motyleqq Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 Olson napisał(a): Ale tak się składa, że co to niby za sprzęt? :???: Po prostu taśma z odlewami... no wiesz, większość produktów można kupić drożej lub taniej ;) np juliusy, konstrukcja tych szelek pojawia się też w innych firmach o połowę lub więcej tańsze ;) i jakoś wciąż wiele osób wybiera juliusy Quote
gops Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 motyleqq napisał(a):no wiesz, większość produktów można kupić drożej lub taniej ;) np juliusy, konstrukcja tych szelek pojawia się też w innych firmach o połowę lub więcej tańsze ;) i jakoś wciąż wiele osób wybiera juliusy dokładnie . a akurat obróż/szelek z obciążeniem nie robią inne firmy niż te nastawione mocno na sprzedaż dla ttb , z tego co widziałam tylko 4 firmy robią te obroże w tym 2 w Polsce i ceny są bardzo podobne . chętnie kupie jak ktoś stworzy tej jakości obroże w mniejszej cenie tylko właśnie o ile będzie tej jakości;) Quote
Olson Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 motyleqq napisał(a):no wiesz, większość produktów można kupić drożej lub taniej ;) np juliusy, konstrukcja tych szelek pojawia się też w innych firmach o połowę lub więcej tańsze ;) i jakoś wciąż wiele osób wybiera juliusy tak, ale w wypadku juliusów mamy co najmniej kilka rzeczy, które mogą się różnić jakością, np: - zatrzaski, - materiał, z którego wykonane jest siodełko, - gąbka/pianka/bawełna, która bezpośrednio dotyka psiego ciała. W wypadku w/w obroży z pitmana jakością może się różnić żeliwo (sferoidalne lub szare - dla przeciętnego człowieka nie ma to żadnego znaczenia). Taśma jak taśma - wiadomo, że się nie przerwie. Klamra jak klamra, o jej trwałość raczej nie trzeba mieć obaw. :) Pozdrawiam. Quote
majusa Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 Angi napisał(a):Ale jednak jest. nie znam się na tym. nie widziałam nigdy szelek z tym polarem. Moze ktoś ma i się wypowie..? :) My mamy i też sie tego obawiałam, ale tak jak napisała Rika to tylko cieniutki pasek z przodu i teraz jak widze w tym psa nie sadze zeby moglo go to w jakis sposob nadmiernie ogrzewac. W naszych ten pasek nie przylega ścisle do skory tak wiec cyrkulacja powietrza jest. Mysle ze takie norwegi podszyte z przodu minky grzeją napewno duzo mniej niz podszyta minky obroża. Quote
majusa Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 (edited) [quote name='gops']w przypadku psa Majusi obroża 2,5 a nawet 3cm wyglądałaby dobrze. i nie byłaby szerokości szyi psa.;) zamierzam jak mi się uda kupić na wystawie w sobote rogza z nitką wersje walącą po oczach(zielona lub żółta) dla młodego , 2,5cm :lol: dla suki niestety nie kupie bo 2cm to stanowczo za mało a 2,5 za duży obwód . No własnie ja też tak mam :(. Bardzo podobają mi się rogzy ale potrzebuje 18/20 lub 2,5....a w naszym obwodzie moge dostac tylko 16mm. Figa ma w obwodzie 31/32cm a obroża o szerokosci 20mm zaczyna się od 34cm :shake:. Dlatego zdecydowałam się na PSDD miękki i lekki który do nas przed chwilą przyszedł :crazyeye: CUDNY ! :loveu: Tak wiec ( jak to u mnie w zwyczaju;)) małe sprawozdanie: Dogadałam się z babeczką w niedziele na temat niestandardowej obroży którą sobie wymyśliłam:eviltong: W poniedziałek rano złożyłam zamówienie i zrobiłam przelew. Jeszcze tego samego dnia pożnym wieczorem dostałam informacje że przesyłka została nadana ( CO ZA EXPRESS :cool3:) i dzis rano ( wczoraj święto) mam przesyłkę w domu. Tak więc duży plus za szybką i sprawną realizajcję. Teraz do rzeczy :) Komplet jest świetny, lekki, miękki, porządnie uszyty zatrzask , karabinczyk - wszystko wygląda na mocne. - smycz, rewelacyjna ! Nie mam sie do czego przyczepić śmiało daję 5+ ! - obroża, uszyta wg mojego widzimisię :p pod względem wizualnym super, (ozdobne przeszycie jest tylko na wierzchu, od wewnątrz taśma jest gładka żeby się nic nie strzepiło i nie drażniło psa) porządnie uszyta itd . 2,5cm trafione wygląda OK, ale jest mały minus za zatrzask. Wygląda na mocny tu się nie mogę przyczepić ale jest nieprofilowany. Wczesniej tego nie doceniałam ale teraz widze w dodatku przy większej szerokości rożnicę. Profilowane się 100% lepiej układają. Wieczorem zrobie Wam fotkę tego zatrzasku i pokażę Wam w czym rzecz. Gorzej się uklada z jednej strony dlatego za to minus. Poza tym wszystko OK! Podsumowując, bardzo miłe zaskoczenie gdyby nie ten prosty zatrzask wszystko było by super extra. Myślę ze to nie moje ostatnie zakupy u nich :evil_lol: teraz na szybko, nasz miękki i lekki PSDD :loveu: Edited May 2, 2013 by majusa Quote
