Ewa&Duffel Posted April 24, 2013 Posted April 24, 2013 [quote name='misia93']właśnie jestem na etapie zamawiania juliusów, proszę powiedzcie mi czym różnią się te wszystkie rodzaje szelek: K9 innova dog comfort, IDC light, K9 power, power light ? rozumiem że te wersje light mają mniej wyposażenia, tak? A ogólnie czym różni się wersja IDC od power? masdamerka jak dla mnie wszystkie kolory by pasowała i uwielbiam niebieski ale uważam że zieleń była by lepsza tylko jeszcze która :) W podanym przeze mnie wcześniej linku sa wymienione te różnice ;) http://www.p1es.pl/uprzeze-idc-power-c-2_4.html Quote
barberry Posted April 24, 2013 Posted April 24, 2013 Pisałam wyżej, że dla yorka właśnie mam rozmiar Baby 2. Różnice między IDC a Power są ładnie wypisane tu: http://www.p1es.pl/uprzeze-idc-power-c-2_4.html IDC Light jest tu: http://www.p1es.pl/uprzaz-light-dla-psow-ratowniczych-obwod-klatki-6696-cm-c-2_4_23.html Quote
Adriana. Posted April 24, 2013 Posted April 24, 2013 [quote name='masdamerka']Świetnie uszyte, przedni pasek trochę musiałam skrócić (na szczęście jest rzep), ten pasek odblaskowy przez to jest trochę niesymetrycznie, ale nie jest źle :) Lu nie była zbytnio zadowolona co widać na zdjęciach :evil_lol: Smycz też bardzo fajna, jeszcze nie testowana ale zapowiada się dobrze. Na szelkach oczywiście nazwa naszego teamu (http://www.facebook.com/FastFuriousTeam?fref=ts) :cool3: Pasuje jej ten kolorek, mimo tego, że nie byłam za niebieskim . Teraz chyba wszyscy w tym waszym teamie mają juliusy :lol:. Quote
vege* Posted April 24, 2013 Posted April 24, 2013 [quote name='Dioranne']vege* dzięki Tobie wpadłam na pomysł do napisu na Juliusy - "Antyterrorysta". :evil_lol: misia93 mnie też to zastanawia... haha proszę bardzo :) Quote
Amber Posted April 24, 2013 Posted April 24, 2013 [quote name='Dioranne']Świetnie wyglądają! Teraz to już wiem na 100%, że muszę mieć te szelki. Czemu Wy mi to robicie?! :diabloti: Na razie cały czas namawiam Mamę na spróbowanie sił na wystawie z naszym Potworem (dopiero się urodził, a ja już mam wszystko poplanowane, szkoda że Mama nic na ten temat nie wie :D) i zastanawia mnie fakt, jaki komplet wybrać. W tym wątku widziałam dobermana Amber w ciekawym komplecie (łańcuszek + cienka smycz skórzana?). Bardzo mi się spodobał i jak myślicie - czy coś takiego można, by "przenieść" na pinczera? Cały czas się rozglądam, wystawy "od środka" to dla mnie czarna magia, więc kolejne pytanie z kategorii idiotycznych. :eviltong: Wystawiać możesz na czym chcesz ale pinczery mini. są z reguły wystawiane na cienkich ringówkach sznurkowych. Dobermany akurat maja kulturę wystawiania na metalowych zaciskach + smycz, ale co rasa to obyczaj ;) Ringowka zaciskana jest tak naprawdę wygodniejsza, bo się nie zsuwa z szyi i łatwiej ja regulować. Jamniki też są na takich wystawiane. Sprzęt zakupuje się na wystawie, jest tego do wyboru do koloru zawsze. Quote
Dioranne Posted April 24, 2013 Posted April 24, 2013 Dzięki Amber! :p W takim razie, jak uda nam się chociaż raz pokazać - wybieramy ringówkę. Quote
misia93 Posted April 24, 2013 Posted April 24, 2013 dziękuję za pomoc :) a powiedzcie mi waszym zdaniem które by były lepsze? szczerze mówiąc bardziej podobają mi się starsze juliusy power. Ale IDC mają lepsze "opcje" :) a te szelki mają przypięcia z boków? Quote
