Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Gumowana z frukidza :

z firmowek:
limonkowy hamilton

rogz miekki i lekki

rogz z odblaskowa nitka

Tak wiec jak widzisz, zielonych obrozek .....do wyboru do koloru :)

Katasza- super te legowiska !!! , widzę że Duffel juz takie ma :cool3:. A jakie są ceny mają jakieś wzorniki i rozmiary?

Posted

Dla rudzielcow najbardziej podobaja mi sie takie ciemno zielone, jak ta pierwsza z DogStyle :)

majusa, tez mi sie strasznie podobaja. No i maja tkaniny z ikei, a ja jestem ikeomaniaczka. Ewa i Duffel mnie zalamuja, bo zawsze znajduja takie perelki i bankrutuje ;) Szyja na zamowienie. Ja bede miec z taka tkanina -
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=495043483889288&set=pb.462696843790619.-2207520000.1367263114.&type=3&src=https%3A%2F%2Ffbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net%2Fhphotos-ak-prn1%2F73310_495043483889288_1287330001_n.jpg&size=960%2C645 i szarym albo pomaranczowym polarem (czekam na zdjecia w dziennym swietle tego pomaranczowego). Zamowilam 70x55 cm, mam nadzieje ze bedzie dobre dla Froda i koszt to 150 zl + przesylka. Wiec nie malo, ale straaaasznie mi sie podobaja.

Posted

Dziękuję za pomoc:lol: Zastanawiam się nad rogz miękki i lekki limonkowy a rogz z odblaskową nitką.Jeszcze raz bardzo dziękuję za pomoc :)

Posted (edited)

[quote name='katasza1']Dla rudzielcow najbardziej podobaja mi sie takie ciemno zielone, jak ta pierwsza z DogStyle :)
majusa, tez mi sie strasznie podobaja. No i maja tkaniny z ikei, a ja jestem ikeomaniaczka. Ewa i Duffel mnie zalamuja, bo zawsze znajduja takie perelki i bankrutuje ;) Szyja na zamowienie. Ja bede miec z taka tkanina - https://www.facebook.com/photo.php?fbid=495043483889288&set=pb.462696843790619.-2207520000.1367263114.&type=3&src=https%3A%2F%2Ffbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net%2Fhphotos-ak-prn1%2F73310_495043483889288_1287330001_n.jpg&size=960%2C645 i szarym albo pomaranczowym polarem (czekam na zdjecia w dziennym swietle tego pomaranczowego). Zamowilam 70x55 cm, mam nadzieje ze bedzie dobre dla Froda i koszt to 150 zl + przesylka. Wiec nie malo, ale straaaasznie mi sie podobaja.

Witaj w klubie kochana ! Ja tez kocham Ikeę i jestem przeszczęśliwa że do Ikei mam rzut beretem;):diabloti:
Bardzo podobają mi się tkakniny z Ikei , z jednej to nawet zrobiłam obraz;) oprawiłam i mam na ścianie ;) cieżko było mi znależć coś kolorowego a pomysł okazał się bardzo prosty, znajomi nie mogą uwierzyć że to materiał:p

150 zł, to sporo ale pufki wydają się być fajne. Czy to obicie się ściąga jakoś do prania?
Bardzo ładna ta Twoja tkanina super bedzie w połaczeniu z pomarańczowym polarem. Troche tylko jasna, nie boisz się ze bedzie co chwilę do prania?:)

Goldi8 - Nie ma za co :p

Edited by majusa
Posted

Aaa, super obrazek. Tez uwielbiam ich tkaniny.
Tak, obicie sie sciaga. One w srodku maja takie kuleczki jak w niektorych pufach dla ludzi.
Jasna, ale ona bedzie tylko na bokach, poza tym Frodo jakos szczegolnie nie brudzi, na legowisku gryzie tylko kosci z zoologa, jak dostaje inne rzeczy do jedzenia do je na swoim dywaniku w kuchni, a po spacerze od razu laduje w wannie, wiec mam nadzieje ze czesto prac nie bede musiala, ale jesli nawet to trudno. Posciel i tak czesto piore bo jest cala w klakach :lol:

Posted

[quote name='katasza1']Narazie zadnych wiecej obrozy, bo znalazlam piekne legowiska i nie moglam sie powstrzymac...A koszt legowiska to jakis 5 obrozek, wiec zostane przy tych ktore mamy :P

https://www.facebook.com/Bertowisko

Wyglądają przepięknie i na wygodne, tylko jak dla mnie materiały mało praktyczne - trudno takie legowisko utrzymać w czystości.