vege* Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 śliczny, taki prosty, ale na prawdę mi się bardzo podoba :) Quote
Jara Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 Olson napisał(a):tak, ale w wypadku juliusów mamy co najmniej kilka rzeczy, które mogą się różnić jakością, np: - zatrzaski, - materiał, z którego wykonane jest siodełko, - gąbka/pianka/bawełna, która bezpośrednio dotyka psiego ciała. W wypadku w/w obroży z pitmana jakością może się różnić żeliwo (sferoidalne lub szare - dla przeciętnego człowieka nie ma to żadnego znaczenia). Taśma jak taśma - wiadomo, że się nie przerwie. Klamra jak klamra, o jej trwałość raczej nie trzeba mieć obaw. :) Pozdrawiam. Jeśli ktoś się zdecyduje kupić obroże czy szelki z obciążeniem to będzie to osoba posiadająca TTB lub innego psa np molosa. I jak ktoś już zdecyduje się na zakup to i tak wybierze PitMana lub El Perro, a nie firmę "krzak". Dla Ciebie to zwykła taśma parciana z obciążnikami, a dla osób, które znają sprzęt tej firmy wiedzą, że to jest produkt wysokiej klasy, który nie zniszczy się, nie zajdzie brudem. Tak jak ja nie rozumiem jak można wydawać kasę na badziewne szelki z motylki, tak Ty nie rozumiesz dlaczego ktoś chcąc profesjonalnie trenować kupi sprzęt najwyższej klasy, najbardziej wytrzymały. Czy to obroża, szelki do wp czy chociazby gryzaki. Quote
Unbelievable Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 [quote name='Jara']Jeśli ktoś się zdecyduje kupić obroże czy szelki z obciążeniem to będzie to osoba posiadająca TTB lub innego psa np molosa. I jak ktoś już zdecyduje się na zakup to i tak wybierze PitMana lub El Perro, a nie firmę "krzak". Dla Ciebie to zwykła taśma parciana z obciążnikami, a dla osób, które znają sprzęt tej firmy wiedzą, że to jest produkt wysokiej klasy, który nie zniszczy się, nie zajdzie brudem. na bank nigdy się nie zniszczy i nie ubrudzi? wow, chciałabym taką obrożę :grins: Quote
BBeta Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 Pitmany się nie niszczą i nie brudzą? Nie zauważyłam :diabloti: Quote
majusa Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 vege* napisał(a):śliczny, taki prosty, ale na prawdę mi się bardzo podoba :) Dzięki :). Faktycznie jest prosty :cool3: ale taki był plan. Głównie chodziło mi o to żeby był lekki i miękki i niebrudzący. Nie wiem czemu ale PSDD wygląda lepiej w rzeczywistości niż na zdjęciu. Wczesniej jak oglądałam fotki to w sumie dziwiłam się czym się tak zachwycają - teraz już wiem. Szkoda że te mięciutkie taśmy są tylko w 2 kolorach. Quote
gops Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 BBeta napisał(a):Pitmany się nie niszczą i nie brudzą? Nie zauważyłam :diabloti: serio Ci się niszczą ? tak jak inne obroże? bo u mnie pitman to najwytrzymalsza obroża zawsze była i na prawde musiała przejść dużo więcej niż inne żeby wyglądać jak one . brudzą się normlanie wiadomo ale po praniu były jak nowe. Quote
angineuuka Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 majusa napisał(a):My mamy i też sie tego obawiałam, ale tak jak napisała Rika to tylko cieniutki pasek z przodu i teraz jak widze w tym psa nie sadze zeby moglo go to w jakis sposob nadmiernie ogrzewac. W naszych ten pasek nie przylega ścisle do skory tak wiec cyrkulacja powietrza jest. Mysle ze takie norwegi podszyte z przodu minky grzeją napewno duzo mniej niz podszyta minky obroża. Dziękuję za odpowiedź :) Quote
BBeta Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 gops napisał(a):serio Ci się niszczą ? tak jak inne obroże? bo u mnie pitman to najwytrzymalsza obroża zawsze była i na prawde musiała przejść dużo więcej niż inne żeby wyglądać jak one . brudzą się normlanie wiadomo ale po praniu były jak nowe. Nie twierdzę, że Pitman nie jest wytrzymały, wręcz przeciwnie, jest i to bardzo, ale każda obroża z biegiem czasu niszczy się i brudzi ;) I płowieje... :diabloti: Quote