vege* Posted April 24, 2013 Posted April 24, 2013 misia93 napisał(a):dziękuję za pomoc :) a powiedzcie mi waszym zdaniem które by były lepsze? szczerze mówiąc bardziej podobają mi się starsze juliusy power. Ale IDC mają lepsze "opcje" :) a te szelki mają przypięcia z boków? Z tego co widzę to z boku nie mają kółek. Ja bym brała IDC bo więcej kolorów jest :diabloti: Quote
rika Posted April 24, 2013 Posted April 24, 2013 Strasznie nakręcacie na te juliusy... Chyba nie pojadę na majówkę :cool3: to zdjęcie mnie przekonało Quote
vege* Posted April 24, 2013 Posted April 24, 2013 misia93 napisał(a):hahaha a jaki kolor dla czarnucha? :cool3: Ja na czarnych kocham właśnie niebieski :loveu: albo taką limonkę/kiwi też bosko by wyglądało :loveu: Quote
misia93 Posted April 24, 2013 Posted April 24, 2013 ja się właśnie zastanawiałam nad czerwonym albo niebieski ale ten błękitny ;) tylko mam problem bo mój pies ma 85cm w obwodzie klatki piersiowej a tam rozmiary na rozmiar 3 są: [FONT=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]82-118 cm boję się że te mogą mieć za długi ten pasek z odblaskiem i trzeba będzie skracać, natomiast rozmiar 2 to: 71-96 cm czy te 2 wystarczą? :) [/FONT] Quote
Amber Posted April 24, 2013 Posted April 24, 2013 [quote name='Dioranne']Dzięki Amber! W takim razie, jak uda nam się chociaż raz pokazać - wybieramy ringówkę. A i ringówkę dobiera się pod kolor psa, w twoim wypadku kup cienką i czarną. Choć są robione we wszystkich kolorach tęczy i np. yorki chyba sa chętnie wystawiane w czerwonych, to jednak z tego co wiem, pinczery chadzają w dobranych do sierści. To niby ma i nie ma znaczenia, ale zawsze lepiej się nie wyróżniać za gruba i np. zielona ringowka ;) bo wygląda to nieprofesjonalnie. Tak samo strój niby ma i nie ma znaczenia, ale akurat do pinczera pasuje nawet elegancko się ubrać w jakaś spódnice, baletki, białą bluzkę itp. a nie wparować w adidasach i bluzie ze spaceru ;) Sporo zależy od pogody, czy wystawa jest w hali czy na dworze ale np. na ważne międzynarodówki halowe (Katowice, Poznań) sama się wbijałam w żakiet i spodnie w kant jak wystawiałam Cortinę, bo po prostu wypadało. Zawsze lepiej wyglądać bardziej galowo, niż mniej, szczególnie w tak eleganckiej rasie jaką jest pinczer miniaturowy. Zresztą wystarczy poobserwować profesjonalnych handlerow, którzy strojem zawsze podkreślają wystawiana rasę. Chociażby ten Pan, którego podziwiałam w ponad 30 stopniowym upale ;) http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead 3/DSC_4764.jpg Na powodzenie na wystawie nie składa się jedynie eksterier psa - to złożona całość: psa, handlingu i kultury właściciela. A każda rasa ma swoje określone reguły, dlatego zdecydowanie najlepiej jest pojechać na kilka i pooglądać jak się sprawy mają w swojej. Quote
vege* Posted April 24, 2013 Posted April 24, 2013 [quote name='misia93']ja się właśnie zastanawiałam nad czerwonym albo niebieski ale ten błękitny ;) tylko mam problem bo mój pies ma 85cm w obwodzie klatki piersiowej a tam rozmiary na rozmiar 3 są: [FONT=Tahoma]82-118 cm boję się że te mogą mieć za długi ten pasek z odblaskiem i trzeba będzie skracać, natomiast rozmiar 2 to: 71-96 cm czy te 2 wystarczą? :) [/FONT] Napisz do pani ze sklepu, bardzo dobrze dopiera rozmiar do psa ;) Quote
mineralna_ Posted April 24, 2013 Posted April 24, 2013 Ma ktoś może jakieś doświadczenia z tą obrożą? http://fun4dog.pl/pl/p/Roadsign-Obroza-20mm/673 Jak z jej wytrzymałością? Trochę ten zatrzask wygląda słabo na zdjęciach, a mój pies potrafi pociągnąć :roll: Quote
