Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

MakeBelieve napisał(a):
2,5kg wątpię, bo moja waży 2,4 kg a ma Lkę. W obwodzie ok 34cm, w szyi 20 cm, na długość 29 cm i Lka jest dosyć luźna ale Mka byłaby dużo za krótka.

omry napisał(a):
Nie ma szans.

40 cm :razz:

Dzięki dziewczyny ;)

barberry napisał(a):
Listonosz przyniósł mi właśnie zamówioną smycz i jestem bardzo pozytywnie zaskoczona! Za nieco ponad 12 złotych nie spodziewałam się niczego spektakularnego a tu przyszła porządna i fajna smycz! :D
Zdecydowałam sie w końcu na taśmową, przepinaną Chabę 12mm. W aukcji było napisane, że będzie miała, w zależności od egzemplarza, 220-240cm. I tu pojawia się pierwsza niespodzianka - 250cm ;) Poza tym jest "ciekawie" przepinana. Do tej pory spotkałam się tylko z takim przepinaniem jak w Rogzie - przy najdłuższej wersji mniejszy karabińczyk zahacza się o kółeczko tworząc rączkę. Tutaj rączka jest przyszyta już na stałe i dodatkowo jest na niej karabińczyk. + dwa kółeczka do skrócenia smyczy.

Jestem naprawdę bardzo zadowolona :D

Też się na nią czaję i skoro polecasz to chyba się skuszę ;) A czy faktycznie jest taka sztywna i ma ostre krawędzie?

Posted

Mam pytanie odnośnie Juliusów - pierwszy raz o nich słyszę, więc pytanie może się Wam wydawać idiotyczne, z góry uprzedzam. ;) Czy Juliusy to szelki wyłącznie dla ras dużych, czy dorosły pinczer miniatura też mógłby w takowych siać postrach? :lol: Bo nie powiem, że przypadły mi do gustu...
masdamerka Lu do pyska w turkusie! Śliczne szelki na ślicznym psie, o! :loveu:

Posted

[quote name='Dioranne']Mam pytanie odnośnie Juliusów - pierwszy raz o nich słyszę, więc pytanie może się Wam wydawać idiotyczne, z góry uprzedzam. ;) Czy Juliusy to szelki wyłącznie dla ras dużych, czy dorosły pinczer miniatura też mógłby w takowych siać postrach? :lol: Bo nie powiem, że przypadły mi do gustu...
Juliusy może nosić dosłownie każdy pies, są w różnych rozmiarach, że na każdego psa będą pasować :)

Posted

[quote name='Ewa&Duffel']masdamerka, Lu wygląda super ! :loveu: Piękny odcień mają te szelki, szkoda, że jak ja zamawiałam, to jeszcze nie było takiego koloru dostępnego ;)

Dioranne,
juliusy występują takze w rozmiarach dla małych psów :)
Tutaj masz wszystkie rozmiary do przejrzenia:
http://www.p1es.pl/uprzeze-idc-power-c-2_4.html
Ja dopiero teraz się zorientowałam, że każdy model ma inne kolory :lol:

Posted

Dziękuję Wam o wielkie Dogo-Ciotki! :Rose: Mam dużo czasu, żeby uzbierać 101zł na szelki. Mama mnie powiesi za takie zakupy, ale - czegoż się nie robi dla ukochanego Potwora. :loveu:

Posted (edited)

[quote name='Alise']
Też się na nią czaję i skoro polecasz to chyba się skuszę ;) A czy faktycznie jest taka sztywna i ma ostre krawędzie?

Nie jest w ogóle sztywna - można np. zwinąć w ciasny rulonik ;) Za to dosyć śliska. Krawędzie nie jakieś masakrycznie ostre - normalne takie ;) Ja jestem bardzo zadowolona.
Tylko kupując zwróć uwagę na długość - w niektórych sklepach ta smycz ma nawet 270cm a w innych ta sama smycz może mieć 220cm. Producent nie przykłada chyba wielkiej wagi do dokładnych wymiarów :P Ale poza tym wykonana jest bardzo starannie.

[quote name='Dioranne']Mam pytanie odnośnie Juliusów - pierwszy raz o nich słyszę, więc pytanie może się Wam wydawać idiotyczne, z góry uprzedzam. ;) Czy Juliusy to szelki wyłącznie dla ras dużych, czy dorosły pinczer miniatura też mógłby w takowych siać postrach? :lol: Bo nie powiem, że przypadły mi do gustu...

Maluchy też jak najbardziej mogą :D To są IDC w rozmiarze Baby 2.

Chociaż ja je prawdę mówiąc średnio lubię...

Edited by barberry
Posted

Świetnie wyglądają! Teraz to już wiem na 100%, że muszę mieć te szelki. Czemu Wy mi to robicie?! :diabloti:
Na razie cały czas namawiam Mamę na spróbowanie sił na wystawie z naszym Potworem (dopiero się urodził, a ja już mam wszystko poplanowane, szkoda że Mama nic na ten temat nie wie :D) i zastanawia mnie fakt, jaki komplet wybrać. W tym wątku widziałam dobermana Amber w ciekawym komplecie (łańcuszek + cienka smycz skórzana?). Bardzo mi się spodobał i jak myślicie - czy coś takiego można, by "przenieść" na pinczera? Cały czas się rozglądam, wystawy "od środka" to dla mnie czarna magia, więc kolejne pytanie z kategorii idiotycznych. :eviltong:

Posted

vege* napisał(a):
Jakie na żywo te szelki muszą być maleńkie :lol:

Na całe szczęście "wymiarowy" pinczer jest trochę większy od cziłki, więc jest mała nadzieja iż Juliusy będą chociażby o 2cm większe. :lol: Jestem ciekawa co w nich takiego extra, że taka, a nie inna cena. Mimo wszystko kupię, z napisem "FBI", "CBA" lub "Policja". :eviltong:

Posted

Dioranne napisał(a):
Na całe szczęście "wymiarowy" pinczer jest trochę większy od cziłki, więc jest mała nadzieja iż Juliusy będą chociażby o 2cm większe. :lol: Jestem ciekawa co w nich takiego extra, że taka, a nie inna cena. Mimo wszystko kupię, z napisem "FBI", "CBA" lub "Policja". :eviltong:

Ja bym wzięła napis 'ochrona':evil_lol:
Są ładne, mocne i uniwersalne :)
Taki pinczerek to też maleństwo, u mnie za płotem są dwa takie terminatory, które terroryzują mi za każdym razem moją Nukę jak wyjdę z domu :evil_lol:

Posted

właśnie jestem na etapie zamawiania juliusów, proszę powiedzcie mi czym różnią się te wszystkie rodzaje szelek: K9 innova dog comfort, IDC light, K9 power, power light ? rozumiem że te wersje light mają mniej wyposażenia, tak? A ogólnie czym różni się wersja IDC od power?

masdamerka
jak dla mnie wszystkie kolory by pasowała i uwielbiam niebieski ale uważam że zieleń była by lepsza tylko jeszcze która :)

Posted (edited)

Myśle że spokojnie mogą, rozmawiałam z właścicielami w poznaniu i pytałam o yorka to mówili że poprostu zamawiać rozmiar baby. Ja bym na twoim miejscu najpierw przymierzyła na wystawie a potem kupiła, zawsze mozna zobaczyć jak wygląda i który kolorek:)

masdamerka genialnie wygląda. My też chcieliśmy ten kolorek, ale limonka została stworzona dla rudej. Ale może tak drugie...

Edited by dance_macabre