Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='misia93']właśnie jestem na etapie zamawiania juliusów, proszę powiedzcie mi czym różnią się te wszystkie rodzaje szelek: K9 innova dog comfort, IDC light, K9 power, power light ? rozumiem że te wersje light mają mniej wyposażenia, tak? A ogólnie czym różni się wersja IDC od power?

masdamerka
jak dla mnie wszystkie kolory by pasowała i uwielbiam niebieski ale uważam że zieleń była by lepsza tylko jeszcze która :)
W podanym przeze mnie wcześniej linku sa wymienione te różnice ;)
http://www.p1es.pl/uprzeze-idc-power-c-2_4.html

Posted

[quote name='masdamerka']Świetnie uszyte, przedni pasek trochę musiałam skrócić (na szczęście jest rzep), ten pasek odblaskowy przez to jest trochę niesymetrycznie, ale nie jest źle :) Lu nie była zbytnio zadowolona co widać na zdjęciach :evil_lol:
Smycz też bardzo fajna, jeszcze nie testowana ale zapowiada się dobrze. Na szelkach oczywiście nazwa naszego teamu (http://www.facebook.com/FastFuriousTeam?fref=ts) :cool3:

Pasuje jej ten kolorek, mimo tego, że nie byłam za niebieskim . Teraz chyba wszyscy w tym waszym teamie mają juliusy :lol:.

Posted

[quote name='Dioranne']vege* dzięki Tobie wpadłam na pomysł do napisu na Juliusy - "Antyterrorysta". :evil_lol:
misia93 mnie też to zastanawia...
haha proszę bardzo :)

Posted

[quote name='Dioranne']Świetnie wyglądają! Teraz to już wiem na 100%, że muszę mieć te szelki. Czemu Wy mi to robicie?! :diabloti:
Na razie cały czas namawiam Mamę na spróbowanie sił na wystawie z naszym Potworem (dopiero się urodził, a ja już mam wszystko poplanowane, szkoda że Mama nic na ten temat nie wie :D) i zastanawia mnie fakt, jaki komplet wybrać. W tym wątku widziałam dobermana Amber w ciekawym komplecie (łańcuszek + cienka smycz skórzana?). Bardzo mi się spodobał i jak myślicie - czy coś takiego można, by "przenieść" na pinczera? Cały czas się rozglądam, wystawy "od środka" to dla mnie czarna magia, więc kolejne pytanie z kategorii idiotycznych. :eviltong:
Wystawiać możesz na czym chcesz ale pinczery mini. są z reguły wystawiane na cienkich ringówkach sznurkowych. Dobermany akurat maja kulturę wystawiania na metalowych zaciskach + smycz, ale co rasa to obyczaj ;)
Ringowka zaciskana jest tak naprawdę wygodniejsza, bo się nie zsuwa z szyi i łatwiej ja regulować. Jamniki też są na takich wystawiane. Sprzęt zakupuje się na wystawie, jest tego do wyboru do koloru zawsze.

Posted

dziękuję za pomoc :) a powiedzcie mi waszym zdaniem które by były lepsze? szczerze mówiąc bardziej podobają mi się starsze juliusy power. Ale IDC mają lepsze "opcje" :) a te szelki mają przypięcia z boków?

Posted

misia93 napisał(a):
dziękuję za pomoc :) a powiedzcie mi waszym zdaniem które by były lepsze? szczerze mówiąc bardziej podobają mi się starsze juliusy power. Ale IDC mają lepsze "opcje" :) a te szelki mają przypięcia z boków?

Z tego co widzę to z boku nie mają kółek. Ja bym brała IDC bo więcej kolorów jest :diabloti:

Posted

misia93 napisał(a):
hahaha a jaki kolor dla czarnucha? :cool3:

Ja na czarnych kocham właśnie niebieski :loveu: albo taką limonkę/kiwi też bosko by wyglądało :loveu:

Posted

ja się właśnie zastanawiałam nad czerwonym albo niebieski ale ten błękitny ;) tylko mam problem bo mój pies ma 85cm w obwodzie klatki piersiowej a tam rozmiary na rozmiar 3 są: [FONT=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]82-118 cm boję się że te mogą mieć za długi ten pasek z odblaskiem i trzeba będzie skracać, natomiast rozmiar 2 to: 71-96 cm czy te 2 wystarczą? :) [/FONT]

Posted

[quote name='Dioranne']Dzięki Amber! W takim razie, jak uda nam się chociaż raz pokazać - wybieramy ringówkę.

A i ringówkę dobiera się pod kolor psa, w twoim wypadku kup cienką i czarną. Choć są robione we wszystkich kolorach tęczy i np. yorki chyba sa chętnie wystawiane w czerwonych, to jednak z tego co wiem, pinczery chadzają w dobranych do sierści.

