angineuuka Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 motyleqq napisał(a):ja mam tak że jak pies jest na luźnej smyczy/bez smyczy to obroża nieco wisi, po zaciśnięciu jest po prostu dopasowana. ale moja Etna nigdy nie miała skłonności do wychodzenia z obroży Misia też tak ma. Nawet jak wyjdzie z obroży to nie ucieknie.. ;) Quote
gops Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 ja mam wyregulowane tak że poddusza po zaciśnięciu . Quote
zahirka11 Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 Angi super te szelki;-) ja nie wiem jak wy to robicie że macie tyle tych rzeczy ja nawet jakbym chciała coś zamówić to rodzice się nie zgodzą:-( masdamerka ja mam obroże tak dopasowaną żeby po zaciśnięciu przylegała do szyi ale nie tak na maxa, mogę wsadzić na spokojnie palce ale właśnie moje psy nie wychodziły nigdy z obroży.;-) Quote
angineuuka Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 zahirka11 napisał(a):Angi super te szelki;-) ja nie wiem jak wy to robicie że macie tyle tych rzeczy ja nawet jakbym chciała coś zamówić to rodzice się nie zgodzą:-( sama zbieram kasę na pierdołki dla psów, teraz mama mi tylko dołożyła na jedne szele bo by mi brakło .. ;) Już dawno miałam kupić szelki... Teraz tylko wygodne smycze i już nic nie kupuję :D Quote
majusa Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 (edited) [quote name='masdamerka']Angi kup, kup :diabloti: Słodkich obroży nigdy za dużo :evil_lol: :loveu: A ja się przypomnę z moim wcześniejszym pytaniem - jak ciasno macie wyregulowane obroże półzaciskowe po zaciśnięciu? Tak że poddusza psa minimalnie, równo z obwodem szyi (przylegająca idealnie), tak jak normalna obroża (można włożyć 2 palce)? :) Ja mam idealnie przylegające do szyi. A tu Figa w nowym komplecie od PSDD. ] A tu ten nieprofilowany zatrzask. W lupine tez mam nieprofilowany ale lezy inaczej: Myślę ze sprawę by załatwoło gdyby nie przekładali taśmy za ten wewnętrzny pręcik tylko za ten drugi (ostatni) albo przez dwa. Wtedy było by tak jak w lupine. Edited May 2, 2013 by majusa Quote
zahirka11 Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 Angi ale nawet jak sama sb uzbieram kase to i tak mi nie chcą zrobić przelewu bo po co mi tyle tych obroży:-P majusa super ten komplet ślicznie w nim Figa wygląda;-) Quote
angineuuka Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 zahirka11 napisał(a):Angi ale nawet jak sama sb uzbieram kase to i tak mi nie chcą zrobić przelewu bo po co mi tyle tych obroży:-P majusa super ten komplet ślicznie w nim Figa wygląda;-) samemu można przelew zrobić, na poczcie :lol: Moi rodzice się nie wtrącają do tego co kupuję jeżeli sama sobie nazbieram kasę :D Quote
majusa Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 zahirka11 napisał(a):Angi ale nawet jak sama sb uzbieram kase to i tak mi nie chcą zrobić przelewu bo po co mi tyle tych obroży:-P majusa super ten komplet ślicznie w nim Figa wygląda;-) Dzięki zahirka :) Jak byś się bardzo uparła to zawsze możesz iść na pocztę wypełnić druk do przelewu i tyle. O ile się nie mylę przelew na poczcie kosztuje 2,5zł. Quote
masdamerka Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 Angi napisał(a):Teraz tylko wygodne smycze i już nic nie kupuję :D Każdy tak mówi..:evil_lol: majusa Figa prześlicznie wygląda w tej obróżce :loveu: Quote
majusa Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 Dzięki :loveu: ja też mimo tego zatrzasku jestem zadowolona. W koncu mamy komplet ktory bedzie nadawal sie do wody i nie bedzie bardzo szkoda. Tak wiec jeziora latem nie beda nam straszne. Jak ktoś byłby zainteresowany za 25mm/30-40cm obrożę zapłaciłam 15zł. Quote
zahirka11 Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 no tak całkiem zapomniałam o poczcie! dzięki za przypomnienie;-) a jak myślicie chciałam jakieś szelki dla Maxa jak kolor dla niego? i jakie guardy czy norwegi? na pewno bd zamawiać u ds;-) Quote
masdamerka Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 15 zł?! :crazyeye: Muszę powalczyć z sobą żeby takiej nie kupić. Bo nie kupię. Nie. Muszę przestać wchodzić na ten wątek :angryy: Quote
angineuuka Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 masdamerka napisał(a):15 zł?! :crazyeye: Muszę powalczyć z sobą żeby takiej nie kupić. Bo nie kupię. Nie. Muszę przestać wchodzić na ten wątek :angryy: Ja przez ten wątek zakupiłam swoje pierwsze obroże przez internet :evil_lol: Quote
xxxkaluniaxxx Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 masdamerka taa nie zamówisz :diabloti: Ja póki co jakoś nie odczuwam potrzeby kupowania większej ilości obroży, cud jakiś :-o:evil_lol: zbieram na Julki :cool3: Quote