gops Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 BBeta napisał(a):Nie twierdzę, że Pitman nie jest wytrzymały, wręcz przeciwnie, jest i to bardzo, ale każda obroża z biegiem czasu niszczy się i brudzi ;) I płowieje... :diabloti: a no dla mnie to oczywiste :lol: chodziło mi właśnie o to że sa jednak wytrzymalsze niż inne . szkoda tylko że nie sa tak ładne . Quote
isabelle301 Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 gops napisał(a):serio Ci się niszczą ? tak jak inne obroże? bo u mnie pitman to najwytrzymalsza obroża zawsze była i na prawde musiała przejść dużo więcej niż inne żeby wyglądać jak one . brudzą się normlanie wiadomo ale po praniu były jak nowe. No niestety...Pittman jest do de pod względem wytrzymałości. U nas obroża wytrzymała całe 2 miesiące - a była używana tylko na wieczornych spacerach. Okucia zardzewiały już po pierwszej kąpieli, taśma zaraz zaczęłą się strzępić, a haft...lepiej nie mówić. Drugi raz nie dałabym nawet dychy za taki badziew... Quote
gops Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 isabelle301 napisał(a):No niestety...Pittman jest do de pod względem wytrzymałości. U nas obroża wytrzymała całe 2 miesiące - a była używana tylko na wieczornych spacerach. Okucia zardzewiały już po pierwszej kąpieli, taśma zaraz zaczęłą się strzępić, a haft...lepiej nie mówić. Drugi raz nie dałabym nawet dychy za taki badziew... pierwsze słysze żeby ktoś narzekał na wytrzymałość pitmana, ja miałam sporo od nich obróż i zawsze to były moje najmocniejsze obroże. ciekawe bo może coś sie już zmieniło . póki co mam od nich szelki taśmowe i skórzaną obroże i są ok , może zależy jak się trafi . z haftem też miałam i było ok i to było 3 lata temu . Quote
Adriana. Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 Angi napisał(a):zamówiłam szelki :lol: Które? Te z PSDD? Quote
angineuuka Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 [quote name='Adzia123']Które? Te z PSDD? tak. :) [quote name='zahirka11']Angi jakie?;-) http://pawsitivedog.pl/environment/cache/images/0_0_productGfx_06778ba5f4bc9c30d6502ab7c00ef539.jpg kurde, kusi mnie aby Alpinie zamówić obroże furkidzową w te owieczki... :P Quote
masdamerka Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 Angi kup, kup :diabloti: Słodkich obroży nigdy za dużo :evil_lol: :loveu: A ja się przypomnę z moim wcześniejszym pytaniem - jak ciasno macie wyregulowane obroże półzaciskowe po zaciśnięciu? Tak że poddusza psa minimalnie, równo z obwodem szyi (przylegająca idealnie), tak jak normalna obroża (można włożyć 2 palce)? :) Quote
angineuuka Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 Tylko, że Alpina będzie miała zielone szelki... Chyba jednak poczekam :lol: Quote
omry Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 masdamerka napisał(a):Angi kup, kup :diabloti: Słodkich obroży nigdy za dużo :evil_lol: :loveu: A ja się przypomnę z moim wcześniejszym pytaniem - jak ciasno macie wyregulowane obroże półzaciskowe po zaciśnięciu? Tak że poddusza psa minimalnie, równo z obwodem szyi (przylegająca idealnie), tak jak normalna obroża (można włożyć 2 palce)? :) Nasza jest zaciśnięta maksymalnie zaraz na początku szyi, w razie jakby pies mi się chciał wywinąć. Tylko zaciśnięta chyba spełnia swoją rolę? Palce wkładam jak pies jest luzem, ale jak jest na napiętej smyczy to obroża dopasowuje się idealnie do szyi. Quote
Karro Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 masdamerka napisał(a):Angi kup, kup :diabloti: Słodkich obroży nigdy za dużo :evil_lol: :loveu: A ja się przypomnę z moim wcześniejszym pytaniem - jak ciasno macie wyregulowane obroże półzaciskowe po zaciśnięciu? Tak że poddusza psa minimalnie, równo z obwodem szyi (przylegająca idealnie), tak jak normalna obroża (można włożyć 2 palce)? :) Mi Cesar potrafił uciec z obroży, dlatego mam wyregulowane tak, że przy zaciśnięciu go nie poddusza, ale idealnie przylega do ciała. ;) Quote
motyleqq Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 ja mam tak że jak pies jest na luźnej smyczy/bez smyczy to obroża nieco wisi, po zaciśnięciu jest po prostu dopasowana. ale moja Etna nigdy nie miała skłonności do wychodzenia z obroży Quote
Recommended Posts