To niby ma i nie ma znaczenia, ale zawsze lepiej się nie wyróżniać za gruba i np. zielona ringowka ;) bo wygląda to nieprofesjonalnie. Tak samo strój niby ma i nie ma znaczenia, ale akurat do pinczera pasuje nawet elegancko się ubrać w jakaś spódnice, baletki, białą bluzkę itp. a nie wparować w adidasach i bluzie ze spaceru ;) Sporo zależy od pogody, czy wystawa jest w hali czy na dworze ale np. na ważne międzynarodówki halowe (Katowice, Poznań) sama się wbijałam w żakiet i spodnie w kant jak wystawiałam Cortinę, bo po prostu wypadało. Zawsze lepiej wyglądać bardziej galowo, niż mniej, szczególnie w tak eleganckiej rasie jaką jest pinczer miniaturowy. Zresztą wystarczy poobserwować profesjonalnych handlerow, którzy strojem zawsze podkreślają wystawiana rasę. Chociażby ten Pan, którego podziwiałam w ponad 30 stopniowym upale ;)

http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead 3/DSC_4764.jpg

Na powodzenie na wystawie nie składa się jedynie eksterier psa - to złożona całość: psa, handlingu i kultury właściciela. A każda rasa ma swoje określone reguły, dlatego zdecydowanie najlepiej jest pojechać na kilka i pooglądać jak się sprawy mają w swojej.

Posted

[quote name='misia93']ja się właśnie zastanawiałam nad czerwonym albo niebieski ale ten błękitny ;) tylko mam problem bo mój pies ma 85cm w obwodzie klatki piersiowej a tam rozmiary na rozmiar 3 są: [FONT=Tahoma]82-118 cm boję się że te mogą mieć za długi ten pasek z odblaskiem i trzeba będzie skracać, natomiast rozmiar 2 to: 71-96 cm czy te 2 wystarczą? :) [/FONT]
Napisz do pani ze sklepu, bardzo dobrze dopiera rozmiar do psa ;)

Posted

haha chyba ogarnia nas mania juliusów :D ja miałam kupić po 10 maja (po wypłacie), ale tak mnie przycisnęło, że musiałam szybko wyskrobać jakieś oszczędności, żeby juz teraz je kupić :D

Posted

Niestety moja mama je lubi :roll: Mam Baby 2.
Nie lubię dlatego, że mam porównanie w jakości wykonania chociażby z Hurttami... O ile większe rozmiary (te z większą ilością bajerów) są dopieszczone (dobrej jakości taśma, porządne zatrzaski) to te malutkie tym nie grzeszą... Pod brzuchem szorstka taśma z zatrzaskiem "tępo" chodzącym niczym w jakimś starym plecaku. W większych modelach pasek ten jest taki jak pasy w samochodzie a zatrzask ładnie "klika". Niestety zwracam uwagę na takie szczegóły i od razu psuje mi to obraz całych szelek.
Ale napisy ładnie świecą w ciemności :D

Posted

barberry, a może trafiłaś na taki wadliwy model? Wolę nie wydawać 100zł w błoto, skoro pies ma się w szelkach czuć niewygodnie itd. Może poprawią jakość małych Juliusów do przyszłego roku. :D

Posted

[quote name='misia93']ja się właśnie zastanawiałam nad czerwonym albo niebieski ale ten błękitny ;) tylko mam problem bo mój pies ma 85cm w obwodzie klatki piersiowej a tam rozmiary na rozmiar 3 są: [FONT=Tahoma]82-118 cm boję się że te mogą mieć za długi ten pasek z odblaskiem i trzeba będzie skracać, natomiast rozmiar 2 to: 71-96 cm czy te 2 wystarczą? :) [/FONT]
A ile waży Twój pies ? Mój też ma w obwodzie 85 cm, jak zamawiałam nasze pierwsze juliusy to ważył około 40 kg, wzięłam rozmiar 3 i okazały sie za duże-spadały z niego jak się pochylał, nawet kiedy były wyregulowane na minimum. Jak zamawiałam następne, to ważył już mniej, około 37 kg i rozmiar 2 okazał się idealny. Teraz waży 34 kg i cały czas są dobre, mają sporą regulację dzięki rzepowi z przodu.

Posted

[quote name='Dioranne']barberry, a może trafiłaś na taki wadliwy model? Wolę nie wydawać 100zł w błoto, skoro pies ma się w szelkach czuć niewygodnie itd. Może poprawią jakość małych Juliusów do przyszłego roku. :D

Niee, to nie wina modelu. Widać nawet na zdjęciach, ze zależnie od rozmiaru zastosowane są inne taśmy i klamry.

a tu

Nie raz też "macałam" jedne i drugie i różnica jest kolosalna. Chociaz nie sądzę żeby miało to wpływ na komfort psa, mnie denerwuje ;)