

Posted

zahirka11 napisał(a):
no tak całkiem zapomniałam o poczcie! dzięki za przypomnienie;-)
a jak myślicie chciałam jakieś szelki dla Maxa jak kolor dla niego? i jakie guardy czy norwegi? na pewno bd zamawiać u ds;-)

Maxowi na pewno będzie ładnie w mięcie, turkusie lub limonce.
A czy guardy czy norwegi to zalezy kto co lubi. Ja polecam norwegi ale guardy tez sa fajne :).

Angi napisał(a):
Ja przez ten wątek zakupiłam swoje pierwsze obroże przez internet :evil_lol:

Ja też !! :cool3: Do tego uzalezniłam się od tego :diabloti:

masdamerka napisał(a):
15 zł?! :crazyeye: Muszę powalczyć z sobą żeby takiej nie kupić. Bo nie kupię. Nie. Muszę przestać wchodzić na ten wątek :angryy:

Ja ze soba własnie walcze zeby nie zamowic takiej samej tylko z rozowa nitką :shake:. Troche zaluje ze wczesniej o tym nie pomyslalam.....

Posted (edited)

ma ktoś może fotkę czegoś z AD z zieloną, żółtą albo liliową ekoskórką?
Czemu AD nie ma różowej eko :((
[quote name='gops']ja mam zamiar kupić znowu juliusy ale tym razem oba czarne i takie same , ten jasny kolor który mieliśmy mnie przerósł .

a pare dni temu doszły pitmany młodego
[IMG]http://img713.imageshack.us/img713/155/dsc09047m.jpg[/I

[IMG]http://img221.imageshack.us/img221/7783/dsc09104crop.jpg[/I

i od razu widać gignatyczną różnice między szelkami do miauhau i od pitmana, pitman jest dużo dużo lepiej uszyty i ładniejszy .
śliczne i bardzo ładnie dobrałaś kolor do psa :)
aaa zapomniałam się pochwalić, w Opolu kupiliśmy smyczkę lawendową z Hamiltona :P
Ale już byłam z nią na treningu agility i się cała utytłała :P
Ale super pasuje do AD Abiśki
Do stosika Rogza nawet nie podchodziłam żeby mnie nie kusiło :P

Edited by Marchewkowy
Posted

masdamerka napisał(a):
Angi kup, kup :diabloti: Słodkich obroży nigdy za dużo :evil_lol: :loveu:

A ja się przypomnę z moim wcześniejszym pytaniem - jak ciasno macie wyregulowane obroże półzaciskowe po zaciśnięciu? Tak że poddusza psa minimalnie, równo z obwodem szyi (przylegająca idealnie), tak jak normalna obroża (można włożyć 2 palce)? :)

Ja zawsze reguluję równo z obwodem szyi. Tak, żeby psa nie podduszała, nie była za luźna i nie mogła zejść przez głowę.

Posted

Dostałam odpowiedź od AD z numerem przesyłki. Wg strony PP została wysłana 30.04. Dzisiaj listonosza nie było, czyli dojdzie dopiero w poniedziałek...

Ewa, a Wasze obroże już są?

Posted

zahirka11 napisał(a):
Angi super te szelki;-)

masdamerka ja mam obroże tak dopasowaną żeby po zaciśnięciu przylegała do szyi ale nie tak na maxa, mogę wsadzić na spokojnie palce ale właśnie moje psy nie wychodziły nigdy z obroży.;-)

Ja zawsze sama oszczędzam na psie gadżety, wtedy nikt nie ma nic przeciwko, najwyżej sobie pogadają, że i tak mam tego za dużo :lol:. Tylko jak jest coś taniego to czasem proszę rodziców o kasę :evil_lol:.

Posted

Adzia123 napisał(a):
Ja zawsze sama oszczędzam na psie gadżety, wtedy nikt nie ma nic przeciwko, najwyżej sobie pogadają, że i tak mam tego za dużo :lol:. Tylko jak jest coś taniego to czasem proszę rodziców o kasę :evil_lol:.

Ja też zawsze odkładam, tylko potem mi szkoda wydać:evil_lol:

Posted

Olson napisał(a):
Dostałam odpowiedź od AD z numerem przesyłki. Wg strony PP została wysłana 30.04. Dzisiaj listonosza nie było, czyli dojdzie dopiero w poniedziałek...

Ewa, a Wasze obroże już są?

sa już :razz:

Posted

[quote name='majusa']
A tu ten nieprofilowany zatrzask. W lupine tez mam nieprofilowany ale lezy inaczej:

Myślę ze sprawę by załatwoło gdyby nie przekładali taśmy za ten wewnętrzny pręcik tylko za ten drugi (ostatni) albo przez dwa. Wtedy było by tak jak w lupine.

Ja ma tak samo zamontowany zatrzask w szelkach AD. Też jest nieprofilowany, ale jak by taśma była do jednej części przymocowana odwrotnie (tzn. przełożona za ten sam wewnętrzny pręcik tylko z drugiej strony) to by było lepiej. Strasznie mnie to denerwuje bo zatrzask odstaje z jednej strony.

A komplecik wyszedł świetnie. Chyba sama pomyślę o takiej obróżce :).

Victoria pokaż obroże :p, bez zdjęć się nie liczy (jak ktoś kiedyś napisał) :evil_lol: