masdamerka Posted April 24, 2013 Posted April 24, 2013 Świetnie uszyte, przedni pasek trochę musiałam skrócić (na szczęście jest rzep), ten pasek odblaskowy przez to jest trochę niesymetrycznie, ale nie jest źle :) Lu nie była zbytnio zadowolona co widać na zdjęciach :evil_lol: Smycz też bardzo fajna, jeszcze nie testowana ale zapowiada się dobrze. Na szelkach oczywiście nazwa naszego teamu (http://www.facebook.com/FastFuriousTeam?fref=ts) :cool3: Quote
Aleksandrossa Posted April 24, 2013 Posted April 24, 2013 Nasza obróżka już czeka na poczcie :evil_lol: Quote
masdamerka Posted April 24, 2013 Posted April 24, 2013 [quote name='razed_in_black']masdamerka gdzie zamawiałaś? p1es.pl - bardzo fajny kontakt ze sklepem, a i gratisik dorzucili :) Quote
razed_in_black Posted April 24, 2013 Posted April 24, 2013 kurde mogłam wcześniej sie zapytać :) bo zamówiłam w zooplusie, ale chyba będe musiała trochę poczekać na moje szelki :( Quote
masdamerka Posted April 24, 2013 Posted April 24, 2013 Angi napisał(a):masdamerka - ile dałaś za juliusy? 127 zł :) 10 znaków Quote
Alise Posted April 24, 2013 Posted April 24, 2013 MakeBelieve napisał(a):2,5kg wątpię, bo moja waży 2,4 kg a ma Lkę. W obwodzie ok 34cm, w szyi 20 cm, na długość 29 cm i Lka jest dosyć luźna ale Mka byłaby dużo za krótka. omry napisał(a):Nie ma szans. 40 cm :razz: Dzięki dziewczyny ;) barberry napisał(a):Listonosz przyniósł mi właśnie zamówioną smycz i jestem bardzo pozytywnie zaskoczona! Za nieco ponad 12 złotych nie spodziewałam się niczego spektakularnego a tu przyszła porządna i fajna smycz! :D Zdecydowałam sie w końcu na taśmową, przepinaną Chabę 12mm. W aukcji było napisane, że będzie miała, w zależności od egzemplarza, 220-240cm. I tu pojawia się pierwsza niespodzianka - 250cm ;) Poza tym jest "ciekawie" przepinana. Do tej pory spotkałam się tylko z takim przepinaniem jak w Rogzie - przy najdłuższej wersji mniejszy karabińczyk zahacza się o kółeczko tworząc rączkę. Tutaj rączka jest przyszyta już na stałe i dodatkowo jest na niej karabińczyk. + dwa kółeczka do skrócenia smyczy. Jestem naprawdę bardzo zadowolona :D Też się na nią czaję i skoro polecasz to chyba się skuszę ;) A czy faktycznie jest taka sztywna i ma ostre krawędzie? Quote
Dioranne Posted April 24, 2013 Posted April 24, 2013 Mam pytanie odnośnie Juliusów - pierwszy raz o nich słyszę, więc pytanie może się Wam wydawać idiotyczne, z góry uprzedzam. ;) Czy Juliusy to szelki wyłącznie dla ras dużych, czy dorosły pinczer miniatura też mógłby w takowych siać postrach? :lol: Bo nie powiem, że przypadły mi do gustu... masdamerka Lu do pyska w turkusie! Śliczne szelki na ślicznym psie, o! :loveu: Quote
vege* Posted April 24, 2013 Posted April 24, 2013 [quote name='Dioranne']Mam pytanie odnośnie Juliusów - pierwszy raz o nich słyszę, więc pytanie może się Wam wydawać idiotyczne, z góry uprzedzam. ;) Czy Juliusy to szelki wyłącznie dla ras dużych, czy dorosły pinczer miniatura też mógłby w takowych siać postrach? :lol: Bo nie powiem, że przypadły mi do gustu... masdamerka Lu do pyska w turkusie! Śliczne szelki na ślicznym psie, o! :loveu: Juliusy może nosić dosłownie każdy pies, są w różnych rozmiarach, że na każdego psa będą pasować :) Quote
Ewa&Duffel Posted April 24, 2013 Posted April 24, 2013 masdamerka, Lu wygląda super ! :loveu: Piękny odcień mają te szelki, szkoda, że jak ja zamawiałam, to jeszcze nie było takiego koloru dostępnego ;) Dioranne, juliusy występują takze w rozmiarach dla małych psów :) Tutaj masz wszystkie rozmiary do przejrzenia: http://www.p1es.pl/uprzeze-idc-power-c-2_4.html Quote
vege* Posted April 24, 2013 Posted April 24, 2013 [quote name='Ewa&Duffel']masdamerka, Lu wygląda super ! :loveu: Piękny odcień mają te szelki, szkoda, że jak ja zamawiałam, to jeszcze nie było takiego koloru dostępnego ;) Dioranne, juliusy występują takze w rozmiarach dla małych psów :) Tutaj masz wszystkie rozmiary do przejrzenia: http://www.p1es.pl/uprzeze-idc-power-c-2_4.html Ja dopiero teraz się zorientowałam, że każdy model ma inne kolory :lol: Quote
Dioranne Posted April 24, 2013 Posted April 24, 2013 Dziękuję Wam o wielkie Dogo-Ciotki! :Rose: Mam dużo czasu, żeby uzbierać 101zł na szelki. Mama mnie powiesi za takie zakupy, ale - czegoż się nie robi dla ukochanego Potwora. :loveu: Quote
masdamerka Posted April 24, 2013 Posted April 24, 2013 [quote name='Dioranne']Dziękuję Wam o wielkie Dogo-Ciotki! :Rose: Mam dużo czasu, żeby uzbierać 101zł na szelki. Mama mnie powiesi za takie zakupy, ale - czegoż się nie robi dla ukochanego Potwora. :loveu: https://www.google.pl/search?q=julius+k9+pinczer&oe=utf-8&aq=t& rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&hl=pl&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=iAh4UZ6mIoTAswbO5oDYCw&biw=1024&bih=601&sei=igh4UeH-BMrntQamyoCQDg#um=1&client=firefox-a&rls=org.mozilla:pl:official&hl=pl&tbm=isch&q=julius+k9+chihuahua&spell=1&sa=X&ei=mQh4UZffGsrAswasu4GYAg&ved=0CE8QvwUoAA&bav=on.2,or.r_cp.r_qf.&bvm=bv.45580626,d.Yms&fp=5ef80ece6f15d46c&biw=1024&bih=601 cziłki w juliusach :) Quote
barberry Posted April 24, 2013 Posted April 24, 2013 (edited) [quote name='Alise'] Też się na nią czaję i skoro polecasz to chyba się skuszę ;) A czy faktycznie jest taka sztywna i ma ostre krawędzie? Nie jest w ogóle sztywna - można np. zwinąć w ciasny rulonik ;) Za to dosyć śliska. Krawędzie nie jakieś masakrycznie ostre - normalne takie ;) Ja jestem bardzo zadowolona. Tylko kupując zwróć uwagę na długość - w niektórych sklepach ta smycz ma nawet 270cm a w innych ta sama smycz może mieć 220cm. Producent nie przykłada chyba wielkiej wagi do dokładnych wymiarów :P Ale poza tym wykonana jest bardzo starannie. [quote name='Dioranne']Mam pytanie odnośnie Juliusów - pierwszy raz o nich słyszę, więc pytanie może się Wam wydawać idiotyczne, z góry uprzedzam. ;) Czy Juliusy to szelki wyłącznie dla ras dużych, czy dorosły pinczer miniatura też mógłby w takowych siać postrach? :lol: Bo nie powiem, że przypadły mi do gustu... Maluchy też jak najbardziej mogą :D To są IDC w rozmiarze Baby 2. Chociaż ja je prawdę mówiąc średnio lubię... Edited April 24, 2013 by barberry Quote
Dioranne Posted April 24, 2013 Posted April 24, 2013 Świetnie wyglądają! Teraz to już wiem na 100%, że muszę mieć te szelki. Czemu Wy mi to robicie?! :diabloti: Na razie cały czas namawiam Mamę na spróbowanie sił na wystawie z naszym Potworem (dopiero się urodził, a ja już mam wszystko poplanowane, szkoda że Mama nic na ten temat nie wie :D) i zastanawia mnie fakt, jaki komplet wybrać. W tym wątku widziałam dobermana Amber w ciekawym komplecie (łańcuszek + cienka smycz skórzana?). Bardzo mi się spodobał i jak myślicie - czy coś takiego można, by "przenieść" na pinczera? Cały czas się rozglądam, wystawy "od środka" to dla mnie czarna magia, więc kolejne pytanie z kategorii idiotycznych. :eviltong: Quote
