Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

rika napisał(a):
Możecie coś więcej o juliusach napisać? Nie będą obcierały golasa?

z golasem bym nie próbowała. :)
A ja znów zbieram na szele, mam nadzieję, że mi nic nie przeszkodzi :evil_lol:

Posted

masdamerka napisał(a):
Dla golasa chyba lepsze byłyby podszyte jakimś miękkim materiałem, chociaż ktoś tu wstawił zdjęcie grzywka w juliusach, więc może i byłyby wygodne :)

Ja wstawiałam :eviltong: ale założenie na chwilę do zdjęcia, a codzienne używanie, to różnica...
Niestety nigdzie nie mogę ich dorwać w realu i nie mam pojęcia, jakie te materiały są w dotyku :roll:

Posted

Angi napisał(a):
wg mnie do codziennego użytku dla grzywa się nie nadadzą. Za ciepło mu może być :)

no nie wiem, to prędzej jak ma się futro to jest cieplej ;) ale i tak wydaje mi się, że materiał jest zbyt sztywny dla nagiego ciałka

Posted

ja wlasnie sprawdzilam swoje i wg mnie szwy (ta czarna lamowka jest podwinieta do spodu i przyszyta) moglaby golasa podraznic.
Ale ja tak kocham juliusy ze pewnie jakbym miala grzywke to bym kupila i od spodu przyszyla jakis jednolity material, ale nie wiem jaki :P polar za mocno byc nagrzewal, na zime ok, ale latem juz chyba nie bardzo.

Posted

rika napisał(a):
Niestety nigdzie nie mogę ich dorwać w realu i nie mam pojęcia, jakie te materiały są w dotyku :roll:

ja dzisiaj miałam okazje pomacać sobie juliusy i szczerze powiedziawszy jak dla mnie jakiegoś szału nie ma,są szorstkie w dotyku i twarde-takie jakby w ogóle miały się nie dopasować do psa,więc chyba dla golasa to nienajlepszy pomysł ;D

Posted

Szorstki to moze jest wierzch, pod spodem w moich jest cos takiego jak cieniutka bawelna. Moje dopasowaly sie idealnie do psa po dwoch dluzszych spacerach. Na poczatku troche odstawaly po bokach.

Posted

No trudno- może gdzieś w realu dorwiemy i zobaczymy... Nie będę póki co chyba ryzykować, a średnio mi się widzi podszywanie tych szelek.
Dziękuję za opinie :cool3:

Posted

Aleksandrossa napisał(a):
Porównanie zatrzasku w ds i ad. Obie obróżki mają po 2cm.
Dla nas na plus ad wychodzi bo mniejszy, delikatniejszy aczkolwiek na ds nie mogę narzekać :loveu:

Może i ad jest delikatniejszy, ale na pewno te zatrzaski ds są o wiele lepszej jakości i trwałości. Do tych z ad nie mam zaufania.

EDIT: no i wolę wyprofilowane zatrzaski, a nie takie proste jak ma ad.

Posted (edited)

ja jestem zachwycona zatrzaskami DS profilowanymi , nie miałam wcześniej takiego zatrzasku a są na prawde świetne .
też mam do nich zaufanie dużo większe niż do zatrzasku AD .
ciekawostka Taks ma takie same zatrzaski jak DS tej samej firmy i tak samo świetne .

edit: odwoluje jednak nie są te same co ds , ale też sa mocne pewnie dlatego coś mi się ubzdurało .

Edited by gops
Posted

Aleksandrossa napisał(a):
Porównanie zatrzasku w ds i ad. Obie obróżki mają po 2cm.
Dla nas na plus ad wychodzi bo mniejszy, delikatniejszy aczkolwiek na ds nie mogę narzekać :loveu:

W DS-owych szelkach mam dokłądnie ten sam zatrzask. Może i ze wzgledów estetycznych jet ładniejszy/delikatniejszy ten AD ale zaufania do takiego w ogole nie mam. Jest moze na nim jakas nazwa?
Ja sie zgadzam w 100% z Anostek i Gops zatrzask DS jest rewelacyjny, mocny i dobrze wyprofilowany. Jest świetnej firmy Wienerlock która produkuje sprzet dla przedsiębiorstw róznych branż w tym medycznych, wojskowych, przemysł lotniczy , jeździectwo , psy/koty.
Stawiają na jakość i bezpieczeństwo. Tak wiec nie jest to zatrzask "z przypadku" :)

Posted

bo na zdjeciach nie widac jaka mu krzywde nozyczkami wczoraj zrobilam :lol: klate mu tak powycinalam ze ma prawie lysa :evil_lol: ale jaki jest milutki w dotyku teraz :loveu:

Posted

tak, obydwie sa 2,5cm. Czekoladowa we wzorki (folk) wyglada na szersza, bo to bawelniana, ptaszki i piorka (w piorkach brak zdjec bo mi sie nie chcialo juz z nim uzerac) sa z tasiemki 2,3cm podszytej 2,5cm tasma i przez to wygladaja na delikatniejsze/wezsze.

Dziekujemy za komplementy :oops:

Posted

masdamerka napisał(a):
Ma ktoś piórka od PSDD? Mogłybyście zrobić foty? Zastanawiam się, a na stronie nie ma zdjęć nawet psów w tym wzorze :c

Katasza1 wstawiała ostatnio zdjęcia kolekcji i tam były piórka.
Na stronie sklepu pawstive dog już nie ma tych tasiemek w ofercie ( piorek ani ptaszkow) tak wiec nie wiem czy jeszcze mozna dostac.

Posted (edited)

masdamerka napisał(a):
Ma ktoś piórka od PSDD? Mogłybyście zrobić foty? Zastanawiam się, a na stronie nie ma zdjęć nawet psów w tym wzorze :c

Przecież wstawialam zdjęcia Duffla w obrozy w piórka jakiś czas temu ;) jak nie znajdziesz to wieczorem moge znowu wstawić, ale z tego,co PSDD pisali, to juz nie ma tej tasiemki w piórka ;)

Edited by Ewa&Duffel
Posted

a to moja malutka kolekcja (staram się zostać przy kolorze czerwonym, ponieważ boję się że jak zacznę kupować inne kolory obroży/szelek to później pewnie zacznie się dokupowanie smyczy pod kolor)