razed_in_black Posted April 24, 2013 Posted April 24, 2013 haha chyba ogarnia nas mania juliusów :D ja miałam kupić po 10 maja (po wypłacie), ale tak mnie przycisnęło, że musiałam szybko wyskrobać jakieś oszczędności, żeby juz teraz je kupić :D Quote
MakeBelieve Posted April 24, 2013 Posted April 24, 2013 Barberry nie lubisz tych Juliusów to może chcesz sie pozbyc? Swoją drogą jaki masz rozmiar? Quote
barberry Posted April 24, 2013 Posted April 24, 2013 Niestety moja mama je lubi :roll: Mam Baby 2. Nie lubię dlatego, że mam porównanie w jakości wykonania chociażby z Hurttami... O ile większe rozmiary (te z większą ilością bajerów) są dopieszczone (dobrej jakości taśma, porządne zatrzaski) to te malutkie tym nie grzeszą... Pod brzuchem szorstka taśma z zatrzaskiem "tępo" chodzącym niczym w jakimś starym plecaku. W większych modelach pasek ten jest taki jak pasy w samochodzie a zatrzask ładnie "klika". Niestety zwracam uwagę na takie szczegóły i od razu psuje mi to obraz całych szelek. Ale napisy ładnie świecą w ciemności :D Quote
Dioranne Posted April 24, 2013 Posted April 24, 2013 barberry, a może trafiłaś na taki wadliwy model? Wolę nie wydawać 100zł w błoto, skoro pies ma się w szelkach czuć niewygodnie itd. Może poprawią jakość małych Juliusów do przyszłego roku. :D Quote
Aleksandrossa Posted April 24, 2013 Posted April 24, 2013 Przez Was znowu juliusy za mną chodzą :placz: A jutro wyprawa na pocztę po spóźniony prezent :loveu: Quote
Ewa&Duffel Posted April 24, 2013 Posted April 24, 2013 [quote name='misia93']ja się właśnie zastanawiałam nad czerwonym albo niebieski ale ten błękitny ;) tylko mam problem bo mój pies ma 85cm w obwodzie klatki piersiowej a tam rozmiary na rozmiar 3 są: [FONT=Tahoma]82-118 cm boję się że te mogą mieć za długi ten pasek z odblaskiem i trzeba będzie skracać, natomiast rozmiar 2 to: 71-96 cm czy te 2 wystarczą? :) [/FONT] A ile waży Twój pies ? Mój też ma w obwodzie 85 cm, jak zamawiałam nasze pierwsze juliusy to ważył około 40 kg, wzięłam rozmiar 3 i okazały sie za duże-spadały z niego jak się pochylał, nawet kiedy były wyregulowane na minimum. Jak zamawiałam następne, to ważył już mniej, około 37 kg i rozmiar 2 okazał się idealny. Teraz waży 34 kg i cały czas są dobre, mają sporą regulację dzięki rzepowi z przodu. Quote
masdamerka Posted April 24, 2013 Posted April 24, 2013 Adzia123 napisał(a):Teraz chyba wszyscy w tym waszym teamie mają juliusy :lol:. Kiedyś będą nam płacić za reklamę :cool3: :evil_lol: Quote
Daria&Iga Posted April 24, 2013 Posted April 24, 2013 Dioranne jutro jak wrócę z pracy to zrobię zdjęcie mojemu pinczerowi w Juliusach i wstawię specjalnie dla ciebie żebyś zobaczyła jak fajnie wygląda w nich :) Quote
barberry Posted April 24, 2013 Posted April 24, 2013 [quote name='Dioranne']barberry, a może trafiłaś na taki wadliwy model? Wolę nie wydawać 100zł w błoto, skoro pies ma się w szelkach czuć niewygodnie itd. Może poprawią jakość małych Juliusów do przyszłego roku. :D Niee, to nie wina modelu. Widać nawet na zdjęciach, ze zależnie od rozmiaru zastosowane są inne taśmy i klamry. a tu Nie raz też "macałam" jedne i drugie i różnica jest kolosalna. Chociaz nie sądzę żeby miało to wpływ na komfort psa, mnie denerwuje ;) Quote
zaba14 Posted April 24, 2013 Posted April 24, 2013 Do nas doszły juliusy gops i rzeczywiście są super !! :) Quote
Recommended Posts