majusa Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 zahirka11 napisał(a):no tak całkiem zapomniałam o poczcie! dzięki za przypomnienie;-) a jak myślicie chciałam jakieś szelki dla Maxa jak kolor dla niego? i jakie guardy czy norwegi? na pewno bd zamawiać u ds;-) Maxowi na pewno będzie ładnie w mięcie, turkusie lub limonce. A czy guardy czy norwegi to zalezy kto co lubi. Ja polecam norwegi ale guardy tez sa fajne :). Angi napisał(a):Ja przez ten wątek zakupiłam swoje pierwsze obroże przez internet :evil_lol: Ja też !! :cool3: Do tego uzalezniłam się od tego :diabloti: masdamerka napisał(a):15 zł?! :crazyeye: Muszę powalczyć z sobą żeby takiej nie kupić. Bo nie kupię. Nie. Muszę przestać wchodzić na ten wątek :angryy: Ja ze soba własnie walcze zeby nie zamowic takiej samej tylko z rozowa nitką :shake:. Troche zaluje ze wczesniej o tym nie pomyslalam..... Quote
Marchewkowy Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 (edited) ma ktoś może fotkę czegoś z AD z zieloną, żółtą albo liliową ekoskórką? Czemu AD nie ma różowej eko :(( [quote name='gops']ja mam zamiar kupić znowu juliusy ale tym razem oba czarne i takie same , ten jasny kolor który mieliśmy mnie przerósł . a pare dni temu doszły pitmany młodego [IMG]http://img713.imageshack.us/img713/155/dsc09047m.jpg[/I [IMG]http://img221.imageshack.us/img221/7783/dsc09104crop.jpg[/I i od razu widać gignatyczną różnice między szelkami do miauhau i od pitmana, pitman jest dużo dużo lepiej uszyty i ładniejszy . śliczne i bardzo ładnie dobrałaś kolor do psa :) aaa zapomniałam się pochwalić, w Opolu kupiliśmy smyczkę lawendową z Hamiltona :P Ale już byłam z nią na treningu agility i się cała utytłała :P Ale super pasuje do AD Abiśki Do stosika Rogza nawet nie podchodziłam żeby mnie nie kusiło :P Edited May 2, 2013 by Marchewkowy Quote
Adriana. Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 masdamerka napisał(a):Angi kup, kup :diabloti: Słodkich obroży nigdy za dużo :evil_lol: :loveu: A ja się przypomnę z moim wcześniejszym pytaniem - jak ciasno macie wyregulowane obroże półzaciskowe po zaciśnięciu? Tak że poddusza psa minimalnie, równo z obwodem szyi (przylegająca idealnie), tak jak normalna obroża (można włożyć 2 palce)? :) Ja zawsze reguluję równo z obwodem szyi. Tak, żeby psa nie podduszała, nie była za luźna i nie mogła zejść przez głowę. Quote
Olson Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 Dostałam odpowiedź od AD z numerem przesyłki. Wg strony PP została wysłana 30.04. Dzisiaj listonosza nie było, czyli dojdzie dopiero w poniedziałek... Ewa, a Wasze obroże już są? Quote
angineuuka Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 http://i1120.photobucket.com/albums/l485/monisiaxpxp/100_3866_zps1347510e.jpg bardzo fajna! :) Quote
Adriana. Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 zahirka11 napisał(a):Angi super te szelki;-) ja nie wiem jak wy to robicie że macie tyle tych rzeczy ja nawet jakbym chciała coś zamówić to rodzice się nie zgodzą:-( masdamerka ja mam obroże tak dopasowaną żeby po zaciśnięciu przylegała do szyi ale nie tak na maxa, mogę wsadzić na spokojnie palce ale właśnie moje psy nie wychodziły nigdy z obroży.;-) Ja zawsze sama oszczędzam na psie gadżety, wtedy nikt nie ma nic przeciwko, najwyżej sobie pogadają, że i tak mam tego za dużo :lol:. Tylko jak jest coś taniego to czasem proszę rodziców o kasę :evil_lol:. Quote
vege* Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 Adzia123 napisał(a):Ja zawsze sama oszczędzam na psie gadżety, wtedy nikt nie ma nic przeciwko, najwyżej sobie pogadają, że i tak mam tego za dużo :lol:. Tylko jak jest coś taniego to czasem proszę rodziców o kasę :evil_lol:. Ja też zawsze odkładam, tylko potem mi szkoda wydać:evil_lol: Quote
Victoria Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 Olson napisał(a):Dostałam odpowiedź od AD z numerem przesyłki. Wg strony PP została wysłana 30.04. Dzisiaj listonosza nie było, czyli dojdzie dopiero w poniedziałek... Ewa, a Wasze obroże już są? sa już :razz: Quote
angineuuka Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 Victoria napisał(a):sa już :razz: nareszcie :evil_lol: To fote dodaj a nie.. -.- Quote
Adriana. Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 [quote name='majusa'] A tu ten nieprofilowany zatrzask. W lupine tez mam nieprofilowany ale lezy inaczej: Myślę ze sprawę by załatwoło gdyby nie przekładali taśmy za ten wewnętrzny pręcik tylko za ten drugi (ostatni) albo przez dwa. Wtedy było by tak jak w lupine. Ja ma tak samo zamontowany zatrzask w szelkach AD. Też jest nieprofilowany, ale jak by taśma była do jednej części przymocowana odwrotnie (tzn. przełożona za ten sam wewnętrzny pręcik tylko z drugiej strony) to by było lepiej. Strasznie mnie to denerwuje bo zatrzask odstaje z jednej strony. A komplecik wyszedł świetnie. Chyba sama pomyślę o takiej obróżce :). Victoria pokaż obroże :p, bez zdjęć się nie liczy (jak ktoś kiedyś napisał) :evil_lol: Quote
Recommended Posts