masdamerka Posted April 24, 2013 Posted April 24, 2013 Nie znam się zbytnio na wystawach, ale chyba ringówka byłaby najelpsza :) Quote
vege* Posted April 24, 2013 Posted April 24, 2013 [quote name='masdamerka']https://www.google.pl/search?q=julius+k9+pinczer&oe=utf-8&aq=t& rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&hl=pl&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=iAh4UZ6mIoTAswbO5oDYCw&biw=1024&bih=601&sei=igh4UeH-BMrntQamyoCQDg#um=1&client=firefox-a&rls=org.mozilla:pl:official&hl=pl&tbm=isch&q=julius+k9+chihuahua&spell=1&sa=X&ei=mQh4UZffGsrAswasu4GYAg&ved=0CE8QvwUoAA&bav=on.2,or.r_cp.r_qf.&bvm=bv.45580626,d.Yms&fp=5ef80ece6f15d46c&biw=1024&bih=601 cziłki w juliusach :) Jakie na żywo te szelki muszą być maleńkie :lol: Dioranne o wystawy najlepiej wypytaj hodowcy, on ci powie w czym najlepiej wystawiać takiego malca jak pinczer mini :) Quote
Dioranne Posted April 24, 2013 Posted April 24, 2013 vege* napisał(a):Jakie na żywo te szelki muszą być maleńkie :lol: Na całe szczęście "wymiarowy" pinczer jest trochę większy od cziłki, więc jest mała nadzieja iż Juliusy będą chociażby o 2cm większe. :lol: Jestem ciekawa co w nich takiego extra, że taka, a nie inna cena. Mimo wszystko kupię, z napisem "FBI", "CBA" lub "Policja". :eviltong: Quote
vege* Posted April 24, 2013 Posted April 24, 2013 Dioranne napisał(a):Na całe szczęście "wymiarowy" pinczer jest trochę większy od cziłki, więc jest mała nadzieja iż Juliusy będą chociażby o 2cm większe. :lol: Jestem ciekawa co w nich takiego extra, że taka, a nie inna cena. Mimo wszystko kupię, z napisem "FBI", "CBA" lub "Policja". :eviltong: Ja bym wzięła napis 'ochrona':evil_lol: Są ładne, mocne i uniwersalne :) Taki pinczerek to też maleństwo, u mnie za płotem są dwa takie terminatory, które terroryzują mi za każdym razem moją Nukę jak wyjdę z domu :evil_lol: Quote
misia93 Posted April 24, 2013 Posted April 24, 2013 właśnie jestem na etapie zamawiania juliusów, proszę powiedzcie mi czym różnią się te wszystkie rodzaje szelek: K9 innova dog comfort, IDC light, K9 power, power light ? rozumiem że te wersje light mają mniej wyposażenia, tak? A ogólnie czym różni się wersja IDC od power? masdamerka jak dla mnie wszystkie kolory by pasowała i uwielbiam niebieski ale uważam że zieleń była by lepsza tylko jeszcze która :) Quote
Dioranne Posted April 24, 2013 Posted April 24, 2013 vege* dzięki Tobie wpadłam na pomysł do napisu na Juliusy - "Antyterrorysta". :evil_lol: misia93 mnie też to zastanawia... Quote
dance_macabre Posted April 24, 2013 Posted April 24, 2013 (edited) [quote name='Dioranne']Mam pytanie odnośnie Juliusów - pierwszy raz o nich słyszę, więc pytanie może się Wam wydawać idiotyczne, z góry uprzedzam. ;) Czy Juliusy to szelki wyłącznie dla ras dużych, czy dorosły pinczer miniatura też mógłby w takowych siać postrach? :lol: Bo nie powiem, że przypadły mi do gustu... masdamerka Lu do pyska w turkusie! Śliczne szelki na ślicznym psie, o! :loveu: Myśle że spokojnie mogą, rozmawiałam z właścicielami w poznaniu i pytałam o yorka to mówili że poprostu zamawiać rozmiar baby. Ja bym na twoim miejscu najpierw przymierzyła na wystawie a potem kupiła, zawsze mozna zobaczyć jak wygląda i który kolorek:) masdamerka genialnie wygląda. My też chcieliśmy ten kolorek, ale limonka została stworzona dla rudej. Ale może tak drugie... Edited April 24, 2013 by dance_macabre Quote
Recommended Posts