Posted

Angi napisał(a):
Wyglądają fajnie ale u mnie legowiska się nie nadają... Koty będą obsikiwać.. :/
Zeby nie robić off. to Misi chyba zamówię rasta guardy :D

czemu Ci koty w domu sikają :-o

do czego ten skrót PWDD? :oops: dacie link? :cool3:

Posted

[quote name='majusa']Już jakiś czas mamy a nie wstawiałam fotki, więc nadrabiam .... Figa w biedronkach:

rozczochraniec;)
]

Świetne te biedrony ;) super w nich wygląda :loveu:

Posted

rika napisał(a):
Świetne te biedrony ;) super w nich wygląda :loveu:

Dzięki ;)

gops napisał(a):
majusa świetna ta obroża! to 2cm ? spokojnie mogłaby być ciut szersza

Dzięki;) Tak 2 cm. Haha dokladnie to samo pomyslalam jak przyszła ! Ale ja sie po malutku przyzwyczajam.
Jej pierwsza kupiona w zoologu 10mm, potem w spadku po szczeniaku labka miala 15mm dingo, porzarła ją wiec kupiłam jej lupine 1,8cm i tu myslalam ze to jej idealna szerokosc ale jak zamowilam 20mm frukidza pomyslalam ze w sumie mogła by byc szersza. W drodze do mnie jest 25mm PSDD ;).

Posted (edited)

Olson napisał(a):
mam na to radę ;) Dwie czarne smycze i po kłopocie. Czarny teoretycznie pasuje do wszystkiego.

No właśnie, TEORETYCZNIE:diabloti:

frukidz robi gumowe obroże? omg ale ja zacofana jestem :oops:

gops napisał(a):
majusa świetna ta obroża! to 2cm ? spokojnie mogłaby być ciut szersza

Po co? Wygląda fajnie, nie każdemu podobają się kołnierze ortopedyczne na psach. Z resztą ja bym czegoś tak szerokiego na szyi mieć nie chciała więc nie zakładam tego psom. Nie rozumiem skąd ta moda na mega szerokie obroże :shake:

Angi napisał(a):
są jeszcze jakieś firmy które robią szelki z podszyciem eko? za wyjątkiem ds.

activ dog?

Edited by Luzia
Posted

Luzia napisał(a):

Po co? Wygląda fajnie, nie każdemu podobają się kołnierze ortopedyczne na psach. Z resztą ja bym czegoś tak szerokiego na szyi mieć nie chciała więc nie zakładam tego psom. Nie rozumiem skąd ta moda na mega szerokie obroże :shake:

skoro 2,5cm według Ciebie to kołnierz lub 3cm to spoko :lol:
nie napisałam że jej brzydko tylko że bez problemu mogłaby być szersza lepiej by było widać wzorek i obroże na psie a pies nie jest malutki więc spokojnie 2,5 może nosić .
kupi szerszą przymierzy i następnym razem będzie wiedziała co woli na swoim psie .

i to nie moda .

Ania super Miyi pasują szelki :)

Posted

Luzia napisał(a):
No właśnie, TEORETYCZNIE:diabloti:

frukidz robi gumowe obroże? omg ale ja zacofana jestem :oops:

Wątpię żeby Frukidz robił sam te obroże, bo nie można sobie wybierać ani taśmy podkladowej ani rodzaju zapięcia. Podejżewam że je od kogoś zamawiają - ale FAKT jest taki że maja w swojej ofercie gumowane obroże (active) i nigdzie takich samych nie widziałam ;)

A co do obroży to ja też nie lubię szerokich ( no chyba że u molosów). Wydaje mi się że Gops chodziło o to ze mogła byc 2,5cm zamiast 2cm.
Większość bawełnianych obrożek przy szerokosci 2 cm wyglada średnio ciekawie bo wzorki są bardzo poucinane. Biedronki na szczęscie są malutkie wiec jest OK :) ale gdyby były 2,5 cm też by było dobrze. U Figi myślę ze 2,5cm jest tą MAX szerokoscią.